- Konu Sahibi Miss.Heraa
-
evlenince çocuk evrim mi geçircek merak ettim
Koşullarını tam olarak bilemediğimden genel yazabileceğim, diğer yorumumdan çok farklı olmayacak ama biraz açmaya çalışayım. Öncelikle bir meşgale bulman taraftarıyım. Çalışıyor musun? Çalışıyorsan işteyken işine ver kendini. Bir süre aramamayı başarman lazım. Akşamları da çalışıyorsan ya kitap oku, ya film izle, ya dışarı çık arkadaşlarınla, bir şeyler yap, kendi zevkine göre... Kendin için bir şeyler yap. Özlesen de çek kendini. Çalışmıyorsan bir kurs, bir meşgale de bulup günlerini dolu dolu kendin için yaşarsan ve aramazsan, o seninle, nasıl vakit geçirdiğinle, neler yaptığında ilgilenmeye başlayabilir. Soğuk değil de biraz vurdumduymaz davranmaya çalış. Her mesajına hemen cevap verme mesela, her aradığında açma, sen de sonra ara, gibi..şu an farklı şehirlerdeyiz bide birbirimizi göremiyoruz 10 gündür ondan doalyı da bir özlem var bende ve üstüne düşesim geliyor daha fazla ama tutacağım dediğiniz gibi.
ona çaba göstereceği alanlar bırakmaya çalışıcam haklısınız, sizin bir öneriniz var mıdır örnek olarak
bence haksızsın kız daha 22 cocuk 23 yasında sorumluluklarını alabileceklermi,okuolar mı, çalışıolar mı,daha bi dizi esnasında cvp vermemeden sorun yaşıolar,oğlan arkadas gibi görüorum vs demiş,kız pişman edim taktik yapim yollarına girmiş.bi evlilik mi kaldı yani.az konu açılıo zaten kocam bıdı bıdı şeklinde artsın tabiBirbirinizi seviyorsanız evlenin demek istedim, ne duruyorlar, haksızmıyım?
İlişkide bir taraf mutsuz, uyumlu bir çift oldukları şüpheli, beklentiler (ilgi vb anlamında) çok farklı, ilişki daha 13 aylık. Üstelik biri 22 diğeri 23 yaşında. Bu yaşta bu kadar sürede iki insan ne kadar tanıyabilir ki birbirini? Birbirlerini geçtim, kendilerini iyi tanıyorlar mı bakalımBirbirinizi seviyorsanız evlenin demek istedim, ne duruyorlar, haksızmıyım?
Ayrıca sorun sadece sevgilinin kendi hayatına çok odaklanması değil de, biraz da senin kendi hayatını askıya alıp onun hayatını yaşaman sanki, bu açıdan da düşün derim meseleyi.şu an farklı şehirlerdeyiz bide birbirimizi göremiyoruz 10 gündür ondan doalyı da bir özlem var bende ve üstüne düşesim geliyor daha fazla ama tutacağım dediğiniz gibi.
ona çaba göstereceği alanlar bırakmaya çalışıcam haklısınız, sizin bir öneriniz var mıdır örnek olarak
böyle kadınların varlığı sayısı az da olsa umutlandırıcı :)Ayrıca sorun sadece sevgilinin kendi hayatına çok odaklanması değil de, biraz da senin kendi hayatını askıya alıp onun hayatını yaşaman sanki, bu açıdan da düşün derim meseleyi.
Kendi hayatın, kendi meşgalelerin, kendi amaçların vs vs olsun diyorum ama önce kendin için olsun bunlar elbette. İlişki denen şey zaman zaman dengeler değişse de iki farklı hayatın kesişmesi aslında. İki kişinin birlikte tek kişinin hayatını, isteklerini, beklentilerini yaşaması değil.
Bu açıdan sen kendi hayatına odaklanıp da bir an bile mutlu olamıyorsan, yani kendi başına yaşadığın bir gün sırf onunla konuşamadın diye, aramadı diye burnundan geliyorsa, hiç bir anın tadına varamıyorsan, senin ilişkiyi biraz bağımlılığa dönüştürmüş olma ihtimalin de var. Çünkü her ilişkide zaman zaman böyle dönemler olur ve insanın kendine ait bir hayatı varsa bu dönemlerde mutsuzluktan kahrolmaz. Sevgilin ilgisiz olduğunda onu (içinden gelmediğinden ya da biraz kafasını dinlesin diye) kendi haline bırakamayışın da biraz bana bunları da düşündürdü. Yazdığım o meşgalelerin olsun kesinlikle, çalışmıyorsan o konuyu da bir düşün, okuyorsan yazı değerlendirmeye bak. Biraz kendini çek tavsiyesini taktik olarak değil de, kendi hayatına dair bir şeyler yapmak ve kendi hayatına odaklanmak adına değerlendirebilirsin.
