İleride ne olacak?

Eşim hayatta öyle bir cümle kurmaz. Hemen abicim der öder.
Evet şimdiden tedbir almam gerek.
Kendinin de hakkı olan ev için, annem babam ölünce kardeşim onu satar demesinden belli bi konularda mantıklı düşünemediği.

Normalde bir faturadan birşey olmaz ama ortada çalışmayan yetişkin bir insanın olması sinir bozucu.

Gönderdikten sonra öğrendiğinde bağır cingar çıkar haddini bilsin sana sormadan yapamasın
Merak etmeyin. Tekrar istesin. İllaki denk gelecek kıyameti koparacağım.Çalışsa yetiremese tamam destek olayım ama yıllardır işsiz. Ve her işi küçümseyen biri.

Haberleri yok tahminim. Tekrarlansın söylemeyi düşünüyorum.Bu sefer kaynım cephe alacak ama umrumda degil. İş konusunda kv Allah kuzuma iş versin diye dua ediyor sadece.
Allah kuzuya iş vermez ki,kuzunun çalışıp çabalaması lazım.Eşinizle oturup konuşun,rahatsız olduğunuzu dile getirin.Kazık kadar herifi ve sevgilisini beslemek zorunda değilsiniz.

İşte kendi hakkı falan umrunda degil eşimin. Aşırı düşkün kardeşine. Kardeşinin o kadar düşkün oldugunu düşünmüyorum.
Ya bu forumda ne kadar çok ailesine düşkün,ailesine para yediren eş konusu var böyle ya.Vallaha evlilikten korkar oldum.

İnanın bu sebepten kaynımdan sogudum. Artık evde yatması bana batıyor. Eve gelen para bizden çok inanın. Bankada da paraları var. Ama yönetimi ogullarını vermişler. Kv kpnin saglık sorunları var. İleride birşey olsa biz mi bakacagız hep ona. Çalışacak gibi de durmuyor. Eger eşim tekrar öderse hem kv ye söyleyeceğim hemde kendi maaşımı ayıracagım. Eşim tek maaş hem eve hem oraya yetişemez.
Engel olmazsaniz daha buyuk sorunlar gelecek. Eşinizle konusun. Ekonomiden, maddi gelirlerinizden girin, kayninizin is begenmemesine, sizin rizkinizin emek vermeyen birine gitmesinden rahatsizliginizi dile getirin. Keseniz ortak ise giderler konusunda da ortak karar alinmali. Yoksa herkes kendi parasını kafasina gore harcasin.

Ben bu tür durumlara şunu öneriyorum. Tek maaşla eğer geçinemiyorsa sizin maaşınıza güvenip sağa sola harcamayacak. Anında ayırırım hesapları. Eğer tek maaşı da yetiyorsa ve artıyorsa birikim için her ay belli miktar alır yatırım yapar gerisine karışmam. Yani atıyorum kendine aylık ayırdığı para 1000-2000 falansa kendi harçlığından bütçesinden versin ay sonu parasız kalsın görsün.

Ama bunları yapmadan önce de çok sağlam olay çıkarırım. Bunlar son çare:)
Şuan beklemedeyim.Tek istemesine bakıyor. Direk maaşı ayıracagım. Hadi öde ödeyebilirsen, görüşmüyorum bidaha kardeşinle de diycem. İnanın adam bana batmaya başladı iyice. Ben böyle insan görmedim. Geçen yıl sadece şampuanı 150 TL idi adamın.
Eşimin maaşı ev faturalar kira falan ödenince bir miktar kalıyor.Benim maaşla hem ben taksit ödüyorum hem de birikim yapıyorum.Maaşı ayırıp eve para katmasam ay sonu zor gelir.
Bu arada maaş olarak her yıl eşimden fazla alıyorum.Bunu biliyorlar. Kv maaş ve maaş tarihini sordu. Belki merak etmiştir. Net maaşımı söylemedim. Ama eve giren miktarı tahmin ediyorlar.
Ha şu da var. Lazım olursa altınlardan vermem gerekebilirmiş ailesine. Mesela kaynım için dügün parası yetmediğinde bizim destek olmamız gerekirmiş. Eşim eve anca yetıyor.Ben paramdan vermek istemiyorum.

