• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İletişimsizlik, sıkıcı biri miyim?

Benım esımde oyle ben calısmıyorum o yuzden muhabbetımız genelde cocuklar oluyor cunku genelde hep evdeyım. Yada yenı ogrendıgım seyler fılan bıraz konusuyoruz sonra bakıyorum dınlemıyor hanı yansıtmıyor ben susunca ne dedın duymadım falan dıyor ama dınlemedıgını anlıyorum. Sımdı onun ılgı alanlarına yoneldım kendı teknolojıden pek anlamaz ısıde yogun olunca ben arastırıp yenı seyler buluyorum aksam konu acınca onun bılmedıgı bısey soyleyıp devamını getırmıyorum pesımde dolanıyor sureklı konu acıyor yenı seyler bılıyor bana soylesın dıye ama soylemıyorum ısım var dıyorum dınlemıyorum hıc ohh ıyı oluyorr. Ilgı alanlarının bazıları ısle ılgılı sımdı bısey lazım olunca hemeb benı arayıp bı bılgım varmı yokmu yapabılırmıyım bulabılırmıyım dıye bana soruyorr. Ve yıne ısım var deyıp kapatıyorumm bu erkeklere ıyılık yaramaz cırmalattıracaksın oyle yaranıyorsun. Bence sende hıc konusma kısa cvplar ver bısey sorarsa sen bu ceneyle susamazsın gıbı bısey soylemısya
Ne güzel yapıyormuşsun valla ne hallere sokuyorlar bizi, konuşturmak için bir sürü planlar yapmak zorunda bırakıyorlar.
Evet bende çekicem kendimi, sıkıcı hissetmek istemiyorum ki gerçekten okul hayatında çevremde hep sohbetim muhabbetim sevilir oflancak saçma şeyler söylemem zeka seviyem yüksektir yani.sadece onunla yakınlık isteğim beni gereksiz fazla romantizme yöneltmiş olabilir.yaşlılık gelecek çoluk çocuk vs.ama artık onları da sormucam içimden gelmez zaten muhtemelen.

Bir tek bana mı yaşlanırsak şöyle böyle oluruz gibi konular sıkıcı geliyor? Duygusuz muyum? Ne düşünücem yaşlılığı Allah aşkına mis gibi genciz daha.
Ben yaşlanmaktan çok korkuyorum sanırım o yüzden soruyorum ona da iyi şeyler söyler belki diye ama konuşmak istemiyorum yaşlılığı falan dedi[/QUOTE]

Ne güzel yapıyormuşsun valla ne hallere sokuyorlar bizi, konuşturmak için bir sürü planlar yapmak zorunda bırakıyorlar.
Evet bende çekicem kendimi, sıkıcı hissetmek istemiyorum ki gerçekten okul hayatında çevremde hep sohbetim muhabbetim sevilir oflancak saçma şeyler söylemem zeka seviyem yüksektir yani.sadece onunla yakınlık isteğim beni gereksiz fazla romantizme yöneltmiş olabilir.yaşlılık gelecek çoluk çocuk vs.ama artık onları da sormucam içimden gelmez zaten muhtemelen.

Ben yaşlanmaktan çok korkuyorum sanırım o yüzden soruyorum ona da iyi şeyler söyler belki diye ama konuşmak istemiyorum yaşlılığı falan dedi
[/QUOTE]

Ben de korkuyorum yaşım da 41 ama şimdiden düşünmem, zaman su gibi geçiyor en iyi şekilde değerlendirmek gerek. Eşinize de saçma gelmiş olabilir zira güzel memleketimde yarına çıkmanın garantisi yok, ne yaşlılığı demiştir belki. Allah hepimize uzun ömürler versin tabii ki.

Olabilirim.zaten bu yüzden açtım konuyu bana farklı fikirler verirsiniz diye özeleştiri de yapmak istedim.
Tam olarak dediğiniz gibi ama sanki birbirini seven çiftler çok muhabbet ediyomuş her konuda bişeyler paylaşıyormuş da bizde bir problem varmış gibi geliyor
Sizler herşey hakkında uzun muhabbetler eder misiniz eşlerinizle mesela biz yatakta hiç konuşmayız ben hep özenirim uyku öncesi sohbet etmeye
Biz eşimle 27 yılı evlilik olmak üzere 29 yıldır birlikteyiz ve birlikteyken konuşuruz ama 'yaşlanınca ne yaparız?' Bizim bile gündemimizde yok.
Yaşlar 47-55 bu arada.
Bazen çok muhabbet ederiz, bazen az.
İkimiz de yoğun çalışıyoruz bazen birimiz yorgun olur, diğeri onu rahat bırakır.
Uyku öncesi, yatakte nadiren sohbet ederiz.

