Iletisim kuramadığım kocam!

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Yaklasik 9 10 aydir evliyiz bundan once de taa lisede tanistik ikimizde 26 yasindayiz. Daha once de bircok konu acmistim eşimle ilgili. Evlendik her seyimizi kendimiz yaptik ettik. Sevgiliyken ailesini şikayet eden adam şuan toz kondurmuyor. Sevgiliyken peşimden koşan adamla oturup 2 kelime konusamiyorum. Yaptigim fedakarliklarin hicbirini haketmedigini düşünüyorum. Bir problem oldugunda gel konusalim diyorum, ben suan konusmak istemiyorum diyor, israr ediyorum bu seferde bagirip cagiriyor elinde ne varsa firlatiyor. Beni boyle bastirmaya korkutmaya calisiyor. Böyle devam edecekse evliligim ben bin pismanim.

Bu adami ben 15imde tanidim onlayken dönüp bir baskasina bakmadim, 1.5 yil asker yolu bekledim, sabrettim, borç harc kendimiz evlendik suan her seye idare ediyorum. Ama haketmiyor! Her konuda destek veriyorum hep arkasindayim her an elini tutuyorum diye mi bunlar oluyor? Aglamam konusmaya calismam cabalamam hic mi onemli degil?

Daha 1 yil olmadi ama ben eski gunlerimi ozluyorum. Evlilik buysa istemiyorum!

Bos ver ailesini. Kötüleme oda tutmak zorunda kalmasin. Erkekleri kadinlardan sogutan uzaklastirn tek sey aile problemidir. Sevgiliyken arada aileler olmadigi icin insanlar mutlu. Evlenince aileler girince isin icine esler uzaklasiyo bence. Mesela aile haric ne probleminiz var ?

Derdim esimle. Bir mesele oldugunda benle konusmamasi ara ara yalan soylemesi inatlasmalari. O istedi mi olucak benim istemem soylemem onemli degil. Ona gore meseleler onemli benim dert ettigim seyler cok sacma. Kendisi biraz kilolu son zamanlarda bende dikkat ediyorum yasakladim bazi seyleri 4 kilo verdi. Bugun kv kp bizdeydi. Dunyanin yemegi yendi ustune tatlilar yendi. Disari cikildi dondurma yendi aksam cigkofte yendigi halde gitti yine aldi. Bende yeme bak 4 kilo verdin 8 kilo alacaksin dedim diye hem kendi dürümünü hem de bana aldigi dürümü aldi cöpe atti. Kv bana üstüne cok gitme dedi. Ben mi ustune gidiyorum ne var ne soyledim dedim. Onlar evlerine gitti biz de eve geldik konusmuyoruz biliyorumki konusmak gibi bir derdi de yok

Hmmmm.. Ama yani arada bi kacamak gibi dusunup laf etmeseydin.

Hmmmm.. Ama yani arada bi kacamak gibi dusunup laf etmeseydin.

Belki birikmiste olabilir bir seyler bende. Tartismalardan sonra konusulmaz mi yaa ben cok mu pembe hayaller kuruyorum? Istedigim bir seylerden ders almak bir daha yapmamak. Belki ben sucluyum ama bana soylesin. Suanki durum ben cok konuyorum oluyor.

Valla ben eşim ailesini bana kötülediğinde ona kızıyorum o senin annen sen sus evlatsın sen alttan al laf söyleme diyorum benden iyisi yok
Ağız tadıyla anlatamıyor zavallım
Ama eskiden senin annende ne kötüymüş dediğimdede önce o sinirle evet öyle derdi iyi oluncada bişey desem o benim annem derdi. Ben yöntemi buldum valla hiç laf ettirmiyorum başım rahat

Canım öncelikle durumuna çok üzüldüm acaba maddiyat gibi yada anne babası gibi bazı durumlar eşini çok bunaltıyor ama sana söyleyemiyor olabilir mi.Belkide bu yüzden tepkisini hırçınlaşarak dışa vuruyor olabilir mi?

Sondan ikinci satırınızda zaten belirtmişsiniz nedenini..
Yani kısacası totiş enseye değmiş canım!
Allah kolaylık versin...

Klasik türk erkeği
Malesef hepsi aile konusunda bu moda geçiyor
Ben de anlam veremiyorım ama böyle de bir gercek var

Bence üstüne gidiyorsunuz. Böyle "ben yasakladım" ile olmaz bu işler. İnsanlar diyette olsa bile ara sıra böyle çok yer, sonra döner eski düzenine... Her gün bu sorfalar kurulmuyorsa, bir iki haftada bir yeniyorsa sorun olmaz bence, siz biraz katı yaklaşıyorsunuz sanki olaya..

