Erkek İnfertilitesi ileri ve yerinde harekeli sperm sorunu tedavisi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gullumsun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2011
4.596
0
0
Ankara
merhaba kızlar iki yıllık evliyim ve yaklaşık 1,5 yıldır bebek için uğraşıyoruz...bir sürü doktora gittim...gebe kalman için bi sıkıntı yok dediler ama gebe kalmadıkça arayışıma devam ettim...en son bir hocaya gittim..rahim filmi hariç herşeyi yaptı "evet gayet sağlıksın bi sıkıntı yok..rahmin temiz gözüktüğü için rahim filmi çekip canını yakmak istemedim "dedi..pür dikkat dinliyorum doktoru..ee hocam niye olmuyo ozaman dedim...eşim burdamı dedi evet dedim çağır gelsin onda birşey var demekki dedi. eşime herşeyi gayet açık açık anlattı..ondan spermegrom testi istedi...eşim verdi...hoca sonuçları alınca bizi aradı ve tekrar gittik...eşim ileri hareketli ve yerinde hareketli sperm sayısı bebek oluşumu için yetersiz çıktı...bu sonuca göre eşimin tedavi olması gerektiğini yoksa bebek sahibi olamayacağımızı söledi...ama korkulacak bişey olmadığını bu sıkıntının ilaç tedavisi ile halledebileceğini söledi ve eşime bir üroloji uzmanına gözük dedi...eşim hala üroloji uzmanına gidecek bu olayın üstünden 7 ay rahat geçti... burdan öğrendiğim kürleride yaptınm hiç birine devam edemedi..bazılarını istifar edip geri çıkardı ...ne yapcağımı bilmiyorum...doktora gitmekten çekiniyo ..daha farklı şeyler çıkarsa die korkuyo...üstünede varmayıyorum ve her geçen gün yaşım ilerliyo...şaşırdım kaldım ne yapayım ben kızlar bi akıl verin

merhaba cnm allah yardımcın olsun senin bence eşini biran önce ikna et azimli birine benziyosun yaşlarınız kaç cnm ?

ben bu erkekleri anlamıyorum neden çekiniyolar acaba biz kadınlar hemen gideriz erkeklik gururlarınamı yediremiyolar acaba?

cnm benim yaşım 28 eşimin ki 29

ya bize bunları söyleyen hoca özel çalışan bi hoca...istediği tstler ve muayene derken baya bir para bayıdık şimdi tutmuş dio ki benim bişeyim yok para tuzağı bunlar...
kürleride ne yiyebildi ne içebildi midesi mi hasastır nedir...hep istifar etti..zorlayınca da evde kavga çıkıyo...ne yapacağımı şaşırdım artık ya...her ay hüsranla bitiyo benim için

güzelim yaşlarınız bence normal çok büyük değilsin tatlım kıyamam ya peki aileler araya girse nolur ?hani onlar söylesene eşine gitsin diye acaba iyimi olur kötümü sence?

cnm benim bide eşine incir kürü yapsana belki yer bu yolla çok hamiş kalan arkadaşlar var

kuru inciri saf zeytinyağında beklet 1 gece önceden beklet sabah aç karnına eşine yedircekmişsin cnm bu kürle çok hamiş kalan olmuş hayırlısı allah gönlüne göre versin umarım en kısa zamanda hamiş kalırsın bebişini kucağına alırsın cnm

saol cnm inş. ya ailelere söyleyemiyorum...zaten kimsenin duymasını istemiyo...sıkıntı olmasın die bende söylemiyorum kimseye..kür içinde teşekkür ederim bide bunu deneyelim

saol cnm inş. ya ailelere söyleyemiyorum...zaten kimsenin duymasını istemiyo...sıkıntı olmasın die bende söylemiyorum kimseye..kür içinde teşekkür ederim bide bunu deneyelim

anladım cnm tmm hadi hayırlısı inşallah işe yarar hemde seninki yer umudunu kesme herşeyi dene sen kararlı bir kızsın yani dediğini yaptırırsın

gülümsün merhaba,biz de aynı durumdayız, eşimin sperm sayısı hamilelik için yeterli değil. ben de eşim sperm testi verene ve sonra üroloğa gidene kadar ne diller döktüm hatta ne kavgalar ettim bilemezsin.eşinin muhakkak üroloğa gitmesi lazım. sperm düşüklüğünün sebebi bazen varikosel olabiliyor.ilk zamanlar ben de eşime keçi boynuzu ve havuç kürü yaptım, ama sonra ürolog varikosel olduğunu ve ne takviye yaparsak yapalım sonuçları ciddi miktarda değiştiremeyeceğimizi söyledi.ya varikosel ameliyatı ya da direkt tüp bebek alternatiflerini önümüze koydu. biz ameliyatla vakit kaybetmeyip tüp bebek raporu için işlemlere başladık.sizin de benzer bir şekilde düşük spermin belli bir sebebi olabilir. hangi yolu takip edeceğinizi görmeniz için eşini üroloğa gitmeye ikna etmelisin.testislerinin ultrasonu çekilip hormonlarına bakılmalı. tatlı dille, ricayla, güzellikle bir yolunu bul.erkekler bizim jinekologda yaşadığımız sıkıntıların 10da birini yaşasa da ürolog muayenesini çok büyütüp geriliyorlar. zaten yapı olarak da zorluklarda dayanıklı değiller. ben eşimin gideceği üroloğu kendim buldum hatta. özellikle biraz yaş olarak ileri, babacan bir kişi seçtimki daha rahat etsin. sonra da devamlı pozitif motivasyon uyguladım. eşinin en azından canlı ve hareketli spermi var, bu tedaviye 10-0 önde başlamak demek.bir kere ona bunu güzel güzel anlat.kendini yetersiz hissetmesinin anlamı yok, sizin, bizim durumumuz en azından kötünün iyisi.

