• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iletişim..

mrs_n

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
10
0
16
Avusturya
Bayanlar bana bi yardimci olun ltfn nolur gercekten birileriyle konusmaya .. Dertlesmeye cok ihtiyacim var.. Sorun insanlarla kurduğum iliskiler.. Arkadaslik olsun sevgili olsun Aile olsun.. Sorun bende mi bilmiyorum ma buyrun siz buna karar verin.. Ben sanirim cok alingan birisi oldum.. Bu alinganligimida ofkeyle gosteriyorum yada bilmiyorum kafam cok karisik.. Sorun karsimdakiyle konusurken birden birde ofkelenebiliyorum.. Belki olayi cok buyutuyor olabilirim bilmiyorum.. Mesela dun gece bir erkek arkadasimla konusuyoduk.. Gayet normal.. Ve samimi bir arkadasim.. Bazi nedenlerden dolayi arkadas kalmayi tercih ettik.. Ve benden birsey gzlemek istemedigini bunun icin her ne olursa olsun acik acik anlatacagini soyledi. Bende bunun uzerine bana hesap vermek zorunda dglsn.. Cunku ben sana vermem.. Veremem de dedim.. E oyle ya ona gidip iste bugun sunla konustuk.. Sunla suraya gittik diye mi anlatim.. Ama o bunu yapiyordu.. Yok efenim senayla ciktik.. Aycayla kursdaydik vs.. Hic bi tepki vermedim.. Kiskanmadim da ama haliyle ustune bisi de soylemedim.. İcimden gelmedi.. Bunun ustune kendisi basladi iste anlatiyoruz yaranamiyoruz anlatmasak daha mi iyi.. Snra konu nasil oluyorsa eski sevgilime geliyor ve bana diyor ki: "eski sevgilin seni cok aldatmistir". O an kan beynime sicradi nasil sinir oldum anlatamam. Sen benim eski sevgilimi nerden taniyosunda boyle konusabiliyosun neye dayanarak soyluyosun bunu dedim. Oda bir erkek mis ben erkekleri tanimiyormusum. Kampüse fln cok gitmistir dedi. Burda bunlari soylerken ki amaci sunu gstermek bak ben sana herseyi anlatiyorum. O an delirdim daha fazla dinlemek istemiyorum seni dedim. "COK KAVGACİYMİSİM" kurduğu cumle bu. yuzune Kapattim. Numarasina engel koydum. Kim olsa delirmez ??? İnsanin gecmisi ailesi kendi manevi degerleri soz konusu olunca cok hassas olmaz mi???

Neyse simdi gelelim arkadas konusuna.. Bir arkadasim var.. Kendisine hafiften gicik oluyorum:) ama ayni arkadas cevresinde oldugumuz icin idare etmek zorunda kaliyorum.. Baska sehirde okudugum icin gitmeden bulusalim dedi.. Bende tatilde bulusalim k.bakma daha alisveris fln yapamadim telasliyim brz dedim.. Neyse tatil geldi yazdim bulusalim mi diye.. Hmm olabilir neden olmasin gibi cvplar verdi.. (herzamanki huyudur) Sinir oldum..bende canim bulusmak istemiyorsan soyleyebilirsin dedim.. Tabi buda bir tartismayi baslatti:)

Brz once bir arkadasla bulusma plani ayarliyorduk ona ikimize de yakin bir cafe de bulusmayi onerdim.. Eve gec kalmim dedim.. Bunun da cok acik bi nedeni var evde kucuk kardeslerim var ikiz.. Zor kolay degil bakmasi.. Evin isleri ne kadar zordur hepimiz biliriz.. Soyle bi cvp aldim.. Yarim saat oturup kalkcaksak hic bulusmayalim baska zaman bulusurz dedi.. En son bulusmamiz da malesef oyle bi durum olmustu.. Yine sinirlendim brz sakin olmayi bekleyip tmm tatlim ins dedim..