Engel olmazsaniz daha buyuk sorunlar gelecek. Eşinizle konusun. Ekonomiden, maddi gelirlerinizden girin, kayninizin is begenmemesine, sizin rizkinizin emek vermeyen birine gitmesinden rahatsizliginizi dile getirin. Keseniz ortak ise giderler konusunda da ortak karar alinmali. Yoksa herkes kendi parasını kafasina gore harcasin.
Paraları birleştiriyoruz. Belli miktar ayırıp kenara atıyoruz. Eşim internet bankacılıgından ödedigi için haberim olmadan öder mi bilmiyorum.
İnanın bu aralar o kadar çok konuştumki. Defalarca çalışma g..ü yok onda dedim. Eşim tepki vermiyor. Napayım koca adam diyor anca.

Şuan beklemedeyim.Tek istemesine bakıyor. Direk maaşı ayıracagım. Hadi öde ödeyebilirsen, görüşmüyorum bidaha kardeşinle de diycem. İnanın adam bana batmaya başladı iyice. Ben böyle insan görmedim. Geçen yıl sadece şampuanı 150 TL idi adamın.
Eşimin maaşı ev faturalar kira falan ödenince bir miktar kalıyor.Benim maaşla hem ben taksit ödüyorum hem de birikim yapıyorum.Maaşı ayırıp eve para katmasam ay sonu zor gelir.
Bu arada maaş olarak her yıl eşimden fazla alıyorum.Bunu biliyorlar. Kv maaş ve maaş tarihini sordu. Belki merak etmiştir. Net maaşımı söylemedim. Ama eve giren miktarı tahmin ediyorlar.
Ha şu da var. Lazım olursa altınlardan vermem gerekebilirmiş ailesine. Mesela kaynım için dügün parası yetmediğinde bizim destek olmamız gerekirmiş. Eşim eve anca yetıyor.Ben paramdan vermek istemiyorum.
ya nasıl bunu soyleyebılır allahım ya
bır hedıye alırsınız sadece ne dıye altınlarınızı vereceksınız ne mantık amacı ne bu adamın ne yapmaya calısıyor ya pes
ben haklarınızı koruyacagınızı dusunuyorum mantıklı bırısınız kımın ne oldugu bellı neyın nereye gıttıgı de bellı sız restınızı cekersınız gerekırse. ondan sonra kendılerı dusunsun

Muhtemelen eşiniz durumun farkında bir süre ona zamana verin belki kendi yeter diyecek. Baktınız olmuyor siz daha fazla sürmemesi gerektiğini yine olmuyorsa maaşınızı kendinizin yönetmek istediğinizi söyleyin.

Kendinin de hakkı olan ev için, annem babam ölünce kardeşim onu satar demesinden belli bi konularda mantıklı düşünemediği.

Normalde bir faturadan birşey olmaz ama ortada çalışmayan yetişkin bir insanın olması sinir bozucu.
Aşırı verici bir insan eşim. Hep ezilen o olmuş. Küçüklükten beri hep çalışmış. Kaynım üniversite falan okumuş. Ama öylesine bir bölüm okumuş.Yıllardır çalışmıyor.

ya nasıl bunu soyleyebılır allahım ya
bır hedıye alırsınız sadece ne dıye altınlarınızı vereceksınız ne mantık amacı ne bu adamın ne yapmaya calısıyor ya pes
ben haklarınızı koruyacagınızı dusunuyorum mantıklı bırısınız kımın ne oldugu bellı neyın nereye gıttıgı de bellı sız restınızı cekersınız gerekırse. ondan sonra kendılerı dusunsun
Tabiki. Tekrar ödeme konusu geçerse eger cidden kaynıma muabbeti keseceğim. Eşimle de güzel bir kavga edecegim. Ben enayiyim zaten akşama kadar onun in çalışıyorum.Ailesi bu şekilde alıştırmış.Ki ben eşime sürekli altınlar benim kimseye vermem diyorum.Eşim altın miktarını bile bilmiyor. Gerekirse verilebilirmiş ama verecegimi sanmıyorum.

