• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz doktorlara sinir oluyorum!!

Sana cevabım burada bak.
Kimse yoktu diyorum.
Tek dr senin baban değil her dr da onun gibi değil.
Her meslekte yaşanıyor bahsettiğin şeyler.
Ben öğretmenim cahil velinin teki gelip hadsizlik yapıyor sinirimi bozuyor.
Ama ben o sınıfa yüzümde gülümseme ile giriyorum, girmem gerek.

Anlıyor musun?

Benim suçum ne? Tüm saygım, sakinliğimle randevumu alıp sıramı bekleyip hadi hadiiiiiii demeden gelmişim yanına.

Tek derdim huzursuz olan içimi rahatlatmak. Benim suçum ne?

Olay doktorlara gelince bizim milletimiz en ufak şeyde kabarıyor ama? Bunun kimin sayesinde olduğunu da biliyoruz? Doktora zaten baştaki de atmış tokadı, hasta da.

Birisi öğretmene atarlansa burda, siz de öğretmenleri savunurdunuz emin olun.

Kendiniz dediniz, cahil velinin teki hadsizlik yapıyor vs vs diye. Cahil hastanın teki doktora hadsizlik yapsa, doktorun sesi bile çıkamıyor ama ne yapalım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Konu ilgisiz doktorlar diye açılmış yani konu doktorlar değil ilgisiz doktorlar. Gidersin neyin var derler muayene bile etmeden verirler ilacı. Yumurtalığımdaki ağrı için doktora gittim. Su içtin mi dedi evet dedim. Hatta karşısında son bir yudum aldım. Sonra ultrasona geçtik adam akıllı su içmemişsin öyle doktorun karşısında göstermelik su içmeyle olmaz diye azarladı bide beni maaşını benim vergilerimle alan doktor!! Sonra yumurtalıkların temiz dedi ilaç yazdı. Ee benim neyim var, neden ilaç yazdın demeden sıradaki hastayı çağırdı. Sonra Allah doktorlara sabır versinmiş. Allah bizi böyle doktorların eline düşürmesin kesinlikle.

Amin arkadaşım amin..
Herkesin benzer bir anısı olması üzücü sağlık adına..

Arkadaşım biz senin babana laf etmiyoruz, ilgisiz doktorlara laf ediyoruz okuyup anlamanda bazı problemler var sanırım.
Baban doktor diye bütün doktorlar onun gibi olmuyor.
Hayatında kaç kere doktora gidip, ciddi bir problemle uğraştın acaba?
Bizim lafımız baştan savma ilgilenen doktorlara.
Bence de ne haddine doktorların azarlamak, ama daha geçen gün şahit oldum yaşlı bir teyze bir şey sordu diye bas bas bağırdı doktor.
Uydurmuyoruz herhalde. Bir yazılanları oku, neye kızdığımızı anla önce.
Ayrıca sizin gibilere falan, ne biçim konuşuyorsun , saygı çerçevesini aşma.
Yaşının küçük olduğunu düşünüyorum, babam da babam diye tutturan bir kız çocuğu olduğunu varsayıyorum, uzatmayacağım o yüzden.

Evet 16 yaşında kendisi.
Her dru babası gibi özverili sanıyor maalesef.

Buraya gelip masal yazmadım.
Maalesef bu üzücü şeyleri yaşadım yaşıyorum.
Ve bugün hiç keyfim yok bu yüzden.
Hastaneye gidip de eve iyi döndüğümü bilmiyorum.

Başka hastaya, sisteme, devlete kızsa bile bana böyle muamele eden drlara hakkımı helal etmiyorum ben.

Benim suçum yok çünkü. Saygısızlık eden ben değilim.
Herkes işinde sıkıntılar yaşıyor o zaman herkes haklı.

Ben anlatılanı anlamayan yaşlı amcayı azarlayan bankacıya da kızıyorum.
Veli ile iletişim kurmayan öğretmene de hastasını böyle umursamayan dr a da drlara özel nefret beslemiyorum.