Cok tahammulsuzum.. İnsanlarin anlayissiz dusuncesiz konusnalarina dayanamiyorum.. Aslinda kiriliyorum oyuzden ofkeleniyorum..

Ya bilmiyorum.. Ama kendimi cok yalniisaz hissediyorum .. İlk baslarda iletisimim hep iyidir ama daha sonradan samimi oldukca herkezde usur bulmaya basliyorum..

Sizce benimle kaynaklanan bi durum mu nedir ? Napmaliyim? Cunku bu 40 da yilda bir olmuyor.. sık sık karsilastigim bi durum.. İletisim kurmayi bilmiyorum belki de ? Kiminle neyi ne kadar konuscagimi?

yazdıklarından anladığım kadarıyla genç yaşlardasın. ve herkese çok fazla kafa yoruyorsun o ne düşündü bu ne düşündü vs.. bence öncelikle kendine yönel, kendini tanı, kendini sev.. bak gör zamanla iletişim sorunlarınıda aşacaksın.. neden bunu söylüyorum biliyormusun? alıngan insanlar genelde kendine karşı bi güven sorunu yaşayan insanlar. Özgüven sorununu aştıktan sonra diğerleride hallolacak

yazdıklarından anladığım kadarıyla genç yaşlardasın. ve herkese çok fazla kafa yoruyorsun o ne düşündü bu ne düşündü vs.. bence öncelikle kendine yönel, kendini tanı, kendini sev.. bak gör zamanla iletişim sorunlarınıda aşacaksın.. neden bunu söylüyorum biliyormusun? alıngan insanlar genelde kendine karşı bi güven sorunu yaşayan insanlar. Özgüven sorununu aştıktan sonra diğerleride hallolacak

Peki nasıl yenebilirim özgüvensizliği? bu dediklerinizi nasıl yapabilirim? Bana bir iki tüyo verebilirmisiniz..

Bir de sizin tepkiniz ne olurdu? siz ne derdiniz mesela bu durumlarda..

Peki nasıl yenebilirim özgüvensizliği? bu dediklerinizi nasıl yapabilirim? Bana bir iki tüyo verebilirmisiniz..

Bir de sizin tepkiniz ne olurdu? siz ne derdiniz mesela bu durumlarda..

açıkçası erkek arkadaşınla diyaloğunu okuduğumda erkek arkadaşının biraz saçmaladığını düşündüm. aldatılmışsındır filan gayet gereksiz ve çocuksu konuşmalar. sana bişeyler katabilen daha donanımlı insanlarla konuşursan böyle iletişim sorunları zaten yaşamazsın. diğer konularda da çok sinirlenilecek bir durum yaşanmamaış gibi ama sanırım sen biraz hassas yaklaşıyorsun. ince naif bi insansın belli ve herkesten de aynı tepkileri bekliyorsun. ama çevremiz her zaman aynı incelikte olamayabiliyor.

kendini tanı sev derken şunu kastediyorum. seni mutlu eden şeyleri keşfet ve daha çok onları yap günlük hayatında. kendine değer ver.. işte o zaman çevrendekilere çok takılmaz daha mutlu olabilirsin. bu arada sakıncası yoksa yaşını ve nelerle uğraştığını yazarmısın?

Canim ben sende hic bir hata göremedim, belki fazla iyi niyetinden haric ; )

Bak sana abla tavsiyesi:

1. O ilk bahsettigin erkekle arkadaslik etme. Yapma. Zaman kaybi. Sinirlerine yazik. Dengesiz biri. Belliki seni arkadas ayagina ayartmaya calisiyor hala. Sana mutlaka zarari olur bir gün. Hatta arkandan lafini bile ediyordur. Yada edecektir. Uzak dur.

2. Cok düsüncelisin ve karsindakiler degiller. Sen en yakin cafeyi istiyorsun ikizlerden dolayi, arkadasinin istedigi yer olmadi diye tamamen iptal ediyor bulusmayi. Bunlar sana dost degil, bunu anlamalisin.

