İleride boşanırsak ?

Şuan anlastiginiz konuştuğunuz gibi ilerlemeyecek büyük ihtimal hicbirsey. niye?okadar fazla konusup durdunuzki hakkaten.

Boşanmak değil de birimizden biri ölürse diye konuşmuştuk. Ben ölürsem ve eğer sen evlenmeye karar verirsen çocukları devlet korumasına ver demiştim.
O da bana aynı şeyi söyledi.
insalah kiblenmem ama neden böyle saçma bir şey düşündünüz ki? Bir ebeveyn kaybı yaşamış çocuklar bir de terkedilme mi yasasinlar? İnsanın tüyleri ürperiyor okurken. Her üvey kötü diye bir şey yok ki, benim ailemde çoğu kişi ikinci evliliğini yaptı, cocuklari da yeni ebeveynleryle mutlu mutlu yaşıyor,güven içinde

Benim Ex de böyle birsey sacmalamisti. Daha evlenmemisiz, ortada nisan bile yoktu, bosanirsak cocuklari sana vermem diyordu Dur bi evlende ondan sonra bosanmayi düsün dimi Ge*iZek*lI
Neyse dedigim gibi Ex artik

Can sıkıntısından her cift arada bıs yapar boyle takılmayın

Kımı dıle getırır kımı getırmez ama herksın nerdeyse aklından geçiyordur bosanma fıkrı
Eskıden kadınlar düşünmüyordu çünkü ımkanları yoktu
Sımdı artık uzun yıllar evlı kalmak bence mucize
Artık ınsanlar gec evleniyor özgürlük hayatı daha da uzadı
Bellı yastan sonra tahammül de zor
Helede ekonomik özgürlük varsa
Sızde bır olay üzerine konmuşmuşsunuz
Mesela ben evlenmeden 1artı 1e yazıldım
Tapu ıslemlerı yenı hallonuyor
Parayı babama bırakmsıtım sımdı alınma ıhtımalı var bunu babamın uzerıne yapıyorum
Hayat bu nolur nolmaz
Her ıhtımalı düşünürum
Insanoglu bu başına herşey gelır
Ana baba harıcıne guven olmaz

Bu hayatta kimseye güvenmem ama sürekli dip dibeyiz öyle bir boşluğu hiç yok ve çok ilgili bir eş ve baba.
Ilgili baba olmasi ya da ilgili es olmasi hayatinda baska birinin olmafigini gosterir mi bilemem de ciftler evlenirken bosanmak icin evlenmez. Evli iken de olur ya anlasamazsak bosanirsak cocuklari ben alirim falan diye sabaha kadar pazarlik etmeyi birak, bosanmaktan korkar. Ha kavgalarda sinirle bosanalim denir, ki genelde de kadin der bunu. Sebebi de erkekten "hayir seni seviyorum ben bosanmak istemiyorum" kelimesini duymak icindir. Erkekler kavgada bile pek bosanalim demez. Bir erkek bosanma kelimesini is ciddiye binince bir kez soyler, geri de donmez. Dolayisiyla konusulacak cicek bocek bir suru konu varken esinin olmamis ogluna don bicmesi gibi bosanmadan bahsetmesi hic de normal degil. Sanki bosanmaktan korkmuyor da cekismeli bosanirsaniz kaybedeceklerinden korkuyor gibi. Cok mu malı var bu adamin? Ya da tazminat odemekten mi korkuyor? Madem bu kadar korkulari vardi evlenirken evlilik sozlesmesi yapsaymis. Bu konusmadan sonra kalbin eskisi gibi olacak mi esine karsi? Sanmam. Cunku kendin de demissin o an konusurken normal sohbet ettik ama sonrasinda sen de bu konusmadan hoslanmamissin. Kim hoslanir ki? Hayirdir bir sorun mu var deseydin keske...
Simdi onun ici rahat. Cunku senden bir soz aldi. Olur da bosanirsaniz anlasmali olacak. Ne anlasma ama... sartlari sadece onun belirledigi tek tarafli bir sey... cocuklar babada... sana birsey yok...hatta sen evlenirsin diye kendi kendine bile hukum vermis...senin ilmedigin mallari arabalari olabilir mi bu adamin ya da maasini sana eksik mi soyluyor? Niye durduk yerde bu pazarlik?
Seni bilmem de benimle pazarlik masasina oturan bu adam benim hayat arkadasim mi yoksa sirket ortagim mi diye dusunurdum ben...
Madem olur ya bosanirsak anlasmali bosanalim demis ya, bir avukata git kendi sartlarinda bir bosanma anlasmasi hazirlat ve ona sun. Olur ya bosanirsak sen zahmet etme ben anlasmayi hazirlattim bile de...

