iletişimsizlik

asu_de

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
424
1
0
Ankara
kızlar sevgilim sanki bana hkaret etti bugün ama sonra lafı değiştirdi şöyle anlatayım

kıyafet konusunu konuşuyorduk memur olunca etek giymemi istemiyormuş bende ben istiyorum gel etek boyunda anlaşalım dedim..baya konuştuk o tam diz hizası istedi bende banane ben en fazla 2 parmak yukardanda giyerim dedim hep ben mi fedakarlık yapcam mini giymiyorum işte dedim anlaştık aslında bu konuda..başlarda yok dedi bende surat yapınca beni zaten askılıyada alıştırdın bunada alışırım hadi üzülme dedi

ama konuyu konuşurken ben dedim ki senin ailen kapalı sizin gibi olmayan annen gibi giyinmeyen herkes kötü kadın mı oluyor dedim..o da ben ailem gibi düşünsem senin yüzüne bakmazdım dedi :26: ben de ne diyosun sen ya yani senin ailene göre ben yüzüne bakılmayacak birmiyim dedim
sevgilimde hayır dedi annem senin resimlerini gördü beğendide istemeyede gelmek istiyor ama sen benim ailemi ne sanıyosun anlamıyorum bunu demek istiyorum dedi

ya bizim ciddi iletişim problemimiz var sevgilim anlatmak istediği şeyleri bence tam ifade edemiyor bende hep alınıyorum

sonradan barıştık zaten kıyafet konusunda..tatilde ve özel günlerde karışmayacak..normalde askılı giyebilirim ama göğüs dekoltesi yok..kaldı ki biz çıkmadan da ben göğüs dekoltesi giymiyordum zaten

iletişimsizlik sorununu nasıl halledebiliriz sizce :18: yada halledebilirmiyiz

bence siz de anlatmak istediğiniz şeyleri tam ifade edemiyorsunuz.adamın annesini niye karıştırıyorsunuz ki tartışmanıza? en hassas olunan noktadan vurmuşsunuz.o da sizi değiştirme çabasına girmiş.tabii aranızda iletişim problemi olur.

Son düzenleme:
bence sevgilin senin o tür giyinmelerini sevmiyor herşeye bahane buluyor
ileride dahada kötü olur
sen bence senin mini eteğine karışmayan biiriyle yürü bu yolda.
iletiş,miniz hep bozuk olur
siz ayrılın one öyle ya mini eteğine karışıyor askılına karşıyor
şöyle adam akıllı konuş benim hoşuma gidiyor de ben rahatsız olmuyorum de
o istemiyor mini giymeni sende mini giymek istiyorsun

çooook fark var

ama onunda yaptığı şeyler var ben istemiyorum diye artık kahveye gitmiyor mesela

evlenince gider cnm merak etme
mini eteğe bende karşıyım
ilerde daha kötü olur diyorum artılara hiç bakma bence
kendine göre birini bul benceeeeeeeee

evlenince gider cnm merak etme
mini eteğe bende karşıyım
ilerde daha kötü olur diyorum artılara hiç bakma bence
kendine göre birini bul benceeeeeeeee

valla öyle bi erkek var mı gerçekten ben hiç görmedim çevremde :18: yada bana mı denk gelmiyor bilmiyorum :18:

ya benim teyzem psikolog o bile eşinin istediği gibi giyinmeyi kabullenmiş eşim kızıyor diye dekolteli giyemiyorum diyor

var mı kızlar gerçekten kıyafate hiç karışmayan erkek

arkadaşım yabancı bi çocukla evlendi çocuk koreli mini eteğe kızmıyor ama yanımda gördüm göğüs dekoltesine kızıyodu bişiler diyodu arkadaşımda kızıyor dedi

heryerde mi böyle anlamadım gitti

var hem de çok.bu karşıdaki kadınla (bizimle) ilgili aslında.eşim mesela,hiç karışmaz.çünkü bana güvenir,nerde ne giyeceğimi iyi bilir.bugüne kadar hiç kıyafet sorunu yaşamadık.

heryerde mi böyle anlamadım gitti

bak buna cevap vereyim, her yerde böyle değil o. Beni eski erkek arkadaşım bana karışmazdı o konuda. İlişkimizin ilk aylarında karışacak gibi olduğunda da "anam babam bunu giymeme izin vermiş, sen kimsin? ekmeğimi suyumu mu veriyorsun ki karışıyorsun ya da ben nerede ne giyeceğimi düşünemeyecek kadar gerizekalı mıyım da akıl veriyorsun?" demiştim. Ki cidden öyle. İstanbulun orta yerine mini etek giymiyorum sonuçta, göğüs dekoltesinin de sınırı var. Biz durum böyleyken uzun süre birlikteydik. Ayrılık sebebimiz bundan çok başka bir konu.

İletişimsizlik sorununa gelince de, aileyi hiç katma sözlerine. Kafanda da onları uzaylı gibi görme. Kendi kendini dolduruyorsun böyle sana da yazık.

Aynen benim eşim de hiç karışmaz.