3. Herkesle konusmaya mecbur degilsin. Herkesle gecinmeye mecbur degilsin. Elbette arkadaslarin olacak, ama bunlar illaki senin bu konustugun insanlarin olmasina gerek yok. Tavirlari tuhaf olan insanlarla muhattap olma.
Kendi basina kal daha iyi.
3 tane dengesiz arkadasin olacagina hic bir tane olmasin daha iyi. Bir tane iyi bir arkadasin olsun yeter.
Cok kisi tanimakla, milletle cok gezmekle birsey gecmiyor insanin eline. Heleki uyusamadigin insanlarsa.
Nekadarda zorlasan, sen nekadar alttan alsanda, mutlaka bir gün onlara verdigin degerden pisman olursun.

Sana tavsiyem gercekten bosver böyle insanlari. Sevdigin insanlarla muhattap ol.
Tabiiki kimse dört dörtlük degil ve dengesiz bir laf etti diye vs arkadasligini bitirecek degilsin, ama ozaman aninda araya mesafe koy, belli et rahatsiz oldugundan. Tamam canim baska bir zaman ozaman diye cevap verme.
Belli et bazen sinirlendigini, öfkelendigini, ama sessizliginle.
"Anladim" diye mesaj cek mesela, yada "Iyi öyle olsun" gibi, kIrIldIgin belli olsun. Küsdünmü diye soruncada yok hayir üzüldüm sevinmistim bulusacagimiza de, kizma kimseye. Kimseye öfkelenecek kadar deger verme.
Onlar kimki? Sen kendine yetmen gerek.

açıkçası erkek arkadaşınla diyaloğunu okuduğumda erkek arkadaşının biraz saçmaladığını düşündüm. aldatılmışsındır filan gayet gereksiz ve çocuksu konuşmalar. sana bişeyler katabilen daha donanımlı insanlarla konuşursan böyle iletişim sorunları zaten yaşamazsın. diğer konularda da çok sinirlenilecek bir durum yaşanmamaış gibi ama sanırım sen biraz hassas yaklaşıyorsun. ince naif bi insansın belli ve herkesten de aynı tepkileri bekliyorsun. ama çevremiz her zaman aynı incelikte olamayabiliyor.

kendini tanı sev derken şunu kastediyorum. seni mutlu eden şeyleri keşfet ve daha çok onları yap günlük hayatında. kendine değer ver.. işte o zaman çevrendekilere çok takılmaz daha mutlu olabilirsin. bu arada sakıncası yoksa yaşını ve nelerle uğraştığını yazarmısın?

Kendi yaşımdan önce isterseniz erkek arkadasimin yaşını söyliyeyim. 23 yaşında. Konuşmayi kesdim tamamen onunla. Tekrar da gorusmeyi planlamiyorum.

Bana gelince:) mesleki yonden gecen yaz ticaret meslek bitirdim .. Bir kac is basvurusunda bulundum.. Belediyeden onay gelince eylulde orda calismaya basladim.. Hem calisip hem egitim goruyorum.. Gordugum egitim ekonomi muhasebe agirlikli.. Neden üniversite okumadin derseniz. Yurddisinda yasiyorum burda biraz sistem farkli diploma yetersizligim vardi. Oyle oluncada hem calisip hem diplomami tamamlamamin dogru olucagini dusundum ayriyetten bunun icin disardan kurslara gidiyorum.. Diger turlu herhangi bir hobbye sahip degilim cok isterdim ama malesef vaktim yok. Geri kalan zamanimi ailemle geciriyorum.. :)) neden sordunuz?

