İlgi ve Sevgi Açlığı

Ben de valla.bahane olduğunu düşünüyorum.bu forumda da sürüsüyle aşağılandığı, psikolojik ve fiziksel.şiddet gördüğü, maddi olarak istismar edildiği ilişkileri inatla hatta seve seve sürdüren kadın var.hepsi mi babadan sevgi, ilgi görmemiş. O başka o başka.doğru söylüyorsun bence.bir kısım da, kız çocukları için hep babasına benzeyen tipleri tercih eder diyor.ya da babasının eksik bıraktığı kısımları birlikte olacağı erkekte arar falan.bence tamamen saçmalık.seçtiğim partnerlerin babamla uzaktan yakından alakası yok.babamın eksik olduğu kısımlar çok çok başka.bende inanmıyorum bu tarz şeylere.kabul de gördüğü için günah keçisi de hazır.her beşpara etmez adamla birlikte olmayı seven, hemen yapıştırıyor babam ilgilenmemiş diye.

Fikrinize saygı duyuyorum,umarım sizde başkalarının yaşadıklarına saygı duyup bahane olarak adlandırmamayı öğrenebilirsiniz.Ben de şunu anlayamıyorum,yargılamak yerine neden anlamayı tercih etmediğinizi?Ben burada kimsenin fikrini sormadım,sadece terapi alana kadar ki süreçte ne yapabilirim diye sordum.

Ben de bilimsel otorite değilim neticede.saygılı cevabın için teşekkür ederim.

Maalesef öyle.Aslında o hırçınlaşmanın temel nedeni beklediğini alamamak ve bunun getirdiği hayalkırıklığı.Bu da cidden üzücü.İnsan kendini kötü hissediyor.

Peki böyle birisi neden görücü usulü ile karşına çıkmasın?

önemli olan her zaman sizin ne istediğiniz. hayatınıza birini almak istiyor musunuz, almalısınız. çünkü karşınıza belki sizi anlayan ve size iyi gelebilecek biriside çıkabilir. önemli olan hemen kapılmamak, iyi tanımak. çünkü iyileşmeyi beklemek ve askıya almak doğru bir çözüm gibi gelmiyor bana. yani o süre, o iyileşmeyi bekleyiş bir türlü bitmiyor. size yine en büyük ilaç kendinizsiniz. bugüne kadar babanızdan göremediğiniz, sevgiyi, onayı, eksik olan her ne ise bunları sizin kendinize verebilecek hale dönüşmeniz lazım. bunun yoluda kendiniz için bir şeyler yapmak. bu yürüyüş olur, tek başına bile olsa bir filme gitmek olur. ne yapmayı seviyorsanız artık. kendinizle kalabilmeniz, kendinizle iyi vakit geçirmeye çalışmanız lazım. kendinize normalinizin üstüne çıkaraktan daha iyi davranmanız lazım. zamanlada öğreniyor insan bunu. sizi anlıyorum, içinizdeki değersizlik duygusuna karşı tek başına savaşamadığınız için hayatınıza aldığınız insanların onayına, sevgisine, ihtiyaç duymanız karşılanmadığında ise hırçınlaşmanız çok doğal. biliyorum bu şartlarda sağlıklı ilişki yürütmek epey zor. sizin izleyeceğiniz en iyi yol iyileşmeyi seçmek, içinizdeki meseleleri kendi kendinize çözebilecek güçte olduğunuza inanmayı seçmek. örneğin sizin bu değersizlik duygusunu aşılayan, olayları, hatırlayabildiğiniz ilk anıları, çocukluğa ait şeyler varsa gözünüzün önüne o çocuğu getirip, onu dinlemeniz lazım, sevmeniz lazım. ona değer vermeniz ve onu onaylamanız lazım. o çocuğa sarılmanız lazım. size bu duyguları anıları tattıran kişileri ve olayları bağışlamanız, affetmeniz lazım. yüzleşmek gerçekten zor oluyor, bahane üretiyor hatta insan ama gerçekten bunları yapınca iyi geliyor. bunları sizinkine benzer sorunlara sahip olup, uzun süredir psikoterapi gören ve belli bir yere kadar aşabilmiş birisi olarak yazıyorum ve yazarken inanın hala bile tetikleniyorum. gerçekten iyileşmek bir anda öyle kolayca yapılabilen bir şey değil, sonuçta yılların birikimi. sevmenin ve sevilmenin sağlıklı olanına açık olmak çok önemli bu yaşlarda. açıkçası ben sevgili deneyiminiz olmamasınada sevindim sizin adınıza. çünkü gerçekten bu zaaflarınızı görüp sizi üzen kişilerde olabilirdi hayatınızda ve size kısaca gençliğinize yazık olurdu diyenler o yüzden diyorlar diye düşünüyorum. biliyor musunuz, bu konuyu buraya açıp böyle açıkça sorabilmeniz çok güzel bir şey. bu kendiniz hakkınızda farkındalığınızın yüksek olması demek bana göre ve bunu korumanızı, dahada iyi olmanızı temenni ediyorum.

O kadar güzel yazmışsınız ki,defalarca okudum.Çok tatlısınızbeni o kadar güzel anlamışsınız ki,bunun için çok teşekkür ederim.Size kocaman sarılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…