İlgili kayınvalide ve kayınpeder sorunu

Şöyle kızlar normalde de birileri bana hizmet etsin keyif yapayım diyen biri olsam belki işime gelir ama ben kafama göre takılmak istiyorum mutfağı gider karıştırırım mesela kafamda bişi yoktur ama ne aramıştın ben vereyim denince onları durduk yere rahatsız etmiş hissediyorum ikisi de 65+ insanlar yazık yani , benim onlara çay tatlı servis yapmam gerekir , bir de kadın eşine diyor mesela şunu getir falan diye orada iyice geriliyorum ne alaka 30 u geçmiş biriyim , bi kere kayınvalidem hasta oldu yatıyordu ben de bulaşıkları yıkıyordum geldi kayınpeder yıkamaya başladı şok oldum eşime diyorum o da yapıları bu diyor

Birde masadan kalkınca niye ağlamış neden gönlünü almanız gerekti anlamadım.
kahvaltı masasıydı ben tam kahvaltımı bitirmiştim ki kayınvalidem gelip oturdu masaya ben kalkınca o geldi diye kalktım sanmış ve ben yanına gidip açıklayınca ben varım diye rahat yiyemiyorsun artık senden sonra otururum dedi o kadar üzüldüm ki böyle düşünmesine alakası yoktu , aşırı hassas birisi yani yaptıklarıma da dikkat etmem gerekiyor

Aslinda misafir modunda olmak guzel.ama israrci tavirlari ben de sevmem hatta insanlarla konusurken de isrardan hoslanmam diye direkt tepki veririm. Hayirsa hayırdır yani naz niyaz değil ve israr edince evet olmayacak.
Bir de benim annem de hizmeti sever su istesem kalkar getirir ama ben kiyamam, insanin ici rahat etmiyor biz gencler dururken yasca buyukler bana hizmet mi etsin diye düşünüyorum siz de muhtemelen oylesiniz
Hani bir caya yemege gittigin evde yapmasan da olur da iki hafta kalsam ben de cildiririm gerci ben annemlerde bile 3-4 günden sonra sıkılıyorum 1 hafta zor duruyorum.
Konuşarak halledilir belki bilemedim
Aslinda ne kadar sevdiğiniz ve onlarin da ne kadar iyi niyetli olduklari belli

Şöyle kızlar normalde de birileri bana hizmet etsin keyif yapayım diyen biri olsam belki işime gelir ama ben kafama göre takılmak istiyorum mutfağı gider karıştırırım mesela kafamda bişi yoktur ama ne aramıştın ben vereyim denince onları durduk yere rahatsız etmiş hissediyorum ikisi de 65+ insanlar yazık yani , benim onlara çay tatlı servis yapmam gerekir , bir de kadın eşine diyor mesela şunu getir falan diye orada iyice geriliyorum ne alaka 30 u geçmiş biriyim , bi kere kayınvalidem hasta oldu yatıyordu ben de bulaşıkları yıkıyordum geldi kayınpeder yıkamaya başladı şok oldum eşime diyorum o da yapıları bu diyor
Anliyorum.sizi benzer seyler yazdim az once insan rahatsız oluyor

kahvaltı masasıydı ben tam kahvaltımı bitirmiştim ki kayınvalidem gelip oturdu masaya ben kalkınca o geldi diye kalktım sanmış ve ben yanına gidip açıklayınca ben varım diye rahat yiyemiyorsun artık senden sonra otururum dedi o kadar üzüldüm ki böyle düşünmesine alakası yoktu , aşırı hassas birisi yani yaptıklarıma da dikkat etmem gerekiyor
Rahat ettirememe korkusu var belli ki oğullarına da düşkünler sizi de kizlari bilmisler aman yilda bir kez geliyorlar iyi agirlayalim diye hassas davraniyorlar belli ki. Ne kadar kirilgan insanlar ama bir o kadar da tatlı bence

Gerçekten abartiıyolarmış ama iyi niyetli olduklarını düşünüyorum.Karsiniza alıp kendinizi güzelce ifade ederseniz,ben böyle misafir gibi rahat edemiyorum derseniz biraz törpüleyebilirsiniz, diye düşünüyorum

Kayınpederiniz eşinizin öz babası mı? Eşi eşi diye söz etmişsiniz de?

Bu arada aslında anladım ben sizi.
Fazla ilgi olunca evlerinde rahat hissedememişsiniz. Belli ki oğullarına düşkün olduklarından sizi de güzel ağırlamak istiyorlar ama fazla ısrar insanı yorar.
Şey falan yapsanız.
Bugun kahvaltı benden olsun haydi hepiniz gidin ben sizi çağırana kadar da gelmeyin falan.
Hani madem aranız iyi böyle minnoş jestler yapabilirsiniz belki siz de onlar da rahatlar biraz.