Kendisi olayı bayağı kişiselleştirdi.

Bencede. Bide hastalarımız anlayabilse ;)

Çoğu kişi anlayabilen biri olsaydı zaten en az doktor olurdu :)

Ban da yerim şimdi hahayt iftarda az yemiştim iyi gider..

Keşke hastalarıyla çok ilgili baban biraz da kızıyla ilgilenseydi anlayış ve kavrayışın bu kadar zayıf olmazdı, at gözlüklerini çıkarabilirdin belki. Hadi selametle senle daha fazla muhattap olamam zira ban yemeye değmeyecek birisin.

Son düzenleme:
Olay doktorlara gelince bizim milletimiz en ufak şeyde kabarıyor ama? Bunun kimin sayesinde olduğunu da biliyoruz? Doktora zaten baştaki de atmış tokadı, hasta da.

Birisi öğretmene atarlansa burda, siz de öğretmenleri savunurdunuz emin olun.

Kendiniz dediniz, cahil velinin teki hadsizlik yapıyor vs vs diye. Cahil hastanın teki doktora hadsizlik yapsa, doktorun sesi bile çıkamıyor ama ne yapalım.

Yok artık senin hiç baban dışında bir dr a görünmediğinden emin oldum.

Sözümü geri aldım benzer dr la karşılaşmanı diliyorum.
Suçsuz yere azarlan, kovulurcasına tepki gör.
Odadan da '' Özür dilerim cahil bir hasta yüzünden bana çattınız heralde hiç sorun değil'' der çıkarsın.
Ne diyeyim güzelim.. Selametle..

Size sadece kısa ve öz bi cevap vereceğim. Doktorların çoğunluğu o meslek aşkı ve arzusunu, devletin ve hastaların onlara yaklaşımları yüzünden kaybediyor.

Devlet doktoru küçümser, hastaların çoğu küçümser. E bi süre sonra doktor bile kendini küçük görmeye başlar. Burda doktorun suçu ne peki?

Sistem suçlu. Doktorlara daha az hasta verilip daha geniş muayene süresi verilmeli. Ama hastalar da azarlar gibi, hastayı yaşatmasaan şöyle olur gibi yaklaşmamalı doktora. Size tehtidle yaklaşsalar, hoşunuza ne kadar giderdi?

Doktorların hepsi haklı da demiyorum, ama doktor da sizlere asık suratlı olmayı istemez , size karşı kötü niyeti mi var sanki? Önceki hastanın tavırlarıdır odur budur şudur derken, size patlıyor belki de günün hengamesi. Bakın bunu savunmuyorum asla. Ama hastalar ne kadar iyi davranırsa, hem kısa hem uzun vadede herkes birbirine iyi davranır.

Bak, genelleme yapıyorsun.. 'Doktor' şöyle yapmaz böyle yapmaz, pardon da doktor dediğin şey 'robot' mu?
Her şeyden önce doktor da bir insan, evde yaşadığı problemleri olabilir, veya mizacı serttir, her ne olursa olsun bir doktor hastaya nazik yaklaşmalı.
Ben demiyorum ki bir doktor otursun bir hastayla yarım saat uzun uzun ilgilensin. Devlet hastanelerinde verilen muayene süresi 5 ya da 10 dk. Demek istediğim, o 5 ya da 10 dkyı verimli geçirebilmek. 10 dk da bir doktor bir hastaya hastalığının ne olduğunu, ne yapması gerektiğini, nelerden kaçınması gerektiğini gayet güzel anlatabilir, buradaki insanların sitemi bir kısım doktorların insanları hor görmesi, aşağılaması. Kimse bu hakka sahip değil, ister başbakan olsun, ister cumhurbaşkanı olsun, ister profesör olsun. Herkes bir birey ve kendi değeri var kimse kimseyi aşağılayamaz! Be ne doktorlar gördüm hasta ilacın kullanım şeklini 2. kere sordu diye, salak mısın? kaskafalı mısın sen? ne anlatıyorum ben burada?! bunu söylediği hasta da 70-75 yaşlarında bir teyze.. İçim acıdı yemin ediyorum ya, doktor olmak bu değildir.. Sen ne dersen de. Kafandaki ön yargıları da en kısa sürede yıkmanı dilerim, ' sizin gibi insanlar ' dediğin o insanlar için. Burada kimse ' hastamızı kurtarmazsan seni öldürürüz! veya benimle ilgilenmek zorundasın yoksa senin ------ ' tarzı söylemler yapan insanlar değil, herkes normal hasta ve derdine çare bulmak istiyor. Doktorun düzgünce açıklama yapması nazik davranması zor olmamalı. Ayrıca demişsin ya, bir önceki hastasından küfür yiyen doktor bir sonraki hastasına ne kadar iyi davranabilir diye, bir önceki hastasının küfür etmesi, bir sonraki hastanın sorunu değildir! kurunun yanında yaş da yanamaz! Hele bunu söylediğinde iyice anladım zaten senin sırf burada muhalefet olmak için yazdığını, böyle bir mantık var mıdır ya? önceki hasta kötü davranmış da, doktor o yüzden kaba davranıyor-muş..peh..