Son düzenleme:
Konusu açıldı diye konuşmak tamam da bu kadar detaya inmeniz çok saçma olmus

Sizin soylediginiz ile konu sahibininki ayni sey degil. Siz esinize olur ya bosanirsak o ev bende kalacak dememissiniz. Hic bu pazarliklara girmeden dogrudan onleminizi alip babanin uzerine yapmissiniz evi. Konu sahibin durumu oyle degil. Ortada gecimsizlik yok, bir sey yokken olmamis oglana don biciyorlar... hatta donu esi biciyor sadece. Yani adi anlasmali bosanma ama cekismelide sartlari hakim belirler ya, bunlarda da konu sahibinin esi belirliyor. Konu sahibi itirazsiz herseye evet demis. Herseyi konusmus adam neredeyse bir yaziya dokup imzalamadiklari kalmis. Ben adamda iyi niyet goremedim. Konu sahibi bence cok saf yani cok iyi niyetli ama adam oyle degil, cok kurnaz, cingöz..

Bana hanı bır olay üzerine laf acıldı deyınce boşanma konusması normal geldı
Konusulabılır demek ıstedım
Adamınkı ısguzarlık ama bosanma aşamasında bıle enıyı cıftler nelerle karsılasıyor
Güven olmaz yapar yanı
Kadında akıllı olsun onlemını alsın

Arkadaşlar eşimle konuştum tekrar. Neden böyle bir konuşma yaptığını sordum. Benim ona en son ki kavgamızda boşanalım dediğimi kafaya takmış. Sonra da sinirliydim söyledim diye açıklama beklemiş ama ben bu açıklamayı yapmayınca gerçekten aklımda boşanmanın olduğunu düşünmüş. Bundan kaynaklı anlaşma konuşması yapmış. Bir nevi kendini garantiye alıyor doğru olmasa da.

boyle seyi konusup cagirmak bile istemem.. basina bir sey gelirse insan o zaman ne yapacagini dusunur.. trafik kazasi yaparsak ne yapariz, birimiz ölürse oburumuz ne yapar.. milyon tane senaryo var hayatta basimiza gelebilecek.. dillendirince gerceklestirecek butona basmis gibi olursun benim hayatimda genelde.. o sebeple konusmam hic.

bu da sacma degil mi sizce.. gercekten bosanalim niyeti yine yok ortada ama anlasma yapiliyor.. o anki haleti ruhiyenize gore adam caninizi sikar da cekismeli bosanma yapmak isterseniz? kagit mi imzalatti esiniz boyle ayrilacagim diye.. o an ne yasanirsa insan ona gore pozisyon aliyor.

Ha yani neden bosaniyoruz, problem ne, bu evliligi kurtarabiliriz demek varken bosanmanin nasil olacagini konusmak daha mi basit gelmis?
Yani sen bosanalim desen adam evliligi kurtarmak icin caba sarfetmeyecek, mali mulku parasini kurtarmak icin caba sarfedecek... ilginc...
Kizma bana ya. Ben seni dusundugumden. Bu yollardan gectim ben cunku. Bosandim. Bosanma sirasinda erkeklerin nasil degistigini gordum ben. Tavsiyem onun simdi sunu yaparim bunu yaparim sizi sokakta birakmam laflarina inanma. Burada bir suru konu var. Bosanirken o ayni yastiga bas koydugun adamlar "el" oluyor. Dedikleri gibi olmuyor. O laflara cok da guvenme.

Bana da anlamsız geldi. Bir de ince ayrıntısına kadar plan yapılması çok tuhaf.

Mantığı algılayamadım. Yani biri boşandı diye hemen kendine mal etmek nediir?

Bizde diyoruz hep boşanırsam senden asla evlenmem bidaha başımımı yakıcam diyorum oda bende memlekete dönerim köyde yaşarım mis gibi diyor ve gülüyoruz bu her evlilikte oluyor neden bu kadar abarttın anlam veremedim ayrıca konuşurken gülüp ertesi günde üzülmen garip

Saçma değil, dünya hali. Çevrenizde bununla ilgili bi olay olmuş, sizde kendinizle empati yaparak konuşmuşsunuz. Rahatsız olacak bir durum göremedim. Gerçi baya ayrıntılı konuştuk demişsiniz. Ayrıca eşlerin tartışınca birbirini boşanmakla tehdit etmesi çok yanlış bence
Edit: güncellemenizi şimdi okudum Eşinizin boşanacağınızı düşününce böyle detayları konusuyor olması degisik geldi boşanmanızı önlemek yerine ama onu en iyi siz tanırsınız tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…