- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Terapiye kadar kendinizle olun. YouTube'da meditasyon ve olumlama videoları var. Belli bir sıraya koyup yapmaya çalışın. Psikologlar da var kendi değerimiz hakkında yol haritası veriyorlar. İlla hayatınızda biri olması gerekmiyor zaten, olsa da, kendimiz değişmediğimiz için karşı taraf için de iyi olmuyor. Sonra da, niye hep aynı şeyleri yaşıyoruz diye dertleniyoruz. Terapi için bütçe ayırın mutlakaMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben 26 yaşındayım,daha önce flört ettiğim kişiler oldu ama genel anlamda hiç sevgilim olmadı.Babam çok ilgisiz,sevgisiz,bende sadece korku duygusu barındıran bir adam.Bana doğru dürüst sarıldığını hatırlamıyorum ya da bana güzel bir söz söylediğini.Bende daha çok değersizlik duygusu oluşturan kişi oldu.Şimdi o kadar çok sevgiye ihtiyacım oluyor ki.Bir erkek bana sarılsın,destek olsun,iki güzel söz söylesin istiyorum ki.Flört ettiğim kişilerde de bu ilgiyi,sevgiyi göremeyince hircinlasiyorum,resmen davranışlarımla hadi beni sev mesajı veriyorum.Bu da beni çok üzüyor hem de karşı taraftaki değerimi düşürüyor.Şu an daha yeni atandığım için psikoterapi alma şansım yok.Terapi alana kadar nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben 26 yaşındayım,daha önce flört ettiğim kişiler oldu ama genel anlamda hiç sevgilim olmadı.Babam çok ilgisiz,sevgisiz,bende sadece korku duygusu barındıran bir adam.Bana doğru dürüst sarıldığını hatırlamıyorum ya da bana güzel bir söz söylediğini.Bende daha çok değersizlik duygusu oluşturan kişi oldu.Şimdi o kadar çok sevgiye ihtiyacım oluyor ki.Bir erkek bana sarılsın,destek olsun,iki güzel söz söylesin istiyorum ki.Flört ettiğim kişilerde de bu ilgiyi,sevgiyi göremeyince hircinlasiyorum,resmen davranışlarımla hadi beni sev mesajı veriyorum.Bu da beni çok üzüyor hem de karşı taraftaki değerimi düşürüyor.Şu an daha yeni atandığım için psikoterapi alma şansım yok.Terapi alana kadar nasıl bir yol izlemeliyim?
Ben de bunu istiyorum ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.Düzeltme sürecinin de ne kadar süreceği belli değil .Flört istemeyin mesela ķendiniz düzelene kadar.eksikliginizi biliyorsunuz duzeltmeden baslamayin ilişkiye
Mutlaka bütçe ayıracağım,ilk işim bu olacak.Köyde görev yapacağım için ancak yaz tatilinde geldiğimde terapiye gidebilirim.Terapiye kadar kendinizle olun. YouTube'da meditasyon ve olumlama videoları var. Belli bir sıraya koyup yapmaya çalışın. Psikologlar da var kendi değerimiz hakkında yol haritası veriyorlar. İlla hayatınızda biri olması gerekmiyor zaten, olsa da, kendimiz değişmediğimiz için karşı taraf için de iyi olmuyor. Sonra da, niye hep aynı şeyleri yaşıyoruz diye dertleniyoruz. Terapi için bütçe ayırın mutlaka
Size garip gelebilir ama küçükken yeterince alınmayan sevgi ilerki yaşlarda insanlardan beklentinizin,sevgi ihtiyacınızın fazla olmasına neden oluyor.Kalkıp sevgilinizi babanızın yerine koymuyorsunuz,sadece sevgilinizden beklediğiniz sevgi,ilgi,özveri daha fazla oluyor.Çevrendeki insanlarda bu şekilde bir beklentin varsa ilk olarak kendini sevmeyi, değer vermeyi öğrenmelisin. Kendisini sevmeyeni başkası sevmez.
