İlgili kayınvalide ve kayınpeder sorunu

birdeliningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
328
104
23
Merhaba öncelikle burada genelde çok çektiren kayınvalidelerden dert yanılıyor ama benim durumum tam tersi kayınvalidem ve eşi bana çocuk gibi ilgili davranıyor. Mutfağa gidip yemek hazırlamam , temizlik yapmam imkansız onun evinde senede birkaç kez gidiyoruz şehir dışı olduğundan ve meyvemi bile soyup getiriyor yardım teklif ettiğimde yok diyor sen dinlen diyor , yemeğimde ye ye baskısı yapıyor benim çekindiğimi düşündüğü için , eşi de aynı şekilde , kafama göre mutfağa girmek istediğim zaman iş yapabilmek istiyorum ama bu insanlar o kadar naif ki onları kırmak da istemiyorum , senede bir kaç kez gidip durmak zorundayız ve insan o kadar süre misafir gibi değil evin kızı gibi takılmak istiyor bana oraya alışmam içim fırsat vermiyorlar en son konuştum bunu çünkü artık sinirlenmeye de başladım biraz azaldı ama gene de devam ediyor, dertleşmek istedim sadece

Son düzenleme:
Ya benim kayınvalidemde evinde iş yaptırmaz diğer eltim baya senedir evli sanırım o alışmış hep oturuyor kalkmıyor diyelimki kalabalık kardesler falan yemek yedik bulasığı toplarken geliyor yanıma bırak diye ısrar ediyor rahatsız oluyorum bende insan bişeler yapmak istiyor yaptırmayınca garipDuygu oluyor.

Vallahi iyi de olsa kayinvalide kotu de olsa kayinvalide Hayir ne var bunda canim ne guzel iste. Nasil olmali mesela ??

Aslında bi kaç günlüğüne gidip gelsem sorun olmaz hoşuma da gider ama düşünün iki hafta kalıyorsunuz be hep diken üstünde , mutfağa gidiyorum peşimden geliyor ne aramıştın kızım diye bu sefer yiyeceğim varsa da ona zahmet vermek istemiyorum , kendi evimde kafama göre takıldığım için geriyor bu kontrolcülük , iyiliğinden yapıyor elbette ama kazık kadar insanım ben de

O zaman iş konusunda değil başka sorunları var sizinle.
Evet var ama yüzüme çook iyi hep yavrum canım kızım der. İş yaptırmaz dışardan görsen ne anlayışlı iyi kayınvalidesi var dersin. Eltime karşı da böyle daha yeni yeni kabulleniyor oğullarının evlendiğini.

Benim kv de böyle gidince aman kızım otur aman yavrum kalkma der. Ama arkamdan söylediklerini konuştuklarını duysanız oboovv
Yok benimki hiç öyle değil çok iy insanlar ben onlara layık değilim hatta ama biraz nefes almak istiyorum orada işkence gibi oluyor bu tavırlar, bu arada sözlü bi saygısızlığım olmadı ama bu sefer de pasif agresif davranıyorum ve ortam geriliyor , bi keresinde köfte yapmıştı yok yemicem dedim bana zorla hazırladı ye ye diye istemiyorum diyorum ama sanıyor ki yemeye çekiniyorum , dedim işte yapım sakin istesem alırım utanmıyorum merak etme dedim ben utanıyorsun sanıryprum dedi ve gerçekten en sevmediğim şeylerden biri ısrar edilmesi , terlik giy baskısı bile oluyor düşünün üşütürsün falan yok diyorum ve ısrar edince de yüzüm düşüyor bu sefer daha kötü oluyor

Yok benimki hiç öyle değil çok iy insanlar ben onlara layık değilim hatta ama biraz nefes almak istiyorum orada işkence gibi oluyor bu tavırlar
Kvnizi öpün başınıza koyun dertsiz başınıza da dert aramayın naçizane tavsiyem

Ben anladım sizi bende çok bunalırım bu durumlarda. Yemeğe oturulur ye ye ye.zatem yiyorum çekinme ye deyince bi uzaklaşıyorum yiyesim varsada yemiyorum. Ayrıca evet mutfaga gidince arkama gelinse bende rahat davranamam. Art niyetli olmayabilir ama insanı sıkan geren bi durum.Birde masadan kalkınca niye ağlamış neden gönlünü almanız gerekti anlamadım.

Benimki de ilk zamanlar bu kadar değil ama yakındı. Bulaşıkları ellettirmiyordu. Hatta annemle telefonda konuşunca birkaç kez, hiç iş yaptırmadım kızına diye yeminler etmiş. Annem de yapsın niye yaptırmıyorsun ki diye garpsemiş bana anlattı. Senden çekiniyor mu ne bu kadın konuş dedi. Öyle gidip bi hafta kalıyoruz yan gel yat olmaz dedi.
Mesela kp kahve istedi kv den. Otur ben yapayım hepimize dedim. Aaa olmazdı olurdu. Kahve içmekten vazgeçti herkes. E benim de canım çekmişti. Ve kv ye bana da yapar mısın diyemezdim. Artık ben de orada patladım.
anne babam senden kahve isteyince benim de canım çekti bana da yapar mısın diyemem sana ben. Kendi evim gibi kalkıp kahve yapmak istiyorum. Annemlerde de ben yaparım burada da yapmak istiyorum dedim. Kahveyle kırdık zincirleri. Gerisi geldi.
ama ilk 2 sene çok zor oldu bana. Yattığımız odada yerleri süpürmek istiyorum asla izin vermiyordu. Utanıyordum saçlarım dökülmüş yani. Ya da duştan sonra duşu domestoslamak istiyorum.
herkes dalga geçmiş ama böyke olunca kendini eve ait hissedemiyorsun hep yabancı gibi oturuyorsun.
bir keresinde de eşimin kuzeni gelmişti ben ordayken kendi kendine gitti çay koydu. Ben koymaya kalksam kp başta olmak üzere herkes ayağa kalkardı heralde. Resmen kızı kıskanmıştım

Bazı insanlar misafir ağırlarken rahat olur bazıları da kayınvalideniz gibi sürekli gözü üstünüzde. Onun evi onun düzeni diyecek birşey yok. Ama sizin rahatsız olmanız da normal; iki hafta kalınca insan istediği gibi yemek içmek ister. Tek çözüm o kadar uzun kalmamak. Daha sık ama daha kısa süreli gidebilirsiniz. Ben kendi annemin evinde bile iki hafta sıkılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…