Konu sahibi; eşimin ailesi ile benim ailem arasında daglar kadar fark var.
Eşimin ailesi kapalıdır, hatta kayınvalidem tarikatlıdır.
Görümcem, eltim kapalı sülalede tek açık benim.
Ama 8 yıllık evliyim daha bir gün şunu giy, bunu yap, şöyle davran demediler.
Fakat bu tavırları kesinlikle eşimden kaynaklı, br şey söyleseler en başta onun müdahale edecegini bilirler.

Siz evleneceginiz insanı iyi tanıyın, yoksa gerisi önemli degil...

erkek arkadaşım şunu giyme bnu giyme diyor ama o dediği şeyler genelde zaten benim giymeyeceğim şeyler

etek meselesi vardı onuda hallettik ama evlenince değişr mi bilemem tabi

evlenince ailesini yanında askılı giymememi rica etti bende giysem ne olcak kovacaklar mı dedim karışamazlar sana ama onlara çok garip geliyor yanlarında normal tshirt giysen olur mu demişti bend eolur demiştim

kafam baya karışık şuan

Son düzenleme:

Aslında haklılar biliyormusun? Ben de gereksiz kıskançlıktan hiç hoşlanmıyorum ama sonuçta bulunduğun ortama göre giyinmediğin zaman, öküz gibi bakanlar ya da laf atanlar vs. oluyor yanında erkek olsa da olmasa da sonuçta gidip bi ton adamla sevgilisine baktı diye kavga çıkaramayacaklarına göre, yanındakini mahçup etmemek için dikkatli giyinmek gerekiyor. Bi de benim bir tanıdığımı kızkardeşiyle sokaktayken bıçakladılar bi defa, kıza laf atmışlar, o da savunmak için gitmiş işte orada bıçaklamışlar çocuğu. Yani ortamına göre giyinmek fazla abartmamak lazım. Ki ben zannetmiyorum hiç bir kızın gerçekten sevdiği bir insanın durup dururken onun için saçma sapan insanlarla kavga etmesinden hoşlanıcağını.

Sen kendinden ve arkadaşından eminsen zaten bu konuların konuşulmaması gerekmiyor mu?

Yani senin de nasıl bir giyim tarzın oldugunu az-çok anlamıştır artık...

Evet bence ikinizde de kendinizi anlatma yönünde problem var.

Herkes böyle mi diye sormuşsun; değil bence.ben eşimle problem yaşamıyorum.
Ne sevgiliyken sorun yaşadım ne de şimdi yaşıyorum kıyafet konusunda.
Çünkü ne giyeceğimi iyi biliyorum.

evet cnm kendi tarafımdan bakınca ben haklıyım
ama erkek kafasıda öyle çalışıyor genelde kimse görmesn etmesin onlarda kendilerince haklıdır

son zamanlarda bir sürü böyle konu okumaya başladık. erkekleri de taviz veren kadınları da anlamıyorum

ya siz burada onu giyme bunu giymeye takmis iletisimizlik demissiniz...

simdi siz etek boyu konusunda anlasalim diyorsunuz eger karismasini istemiyorsaniz böyle bir konusmayi yapmaazdiniz..

ama hakaret ettigini yazmissiniz girsite fakat neden ailesini karistiriyorsunuz ki...

neden farkli geliyor o insanlar...yani benimde ailem icin birsey dese sevgilim hicte ay o benim sevgilisim desin demem...

o kapalilik aciklik farkli birsey istemezler filan demek sacma..bizdede ben kapaliyim ama bütün sülale acik yani cokta baski gördüm

sonuc olarak kimsede beni atmadi kabullendiler:))

aciklik-kapalilik mevzu olunca baski yapacak herkes cikabilir

cok gereksız bır polemık olmus .sen sunu dedın ben bunu dedım gercekten gerek yok bunlara .

konu baslıgında da belırttıgın gıbı ,tamamen ıletısım kopuklugundan kaynaklanıyor bu .

cıftler arasın da ıletısıum cok onemlı gercekten .e bunu saglamak da sızın elınızde .

ıstersenı bunu basarabılırsınız.mesela benım sevgılımle de aram da cıddı anlam da ıletısım

bozuklugu vardı ,ben de degıl de daha cok onda vardı .o mesela tartısmayı buyutmeyı sevmez

bırsey tartısırken konu uzamasın dıye kestırıp atardı .buda bızım kavga etmemıze sebep olurdu .

neyse kı bu sonun da astık astı daga dogrusu .guzelce ızah ettım ve anladı .

ne olursa olsun ne yasarsak yasayalım hıc bır sekıl de yasadıgımızı kestırıp atmayalım ,o konuyu masaya koyup tartısalım

sen de ben de onerılerımızı soyleyelım ,ve onu cozup o konuyu kapatalım orada dedım .ınan bunu yapmak ıkımıze de

cok ıyı geldı .sız de bunu deneyebılırsınız.

ben bu konuyu iletişimsizlik olarak görmedim.bu biraz daha yaşayış biçimi ile ilgili.hayatı nasıl ve ne şekilde yaşamak istemenizle ilgili.iletişimsizlik değil . iletişimsizlik karşıyı anlamamak demektir. halbuki siz anlamışsınız onun isteklerini o da sizinkini. durum bence iletişimsizlikten daha vahim. eğer öyle olsa daha kolay çözülürdü. bunda insanların bakış açısını değiştirmek lazım gelir o da çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…