teşekkür ederimböyle kadınların varlığı sayısı az da olsa umutlandırıcı :)
öyle bir imkan yok ikimizde okuyoruz bide evlilik istediğim kişi mi o kısım da tereddütlerim var. geleceğim mutsuz karı kocası olmak istemiyorum çünkü :)Evlenin ne duruyorsunuz?
yok değilim ama ay burcum koç çok aceleci ve sabırsız olmamın sebebi de o. içimde tutamıyorum bide hemen yazsın cevap versin isteği oluyo aynen haklısınız.Sen koç burcumusun konu sahibi? Hemen sana dönsün istiyorsun, ama seni seni rahatsız edecek boyutta ilgisiz bırakıyorsa bunun altında olumsuz bişeyler arayabilirsin... Dizi izlerken alo demek istemeyedebilir yani, normal olabilir bu.
Açıkcası yazdıklarınızı çok dikkatle okudum çok güzel yazmışsınız ve cidden çok önemsiceğim şeyler hepsi. Okuyorum ben öğrenciyim erkek arkadaşımda öyle. Ama sizinde farkettiğiniz gibi ben kendi hayatımı bi kenara bıraktım ilişkimiz süresince, önceden mesela yabancı dizileri çok severdim her gün yürüyüş yapardım kitap okurdum gece gezmerini de severdim değişik yemek yerlerine giderdim öğlenleri arkadaşlarımla.Koşullarını tam olarak bilemediğimden genel yazabileceğim, diğer yorumumdan çok farklı olmayacak ama biraz açmaya çalışayım. Öncelikle bir meşgale bulman taraftarıyım. Çalışıyor musun? Çalışıyorsan işteyken işine ver kendini. Bir süre aramamayı başarman lazım. Akşamları da çalışıyorsan ya kitap oku, ya film izle, ya dışarı çık arkadaşlarınla, bir şeyler yap, kendi zevkine göre... Kendin için bir şeyler yap. Özlesen de çek kendini. Çalışmıyorsan bir kurs, bir meşgale de bulup günlerini dolu dolu kendin için yaşarsan ve aramazsan, o seninle, nasıl vakit geçirdiğinle, neler yaptığında ilgilenmeye başlayabilir. Soğuk değil de biraz vurdumduymaz davranmaya çalış. Her mesajına hemen cevap verme mesela, her aradığında açma, sen de sonra ara, gibi..
Bunlar benim aslında istemeye istemeye önerdiğim şeyler, taktiklerden yana çok değilim ve ben de ilişkimde hiç bu noktaya gelmedim, ama ne ben sizin gibiyim, ne de beraber olduğum kişi sevgiliniz kadar uzak. Bu noktaya geliniyorsa gerçekten bir uyumsuzluk olduğunu, zorlamamak gerektiğini de düşünüyorum aslında. "İlişkimi içimden geldiği gibi yaşamayacaksam, taktiklere başvuracaksam benim bu adamla işim ne?" mantığındayım ben açıkçası. İlişkilerde dönem dönem insanların stresine, yoğunluğuna, sıkıntılarına göre ilişkinin özen yükü bir tarafın sırtına biraz düşebilir elbet, ama bunlar geçici olmalıdır. Sizde bu süreklilik sıkıntı. Ayrılacaksan da, önce bu yolu deneyebilirsin tabi. Zaten emeğine, ilgisine karşılık alamıyorsa insanın içinden de ilgi göstermek gelmez ki, yani benim gelmez en azından, bu yüzden taktiksel bir davranışı hiç benimsemesem de, istemsizce uzaklaşırım sürekli ilgisizlik karşısında. Bu dönemsel ve nedensiz (belli bir sıkıntı, stres vs gibi) ilgisizliklerde karşı taraf bu şekilde ister istemez kendini çektiğinde kısa süre sonra, ilişkide başka sorunlar yoksa, dengeler genelde yerine oturuyor zaten. Ama madem sende bu uzaklaşma doğal biçimde içinden gelerek olmuyor, zorla kendini buna derim. 13 ay bir erkeğin kendisini salması, ilgisizleşmesi için çok çok çok erken bir süre. Biz on yıldır birlikteyiz, aksine zamanla daha da sağlamlaştı ilişkimiz, daha da arttı ilgimiz, özenimiz, fedakarlığımız, aksine ilk aylar daha sıkıntılı olabiliyor, belki ilk yıllar da ama zamanla karşılıklı olarak gözle görülür bir iyileşme olması lazım ilişkide. Yoksa evlilik aşamasına zaten hiç geçilmemeli bile.
