• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz , sevgisiz eş ...

smolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
404
1.254
113
Bu tanımları aslında kendim için kullandım. Garip haller içindeyim , aslında evvelden beri böyle ama artık bir şeyleri değiştirmek istiyorum...
Eşimle severek , aşık olarak evlendik ve hala da seviyorum. Ama akşam eve gidince resmen ben çarpılmışım gibi eşime bağıracak şey buluyorum ve resmen her akşam çocuk gibi azarlayıp , kötü şeyler söylüyorum...
Sudan sebepler oluyor nedenleri de ... Atıyorum neden evin eksiklerini kontrol etmedin ya da neden eşyalarını toplamadın vs. vs .
Biliyorum bu davranışlarımın üzerine tepkiler alabileceğimi ama zaten fevri bir karakterim ve bunu değiştirmek istediğim için yazıyorum size ...
İki akşamdır yine küsüz ve ben aynı moddayım. Bu kez ayrı yatmaya kadar vardı iş. Sebebi ise şuanda eşimin çalışmıyor ve bu konuda rahat davranıyor oluşu ... Yine ağzıma geleni söyledim , belki iş arama onusunda hırs yapar vs diye ama ben ona böyle kötü davrandığım için artık hayatımda başka biri olduğundan şüphelendiğini söyledi.:KK42:Bir de bu aralar ikinci bebek istemeye başlamıştık ki ben o konuyla ilgili de bir ton laf ettim. İyiki bu ayda olmadı , Allah korudu beni vs diye...

Durumum bu , derdim ise hatalı olduğumun farkındayım ve buna son vermek istiyorum. Eşimin gönlünü nasıl alabilirim ? Neler yapmalıyım?_

Çok basit
Şuan yaptığın şeylerı eşine yapma.
Adam çalışmıyor dıye üzerine bu kadar gidilmez onunda bir gururu vardır.
İş arıyormu pekı ?

Erkege durduk yerde asla bagirip egolarini yerle bir etmeyin. Karsinizdaki cocuk degil sonucta.

Sen kendine bir hobi edin baska bir ugras bul. Esine bagirarak renk getiremezsin hayatina.

Evet bu tabiki en iyi seçenek ama öncesinde ben bu durumun üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum.
Bu durumu kabul etmeniz ve çözüm aramanız çok güzel ama tek başına üstesinden gelememissiniz ki buraya yazıyorsunuz...
Uzman yardımı almanız evliliğinizi daha kötüye gitmeden kurtarmanızda daha etkili olabilir
Tabi yine de karar sizin

Terapiste git çekilmez böyle aşk meşk uçar gider yapım böyle ne yapmam lazım değil uğraşman gerek içine at sinirini önce kendi içinde yaşa

Çok basit
Şuan yaptığın şeylerı eşine yapma.
Adam çalışmıyor dıye üzerine bu kadar gidilmez onunda bir gururu vardır.
İş arıyormu pekı ?
Evet aradığını söylüyor ama ben ödemelerimizi vs hallettiğim için de hiç aceleci davranmıyor.. Beni asıl sinirlendiren şey de bu rahatlığı zaten.

Kendimden örnek vereyim.

Eşime şimdiye kadar yapmasını istediğim ve yaptıramadığım bişey olmadı. Ve bunları hiç bir zaman bağırıp çağırarak elde etmedim. Hep tatlı dille güzellikle söyledim ne istiyorsam ya da ne yapılması gerekiyorsa. Düşünmeden konuşmadım, önce plan yaparım bunu nasıl kabul ettirebilirim ya da buna nasıl ikna ederim diye, sonra uygulamaya geçerim. Tek başıma altından kalkamayacağım bişeyse aileden sözünü dinleyeceği birinden yardım isterim.

Bağırarak, öfkelenerek, agresifleşerek hiç bişey elde edemezsiniz. Aile terapistinden önce bir uzmandan öfke kontrol terapisi almanız gerektiğini düşündüm ben. Bunu da istemiyorsanız en azından öfkenizi nasıl kontrol edeceğinize dair kitaplar okuyun.

Şimdi bir iki kitap alın, eşinizi de karşınıza alıp hatalarınızın farkında olduğunuzu, yeni bir başlangıç yapmak istediğinizi söyleyin. Kitaplarınızı gösterip özür dileyin.

