İlgisizlik ne kadar süründürür

Hanniball

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2023
41
22
18
32
9 yıllık evliyiz iki çocuğumuz var biri daha 1 yaşında iyi gittiğini düşündüğüm bir evlilikti aslında ama bu ara çok sık sorun yaşamaya başladık. En büyük problemimiz eşinin ailesine olan ilgisi. Bu ilgiyi bazen abartıyor bizim bir aile olduğumuzu unutuyor. Annesine ve kardeşine çok düşkün. Başlarda bu kadar rahatsız etmiyordu beni ama artik kavgalarimizin çoğu bundan. Çok anlayışlı kibar sabırlı biridir evine bağlıdır. Ben yeni yeni şunu farkettim bana dışarıda asla ihtiyaç duymuyor. Ben olmasamda bir yere gidecekse gidiyor. Ben gitmiyorum desem neden diye sormuyor mesela gelmek isteyen gelir minnet etmem diyor. Sadece evin içinde bana ihtiyaç duyması benim çok zoruma gidiyor. Mesela bugün bensiz düğüne gitti. Ben o olmayınca bir yere gitmek istemiyorum ya da ısrarla sende gel diyorum ama o öyle değil. Bir de ayrı yatma konusu var işine gelmedimi yatağa hiç gelmez. Günlerce başka yerde uyur. Şimdi yine aynıyız ben çok yoruldum.

Benim eşim ben gelmiyorum diye tavır yapıyor ailesi de öyle. Ben eşinizin tavrını bu konuda beğendim. Ne güzel işte, istediğin yere git istemediğin yere gitme. Tavır yapan koca da yok.
Yatağa gelmeme konusu sıkıntılı ama. Karşınıza alıp konuşun.

Esiniz neden her yerde size ihtiyac duysun ki? Siz ona "hayir gelmiyorum" dediginizde sizi her sefer ikna etmek zorunda mi? Bence kv ve kardesine gösterdigi ilgiyi daha cok kiskanmissiniz gibi geldi, cünkü esinizle istediginiz yakinligi/bagi kuramiyorsunuz. Bu ama her yere beraber gitmekle olmuyor. Gercek ihtiyaclarinizi esinizle paylasmaniz lazim. Sadece öyle sonuclar alirsiniz. Esiniz dediginiz kadar anlayisli bir insan sa sizi dinleyecektir

Monotonluk mu sardı yani birbirinizle cocuklar olmadan yada olsalarda birlikte sohbet etmezmisiniz.Disarda Elele yurumezmisiniz beraber güzel bir manzaraya bakarak kahve icmezmisiniz ne bileyim duygularınızı nasıl besliyorsunuz? Karı koca anne baba olmaktan ziyade Pazar masrafı yada çocuklar hariç neler yapiyorsunuz.Birbirinizi taktir edermisiniz güzel sözler söyler misiniz Birbirinizle olmaktan başbaşa olmaktan keyif alirmisiniz

9 yıllık evliyiz iki çocuğumuz var biri daha 1 yaşında iyi gittiğini düşündüğüm bir evlilikti aslında ama bu ara çok sık sorun yaşamaya başladık. En büyük problemimiz eşinin ailesine olan ilgisi. Bu ilgiyi bazen abartıyor bizim bir aile olduğumuzu unutuyor. Annesine ve kardeşine çok düşkün. Başlarda bu kadar rahatsız etmiyordu beni ama artik kavgalarimizin çoğu bundan. Çok anlayışlı kibar sabırlı biridir evine bağlıdır. Ben yeni yeni şunu farkettim bana dışarıda asla ihtiyaç duymuyor. Ben olmasamda bir yere gidecekse gidiyor. Ben gitmiyorum desem neden diye sormuyor mesela gelmek isteyen gelir minnet etmem diyor. Sadece evin içinde bana ihtiyaç duyması benim çok zoruma gidiyor. Mesela bugün bensiz düğüne gitti. Ben o olmayınca bir yere gitmek istemiyorum ya da ısrarla sende gel diyorum ama o öyle değil. Bir de ayrı yatma konusu var işine gelmedimi yatağa hiç gelmez. Günlerce başka yerde uyur. Şimdi yine aynıyız ben çok yoruldum.
Şuan siz ilgisizlik içerisindeymissiniz gibi geldi bana. Eşinizin size ısrarcı olmaması bence de cok iyi ama sizin şimdiki sıkıntıniz benim anladığıma göre ilgisizlik küçük bebeğiniz var ve ondan aslında daha çok şefkatli bir ilgi bekliyorsunuz ama o bu ilgiyi ailesine gösteriyor gibi anlatmışsınız. Bana kalırsa madem eşiniz anlayışlı kibar birisi ona güzelce ona ihtiyacınız olduğunu anlatın ama ailesini kotuleyerek değil

