ilersi icin bilgilerinize ihtiyacim var

zambakli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
58
21
32
Ben 22 yasindayim 2014 martta 5 haftalikken kurtaj oldum embriyo gelismedigi icin. klomen ve catlatma ignesiyle gebe kaldim. 2 ay sonra klomene devam dedi doktorm eylule kadar devam ettik inofolicte ictim eylul rahim filmi cekindim sag tup kapaliymis fakat filmi hangi vdoktora gosterirsm hepsi ayni seyi soyledi neresinin kapali oldugu belli degil ve hatali cekim dediler. Bu aradaprolaktinim kontrol altinda tutuluyor fazla yukselmiyor ama kontrol altInda. Neyse inofolicigi bu ayda iciyorum yumrta takibinde 2 yumurtam var sol 10mm sag 7mm gelismemis klomen verdi doktor. Neden gelismedi ve benim sonum ne? Sebebi bilinneyen infertilitenin sonu ne olacak ne yapacağım bilmiyorum

Ben 22 yasindayim 2014 martta 5 haftalikken kurtaj oldum embriyo gelismedigi icin. klomen ve catlatma ignesiyle gebe kaldim. 2 ay sonra klomene devam dedi doktorm eylule kadar devam ettik inofolicte ictim eylul rahim filmi cekindim sag tup kapaliymis fakat filmi hangi vdoktora gosterirsm hepsi ayni seyi soyledi neresinin kapali oldugu belli degil ve hatali cekim dediler. Bu aradaprolaktinim kontrol altinda tutuluyor fazla yukselmiyor ama kontrol altInda. Neyse inofolicigi bu ayda iciyorum yumrta takibinde 2 yumurtam var sol 10mm sag 7mm gelismemis klomen verdi doktor. Neden gelismedi ve benim sonum ne? Sebebi bilinneyen infertilitenin sonu ne olacak ne yapacağım bilmiyorum
Merhabalar :
Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervı ve her ay düzenli adet görmesi oldukca onemli. Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. Tüm bunların normal olması halınde bile %20 hastada gebelık olusmayabılır. Buna açıklanamayan kısırlık dıyoruz. Bu tür infertilite(kısırlık) durumunda tetkıkler ve muayene ıle görünür bır problem tesbıt edemeyebılırz. Tedavı metodu olarak yumurtlatma ve /veya aşılama metodu ,gebelık olusmaması halınde ıse tüp bebek önerılmekte. Sızın durumunuzda deneyimli hekim tarafından rahim tüp fılmınızın degerlendırılmesı ( gebelık kaybınız oldugu için ultrasonografı ıle ve rahım tup fılmı ıle rahım içi ve tuplerın degerlendırılmesı ) faydalı olucaktır. Tek tüp tıkalı ? durumunun açıklıga kavusturulması gereklıdır. Bu durumun netlıge kavıusturulması tedavı yolunuzun belırlenmesınde oldukca onemlıdır. Ayrıca klomen ıle folıkul büyümeme ( cevap vermeme) durumunda klomen dozu mu artırılacak ? günlük iğne tedavısıne mi gecilecek karar verılmelıdır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.