Bende de olur ara ara
Ama bakıyorum fazla coşmuşum kendimi dizginlemeye çalışıyorum
Sende yapabilirsin
İşe yarıyor
Önemli olan öz eleştiri yapabilmek, yapmışsın.

Çok yanlış yaptıkların biliyosun dimi.. bu yaptığın eşine eziyet resmen. Ne yapman gerektiğine gelince, bunu sen zaten biliyosun. .. bu yaptıklarının hiç birini yapmıcaksın. Bu akşam lütfen farklı ol, ikinizede hayatu çekilmez duruma getirme.

Bende de olur ara ara
Ama bakıyorum fazla coşmuşum kendimi dizginlemeye çalışıyorum
Sende yapabilirsin
İşe yarıyor
Önemli olan öz eleştiri yapabilmek, yapmışsın.
Teşekkür ederim olumlu eleştiriniz için.

Teşekkür ederim olumlu eleştiriniz için.
Rica ederim
Ama birazda uygulamaya geçsen fena olmaz
Sinirlenince çaktırma mutfağa filan git ya da telefondan oyun aç kendine
Zaman geçince öfkende geçer

Kesinlikle senin yetiştiğin aike yaoinda sorun var. Ya ailen cok kavga ediyordu. Ya da senin her istediğini yapıyorlardı. Samiimi olarak söylüyorum tepki vermiyorum suan.

Eşiniz çalışmıyorsa eşyalarını toplayacak, evin eksiklerini kontrol edecek..
Sorumsuz bir adam olmasa sanırım siz de böyle davranmazsınız..
Evet aslında bu öfkemin temeli bu ...
Ben işteyken onun da benim yetişemediğim şeyleri tamamlayabilmesini istiyorum haliyle ama eve geldiğimde daha akşamki bardakları vs aynı yerde gördüğümde ister istemez sesim yükseliyor ve tepkimi bu şekilde gösteriyorum.

Kesinlikle senin yetiştiğin aike yaoinda sorun var. Ya ailen cok kavga ediyordu. Ya da senin her istediğini yapıyorlardı. Samiimi olarak söylüyorum tepki vermiyorum suan.
Şımarık büyütülmedim hayır , ve ailemde kavga oranı da her ailede olabilecek kadardı ...
Bununla ilgili değil de tamamen karakterimle ilgili olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman içine atan , sakin yapılı , sabırlı biri olamadım zaten.

Evet aslında bu öfkemin temeli bu ...
Ben işteyken onun da benim yetişemediğim şeyleri tamamlayabilmesini istiyorum haliyle ama eve geldiğimde daha akşamki bardakları vs aynı yerde gördüğümde ister istemez sesim yükseliyor ve tepkimi bu şekilde gösteriyorum.

Son derece haklısınız..

bana da oluyor bazen böyle, hatta şuan da o dönemlerden birindeyim, gerçi benimki hamilelik kaynaklı sanırım
eşinizin işsiz kalması sizde aşırı stres yaratmış
karşınıza alıp güzel güzel konuşun, ben son zamanlarda sana böyle davranıyorum hatamın farkındayım özür dilerim ama senin de bu hareketlerin beni geriyor üzüyor lütfen bunları yapma, mesela iş konusunda aceleci davranmadığını düşünüyorum diye açık açık konuşun duygularınızı gizlemeyin. bu yöntem bizim sorunları aşmamızda işe yarıyor, ama tabi eşinizde nasıl bir tepki yaratır özellikle işsizlik konusunda açık konuşmanız onu siz bilirsiniz, ona göre kelimelerinizi seçmelisiniz
inanın açıkça konuşunca rahatlayacaksınız

Bu anlattiklarin bende kişilik bozukluğunu animsatti. Ismini hatırlamıyorum suan x kisikik bozukkugu diyeyim. Bu tarz kisilik bozuklukları çocukluk yaslarindan gelen bir travma ya da istismar vs. Tarzi şeylerden olduğunu biliyorum. Belki cok küçükken hatirlamayacagin zamanlarda alelade bir olay seni sarsmis olabilir. Zaten insanin karakteride boyle oluşur. Bunu kabullenmelisinn. Eşine ben sana boyle yapıyorum ama bundan dolayi seni kirdigimi biliyorum ama seni kirdigim icin bende kiriliyorum. Beni her ne yaparsam affet ve benimle birlikte bir çözüm arayisina gir. Beraber evlilik terapistine gidelim orada elbet bir çözüm buluruz ve daha da mutlu oluruz diyebilirsin.

Back
X