Eğer derdin sistem ise; bunu uygun bir dille ifade edebilirsin. Senin önceki konularından birini okumuştum sanırım 16 yaşındaydın, bu insanların coğu annen- ablan yaşlarında.. Bu şekilde saygısız konuşmanı cok kınadım. Ki burada sana söylenmiş hiç bir söz yoktu direk balıklama atlamışsın konuya millete saldırmışsın.. Tekrar söylüyorum ; babanın 'iyi' bir doktor olması tüm doktorları iyi yapmıyor. Ayrıca bize sistemi anlatma, doktor kızı olman sistemi bizden daha iyi bildiğini göstermiyor. Neyin ne olduğunu biliyoruz biz ;)

Son düzenleme:
Güldürdünüz ne diyeyim.

İnsanına göre muammele gönderiyor demekki işte ya Rabbim :)

Güldürdünüz ne diyeyim.

İnsanına göre muammele gönderiyor demekki işte ya Rabbim :)

He canım heeee doktoruna göre de muamele o zaman senin baban da ne görüyorsa hakediyor.
16 yaşında ergenle uğraşamam hadi çık konumdan artık..

He canım heeee doktoruna göre de muamele o zaman senin baban da ne görüyorsa hakediyor.
16 yaşında ergenle uğraşamam hadi çık konumdan artık..

Konudan kovmak öyle klavye delikanlılığla ne de kolaymış ya :)

Tanıdık arkadaşı var annemin, psikiyatrist. Bi gitsen belki bu konuşma tavrını negatifliğini fln düzeltirler :)

Amin arkadaşım amin..
Herkesin benzer bir anısı olması üzücü sağlık adına..

Evet 16 yaşında kendisi.
Her dru babası gibi özverili sanıyor maalesef.

Buraya gelip masal yazmadım.
Maalesef bu üzücü şeyleri yaşadım yaşıyorum.
Ve bugün hiç keyfim yok bu yüzden.
Hastaneye gidip de eve iyi döndüğümü bilmiyorum.

Başka hastaya, sisteme, devlete kızsa bile bana böyle muamele eden drlara hakkımı helal etmiyorum ben.

Benim suçum yok çünkü. Saygısızlık eden ben değilim.
Herkes işinde sıkıntılar yaşıyor o zaman herkes haklı.

Ben anlatılanı anlamayan yaşlı amcayı azarlayan bankacıya da kızıyorum.
Veli ile iletişim kurmayan öğretmene de hastasını böyle umursamayan dr a da drlara özel nefret beslemiyorum.

Kendisi olayı bayağı kişiselleştirdi.

Doktor kızının, hastaların ilgisiz doktorlara sitemine bile verdiği cevap ortada doktorlar bunun kaçta kaçını yapıyor. Demekki babası eve geldiğinde hastalar hakkında neler anlatıyor ki cevaplar böyle. Kendisi bir kontrol için 1 ay beklesin ondan sonra gelsin yazsın.