Acaba siz birazcık kontrolcü müsünüz? Bir sorun olunca şimdi konuşalım diye ısrar etmeniz de iyi değil mesela. Konuşulacaksa sakinleşince konuşmak daha doğru. Hele ki erkekler hiç yanaşmaz buna, doğru bir tavır da bence; iki tarafın siniri geçene kadar beklemeyi, sabretmeyi sizin de öğrenmeniz lazım. Evlilik flörtten çok farklı, her an aynı evin içindeyken orta yok bulmak gerekir ki, kontrolcü davranmamanız en çok size fayda eder. Sanırım siz kafanızda bir kalıp belirliyorsunuz, ona uymadığında sinirleniyorsunuz. Küçük yalanları, inatlaşmaları ondandır bence. Aşkla evlenmişsiniz, ama siz şuan ona annelik etmeye çalışıyorsunuz gibi geldi, tabi eski konularınızı bilemiyorum, ama buradan bu kadar bilgiyle öyle sezdim. naçizane tavsiyem, bu davranışlarınızda geri adım atmanız. Evliliğinizi şimdiden yıpratırsınız, biraz alan, biraz özgürlük tanıyın ona derim, onun zaten bir annesi var, siz eş olmaya bakın.

Akıllı kadın

Bakın ben daha evlenmedim, epey uzun flört ettim, evlilik yakın. Ama bunca flörtümde göz yaşlarının hiç işe yaramadığını öğrendim. Kadın denen varlık hassas, yeri geliyor özel gününde aptal bir şeye de saatlerce ağlıyor ve erkek bunları anlayamıyor. Bakıyor kadın küçük bir şeye de ağlıyor, büyüğe de. Bu yüzden hepsini kafasında bir görüyor, büyük sorunları da önemsemez oluyor. Düşünün ki karşınızdaki varlık ömründe belki ancak 1-2 defa göz yaşı dökmüş. İlk yıllar kadının göz yaşını anlamaya çalışmış, anlamadığı halde özen göstermiş, sonra hiç kavrayamadığı bir konu olduğu için yorulmuş, köşesine çekilmiş...Erkek olaya böyle yaklaşıyor. Gözyaşınız sizinle ilgili bir şey, zaten herkes aynı şeylere ağlamaz. Nasıl desem, kişisel bir şey ağlamak. Siz ağlamak içinizden geldiğinde ağlayın elbet, ama çekilin köşenize ağlayın, içinizdeki zehri akıtın, toparlanın, sonra eşinizle sakinleşince sorunu konuşmaya çalışın. Ağladığınızda eşinizin gerçekten sizinle ilgilenmesini beklemeyin, daha çok üzülürsünüz, ağlarsınız bu beklenti yüzünden. Gözyaşı sizin içinizden gelip akan bir şey, eşinizle sizi yakınlaştıran bir araç değil ki...

Konuşmaya konusunda da, tabi ki iletişim kurmaya çalışmak konusunda haklısınız. Ama bence zaman tanımayı öğrenmeye çalışın. Sakinleşin önce. İnsan öyle bir varlık ki öfkeden deliye döndüğü konuda saatler sonra diniyor öfkesi. Aynı yoğunlukta hissetmiyor.. İşte o öfkenin dindiği zamanı bekleyin. O zaman suçlayıcı olmazsınız, daha rahat iletişim kurarsınız. Mesela dünkü olayda yedi içti rahatsız olduğunuz ya, dokunmayın, şişene kadar yesin. Ertesi gün olunca sabah diyin, dün yedik içtik, bu hafta hep sağlıklı beslenelim, hiç bozmayalım, harcayalım yediklerimizi. Bakın o zaman kilo da verebilir eşiniz. Sorunlarınızın çözümü zor değil sanki..

Evlenince aile kıymetli oluyor, evet. Kadın için de böyle erkek için de bence.. Ama en çok erkekler bu konuda pek beceremiyor yeni ailesini ön planda tutmayı. Bunu aşmak için de siz hiç kötülemeyin ailesini. Siz onun hayatının daha sakin ve yumuşak yanı olun, o bir sorun olduğunda ailesinden bunalıp da size sokulur böyle olursa. Bakın brfnmrt 'nin yöntemi ne kadar doğru. O eşinizin ailesi... Ailesi sizin işinize karışmıyorsa girmeyin araya. Bizzat sizin işlerinize de karışıyorsa ailesine mesafe koyun, sınırlar sizi korumaya yeter, aile ile çözemediğiniz büyük meseleler olmadıkça da eşinize yansıtmayın derim.

Konusmamayi sessiz kalmayı dene malesef uzun yıllar sevgili olmak çok iyi tanımak anlamına gelmiyor evlilik şans işi bide daha yenisiniz hersey yerine oturur sabredin

Canım istersen 10 senedir arkadaşlık edin ,bir çatı altında yaşamak ayrı birsey evlendikten sonra herkes değişir tüm hayat ,çevre ,arkadaşlar, geniş aile, huylar....... sorunlar başlayınca sayğı yok oluyor gençler , senin aile , senin için nasıl kiymetliyse eşin için kendi ailesi kıymetli oda ağaç kavuğundan çıkmıyor evlilik emek ister başta nasılsa öğle devam ediyor,