Canim ben sende hic bir hata göremedim, belki fazla iyi niyetinden haric ; )

Bak sana abla tavsiyesi:

1. O ilk bahsettigin erkekle arkadaslik etme. Yapma. Zaman kaybi. Sinirlerine yazik. Dengesiz biri. Belliki seni arkadas ayagina ayartmaya calisiyor hala. Sana mutlaka zarari olur bir gün. Hatta arkandan lafini bile ediyordur. Yada edecektir. Uzak dur.

2. Cok düsüncelisin ve karsindakiler degiller. Sen en yakin cafeyi istiyorsun ikizlerden dolayi, arkadasinin istedigi yer olmadi diye tamamen iptal ediyor bulusmayi. Bunlar sana dost degil, bunu anlamalisin.

3. Herkesle konusmaya mecbur degilsin. Herkesle gecinmeye mecbur degilsin. Elbette arkadaslarin olacak, ama bunlar illaki senin bu konustugun insanlarin olmasina gerek yok. Tavirlari tuhaf olan insanlarla muhattap olma.
Kendi basina kal daha iyi.
3 tane dengesiz arkadasin olacagina hic bir tane olmasin daha iyi. Bir tane iyi bir arkadasin olsun yeter.
Cok kisi tanimakla, milletle cok gezmekle birsey gecmiyor insanin eline. Heleki uyusamadigin insanlarsa.
Nekadarda zorlasan, sen nekadar alttan alsanda, mutlaka bir gün onlara verdigin degerden pisman olursun.

Sana tavsiyem gercekten bosver böyle insanlari. Sevdigin insanlarla muhattap ol.
Tabiiki kimse dört dörtlük degil ve dengesiz bir laf etti diye vs arkadasligini bitirecek degilsin, ama ozaman aninda araya mesafe koy, belli et rahatsiz oldugundan. Tamam canim baska bir zaman ozaman diye cevap verme.
Belli et bazen sinirlendigini, öfkelendigini, ama sessizliginle.
"Anladim" diye mesaj cek mesela, yada "Iyi öyle olsun" gibi, kIrIldIgin belli olsun. Küsdünmü diye soruncada yok hayir üzüldüm sevinmistim bulusacagimiza de, kizma kimseye. Kimseye öfkelenecek kadar deger verme.
Onlar kimki? Sen kendine yetmen gerek.

Tavsiyeler için cok tskr ederim.. İnanın cok ta ihtiyacim vardi.. Bir daha ki sefere dediklerinizi kesinlikle yapicam

Kendi yaşımdan önce isterseniz erkek arkadasimin yaşını söyliyeyim. 23 yaşında. Konuşmayi kesdim tamamen onunla. Tekrar da gorusmeyi planlamiyorum.

Bana gelince:) mesleki yonden gecen yaz ticaret meslek bitirdim .. Bir kac is basvurusunda bulundum.. Belediyeden onay gelince eylulde orda calismaya basladim.. Hem calisip hem egitim goruyorum.. Gordugum egitim ekonomi muhasebe agirlikli.. Neden üniversite okumadin derseniz. Yurddisinda yasiyorum burda biraz sistem farkli diploma yetersizligim vardi. Oyle oluncada hem calisip hem diplomami tamamlamamin dogru olucagini dusundum ayriyetten bunun icin disardan kurslara gidiyorum.. Diger turlu herhangi bir hobbye sahip degilim cok isterdim ama malesef vaktim yok. Geri kalan zamanimi ailemle geciriyorum.. :)) neden sordunuz?

gördüğüm kadarıyla azimlisin, hem okuyup hem çalışmak kolay bi iş değil çünkü. erkek arkadaşın konusunda aldığın karar isabetli olmuş bence :) neden sorduğuma gelince tanımak istedim :)

Bence de bu erkek arkadaş,halen nabız yokluyor.
Seni kıskandırmaya çalışmış,sense kıskanmamış hatta ilgilenmemişsin.
O da o yüzden aldatılmışsındır demiş.
Her adım atıp umduğu karşılığı alamadığında,seni daha çok üzecektir.
Görüşmemekte fayda var.