Herşey ortada umarım sen de sağlığına bir an önce kavuşursun sıkıntı çıkmaz canım.

Konudan kovmak öyle klavye delikanlılığla ne de kolaymış ya :)

Tanıdık arkadaşı var annemin, psikiyatrist. Bi gitsen belki bu konuşma tavrını negatifliğini fln düzeltirler :)

Burnun ne kadar havada senin ya. Babanın çalıştığı hastane dışında bir hastaneye uğrasana sen, torpilsiz muayene olmaya çalışsana ondan sonra gel yaz buraya doktorlarada yazık diye. Annene babana de ki şu cahil hastalarla uğraşmayı bırakında biraz benimle ilgilenin, ilgiye açlıktan kendimden yaşça büyük insanlara saygısızlık yapıyorum. Yazık ya.

Bugün hastaneye gittim evimin yakınında bir devlet hastanesi var.
Sakin, sıra olmuyor, yol derdim de yok diye tercih ettim.

Ama ne fayda..
Kafamda soru işaretleri ile gittim soru işaretleri ile döndüm.

Sinir oluyorum yaa sırf böyle drlar yüzünden gitmek istemiyorum, kaçıyorum hastanelerden
sağlığımı ihmal eder oldum.
Özele gitsem de para için hemen alalım, keselim, ameliyat diyorlar.

Böyle mi olmalı yani?
Beni aydınlatıp içimi rahatlatamıyorsan ( böylesine rahat, üç- beş sıralı ortamda bile)
senin doktorluğunun kime faydası ne?

Burdaki tecrübeli bayanların daha çok faydası olur diye buraya geldim yine.
Şimdiden teşekkür ederim bayanlar.

Yaklaşık 9 aydır korunmuyoruz eşimle, çocuk olmadı.
Adetlerim çok düzenli ama sancılı ve kusmalı olur bu nedenle kadın doğuma gittim.
Olur ya kist falan, bir sorun varsa tedavi olayım diye.

Adetimin 3. günüydü. Düzenli mi diye sordu sadece evet dedim. Alttan baktı, bir şey soktu dr, acele acele yumurtalar gayet güzel sorun yok dedi.
Sonra da bir şeyler saydı şu hastanede şu testler yapılacak, oraya gidin ( o gerginlikle hiç birini anlamıyorum tabi)

Ben giyinirken hamile bir bayan girdi bile hiç bir şey soramadım. Yazın bari yapılacak testleri dedim de yazdı.
Allah razı olsun yaa pes gerçekten.. Hiç bir şey anlamadım bu işten.

Şimdi size soruyorum bayanlar.
Kist olsaydı görür müydü o şekilde?
Söyler miydi? Tek söylediği yumurtalar gayet güzel..

Bundan ne çıkarabiliriz pko ya da kist varlığı bu şekilde mi anlaşılır yoksa hormon testleri falanla mı?

Artık çok sıradanlaşmış bir durum bu...
Her meslekte iyisi de kötüsü de var ne yazık ki, ama sağlık sektörü çok fazla istismara açık...
Zaten iyi doktorlar bellidir ve bilinir, o yüzden iyice araştırıp gitmek lazım...ben öyle yapıyorm
Yoksa ilgilenmiyorlar bile hoş ilgilense de ne kadar anlıyor tartışılır...
Tecrübesizlikten ya da başka sebeplerden...
Bunun dışında eczacı ile anlaşıp ilaç recete eden doktorlar var. Özellikle de aile hekimleri.
Eczane çalışanı bir arkadaşım vardı,
Anlattıklarını duysanız sağlık sisteminden tiksinirsiniz..
O yüzden basit şeylere bile reçeteye çok fazla ilaç ağrı kesici vs yazan doktora güvenmeyin sakın...
Çok iyi araştırıp da gidin hastane değil dr seçin.
Bir de dr ler ve sağlık çalışanları hastalık ciddi ve ölümcül falan değilse bir süre sonra duyarsızlaşıyorlar, kendi başlarına gelse bile normal karşılıyorlar yeter ki tehlikeli olmasın ve tedavi edilebilir bir şey olsun.

