• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz , sevgisiz eş ...

Bu anlattiklarin bende kişilik bozukluğunu animsatti. Ismini hatırlamıyorum suan x kisikik bozukkugu diyeyim. Bu tarz kisilik bozuklukları çocukluk yaslarindan gelen bir travma ya da istismar vs. Tarzi şeylerden olduğunu biliyorum. Belki cok küçükken hatirlamayacagin zamanlarda alelade bir olay seni sarsmis olabilir. Zaten insanin karakteride boyle oluşur. Bunu kabullenmelisinn. Eşine ben sana boyle yapıyorum ama bundan dolayi seni kirdigimi biliyorum ama seni kirdigim icin bende kiriliyorum. Beni her ne yaparsam affet ve benimle birlikte bir çözüm arayisina gir. Beraber evlilik terapistine gidelim orada elbet bir çözüm buluruz ve daha da mutlu oluruz diyebilirsin.

Hemen nasıl teşhis koyabildiniz psikolog musunuz
Konu sahibinin sınırlı olmasının nedeni eşinin sorumsuzlugu
Hemencecik nasıl kişilik bozukluğu kanısına vardıniz gerçekten çok merak ediyorum

Hemen nasıl teşhis koyabildiniz psikolog musunuz
Konu sahibinin sınırlı olmasının nedeni eşinin sorumsuzlugu
Hemencecik nasıl kişilik bozukluğu kanısına vardıniz gerçekten çok merak ediyorum
Şöyle ki esi sorumsuz da olsa normal bir insan sürekli sinirli ya da patlayacakmis gibi dolasamaz. Bu tek tarafli olamaz zaten insanin fizyolojik dengesine aykiri birsey. Bu sadece insanın ruh haliyle alakali olabilir. Uzun zamandir böyle davrandığı için ruh haliyle de alakali olmasi cok düşük bir ihtimal. Siz bana psikolojik olmadığını ispatlamak amacli nasıl bir teori sunuyorsunuz?

Şöyle ki esi sorumsuz da olsa normal bir insan sürekli sinirli ya da patlayacakmis gibi dolasamaz. Bu tek tarafli olamaz zaten insanin fizyolojik dengesine aykiri birsey. Bu sadece insanın ruh haliyle alakali olabilir. Uzun zamandir böyle davrandığı için ruh haliyle de alakali olmasi cok düşük bir ihtimal. Siz bana psikolojik olmadığını ispatlamak amacli nasıl bir teori sunuyorsunuz?

Teori sunamam çünkü uzmanlık alanım değil
Sizin gibi kesin yargılarda da bulunamam sadece tahmin edebilirim
Benim tahminime göre de konu sahibi eşi çalışmadığı halde evde de hiç bir şekilde yardimci olmadığı sorumsuz olduğu için bütün yük kendi üstünde olunca bunalmis tüm sınırı bu yüzden

esiniz cok sabırlıymış yaaaaa....ama biyerde allah size de sabır versin
eşinizin gonlunu nasıl alacagınızı siz bilebilirsiniz..
ben esimi kırdıgım zaman ona sorarım bu sorunu nasıl bitirsek diye..

Benim tahminime göre de konu sahibi eşi çalışmadığı halde evde de hiç bir şekilde yardimci olmadığı sorumsuz olduğu için bütün yük kendi üstünde olunca bunalmis tüm sınırı bu yüzden
Farkinda misinix bilmiyorum ama konu Sahibi bunun uzun süren birsey oldugundan bahsediyor. Ve kendi tabiri şöyle ki bahaneler buluyorum. Bu ne demek anlayabiliyor musunuz? Aslinda kizilacak birsey yok ama icimde ki siniri sadece onda çıkarıyorum o yüzden sabki sorunmus gibi söylüyorum demek. Evet esinin yaptiklari sorundur bunu basitlestirmiyorum ama hem onu da dinlemek lazimdir hem de bu olayi tek yasayan onlar değildir. Bütün evi toplu olmayanlar kocasi calismayanlar oyle davransaydi suan bosanmalar emin olun daha da fazla olurdu. Ben gerçekçi yaklasiyorum. Kinu sahibine hasta demiyorum bu imkansız yanlis anlasilmasin fakat psikolojik olarakta iyi sayilabilecegini sanmıyorum.