Kızarkadaşınla ise,sanıyorum iletişim bozukluğu olmuş.
Aslında mesajlaşmak yerine konuşarak anlaşsaydınız çok daha iyi olurdu.
Yani açık açık,"kısıtlı zamanım var ama gelmişken seni de görmek istiyorum,epeydir görüşmüyoruz.Ama nolur eve yakın olsun,biliyorsun ikizlerle ilgilenmem gerek ."vs...
Böyle söylemek yerine,"buluşalım" gibi kısa mesajlar atınca,aynı samimiyet olmuyor.

Arkadaşlarınla daha açık olabilsen diye düşündüm.
Mesela 1. sine çok net ifade edememişsin,hala beklemede kalmış sanki.
2. sine açık konuşamamışsın.Kendini ifade edemeden,tamam canım diye konuyu kapatmışsın.

Görüşmemekte fayda var.

Yani açık açık,"kısıtlı zamanım var ama gelmişken seni de görmek istiyorum,epeydir görüşmüyoruz.Ama nolur eve yakın olsun,biliyorsun ikizlerle ilgilenmem gerek ."vs...
Böyle söylemek yerine,"buluşalım" gibi kısa mesajlar atınca,aynı samimiyet olmuyor.

2. sine açık konuşamamışsın.Kendini ifade edemeden,tamam canım diye konuyu kapatmışsın.

Kendimi ifade etmekte zorlaniyorum. Boyle bi sorunum var evet. İfade edincede karsimdaki insani kirabiliyorum. İnsanin ogrenmesi gereken ilk dil tatli dildir derler ya hani sanirim ben brz sivri dilliyim. Ama nasil yenecegimi bilmiyorum. Özgüvensizlikten de olabilir. Bu özgüvensizligim okulda is te yok mesela. Cunku orda ne yapmam gerektigini nasil basarili olabilecegimi biliyorum. Kendimden eminim. Ama konu insanlarla iletisime gelince afalliyorum. Yurddisinda yasadigimdan kaynaklanan bi durum da olabilir belki. Yani ben Sadece Ailemle turkce konusuyorum ve arkadaslarimla. Diger is olsun okul olsun kendimi almanca ifade etmek zorundayim. Hos onuda becerebildigim soylenemez ama turkceden iyiyim. Bir almana acik acik ne istedigimi ne sevmedigimi soyleyebilirim. Ama konu turk çevrem olunca durum bu.. Cunku biz turkler cok kirilganiz maneviyata obem veriyoruz.. Biz soylemeden karsimizdaki anlasin istiyoruz.. Anlamayinca.. Tripleniyoruz.. Yani boyle ufak ufak kucuk kucuk seyler zamanla birbirimizin arasindaki iletisimi cok kotu etkiliyor. Ben kendi iletisimlerimde bunu gordum. Kiminle ne kadar samimi olacagimi bilmiyorum belki de. Verdigim degeri gormeyince uzuluyorum. Neyse konu dagilmadan toparliyorum napmali bu iletisim sorununu nasil cozmeli sizce?

Görüşmemekte fayda var.

2cisinde ifade etme geregi duymadim cunku o arkadas arkadaslarim arasinda beni ve ailemi en iyi bilenlerden.

Anlayis gostermesi gereken yerde tavir aliniyor.. Yani durduk yere.. Ne gerek var anlamiyorum. Bende isterim disari gitmeyi ama olmuyor malesef.. Bu zamana kadar beni rahatsiz eden birsey oldugunda hep soylemisimdir.. Ama dedigim gibi boyle tartismalar cogalmaya baslayinca geri cekildim.. Sanirim en guzeli mesafeli olmak.. Ama ilk yazdiklarim da yine bana yardimci olabilirmisiniz.. İletisim de dogu yanlis nedir.. Zorlaniyorum boyle durumlarda.. Kirginliğa varmadan cozmek istiyorum durumlari.. Malesef basaramiyorum

Back
X