Kısacası ''birbirini çok seven çiftler çok ve kaliteli sohbet eder'' demek bana göre genelleme.

Her evliliğin dinamiği farklı olduğu gibi
her insanın mizacı, sevgiyi hisssetme ve aktarma/gösterme biçimi de farklı.
Bu konudan zihnen biraz uzaklaşmanızı tavsiye ederim.
Kendinizi biraz çekin bakalım eşiniz fark edip tepki verecek mi?

Ben yaşlanmaktan çok korkuyorum sanırım o yüzden soruyorum ona da iyi şeyler söyler belki diye ama konuşmak istemiyorum yaşlılığı falan dedi
[/QUOTE]
En guzelı kadınlar aynı evdeyız ıste ıyı gecınelım sıkılmayalım dedıkce onlar sımarıyor kendılerını bısey sanıyorlar aynı onun davrandıgı gıbı sen davran bakalım ozman ne yapck

En guzelı kadınlar aynı evdeyız ıste ıyı gecınelım sıkılmayalım dedıkce onlar sımarıyor kendılerını bısey sanıyorlar aynı onun davrandıgı gıbı sen davran bakalım ozman ne yapck
[/QUOTE]

Ben de şimdi aynısını yazacaktım. İlgili ve fedakar kadınlar erkeği uzaklaştırıyor.

Ben de şimdi aynısını yazacaktım. İlgili ve fedakar kadınlar erkeği uzaklaştırıyor.
[/QUOTE]
Soğuk davransan bu seferde sen bana soğuk davranıyorsun diyorlar hiçbir şekilde yaranılamıyor bunlara

Soğuk davransan bu seferde sen bana soğuk davranıyorsun diyorlar hiçbir şekilde yaranılamıyor bunlara
[/QUOTE]

Soğuk davranmayı kastetmedim. Sadece öncelik eş değil kendimiz olmalı.

Merhaba kızlar neredeyse 3 yıllık evliyim sorun şu ki eşimle havadan sudan konuşurken çok iyiyiz günlük olaylar, genel şeyler.ama iş biraz özele geldiğinde hiç sohbet etmek istemiyor.çocuk konusunu açıyorum offluyor, ruhumuza değcek bi konu açıyorum yaşlılığımız nasıl olur acaba diye ben bunu konuşmak istemiyorum deyp offluyor, birilerinden konuşmaya çalışıyorum dedikodu yapma diyor ki dedikodu değil yaptığım.sürekli oflar oldu o kadar sığ hissediyorum ki ilişkimizi ne yapsam olmuyor.
ve ciddi özgüven kaybı yaşamaya başladım.güzel bi kadın olduğum halde kendimi çirkin, sevilen biriyken sıkıcı, ve eğitimli kendini yetiştirmiş biri olduğum halde bomboş hissediyorum.ağzımdan çıkanlar çok saçma sanki ben gerizekalıymışım gibi.
şu anda tatildeyiz dün yine benim konu açmam ve onun oflaması yüzünden fena tartıştık bana nankör dedi bi haftasonu varmış beni tatile getirmiş ben mafetmişim ama dayanamadım doldum artık.o ayrı ben ayrı takılıyoruz konuşmayı denedim neden sana ulaşmak bu kadar zor dedim sus dedi konuşmaya da yanaşmadı.beni sevdiğini biliyorum başka ciddi bir problemimiz yok ama sanırım bu da benim için ciddi olmaya başladı.
önerileriniz var mı benzer durumları yaşayanınız? inanın sıkıştım kaldım
Evliliğiniz oturmuş hani derler ya evliliğiniz bir otursun işte evlilik böyle bişey karnını kaşıya kaşıya çiftlerin koltukta pineklemesi iki laf etmemesi 100 kadının 90 bunu yaşıyor