Beni çok çok iyi anlamışınız , teşekkür ederim.
Aslında ben zaten farkındayım neden böyle davrandığımın , sadece tepkilerimi hep aşırı verdiğim için bu konuda fikre ihtiyacım var...
Evet , ben bütün gün işteyken eşimin tüm günü nerede ve nasıl geçirdiğinden bi haberim...
Tabi istiyorum ki eve geldiğimde en azından iş yüküm hafiflemiş olsun ve birlikte vakit geçirebilelim. Ama iş yok çaba yok, evde destek yok ...
Bu sefer sakin bir dille olmuyor tabi duygularımı ifade etmek. Ama yine de bir bayanın eşine benimki gibi davranmasının daha kötü sonuçlar doğurabileceğinin de bilincindeyim.

Farkinda misinix bilmiyorum ama konu Sahibi bunun uzun süren birsey oldugundan bahsediyor. Ve kendi tabiri şöyle ki bahaneler buluyorum. Bu ne demek anlayabiliyor musunuz? Aslinda kizilacak birsey yok ama icimde ki siniri sadece onda çıkarıyorum o yüzden sabki sorunmus gibi söylüyorum demek. Evet esinin yaptiklari sorundur bunu basitlestirmiyorum ama hem onu da dinlemek lazimdir hem de bu olayi tek yasayan onlar değildir. Bütün evi toplu olmayanlar kocasi calismayanlar oyle davransaydi suan bosanmalar emin olun daha da fazla olurdu. Ben gerçekçi yaklasiyorum. Kinu sahibine hasta demiyorum bu imkansız yanlis anlasilmasin fakat psikolojik olarakta iyi sayilabilecegini sanmıyorum.
Aslında öz eleştiri yapabiliyor olmam ve çözüm odaklı eleştiri talep ediyor olmam psikolojimde bir sonun olmadığının ispatı bence.
Ama hemcinslerimin benim durumumu anlayıp , farklı bir akış açısından yaklaşabileceklerini düşündüğüm için konu açtım.
Çok kolay burada psikoloğa görün ya da terapi vs al demek...
Ama inanın yardımcı olabilecek kelimeler bunlar değil... Bu kadar çıkmazda olsaydım tabiki bunları yapardım. Ama ben bunun üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum ve bu sebepten fikirlerinizi almak istedim. Teşekkür ediyorum emek verip tavsiyelerinizi paylaştığınız için.

Aslında öz eleştiri yapabiliyor olmam ve çözüm odaklı eleştiri talep ediyor olmam alında psikolojimde bir sonun olmadığının ispatı bence...
Ama hemcinslerimin benim durumumu anlayıp , farklı bir akış açısından yaklaşabileceklerini düşündüğüm için konu açtım.
Çok kolay burada psikoloğa görün ya da terapi vs al demek...
Ama inanın yardımcı olabilecek kelimeler bunlar değil... Bu kadar çıkmazda olsaydım tabiki bunları yapardım. Ama ben bunun üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum ve bu sebepten fikirlerinizi almak istedim. Teşekkür ediyorum emek verip tavsiyelerinizi paylaştığınız için.
Rica ederim. En bastaki cümleme baslarken söylediğim gibi bende böyle bir izlenim uyandırdı. Kesin konuşmuyorum asla sadece fikirlerimi paylaşıyorum. Tamam hasta olmadığınızı kabul ediyorum bu kinuda israrci davranmayacagim. Fakat şunu da söylemeden edemeyeceğim çözüm aramanız veya kendi hatalarinizin farkinda olmaniz asla ama asla sizin psikolojinizin iyi olduğunun kanıtı olamaz. Ama benim soylediklerim de hasta olduğunuzu gostermez. Teori olarak sundugumu vurgulamistim zaten.