Normal olmayan her şey can sıkar. E bu'da normal değil. Haklısın. Değişereceklerini zannetmiyorum. Onları öyle kabul et ve tadını çıkar 🤷‍♀️

Boşan bence tatlım böyle kv kp ri hak edecek başka kadınlar var.
🤣
Normal olmayan her şey can sıkar. E bu'da normal değil. Haklısın. Değişereceklerini zannetmiyorum. Onları öyle kabul et ve tadını çıkar 🤷‍♀️
Ben de zannetmiyorum belki zamanla azalır bu tavırları

Evet öz babası kısa yazmak için eşi dedim dediğiniz gibi hazırlıklar yapmaya çalıştım aslında ama genelde zahmet etme sen misafirsin zaten yoruluyorsunuz dinlen burada falan dedi belki bu gidişimizde tekrar denerim bakalım değişim olacak mı

Kayınpederiniz eşinizin öz babası mı? Eşi eşi diye söz etmişsiniz de?

Merhaba öncelikle burada genelde çok çektiren kayınvalidelerden dert yanılıyor ama benim durumum tam tersi kayınvalidem ve eşi bana çocuk gibi ilgili davranıyor. Mutfağa gidip yemek hazırlamam , temizlik yapmam imkansız onun evinde senede birkaç kez gidiyoruz şehir dışı olduğundan ve meyvemi bile soyup getiriyor yardım teklif ettiğimde yok diyor sen dinlen diyor , yemeğimde ye ye baskısı yapıyor benim çekindiğimi düşündüğü için , eşi de aynı şekilde , Bu arada eşim tek çocuk ve ona da aynısını yapıyorlar ve bunlar beni boğuyır , özgürlüğüme çok düşkünüm kafama göre mutfağa girmek istediğim zaman iş yapabilmek istiyorum ama bu insanlar o kadar naif ki onları kırmak da istemiyorum , bir kez kayınvalidem ile masada otururken ondan önce kalkıp gittim diye ağlamış eşim geldi gönlünü al diye şok oldum , eşim tek çocuk olduğundan senede bir kaç kez gidip bir kaç hafta durmak zorundayız ve insan o kadar süre misafir gibi değil evin kızı gibi takılmak istiyor bana oraya alışmam içim fırsat vermiyorlar en son konuştum bunu çünkü artık sinirlenmeye de başladım biraz azaldı ama gene de devam ediyor,bu arada kayınvalidem aşırı titiz birisi benim temizlik ve rahatlık anlayışım ona uymuyor sa olabilir ama basit bi süpürme işini bile yaptırmıyor, dertleşmek istedim sadece
Bundan bızde istiyoruz baska uretımı varmı bacım.

Merhaba öncelikle burada genelde çok çektiren kayınvalidelerden dert yanılıyor ama benim durumum tam tersi kayınvalidem ve eşi bana çocuk gibi ilgili davranıyor. Mutfağa gidip yemek hazırlamam , temizlik yapmam imkansız onun evinde senede birkaç kez gidiyoruz şehir dışı olduğundan ve meyvemi bile soyup getiriyor yardım teklif ettiğimde yok diyor sen dinlen diyor , yemeğimde ye ye baskısı yapıyor benim çekindiğimi düşündüğü için , eşi de aynı şekilde , Bu arada eşim tek çocuk ve ona da aynısını yapıyorlar ve bunlar beni boğuyır , özgürlüğüme çok düşkünüm kafama göre mutfağa girmek istediğim zaman iş yapabilmek istiyorum ama bu insanlar o kadar naif ki onları kırmak da istemiyorum , bir kez kayınvalidem ile masada otururken ondan önce kalkıp gittim diye ağlamış eşim geldi gönlünü al diye şok oldum , eşim tek çocuk olduğundan senede bir kaç kez gidip bir kaç hafta durmak zorundayız ve insan o kadar süre misafir gibi değil evin kızı gibi takılmak istiyor bana oraya alışmam içim fırsat vermiyorlar en son konuştum bunu çünkü artık sinirlenmeye de başladım biraz azaldı ama gene de devam ediyor,bu arada kayınvalidem aşırı titiz birisi benim temizlik ve rahatlık anlayışım ona uymuyor sa olabilir ama basit bi süpürme işini bile yaptırmıyor, dertleşmek istedim sadece
Bizimkilerde ayni kayinpederim biz geleceğiz diye çeşit çeşit kahvaltılıklar aksam yemekleri olurdu bende aksine istahsizim yiyemezdim bikere dedi neyi beğeniyorsun soyle onu alalım kizim fln bnde kahvalti sevmem midem kalkar o derece sabahları bisey yiyeyemem ilk zamanlar bunalıyordum bu sadece bir örnek ama smdi 6 yıl gecti kendimi cok şanslı hissediyorum kızları gibi gördükleri icin bence kırmamaya çalışın hele boyle davranan insanları hic kırmamalıyız ❣

Back
X