Demek ki sohbetin karşı tarafı tatmin etmiyor
Beyfendi çok mu kültürlü entellektüel miş senin sohbetin sıkıcı geliyor
Ayrıca çocuk konusu önemli
3 yıllık evlilikte çocuk istememesi enterasan

Evliliğiniz oturmuş hani derler ya evliliğiniz bir otursun işte evlilik böyle bişey karnını kaşıya kaşıya çiftlerin koltukta pineklemesi iki laf etmemesi 100 kadının 90 bunu yaşıyor
Kavga tartışma anlamında oturması iyi oluyor iki insan iki farklı kafa birbirine alışıyor ama alışmakta beraberinde bunu getiriyor sanırım haklısınız😕

Ben de korkuyorum yaşım da 41 ama şimdiden düşünmem, zaman su gibi geçiyor en iyi şekilde değerlendirmek gerek. Eşinize de saçma gelmiş olabilir zira güzel memleketimde yarına çıkmanın garantisi yok, ne yaşlılığı demiştir belki. Allah hepimize uzun ömürler versin tabii ki.
Aynen dediğiniz gibi dedi ben oflamasına tavır yapınca uzatınca açıkladı sebebini.belki ölcem göremicem yaşlılığı diye tamam o konuda ben saçmaladım belki ama oflamak yerine bunu bana sormasan bida bak yarına nolcağımız belli değil diyebilir işte iletişimsizlik tam olarak bu bence

Sıkılıyomuş boş konularmış o zaman ben boşum yani bunlar benim aklımdakiler dedim.iletişim kurmadan evlilik bitmez mi? tek taraflı çabalayıp duruyorum ama yoruldum.
konuşmuyor anlayamıyorum yakınlaşamıyorum ona yüzüne falan dokundurtmaz çok fazla sevdirmez sarılsam elimi atsam çekilir ama kendi canı istediğinde sarılır öper sever

sen konuşmuş olmak için konuşuyorsun ve kolay kolay hiçbir erkek bu boş konuşmaları yapmaktan zevk almıyor
benim kocamda dahil ,

Biz eşimle 27 yılı evlilik olmak üzere 29 yıldır birlikteyiz ve birlikteyken konuşuruz ama 'yaşlanınca ne yaparız?' Bizim bile gündemimizde yok.
Yaşlar 47-55 bu arada.
Bazen çok muhabbet ederiz, bazen az.
İkimiz de yoğun çalışıyoruz bazen birimiz yorgun olur, diğeri onu rahat bırakır.
Uyku öncesi, yatakte nadiren sohbet ederiz.

Kısacası ''birbirini çok seven çiftler çok ve kaliteli sohbet eder'' demek bana göre genelleme.

Her evliliğin dinamiği farklı olduğu gibi
her insanın mizacı, sevgiyi hisssetme ve aktarma/gösterme biçimi de farklı.
Bu konudan zihnen biraz uzaklaşmanızı tavsiye ederim.
Kendinizi biraz çekin bakalım eşiniz fark edip tepki verecek mi?
Uyucam tavsiyenize kaç yılın deneyimi var söyledklerinizde, haklısınız her ilişki farklı, ben aslında kıyas etmekten çok hayal ediyorum ve hayalimdeki uzun uzun konuşabilmeyi yapamayınca kendimi de evliliğimi de yetersiz hissediyorum.
Biraz susmayı ve konu açmak için çabalamamayı denicem eğer sıkılırsa o çabalar. ha bundan memnun olursa da kendimi kötü hissetmem ilerde de iletişim kopukluğundan ne olcaksa olur

sen konuşmuş olmak için konuşuyorsun ve kolay kolay hiçbir erkek bu boş konuşmaları yapmaktan zevk almıyor
benim kocamda dahil ,
Haklısın ama bi yere oturduğumuzda falan sessizlik olduğu zaman o ee diyip duruyo ben susunca, bende muhabbet açmak için konuşmuş olmak için konuşuyorum.aslında gerçekten dolu bi insanım, kendime çok kızdım şu konuyu açtığımdan beri

Haklısın ama bi yere oturduğumuzda falan sessizlik olduğu zaman o ee diyip duruyo ben susunca, bende muhabbet açmak için konuşmuş olmak için konuşuyorum.aslında gerçekten dolu bi insanım, kendime çok kızdım şu konuyu açtığımdan beri

bende senın gibiyim kocamın ailesinde bile kocam konuşmayı tercih etmez , ben zorlarım kendimi ,
bazen bende yoruluyorum konu bulmaktan , açmaya zorlamaktan ,

bende susarak saatler geçiriyorum

Sorun o zaman ne hakkında konuşmak istiyormuş, cidden ben de merak ettim ilgi alanları nelermiş, ne hakkında konuşmak isterlermiş acaba... Görünüşe bakılırsa eeee den başka bir şey bilmiyor...