Yani erkekler ne de olsa böyle diye bir ruh haline girme derim. Belki de sadece uyumlu olmadığınızı görüyorsundur. Her kadın senin gibi, her erkek de sevgilin gibi değil neticede. Belki birbiriniz için yanlış kişilersiniz. Ayrıca bir ilişkide daha ilk aylardan süper anlayışlı süper ilgili olmayı da doğru bulmuyorum, hatan orada bence, en baştan böyle olmanda. Çünkü asıl karşı tarafa güvendikçe, emeğine karşılık emek gördükçe anlayış gelişmelidir. Bunu yapamadıysan ve şu an böyle bir ilişki içindeysen de kendini gerçek anlamda çekmek, ne istediğini düşünmek ya da ayrılmak dışında bir öneride bulunamıyorum.
evet ama bende şu kısmı anlayamıyorum bna her zaman insellik tamam önemli ama ben alıştım artık senden beklemiyorum diyen kişiydi kendisi. ben hatta olur zamanla dedikçe yok yok ne zaman istersen olmasa da olur diyen kişi nasıl bunu yem olarak kullanabilir ya? belki de geçrekten arkadaşı gibi hissetmiştir diye iyimser bakmaya çalışıyorum. cidden iyi anlaştıgımız icin o cekimi belki de zaanla arkadaşsal bişeye dönüştürmüşüzdür olamaz mı bu?Ayrıca sizi arkadaş gibi görüyor olsa birliktelik yaşamak istemez, yalan söylemiş olmuyor mu? Yalanın dışında hem özgüveninizi zedeleyecek bir cümle kuruyor, hem de sizi birlikteliğe ikna etmeye çalışıyor. Uzun mesafeli ilişki yürütmenize rağmen dizi izliyorum vb. nedenlerle oyalayan bir kişinin size duygusal anlamda heyecanı kalmamış, cinselliğe yönlendirmeye çalışıyor bana kalırsa ilişkiyi.
özellikle erkekler ya güzel bir kızı sevgilisi olan kişiyi nasıl çekici bulmaz ki? ten uyumsuzluğumuz var desem en başlarda her fırsattta öpmeye bişeyler yaşamaya çalışıyodu. 8. aydan sonra böyle oldu.M Miss.Heraa Yakın arkadaş gibi görmesi aynı zamanda cinsel açıdan ona çekici gelmene engel değil bence bunu bir taktik bir koz olarak kullanmaya çalışıyor yakın arkadaş dost gibi olduğunuz noktalarda olacak illaki senin tatlılığını dile getirdiği senin aynı şekilde onun. Ama bunlara sahip olunca aradaki çekim bitiyor artık seksi görmüyor diye bişey yok.
Bunlar bahaneden başka bişey değil !
ya açıkçası ben kendi hayatımdan örnek vereyim size, benim şu anki erkek arkadaşımla ilişkim benim açımdan önce fiziksel çekimle başladı, sevgili olduk, aşık olduk, cinsellik yaşamaya başladık, daha sonra da zamanla bunların yanında en yakın arkadaşlar haline geldik. Sevgiliyle aynı zamanda çok yakın arkadaş olmak harika bir şey, ama sizin sevgiliniz 'artık arkadaşım olarak görüyorum' cümlesini iyi anlamda kullanmamış.evet ama bende şu kısmı anlayamıyorum bna her zaman insellik tamam önemli ama ben alıştım artık senden beklemiyorum diyen kişiydi kendisi. ben hatta olur zamanla dedikçe yok yok ne zaman istersen olmasa da olur diyen kişi nasıl bunu yem olarak kullanabilir ya? belki de geçrekten arkadaşı gibi hissetmiştir diye iyimser bakmaya çalışıyorum. cidden iyi anlaştıgımız icin o cekimi belki de zaanla arkadaşsal bişeye dönüştürmüşüzdür olamaz mı bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?