Resmen kişilik bozukluğuna getirdiniz işi..
Eğer böyle bir durumu olsaydı konusahibinin herkese o şekilde davranırdı..
Yani konusahibinin sorunu eşiyle..
Kendi kişiliğinde bozukluk yok..
Kişilikten değil olaylardan dolayı böyle davranıyor..

bence haksız değilsiniz sadece sert tepki verdiğiniz için ,eşiniz kendini haklı görüp küsüyor..
evet işsizlik çok kötü gerçekten de,ama anlattığnız kadarıyla eşiniz öyle bunalımda falan değil.eve para girdiği için de rahat davranıyor.bunalımda olsa veya deli gibi iş arayıp bulamasa gitmeyin üstüne derim ama ,hem gebeş gebel evde yat üstüne,eşin para kazansın,bir de evde içtiğin suyun bardağını kaldırma..yok öyle bir dünya..

gün içnde konuşur musunuz? evde ne yapıyor,ya da hep evde mi biliyor musunuz? bir de ne kadra zamandır işsiz ?

Beni çok çok iyi anlamışınız , teşekkür ederim.
Aslında ben zaten farkındayım neden böyle davrandığımın , sadece tepkilerimi hep aşırı verdiğim için bu konuda fikre ihtiyacım var...
Evet , ben bütün gün işteyken eşimin tüm günü nerede ve nasıl geçirdiğinden bi haberim...
Tabi istiyorum ki eve geldiğimde en azından iş yüküm hafiflemiş olsun ve birlikte vakit geçirebilelim. Ama iş yok çaba yok, evde destek yok ...
Bu sefer sakin bir dille olmuyor tabi duygularımı ifade etmek. Ama yine de bir bayanın eşine benimki gibi davranmasının daha kötü sonuçlar doğurabileceğinin de bilincindeyim.

Sinirlendiğinizi hissettiğiniz zaman bir şey söylemeden önce ortamı terkedebilirsiniz
ya da bikaç saniye derin nefes alıp içinizden sayın
Normal sakin bir zamanda da eşinizle konuşun evde size yardımcı olması gerektiğini bu durumun onun işsiz olması ile alakalı olmadığını özellikle vurgulayın ki ters tepki vermesin
siz çok yorulduğunuz için ve evdeki işlerin müşterek yapılması gerekliliğinden bahsedebilirsiniz

Ya neden acaba bu konuda fikri olmayanlar tutarsız Örneklem veriyor? Kişilik bozuklukları o kadar çeşitlidir ki sen buna bir sınır koymazsin. Herkese davranacak ya da 1 kişiye davranacak ya da kendisi eleştiri yapıyor farkindalik yapıyor vs. Vs. Böyle ayiramazsiniz. Bilmediğiniz şey psikolojisi bozuk olunca illa şizofren olmuyorsun ya da depresyon belirtileride gostermiyorsun. Wu bi gercekki hastalarin cok cok fazlasi bazi şikayetler ile gider doktorlara. Ben hastayım diye kabul eden kac kisi var. Sadece sunu yapıyorum ya da sadece bunu yapıyorum derler tabikii. Yani bilmediğim bir konu olsa beni burada yalanci cikaracaksiniz. Pes diyorum ve bende pes ediyorum. Kesin yargilarla da konuşmuyorum zaten 5 dk da çözüm ya da hastalik teshis edilemez burada böyle bir şey savunmuyorum da.

Bence eşiniz çalışmadığı ve evde size fazla yardımcı olmadığı için sinirleriniz biraz gerilmiş.Bütün yük sizin üstünüze kalmış,o yüzden ne yapsa sinirleniyorsunuz.Farkındasınız zaten hatalarınızın.Güzellikle konuşmayı deneyin,size yardımcı olması konusunda.Biraz sabırlı olun,inşallah eşiniz işe girerse herşeyde yoluna girer.