Merhaba kızlar neredeyse 3 yıllık evliyim sorun şu ki eşimle havadan sudan konuşurken çok iyiyiz günlük olaylar, genel şeyler.ama iş biraz özele geldiğinde hiç sohbet etmek istemiyor.çocuk konusunu açıyorum offluyor, ruhumuza değcek bi konu açıyorum yaşlılığımız nasıl olur acaba diye ben bunu konuşmak istemiyorum deyp offluyor, birilerinden konuşmaya çalışıyorum dedikodu yapma diyor ki dedikodu değil yaptığım.sürekli oflar oldu o kadar sığ hissediyorum ki ilişkimizi ne yapsam olmuyor.
ve ciddi özgüven kaybı yaşamaya başladım.güzel bi kadın olduğum halde kendimi çirkin, sevilen biriyken sıkıcı, ve eğitimli kendini yetiştirmiş biri olduğum halde bomboş hissediyorum.ağzımdan çıkanlar çok saçma sanki ben gerizekalıymışım gibi.
şu anda tatildeyiz dün yine benim konu açmam ve onun oflaması yüzünden fena tartıştık bana nankör dedi bi haftasonu varmış beni tatile getirmiş ben mafetmişim ama dayanamadım doldum artık.o ayrı ben ayrı takılıyoruz konuşmayı denedim neden sana ulaşmak bu kadar zor dedim sus dedi konuşmaya da yanaşmadı.beni sevdiğini biliyorum başka ciddi bir problemimiz yok ama sanırım bu da benim için ciddi olmaya başladı.
önerileriniz var mı benzer durumları yaşayanınız? inanın sıkıştım kaldım

Herkes kendinden örnek vermiş ben de vereyim 4 yıllık ilişkimde sabahın 7 sinde kalkıp işe gideceğim halde sabahlara kadar sohbet ettiğim bir sevgilim var ve biz 2 yıldır da birlikte yaşıyoruz ikimizde çok sıkıntılı zamanlar yaşadık benim aile problemlerim onu iş sorunları vs. birbirimizle konuşmasak çıldırırdık herhalde bu süreçte ama tabi ki bu benim ilişkim mükemmel anlamına gelmiyor hiç kimsenin dörtdörtlük değil ilişkisi benim 2 yılım kavga gürültü geçti sevgilimin kıskançlık sorunu yüzünden kendi annemden bile kıskanan biriydi şimdi çok şükür düzeldi burda herkes gibi ben de kendine dokundurtmamasına ve sohbet etmek istemeyişini rencide edici bir şekilde göstermesine takıldım benim sevgilim bana off diyecek sıkılıyorum diyecek bir daha yalvarsa ağzımı açmayacağımı bilir yani kırılmakta üzülmekte çok haklısınız bence de kötü bir durum bu

Sorun o zaman ne hakkında konuşmak istiyormuş, cidden ben de merak ettim ilgi alanları nelermiş, ne hakkında konuşmak isterlermiş acaba... Görünüşe bakılırsa eeee den başka bir şey bilmiyor...
Havadan sudan konuşmak istiyor bugün erken uyuyalım mı şuraya gidelim mi ne içelim vs.bunlar olduğunda hiç problem yok.
Bence sorun onun kendiyle alakalı sanırım yakın olmak isterken olamama sıkıntısı var

Havadan sudan konuşmak istiyor bugün erken uyuyalım mı şuraya gidelim mi ne içelim vs.bunlar olduğunda hiç problem yok.
Bence sorun onun kendiyle alakalı sanırım yakın olmak isterken olamama sıkıntısı var

Bunlar sohbet değil ki ama, günlük hayatı sürdürmek için gereken iletişim yolları...

Anlaşılan eşiniz sohbet etmeyi sevmiyor, zor bi durum... Konuşmaya üşeniyosa...

Back
X