Üzgünüm ama sizin durum hiç iç açıcı değil. Bu düşünceyi devam ettirirse evle ilgili tüm idareyi ona bırakacağınızı söyleyin

Allah kuzuya iş vermez ki,kuzunun çalışıp çabalaması lazım.Eşinizle oturup konuşun,rahatsız olduğunuzu dile getirin.Kazık kadar herifi ve sevgilisini beslemek zorunda değilsiniz.
Tek yaptıkları dua etmek. Aylardır iş görüşmesine bile gitmiyor.Yaşı geçiyor zaten. İşin kötüsü kızda tek yaşıyor ve ailesinden geçiniyor. Tam birbirlerini bulmuşlar yani.

Farkında ama hayır diyemiyor. Aşırı düşkün kardeşine.
valla o kadar düşkünse evlenmeyecekti..
ben bu ailesinden geçinen erkeklerle sevgili olan kızların aklını da anlamıyorum ya. koskoca adam ailesinin emeklisini yiyor utanmadan. gözümde aşırı ezikçe bir hareket. çalışmaya bile totosu olmayan adamın karısına sevgilisine ne hayrı olur.
eşinizin de gözüne perde mi inmiş anlamadım. kardeşim anne babamın maaşıyla geçinip bir de doğalgaz faturasını ödememi istese tek tek harcanan şeyleri önüme getirmesini isterim. madem kaynınızın hiç harcadığı bir şey yok o halde doğalgaz faturasını nasıl ödeyememiş? bunun da açıklaması var mı eşiniz de.

Hadi canım. Asalak kaynımı doyuracağıma gider kredi çeker altınların üstüne altıma araba alırım, arabam varsa da model yükseltir kocamı ve ailesini değil yan arka koltuğa bile almam. Ay çok sinirlendim gerçekten

valla o kadar düşkünse evlenmeyecekti..
ben bu ailesinden geçinen erkeklerle sevgili olan kızların aklını da anlamıyorum ya. koskoca adam ailesinin emeklisini yiyor utanmadan. gözümde aşırı ezikçe bir hareket. çalışmaya bile totosu olmayan adamın karısına sevgilisine ne hayrı olur.
eşinizin de gözüne perde mi inmiş anlamadım. kardeşim anne babamın maaşıyla geçinip bir de doğalgaz faturasını ödememi istese tek tek harcanan şeyleri önüme getirmesini isterim. madem kaynınızın hiç harcadığı bir şey yok o halde doğalgaz faturasını nasıl ödeyememiş? bunun da açıklaması var mı eşiniz de.
Tabiki açıklaması yok. Eşime yazdığı şey. Abim kartlar dolu, günü geçti, şunu halletsene.Sevgilisi de aynı karakterde. Kız tek yaşıyor ve çalışmıyor. Tüm masrafları ailesi ödüyormuş. Kız olsam böyle erkekten aşırı rahatsız olurdum.
Eşim paralarını harcamaz diyor. Tekrar konu açıldığında kartı nasıl doldurdu, faturayı niye ödeyemedi diycem. Eşim hayat pahalı diyecek tabiki. Koca adam girsin işe çalışsın, ben mi bakcam ona diycem. Sadece fırsatını kolluyorum. Tek ödemesinde annesini arayacağım ve maaşımı ayıracağım.
Adam işsiz ama herkes evlenmesini hayalini kuruyor.Evlenirkende eşim yardım edecekmiş.Ki maaşı asgariden biraz fazla.

Hadi canım. Asalak kaynımı doyuracağıma gider kredi çeker altınların üstüne altıma araba alırım, arabam varsa da model yükseltir kocamı ve ailesini değil yan arka koltuğa bile almam. Ay çok sinirlendim gerçekten
O altınları onun için büyük konuşmuyorum ama bozmam. Zaten biraz birikim artsın kredi çekip uzun vadeli borca girmeyi düşünüyorum

Back
X