Son düzenleme:
Evet kesinlikle öyle.
İsmen varlar kendilerini bulabilene aşk olsun.
Nasıl da o maaşı alır yerler, vicdanları sızlamaz anlamıyorum valla.
Hasta halimle, burnum aka aka okuluma gidiyorum ben öğrencilerim başka sınıflarda boynu bükük kalmasın diye.
Vicdan yapıyorum en ufak şeye.
Velilerime uzun uzun terapi tadında rahatlatıcı konuşmalar yaparım.
Okul dışında, kendime ait vaktimden veririm yeter ki iyi hissetsinler diye.

Senin karşında bir hasta var yaaa. Yüzüne bile bakmadan saydırırcasına konuşma, hadi kalk git diyen bir bakış,
Bir şey sormayayım diye hemen sıradakini içeri almalar daha ben giyinmeden :S
Bu ne rahatlık?
Kavga etsem, laf etsem ne lanet insanlarla uğraşıyorum diye ağlarlar eminim..:ssz:

Yaşantılara göre hislerimiz, tepkilerimiz benzer demek ki.. :):)

Çok teşekkür ederim. Bir tane gönlüme göre bulsam zaten whatsap samimiyeti kuracağım, utanmazlık edip valla:17:

Bu arada bir onceki yorumu gormusken yazayim, maalesef doktorlarin da ucretlendirme sistemi yasadigniz olaylarin artmasinin bir nedeni.
Tepkinizi koysaydiniz keske, cok ilgilenmeyebilir sevecen olmayabilir fakat sizin haklarinizin ihlal edilmesine izin vermemeliydi.
Bunun tersine daha onceden -hos olmasa da- doktor azarini odada hasta varken girmeye calisan kisi yerdi...

Siz nasil ki okulda belirlenen gorevinizin yanisira mesleginizin hakkini vermek icin diger konularda da sorumluluk hissediyorsaniz doktorlarda da her meslekte de bu boyle.
Karakterle alakali.

Sizin aksinize masaya oturup 45dk.nin dolmasini bekleyenler var hatta ogrenciye sunum gibi degil ders islemek icin konuyu anlattirip hergun dersi oyle gecistirenler bile var...
Sizin doktorun isi de boyle olmus biraz.

Kadinlarin genckizliktan menopoza kadar bir doktoru olmasi gerektigni dusunuyorum. (Ben su an arama evresindeyim...)
Cunku bunun hamileligi, korunmasi, menopozu hepsi takip edilmesi gereken seyler.
Dolayisiyla whatsapp bile normallesiyor yani :)
Belki forumda iyi bir tavsiye gelebilir, denemekten zarar gelmez diyorum ;)

Bu arada bir onceki yorumu gormusken yazayim, maalesef doktorlarin da ucretlendirme sistemi yasadigniz olaylarin artmasinin bir nedeni.
Tepkinizi koysaydiniz keske, cok ilgilenmeyebilir sevecen olmayabilir fakat sizin haklarinizin ihlal edilmesine izin vermemeliydi.
Bunun tersine daha onceden -hos olmasa da- doktor azarini odada hasta varken girmeye calisan kisi yerdi...

Siz nasil ki okulda belirlenen gorevinizin yanisira mesleginizin hakkini vermek icin diger konularda da sorumluluk hissediyorsaniz doktorlarda da her meslekte de bu boyle.
Karakterle alakali.

Sizin aksinize masaya oturup 45dk.nin dolmasini bekleyenler var hatta ogrenciye sunum gibi degil ders islemek icin konuyu anlattirip hergun dersi oyle gecistirenler bile var...
Sizin doktorun isi de boyle olmus biraz.

