yazdıklarından anladığım kadarıyla genç yaşlardasın. ve herkese çok fazla kafa yoruyorsun o ne düşündü bu ne düşündü vs.. bence öncelikle kendine yönel, kendini tanı, kendini sev.. bak gör zamanla iletişim sorunlarınıda aşacaksın.. neden bunu söylüyorum biliyormusun? alıngan insanlar genelde kendine karşı bi güven sorunu yaşayan insanlar. Özgüven sorununu aştıktan sonra diğerleride hallolacak
Peki nasıl yenebilirim özgüvensizliği? bu dediklerinizi nasıl yapabilirim? Bana bir iki tüyo verebilirmisiniz..
Bir de sizin tepkiniz ne olurdu? siz ne derdiniz mesela bu durumlarda..
açıkçası erkek arkadaşınla diyaloğunu okuduğumda erkek arkadaşının biraz saçmaladığını düşündüm. aldatılmışsındır filan gayet gereksiz ve çocuksu konuşmalar. sana bişeyler katabilen daha donanımlı insanlarla konuşursan böyle iletişim sorunları zaten yaşamazsın. diğer konularda da çok sinirlenilecek bir durum yaşanmamaış gibi ama sanırım sen biraz hassas yaklaşıyorsun. ince naif bi insansın belli ve herkesten de aynı tepkileri bekliyorsun. ama çevremiz her zaman aynı incelikte olamayabiliyor.
kendini tanı sev derken şunu kastediyorum. seni mutlu eden şeyleri keşfet ve daha çok onları yap günlük hayatında. kendine değer ver.. işte o zaman çevrendekilere çok takılmaz daha mutlu olabilirsin. bu arada sakıncası yoksa yaşını ve nelerle uğraştığını yazarmısın?
Canim ben sende hic bir hata göremedim, belki fazla iyi niyetinden haric ; )
Bak sana abla tavsiyesi:
1. O ilk bahsettigin erkekle arkadaslik etme. Yapma. Zaman kaybi. Sinirlerine yazik. Dengesiz biri. Belliki seni arkadas ayagina ayartmaya calisiyor hala. Sana mutlaka zarari olur bir gün. Hatta arkandan lafini bile ediyordur. Yada edecektir. Uzak dur.
2. Cok düsüncelisin ve karsindakiler degiller. Sen en yakin cafeyi istiyorsun ikizlerden dolayi, arkadasinin istedigi yer olmadi diye tamamen iptal ediyor bulusmayi. Bunlar sana dost degil, bunu anlamalisin.
3. Herkesle konusmaya mecbur degilsin. Herkesle gecinmeye mecbur degilsin. Elbette arkadaslarin olacak, ama bunlar illaki senin bu konustugun insanlarin olmasina gerek yok. Tavirlari tuhaf olan insanlarla muhattap olma.
Kendi basina kal daha iyi.
3 tane dengesiz arkadasin olacagina hic bir tane olmasin daha iyi. Bir tane iyi bir arkadasin olsun yeter.
Cok kisi tanimakla, milletle cok gezmekle birsey gecmiyor insanin eline. Heleki uyusamadigin insanlarsa.
Nekadarda zorlasan, sen nekadar alttan alsanda, mutlaka bir gün onlara verdigin degerden pisman olursun.
Sana tavsiyem gercekten bosver böyle insanlari. Sevdigin insanlarla muhattap ol.
Tabiiki kimse dört dörtlük degil ve dengesiz bir laf etti diye vs arkadasligini bitirecek degilsin, ama ozaman aninda araya mesafe koy, belli et rahatsiz oldugundan. Tamam canim baska bir zaman ozaman diye cevap verme.
Belli et bazen sinirlendigini, öfkelendigini, ama sessizliginle.
"Anladim" diye mesaj cek mesela, yada "Iyi öyle olsun" gibi, kIrIldIgin belli olsun. Küsdünmü diye soruncada yok hayir üzüldüm sevinmistim bulusacagimiza de, kizma kimseye. Kimseye öfkelenecek kadar deger verme.
Onlar kimki? Sen kendine yetmen gerek.
Kendi yaşımdan önce isterseniz erkek arkadasimin yaşını söyliyeyim. 23 yaşında. Konuşmayi kesdim tamamen onunla. Tekrar da gorusmeyi planlamiyorum.
Bana gelince:) mesleki yonden gecen yaz ticaret meslek bitirdim .. Bir kac is basvurusunda bulundum.. Belediyeden onay gelince eylulde orda calismaya basladim.. Hem calisip hem egitim goruyorum.. Gordugum egitim ekonomi muhasebe agirlikli.. Neden üniversite okumadin derseniz. Yurddisinda yasiyorum burda biraz sistem farkli diploma yetersizligim vardi. Oyle oluncada hem calisip hem diplomami tamamlamamin dogru olucagini dusundum ayriyetten bunun icin disardan kurslara gidiyorum.. Diger turlu herhangi bir hobbye sahip degilim cok isterdim ama malesef vaktim yok. Geri kalan zamanimi ailemle geciriyorum.. :)) neden sordunuz?
gördüğüm kadarıyla azimlisin, hem okuyup hem çalışmak kolay bi iş değil çünkü. erkek arkadaşın konusunda aldığın karar isabetli olmuş bence :) neden sorduğuma gelince tanımak istedim :)
Bence de bu erkek arkadaş,halen nabız yokluyor.
Seni kıskandırmaya çalışmış,sense kıskanmamış hatta ilgilenmemişsin.
O da o yüzden aldatılmışsındır demiş.
Her adım atıp umduğu karşılığı alamadığında,seni daha çok üzecektir.
Görüşmemekte fayda var.
Kızarkadaşınla ise,sanıyorum iletişim bozukluğu olmuş.
Aslında mesajlaşmak yerine konuşarak anlaşsaydınız çok daha iyi olurdu.
Yani açık açık,"kısıtlı zamanım var ama gelmişken seni de görmek istiyorum,epeydir görüşmüyoruz.Ama nolur eve yakın olsun,biliyorsun ikizlerle ilgilenmem gerek ."vs...
Böyle söylemek yerine,"buluşalım" gibi kısa mesajlar atınca,aynı samimiyet olmuyor.
Arkadaşlarınla daha açık olabilsen diye düşündüm.
Mesela 1. sine çok net ifade edememişsin,hala beklemede kalmış sanki.
2. sine açık konuşamamışsın.Kendini ifade edemeden,tamam canım diye konuyu kapatmışsın.
Bence de bu erkek arkadaş,halen nabız yokluyor.
Seni kıskandırmaya çalışmış,sense kıskanmamış hatta ilgilenmemişsin.
O da o yüzden aldatılmışsındır demiş.
Her adım atıp umduğu karşılığı alamadığında,seni daha çok üzecektir.
Görüşmemekte fayda var.
Kızarkadaşınla ise,sanıyorum iletişim bozukluğu olmuş.
Aslında mesajlaşmak yerine konuşarak anlaşsaydınız çok daha iyi olurdu.
Yani açık açık,"kısıtlı zamanım var ama gelmişken seni de görmek istiyorum,epeydir görüşmüyoruz.Ama nolur eve yakın olsun,biliyorsun ikizlerle ilgilenmem gerek ."vs...
Böyle söylemek yerine,"buluşalım" gibi kısa mesajlar atınca,aynı samimiyet olmuyor.
Arkadaşlarınla daha açık olabilsen diye düşündüm.
Mesela 1. sine çok net ifade edememişsin,hala beklemede kalmış sanki.
2. sine açık konuşamamışsın.Kendini ifade edemeden,tamam canım diye konuyu kapatmışsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?