İlginç Nişanım!!

aynen cok sık olmasa bıle ınsn bır arar ev tutulcak esya alıncak gelınlık va yanı normal degıl. konu sahıbı sızı ıstemıyorlar buda soyleme tarzları gıbı

Ama işte bunu konuşacak olan nişanlısı ile konu sahibi

yani gelin ile damat

evde onların düğün de onların

bunlar verecek kararını aileler de peki diyecek sizin dediğiniz gibi olsun

neden karışsınlar ki

burada ne konular var, kv her şeye atlıyor sanki gelin o

her şey onun dediği gibi olsun diyor vs vs

o dertleri yok; nişanlısı ile bir olsun ne istiyorsa yaptırsın

maddi olarak bağımlı ise de yine nişanlısına söylesin o ailesine aldırsın

bence konu sahibi elindeki nimeti bilmiyor; her an arayıp attığı adıma karışmıyorlar işte

Altın isteme konusu istemede konusulur ya bunu bunu istiyoruz falan denir yani. Ailen konuyu açmadıysa bunlarda bir sey istemiyolar sandi heralde. Anlayamadim bende. Of bu konulardan nefret ediyorum ama adet yani.

Takıdan önce halletmeniz gereken daha önemli sorunlar yok mu acaba? Ev sorunları, eşyaların alınması, aranızdaki iletişim problemi gibi...

Zaten taki seti nisanda takilir yani takmak mecburiyetinde degiller diyemem onuda yapsinlar yahu okdrda degil artik ogullari evleniyor sen nisanlina soyle evlenirken takilsin en azindan gercekten disardan bakilinca onemsenmiyormus gibi gorunuyor boyle durumlar

Zaten taki seti nisanda takilir yani takmak mecburiyetinde degiller diyemem onuda yapsinlar yahu okdrda degil artik ogullari evleniyor sen nisanlina soyle evlenirken takilsin en azindan gercekten disardan bakilinca onemsenmiyormus gibi gorunuyor boyle durumlar
bende aynı fıkırdeyım burda bazılerı yahu aramasınlar dıyor oyle seymı olur. artık erkek evlerı naz evi oldu kız evleri değil. herseyın bir usulu vardır. altına bogun demedık ya ınaan bır sorar. bır kucuk altında mı takamadıalr madem durumları var cok sacma

Benimde haftasonu olacak inşallah.. alyans ile tek tas aldilar. Ben tek tas dahi istemedim. Acikcasi baska bir seyler sec alalim deselerdi de istemeyecektim. Düğün vakti gelince nasilsa bir sekilde konusulur bunlar. iletisiminiz nisanlinizla iyi ise onum sormasini saglayin size. Yani mehir olarak bi konustugunuz bir sey varsa oralardan acabilirsiniz konuyu. iki aile iletisime gecmiyor ise siz kendiniz cozeceksiniz.

Benimde haftasonu olacak inşallah.. alyans ile tek tas aldilar. Ben tek tas dahi istemedim. Acikcasi baska bir seyler sec alalim deselerdi de istemeyecektim. Düğün vakti gelince nasilsa bir sekilde konusulur bunlar. iletisiminiz nisanlinizla iyi ise onum sormasini saglayin size. Yani mehir olarak bi konustugunuz bir sey varsa oralardan acabilirsiniz konuyu. iki aile iletisime gecmiyor ise siz kendiniz cozeceksiniz.
sormamışalar ama gercekten tuhaf nışanda set takılır bu ne ya kız ıstıyen bıraz elını cebıne soksun herseyın bır usulu vardır.

konsulmakla bır alakası yok kı nişanda set takılır hıc bırsey takmamak durum ıyıken ne demek senı ıstemıyoruz demek konu sahıbınde de durum bu gıbı görünüyor.

oğlum sünnet oldu ucretını dahı ödedıler birde altın taktılar . insansa bır heves olur ya bunları okuyunca şükür edıyorum. tonarca bırsey alınsın dmeıyorum alabıldıgını al. ınsanda heves olmaz mı hersey güzel olsun oglum evlenıyor . ne tuhaf insanlar var alıyans bır kere takı yerine sayılmıyor. bir şıl bıleklıkte mı alamıyorlar cok sacma.

şımdıden sormıyan illerdede sormaz ben yenı evlenenlerım bır ton borc ödemesıne karşıyım. insan bır dusunur yarın öbürgün evlenecek bu cocuuklar dıye zamanında 3 5 atar kenara. paran mı yok gıt bir cıcek yaptır bır cıkolata al elımden bu geldı de bır kolye almak cookk pahlı bırsey degıl set alma kolye al.

Düğün öncesi bu kadar soğukluk pek normal değil gibi. Herhangi bir sorun yaşadınız mı?

yaklaşık 1 sene önce nişanlandım. evde kendi aramızda isteme söz nişan beraber yaptık. ufak bir törendi. ama damat tarafı bana hiçbişey takmadı. sadece alyans... o da mecburi... nişandan sonra kendi evlerine de davet etmediler. çok nadir arayıp hal hatır soruyorum. aramadı denmesin diye. bu yaz düğün var. düğünde takılacak takıları ben mi seçeyim. bişeyler isteyeyim mi napayım sizce. tavırları da biraz tuhaf değil mi
Bnm de nisanim evde oldu ama sanki dugun gibi oldu 30bin kusur taki takildi hatta. Sadece alyansi sen de kabul etmesydn

bu kadar önemsenmemeniz üzücü
iste tabi
ilerde üzülürsün

Nisanda taki nedir ya :)))))

Varsın takı takmasınlar belki durumları yoktur(ki var demişsin), arayıp soracak kadar düşünceleri de mi yok? Tuhafmış hakikaten

iletişim problemi var farkındayım.
Konu sadece altın değil de şimdi düğün, gelinlik filan onların da konusu açılmıyor mu? Bunlar aslında söz faslında konuşuluyor, yani tamam kimse altın için evlenmiyor ama abartılı olmayacak şekilde bir miktar takılması da adettir durumları varsa. Hiç konuşulmaması çok ilginç. Mesela kp sormuştu bizimkiler de siz bilirsiniz demişti miktar vermediler. Miktar vermeyince o da bir tane bilezik düşünmüş. Sonra ben eşimle konuştum beş bilezik dedim onu da babası takmak istemedi ben de düğünü erteleyin madem elinizde yoksa dedim sonra gayet de taktı. Eşim bu konuda benim yanımda oldu tabi ki. Onlar konuyu açmıyorsa sen nişanlınla konuş.

Konu sadece altın değil de şimdi düğün, gelinlik filan onların da konusu açılmıyor mu? Bunlar aslında söz faslında konuşuluyor, yani tamam kimse altın için evlenmiyor ama abartılı olmayacak şekilde bir miktar takılması da adettir durumları varsa. Hiç konuşulmaması çok ilginç. Mesela kp sormuştu bizimkiler de siz bilirsiniz demişti miktar vermediler. Miktar vermeyince o da bir tane bilezik düşünmüş. Sonra ben eşimle konuştum beş bilezik dedim onu da babası takmak istemedi ben de düğünü erteleyin madem elinizde yoksa dedim sonra gayet de taktı. Eşim bu konuda benim yanımda oldu tabi ki. Onlar konuyu açmıyorsa sen nişanlınla konuş.
bir tane bilezik mi dusunmus utanmada yok insan icine cikiyorsun sonucta bir bilezikmi takilir. ii yapmisin söylemekle

Back
X