Açıkçası Eşiniz evdeki maddi manevi işbölümünde üzerine duseni yapmadığı için sizin tastiginizi düşünüyorum. Ve çok iyi niyetlisiniz. Sorun sizde diye düşünüyorsunuz. Oysa ki bence haklisiniz. Sadece uslubunuzu biraz duzeltin. Hakliyken haksız konumuna dusmeyin. İstekleriniz meşru, dile getirisiniz de öyle olsun.

çalışan ve sorumluluk yüklü olan bir kadınsın.
kendini yanlış ifade ediyorsun ama eşinin çalışmaması konusunda haklısın.
üzerimize yüklenen şeyler fazla geliyor artık.

Ben sizi şu anlamda haklı buldum, eşiniz iş bulma konusunda rahat. Siz de bu yüzden öfkelisiniz ve bilinçaltı devreye girip en ufak bir olayda bu öfkenizi dışa vuruyor. Sorumluluğunu bilmeli bence de..

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
Bu gece güzel bir masa hazırlayıp , duygularımı bu kez sakin bir dille ifade etmeyi deneyeceğim.

Kendimden ornek verecek olursam; esimi bir guzel pohpohlarim. Hosuma giden iyi yonlerinden bahsederim. Baskalarinin da takdir ettigi ozelliklerini soylerim. Mesela "ya hani x kisinin yaninda sunu demistin ya ne kadar da takdir etti seni. Helal olsun dedi." falan derim. Muhabbetin uzerinden cok gecirmeden de "askim sunu soyle yapsan mi acaba?" Dedigim anda yapar.
Bu benim esimin yumusak yani. Takdir edilirse daha cok yapiyor. Ama normal zamanda bisey desem cani istemeden asla yapmaz. Benim esim de enteresan biri ama cozdum sonucta. Siz de cozun. Sessizce her seyinizi yaptirirsiniz. Bu sekilde kendinizi de yipratmamis olursunuz.

Bu tanımları aslında kendim için kullandım. Garip haller içindeyim , aslında evvelden beri böyle ama artık bir şeyleri değiştirmek istiyorum...
Eşimle severek , aşık olarak evlendik ve hala da seviyorum. Ama akşam eve gidince resmen ben çarpılmışım gibi eşime bağıracak şey buluyorum ve resmen her akşam çocuk gibi azarlayıp , kötü şeyler söylüyorum...
Sudan sebepler oluyor nedenleri de ... Atıyorum neden evin eksiklerini kontrol etmedin ya da neden eşyalarını toplamadın vs. vs .
Biliyorum bu davranışlarımın üzerine tepkiler alabileceğimi ama zaten fevri bir karakterim ve bunu değiştirmek istediğim için yazıyorum size ...
İki akşamdır yine küsüz ve ben aynı moddayım. Bu kez ayrı yatmaya kadar vardı iş. Sebebi ise şuanda eşimin çalışmıyor ve bu konuda rahat davranıyor oluşu ... Yine ağzıma geleni söyledim , belki iş arama onusunda hırs yapar vs diye ama ben ona böyle kötü davrandığım için artık hayatımda başka biri olduğundan şüphelendiğini söyledi.:KK42:Bir de bu aralar ikinci bebek istemeye başlamıştık ki ben o konuyla ilgili de bir ton laf ettim. İyiki bu ayda olmadı , Allah korudu beni vs diye...

Durumum bu , derdim ise hatalı olduğumun farkındayım ve buna son vermek istiyorum. Eşimin gönlünü nasıl alabilirim ? Neler yapmalıyım?_
Bende bir ara öyle olmuştum. Çok sakin ve anlayışlıdiyebileceğim bir eßim var ama bazen baßka şeylere kızıp eßimden hırsimı almaya çalışıyordum. Bir gün kendime söz verdim. Sakin sakin diye. Gelince kapıyı guleyüzle açıcam. Gördüğüm yerde sarilıp öpücem. Tebessüm ederek konuşucam. Diye. Ve özellikle özür dilemem gerekince özür dileyecektim. Bunlarla toparladım. Şimdi çok iyiyiz. Biraz da dua ettim tabi.

Back
X