Ben beklediği baba sevgisini göremeyip, bunu sevgilisinden bekleyenleri açıkçası çok garipsiyorum. İkisi çok farklı şeyler bana göre arada bir bağ kuramıyorum. Doğru düzgün temeli atılmamış sorunlu ilişkiler yaşayıp, doğru iletişim kuramayıp bunu küçüklüğündeki aile ilişkilerine indirgemek garip geliyor.
Sevgilimiz, flörtümüzden tabi ki sevgi ve ilgi bekleyeceğiz.Bir erkek bana sarılsın,destek olsun,iki güzel söz söylesin istiyorum
Belki beklediğim ilgiyi gösterir diye ben o veda etme sürecini uzatıyorum ve bu da en çok bana zarar veriyor.Kendimi sevmeyi öyle ya da böyle öğreneceğim.Bunu başaracağım.Önce kendinize şevkat göstermeyi, kendinizi sevmeyi öğrenin. Değerli olduğunuzu, kendi kendinize değer vermeniz gerektiğini öğrenmek için terapi şart bu durumda.
Ama şunda bir problem yok tabi ki:
Sevgilimiz, flörtümüzden tabi ki sevgi ve ilgi bekleyeceğiz.
Ama göstermiyorsa da veda etmeyi bileceğiz, kimseye mahkum değiliz.
Size garip gelebilir ama küçükken yeterince alınmayan sevgi ilerki yaşlarda insanlardan beklentinizin,sevgi ihtiyacınızın fazla olmasına neden oluyor.Kalkıp sevgilinizi babanızın yerine koymuyorsunuz,sadece sevgilinizden beklediğiniz sevgi,ilgi,özveri daha fazla oluyor.
Elektriğiniz tutarsa o uzmanla online devam edersiniz. Uzun bir süreç çünkü. Tıp eğitimi almış ve klinik yüksek lisans yapmış olsun. Şema terapi ve BDT eğitimini de bakın. Kendinizi iyi hissetmeden ilişkileri de boşverin. Gençsiniz, işiniz de var ne güzel. Her şey güzel olsun sizin içinMutlaka bütçe ayıracağım,ilk işim bu olacak.Köyde görev yapacağım için ancak yaz tatilinde geldiğimde terapiye gidebilirim.
Online terapi alabilirsiniz birde baris muslu kitaplarini okuyabilirsiniz esra ezmeci sut lekesi sanirim travmalarla ilgiliBen de bunu istiyorum ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.Düzeltme sürecinin de ne kadar süreceği belli değil .
Yo. Online terapi de alabilirsiniz.Mutlaka bütçe ayıracağım,ilk işim bu olacak.Köyde görev yapacağım için ancak yaz tatilinde geldiğimde terapiye gidebilirim.
Valla hiç yüzde doksan değil. Benim babam beni bi kez bile sevmedi. Yani hakaret ve kötü muamelede sınır hiç koymadı ama sevgi 0.siz de böyle mi büyüdünüz?hangimiz normal yaşadık ki bu ülkede
%90mız zaten böyle büyümüşüzdür
sokaklara mı dökülelim
Valla hiç yüzde doksan değil. Benim babam beni bi kez bile sevmedi. Yani hakaret ve kötü muamelede sınır hiç koymadı ama sevgi 0.siz de böyle mi büyüdünüz?
Yüzde doksan değildir.ben şanslıydım ama çoğunluk değil
yine de bakınca çok sağlıklı büyümedik
sade sevgi de yetmiyor demek
Sokaklara mı dokulelim derken ?Size normal bir ihtiyaçtan bahsediyorum.Sevgi en temel ihtiyaçlardan biri.Sevgisizliği normalleştirmek saçmalık bence.Toplumumuzun çoğunun bu şekilde olduğunu ben de görüyorum,zaten bu yüzden ülkede normal psikolojide insan bulmak zor.hangimiz normal yaşadık ki bu ülkede
%90mız zaten böyle büyümüşüzdür
sokaklara mı dökülelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?