gnc arginmax deneyim sperm hareketi ve morfoloji için çok iyi geliyor, benimde eşimde aynı sorun vardı sadece 3 hafta kullandık hamile kaldım, ballı macun yapsan yemez mi kür içemiyorsa..

lütfen yanlıs anlasılmasın söyledıklerım ama ben bunu kabullenemezdım. ne demek yaaa. ne demek ıçmıyo gitmiyo. yas olmus 30.. zehır de olsa ucunda bı umut varsa ıçersın onu.. bencıllıkten baska bıse degıl. ben olsam bu sekılde sorun cıkaran kocaya tafra yapar ve sonuç elde edene kadar yanı kürlerı gönül rızasıyla kullanana kadar süründürürdüm valla.

ya cnm artık üstelemekten vazgeçtim kendisine bıraktım yoruldum yemin ederim...anlmıyomu anlmak istemiyo bende anlmadım artık

gnc arginmax deneyim sperm hareketi ve morfoloji için çok iyi geliyor, benimde eşimde aynı sorun vardı sadece 3 hafta kullandık hamile kaldım, ballı macun yapsan yemez mi kür içemiyorsa..

bunun herhangi bir yan etkisi var mi...yani illa doktor konrolunda kullanıması mı gerekiyo bana bilgi verirseniz sevinirim..sonra kaş yapalım derken göz çıkarmayalım :)=

valla cnm bi süre sonra afrada tafrada bi işi yaramıyo

ya cnm artık üstelemekten vazgeçtim kendisine bıraktım yoruldum yemin ederim...anlmıyomu anlmak istemiyo bende anlmadım artık

inan ki bu dert tek sende değil. aynı sorunu yaşayan tüm erkekler böyle. iş buraya geldimi bir sünepelik bir kabullenmişlik siniyor üstlerine. sen üsteledinmi de agresifleşiyorlar.hatta konusunu bile açmanı istemiyorlar. eşime ilk bu teşhis konduğunda hiç telaşlanmadım. sonuçta okumuş, ilim irfan sahibi bir adam elbette tıbbi tedavi görmek için gereğini yapacaktır diye düşündüm.sonuçta millet sıfır sperm sahibiyken tedavi görüp çocuk sahibi oluyor biz mi olamayacaktık. fakat aradan bir kaç hafta geçti en ufak bir girişimde bulunmadı. konuyu her açtığımda hemen kaçıyordu. hatta "bizim de çocuğumuz olmayacakmış kısmet değilmiş" gibilerinden cahil cühela konuşmaya başladı. bu arada kayın validem de öylesine torun istiyor ki bana her gün bunaltıncaya kadar "ee bebek yokmu" diye soruyordu. hatta bana bir iki defa imalı imalı doktora gitmemi söyledi hani belki sebep benimdir diye. ama yine de iki ay kadar daha eşimi kendi haline bıraktım. baktım hala harekete geçmeye niyeti yok bir gün annesi sorduğunda pat diye söyleyiverdim. fazla ayrıntıya girmeden durum böyle böyle tedavi de olmuyor dedim. kayınvalidem eşimle konuştu mu bilmiyorum ama en azından kendim baskıdan kurtuldum. sonra da eşimi karşıma alıp güzel güzel konuştum. ben çocuk istiyorum, tüp bebekle şansımız çok yüksekmiş ama önce şu şu kontrolleri olucaz, bu arada şu şu takviyeleri kullanacaksın diye. çok direndi ama nuh dedim peygamber demedim sonunda yola geldi.benim tahminim kayın validem de çaktırmadan biraz konuştu. onun da etkisi oldu. ama şu bir gerçek halen daha benim ittirmem kaktırmamla bu işin peşinde koşuyoruz. tüm doktor randevularını ben aldım, testlerine 100 defa hatırlatıp yolladım.bir de eşine bir yolunu bul şunu söyle. tüp bebek yapacaksanız tüm zorluğu sen çekeceksin.erkekler hiç bir şey çekmiyor ki. rapor alırken erkek toplam 3 tane spermiogram testi ve bir tane kan tahlili veriyor o kadar. hemen onun raporunu veriyorlar. testleri dışarıda da yaptırabiliyorsunç rapor çıktıktan sonra da ilaçlarını kullanıp son bir kere sperm veriyor.yani öyle korkacağı bir şey de yok.

başka bir arkadaşa sormuşsun ama ben cevaplayayım. gnc arginmax doktor kontrolu gerektirmiyor. zaten bir tur multivitamin. her yaştan erkek her zaman kullanabiliyor.bir de coenzyme q10 takviyesi kullanmasını tavsiye ederim.eşimin hareketli sperm sayısını 2 ayda %15 artırdı.

evet aynı şeyleri yaşadığımız kesin....bende bütün sorumluluğu üstüme aldım ama nedir korktuğu anlayamaıyorum....doktor randevulerinede aldım..yapması gerekenleride anlattım ama bahanesi vardı yoğunum, çok işim var ,daha sonra hep erteledi mamymun oldum resmen..ilaç içinde saol en azından yutacak yok tadı kötu yok midem bulanıyo die söylenmez artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…