Kadinlarin genckizliktan menopoza kadar bir doktoru olmasi gerektigni dusunuyorum. (Ben su an arama evresindeyim...)
Cunku bunun hamileligi, korunmasi, menopozu hepsi takip edilmesi gereken seyler.
Dolayisiyla whatsapp bile normallesiyor yani :)
Belki forumda iyi bir tavsiye gelebilir, denemekten zarar gelmez diyorum ;)
İstanbuldaysanız iyi bir doktor tavsiye edebilirim :)

Konu ilgisiz doktorlar diye açılmış yani konu doktorlar değil ilgisiz doktorlar. Gidersin neyin var derler muayene bile etmeden verirler ilacı. Yumurtalığımdaki ağrı için doktora gittim. Su içtin mi dedi evet dedim. Hatta karşısında son bir yudum aldım. Sonra ultrasona geçtik adam akıllı su içmemişsin öyle doktorun karşısında göstermelik su içmeyle olmaz diye azarladı bide beni maaşını benim vergilerimle alan doktor!! Sonra yumurtalıkların temiz dedi ilaç yazdı. Ee benim neyim var, neden ilaç yazdın demeden sıradaki hastayı çağırdı. Sonra Allah doktorlara sabır versinmiş. Allah bizi böyle doktorların eline düşürmesin kesinlikle.

kesinlikle... şimdiye kadar bu forumda "ilgisiz" doktorlarla ilgili kaç konu açıldı ve burda olduğu gibi çıkan tartışmadan dolayı kaç tanesi kapandı ohooo sayamam herhalde. hep aynı şey oluyor. :ssz: ilgisiz doktorlar var. bu bir gerçek. peki burda konu sahibinin suçu nedir, neden konu sahibinin üstüne gidiliyor anlamadım yani. biraz objektif bakılsa olaya.

kesinlikle... şimdiye kadar bu forumda "ilgisiz" doktorlarla ilgili kaç konu açıldı ve burda olduğu gibi çıkan tartışmadan dolayı kaç tanesi kapandı ohooo sayamam herhalde. hep aynı şey oluyor. :ssz: ilgisiz doktorlar var. bu bir gerçek. peki burda konu sahibinin suçu nedir, neden konu sahibinin üstüne gidiliyor anlamadım yani. biraz objektif bakılsa olaya.

Doktor kızı hariç hepimiz hak verdik. Doktorlara rahatlamak için gidip, daha fazla morali bozulan bir bizim milletimiz vardır zaten. İlgili doktor bulmak zor, buldun mu kaçırmıcaksın zaten.

Konuyu kişiselleştirmeyelim ve polemiğe girmeyelim lütfen.

faat geçmiş olsun, isterseniz başka bir doktora görünün, bende de kist vardı seneler önce, muayne + ultrason sonrası teşhis kondu ve tedavi oldum, sanırım verilen tahlillerde bir sorun olup olmadığını anlayıp sonrasında doğru teşhis koyabilmek için istenmiş, yüzeysel bir muayneyle size direkt şu sorun var diyemez doktor:34:

Doktor kızı hariç hepimiz hak verdik. Doktorlara rahatlamak için gidip, daha fazla morali bozulan bir bizim milletimiz vardır zaten. İlgili doktor bulmak zor, buldun mu kaçırmıcaksın zaten.

evet. benim gittiğim sadece bir kadın doğum doktoru var, kadın o kadar iyi biri ki. a'dan z'ye hastalığınla ilgili herşeyi anlatıyor bilgilendiriyor, öyle 2 dk muayene edip yollamıyor yani. onun haricinde malesef hoş olmayan anılarım oldu başka doktorlarla. hatta tacize uğradım genç kızken bir kere. düşünün artık, nasıl güveneyim doktorlara? şikayetini anlatırsın, yüzüne bile bakmaz. neyse...

faat cnm çoook sevindim yumoşların normal oluşuna..

Şimdi diğer testleri de yaptır,hormonal sorun varmı..

Yoksa da eşine bakarlar. . İnşallah sorun çıkmaz cnm..

Malesef hastanelerde hep aynı..

Özele gidiyorum soruyorlar resmen. .

Back
X