İleride boşanırsak ?

Bana da normal geldi. Hemen yarın olmeyecegimizi biliyoruz ama mal mülk hakkında miras hakkında yorum yapıyoruz. Onun gibi birşey. Ben insanın içinden gelen her konuyu eşiyle rahatça tartışması taraftariyim

Ben katılmıyorum insan makine değil, arada duygular varken ben de senden ayrılırsam ne yaparım diye konuşamazsın

3 çocukla seni bırakırım 200gr altın veririm başka bir şey vermem, çok ses etmeden anlaşmalı boşan git kafamı ağrıtma demek de dümdüz şerrefsizlik. 3 çocuk yaptıysan oturup bakacaksın, adama yavaş git saçın başın dağılmasın derler

Sizin söylediğiniz kesinle doğru olamaz demiyorum. Yaşadıklarımı anlatıyorum. Tamam sen haklısın demeniz için değildi. Bir öneriniz varsa dikkate alırım.

Tatlım senin ve kimsenin üzülmesini yada eşiyle kötü olmasını istemiyorum.
Ama biz kadınlar sevince bir çok şeyi göremiyoruz evliliğimizde.
Buraya niye konu açıyoruz?
Dışardan görebilmek için dimi :)
Ben sana gördüklerimi söyledim ama sen yok kocam iyidir boşanmak istemiyordur falan dersen bende tamam derim.
Benden başka bir şey çıkmaz çünkü.

Her tartışmada boşanma konusunun bir şekilde geçtiği, yakınınızda da yeni boşanan birileri olduğu için eşiniz size bu konuyu açmış olabilir. Düşünüyorum da, ben de böyle yapardım.

E ama siz durduk yere konusmamissiniz ki.
Hani her sey mukemmelken bosanma konusu etrafinizda birinin bosanmasi neticesinde konusulur, genelde Allah korusunla kapatilir.
Hadi israr ettiniz ne hissedersin iste bosanirken ne yaparsin dediniz de laf aldiniz falan diye dusunurdum ama siz bosanma esiginden dondugunuz icin adam direkt bosanirken bir daha sakin cekismeli acma, tazminat isteme, huyuma git demis.
Su sartlar altinda ben bu konusmaya cok sasirmadim.

Onu da konuştuk ama bunu da konuştuk

Bunu baştan yazsaydıniz ya.
Daha önce dava açılmış işte.
Birşeyler ters gitmiş demek ki.
O zaman çekişmeli açmışsıniz, eşinizin illa anlaşmali diye belirtmesi de bu yüzden.

Boşa yapılmış bir konuşma gibi gelmedi şimdi.
Boşanma planı olduğu için değil belki ama tekrar aynı duruma gelirseniz de baştan düşüncelerini söylemiş. Şartları da çok iyi niyetli gelmedi bana.

O zaman neden dava açacak noktaya geldiniz bilmiyorum ama eşinizin suçlu olduğu bir durum varsa, lafta bile olsa anlaşmalı boşanıriz demeseydiniz.

Son düzenleme:
Oooooo, iş buralara kadar geldiyse vaktinde, adamın oturup konuşması normal. Ama şartları dandik. Kabul etmediniz inşallah.

kız atasözü yazacağım sana

bekara avrat boşamak kolaydır diye

evlilik öyle bir şey değil cidden

bunun geyiği de döner, o da konuşulur, bu da konuşulur

her evliliğin dinamiği çok farklıdır ki anlaştık diyen dahi anlaşamamıştır çoğu zaman

Biz daha evlenmeden bunu konuşuyoruz arada. Konusu açılınca yani. Kuzenim boşanıyor mesela, bir çocukları var. Onlar hakkında konuşurken biz olsak nasıl yürütürdük süreci şeklinde konuşuyoruz. Ya da haberlerde nafaka ile ilgili bir konu varsa onu da konuşuyoruz.

“Boşanırken düğünde takılan altınlar kadınınmış” veya “evlendikten sonra edinilen mallar ortak paylaşılırmış, mirastan eş pay alamazmış” falan konuşuyoruz.

Ben de hep derim aldatma şiddet dışında bir şeyden boşanırsak çocuk varsa sadece onun için para isterim, bu durumlar yoksa bir kuruş nafaka istemem derim. Ama aldatırsan veya şiddet yüzünden boşanırsak süründürürüm, donuna kadar alırım derim Biz daha evli bile değiliz. Bu kısım bana anormal gelmedi.