Canim oncelikle şunu belirteyim anormal olan hicbirsey yok :) suan kendimi gormus gibi hissettim sadece benim eşim daha sessizdi ne kadar zorlasamda konusmazdi. Aynilarini bende yasadim. Evlendik her aksam kv lere giderdik. Bir gun gitmeyince kuserlerdi filan. Bende zaten 19 yasimda evlenmisim birazda ani tanisip evlendik yalniz kalmak istiyordm ama firsat olmuyordu. Birgun evde dursak gitmesek dedim. Sonra baktm guler yuzlu esim bana bakmiyor bile. Daha yeni evliyiz. Sonra zorla ama gercekten zorla gitmek istemedigim icin küsmuş.. Bunu soyledi. Snra birgun eşime supriz yapacaktm kv tutturdu bizdr kalin diye. Ben istemedim diye yine küstü.. En sonunda icimden gecenleri anlattim. Aileni cok seviyorum ama ben yeni evliyim yalniz kalmak istiyrm dedim . kalmak da olabilir ama ben guzel bir gece ayarlamistim olmadi dedi. O gunden sonra esimle kavga etmedik cok ısrar etselerde ev yakin gidelim biz dedi ve simdi nerdeyse zorla goturuyorm oturmaya :) yöntemleri zamanla ögreneceksin. Ben evlendigim ilk günleri asla tekrar yasamak istemem . evlilik cok guzel birsey hemen pes etme heleki senelerdir aşik oldugun adami birakma oyle buyuk bir sorun yok ortada. Uzun oldu lutfen kusura bakmayin

Buarada benimki ailesinden şikayet edince, ama o senin ailen, alttan al diyince bana, ama sen benden yana olacaksın, senin olayın o der Çok uzatırsa ters psikoloji olsun diye şaka yaptığımı belli ederek biraz kötü yorum yaparım, o zaman hemen tamam sen böyle deyince düşündüm de onlar da kendilerince haklı, der, gülerek tabi. Ama mesele daha büyükse, yani şaka kaldırmayan bir durum söz konusuysa, o ailesi hakkında ne derse desin dediklerim hep aynıdır: "Boş ver takma, anlarlar elbet hatalarını, haklısın sen.." O kadar.. O da anlatır rahatlar, unutur meseleyi sonra. Zaten evlat olarak onun onlara kızmaya da bağrına basmaya da hakkı var, benim yok, bu yüzden hiç bulaşmıyorum aile meselelerine, ayrıntıya girmiyorum... İleride yöntemlerim işe yaramazsa direk senin yönteme geçerim ben de, yeter ki huzurumuz olsun, evimizin dışındakilerden gelen sıkıntılar da dışarıda kalsın

Ketum olun kendinizi geri çekin biraz geride durun bakalım... Hayatınızın merkezine eşinizi koymayın.
Adamın biri eşeği kayığa bindirmeye çalışıyormuş eşek o kadar inat etmiş ki ne yaparsa yapsın adam bindirememiş eşeği. Yoldan geçen bir adam eşeğin kuyruğundan çekmesini tavsiye etmiş. Eşek kuyruğundan çekilince hemen kayığa binmiş. Kötü bir benzetme oldu ama insan ilişkilerinde de bu yöntem daha çok işe yarıyor. Israrcı olmayın kendinizi ağırdan satın yoksa kıymetiniz kalmaz. İlgilenmeyi onu düşünmeyi ve de konuşmaya çalışmayı yavaştan kesin bakalım karışmayın. Normal davranın ama soğukluğu ve sizdeki farklılığı hissettsin..

Hahaha çok güldüm ya belirttiğim bölüme
Valla bende aynen yazdım ya kötülediğim Zaman kendikini unutur benim söylediğim kalır o sinirlendiğinde stres atcak bende ortak olcam sonra vay efendim sen benim aileme böyle dedin
Bende haklısın haklısın diyorum ama boşver sonra sen vicdan yapıp üzülcen ya bişey olsa diyorum(güzin abla edasıyla)
Çünkü şöyle bişeyde var bende mesela babamla sorunlarım var ama oda kötü bişey söylemez haklısın der susar hatta ben illa yorum beklerim benden yana olsun benim tarafımda olsun diye senin sevgilinin dediği gibi
İşte insan birinden dert yanınca yanındakide onu yopa tutsun istiyor

Ben de, benden yana olsa savunmaya geçerim hemen herhalde O da neyse ki hiç yorum yapmaz, çok başının etini yersem, gaza getirme beni, bana düşmez yorum yapmak ama şimdi bir şey diyeceğim artık der, susmam gerektiğini anlarım... Bazen de ben "ben söyleniyorum ama sen dolma sakın onlara, onlar şu an çok gıcık olsa da kötü bir şey düşünme onlar için, ne de olsa onlar da kanım canım," derim. Sayko der bana Öyle şakaya vura vura götürüyoruz çok şükür.. Umarım hep de böyle gider. Böyle olmazsa zaten hiç bir ilişki huzurla yürümez sanırım.
Bu arada iyi ki seninki de topa tutmuyor senin gazına gelip. O zaman bir iki hoşuna gider senin, ama sonra sana da bir noktada batar yorumları bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…