Şimdiden anlaşmalı olsun, çekişmeli olmasın, boşanırken şunu sen alırsın vs konuşulması garip geldi.

Valla ben nelerin muhabbetini yapiyorum hayatımdaki insanlarla, birşey içinden geçtiyse dışından da söyleme taraftarıyım, düşünüp kafanda büyüyeceğine. İnsan hiç yapmayacağı yatırımlar hakkında, henüz olmayan çocuğunun geleceği hakkında,hatta belki de hiç olmayacak olumsuz durumlar hakkında uzun uzun tartisabilir ya, bana çok normal geldi. Ayrıca durduk yere açılmamış ki konusu, birisi çekişmeli boşanmış yakınlarından,konu konuyu açmış. Bir çiftin durduk yere 'ya ikimiz de trafik kazasında ölürsek,çocuklar ne olacak?ev ne olacak?' falan konuşması,hatta upuzun planlar yapması kadar normal geldi bana.
İnsan nasıl Durduk yere 'deprem olursa ,evim yıkılırsa tapu mapu ruhsat aramayayim' diye düşünüp tüm değerli kağıtlarını tarayıp kendine ve ailesine mail atıyorsa,onun gibi .
Mantıksız olabilir,ama ne var ki bunda???
İyi de daha önce 'esime hamileyken birkaç kere ayrılmaktan bahsetmiştim' demiştiniz, şimdi dava açtım diyorsunuz. Arada bilmediğimiz başka şeyler de var mı?

Gününüz şartlarında o kadar alınıyor mu ya cidden ? Ben yüklü miktar nafaka tazminat alan görmedim hiç çevremden.
Edinilen mallara baglı bu miktar.
Bi arkadasımın kv sini Kp kapının önüne koydu. Kadın da iyi bir av buldu. Avukat Kp nin maasına yakın bir tedbir nafakası baglattı. Kp daha tedbir nafakası buysa bunlar beni mahveder diye düşünmüş olacak ki anlaşmalı boşanmaya razı olup yüklü bir tazminat ödedi. Kv nin avukatı demiş ki. Kp nin avukatı iyi olsaydı biz bunu alamadık. Çünkü edinilen malların tümü 2002 öncesi. Aslında 2002 sonrası mallarda kadın hak sahibi öncesinde değil yani aslında hiç hakkı yok teknik anlamda. Kp iş bilen birine gidebilse tazminatsız ya da cüzi Bi tazminatla boşanacakken kv adamı pişman edecek derecede mal aldı.

Son düzenleme:
Davayı 4 yıl önce açmıştım. Hamileyken biraz hormonların etkisiyle abartıp boşanma kelimesini kullandım bir iki defa. Sadece bunlar var

Siz daha önce dava açtığınız için eşiniz tekrar böyle bir şey yapacaginizi düşünmüştür ondan öyle konuşuyordur. Bence normal değil bu şekilde sabaha kadar konuşmak.. Arada ben boşanmayla ilgili konuşsam eşim konuyu kapattırır. O kadar basit değil öyle konuşulmaz der.

Boşanmak değil de birimizden biri ölürse diye konuşmuştuk. Ben ölürsem ve eğer sen evlenmeye karar verirsen çocukları devlet korumasına ver demiştim.
O da bana aynı şeyi söyledi.

Ben arada boşanırsak donuna kadar alırım haberin olsun diyorum

Normal bence, bir çok evli çift konuşuyordur bunu.
Benim esin herşeyi çok iyi biliyor ilk yolla rmaasiiin yariisji veriyordu nafaka niyetine simdi 10 yıl oldu 2 cocuk yolda dediği şu 500 600 çocuk dahil 1200 1300 dişi hiç bisye alamzsin

Bende diyorum salak miyim boşanıp annemgil yedireceksin maaşı

her ne kadar gereksiz konuşmada olsa bence art niyet yoktur.
çevreden sürekli boşanan çiftlerden, günümüzde evliliklerin kısa sürmesinden falan etkilenmiştir.
olurda boşanma olursa kimse mağduriyet yaşamasın diye anlaşmalı olsun falan demiş
bunun altında boşanma isteği değilde boşanma korkusu var gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…