Bence birbirinizi nasıl sevdiginizi hatırlamanız gerek en başı en baştan bütün olup bitenleri düzeltecek olan şey birbiriniz için önemli olduğunuz duygusunu yeniden hissetmek.Ancak böyle yakın olabilirsiniz.Yoksa geri kalan tüm hoşnutsuzluk sadece öfkeye döner .Bunlara dikkat etmek lazım.Gerisi bu hallolunca yoluna giren şeyler.Birbirinizden hayatın her alanında keyif almaya bakın.İnsanlarin bir kismi ruh ve duygularını beslemeyi unutup evliliigi sadece çocuklar ve aile olmak odaklı yaşamaya başlıyor.Bu doğru değil bu evliliği ayakta tutan asıl şey birbirinize iyi gelmenizdir

Uzun zamandır bu şekilde ona anlatmaya çalıştım. Bazı insanlar vardır ya eşi olmadan bişey yapmak istemez yani neden biz o olamıyoruz bu boşluk giderek büyümez mi? O daha çok beni suçlu buluyor. Ben hep böyleymişim.

Ailene gosterdigin ilgiyi bana göster demek direkt savunmaya geçmesine neden olur böyle olmaz Bunun yerine birbirinize iyi gelmenin birlikte zaman gecirmenin yolunu bulun.Bu tarz durumlarda açık açık konuşmak yada bana ailenden zaman kalmıyor gibi cümleler kurmak yapılacak en yanlış şey .

Benim eşim ben gelmiyorum diye tavır yapıyor ailesi de öyle. Ben eşinizin tavrını bu konuda beğendim. Ne güzel işte, istediğin yere git istemediğin yere gitme. Tavır yapan koca da yok.
Yatağa gelmeme konusu sıkıntılı ama. Karşınıza alıp konuşun.
Tavır yapıyor aslında aileside yapıyor ama hepsi arkamdan konuşuyor. Eşim beni önemsemiyor.

Bir süre mutlu memnun sakin bir ruh halinde kalabilir ve o ne derse desin neşenizi bozmadan devam edebilirseniz bu onada bulaşır.Neşede hüzünde bulaşıcıdır.Bunu böyle böyle istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

Ailene gosterdigin ilgiyi bana göster demek direkt savunmaya geçmesine neden olur böyle olmaz Bunun yerine birbirinize iyi gelmenin birlikte zaman gecirmenin yolunu bulun.Bu tarz durumlarda açık açık konuşmak yada bana ailenden zaman kalmıyor gibi cümleler kurmak yapılacak en yanlış.
Yaptığımız her planda ailesinden birini mutlaka dahil ediyor. Bizimle zaman gecirmeyi bilmiyor. Geniş aile olarak çok bir aradalar bir yere gidince hepsi bir gidilir. Doğumgünü piknik hepsi kalabalık yapılır. Bu beni artık bıktırdı. Ama rahatsız değiller birtek ben böyle yapıyorum gitmiyorum diye bana tavır aliyorlar

Esiniz neden her yerde size ihtiyac duysun ki? Siz ona "hayir gelmiyorum" dediginizde sizi her sefer ikna etmek zorunda mi? Bence kv ve kardesine gösterdigi ilgiyi daha cok kiskanmissiniz gibi geldi, cünkü esinizle istediginiz yakinligi/bagi kuramiyorsunuz. Bu ama her yere beraber gitmekle olmuyor. Gercek ihtiyaclarinizi esinizle paylasmaniz lazim. Sadece öyle sonuclar alirsiniz. Esiniz dediginiz kadar anlayisli bir insan sa sizi dinleyecektir
İhtiyaç derken insan düğüne cenazeye ne bileyim bekar gibi gider mi tek başına. Ya biz ayrı ayrı görüşüyoruz ailelerimizle o ayrı gidiyor kendi tarafina ben ayrı gidiyorum yani bu normal mi? Bana hiçbir şekilde ihtiyaç duymuyor demek ki. Şu da var beraber gittiğimiz de ben sadece çocuk bakıyorum o oturuyor sohbet ediyor saatlerce ben söylemeden kalkalım demiyor rahatsız olmuyor

Acaba siz ayak uydurmasını mı bilmiyorsunuz.
Eşinizle birlikte bulunmanız gereken yerlerde eşlik etmeyip, bunalmışlık kafasıyla herşeyi reddederseniz bi süre sonra tabiki bu durum sıkar.

Yapışık ikiz gibi herşeyi beraber yapın her yere beraber gidin de demiyorum ama birazda gönül yapmasını bilin bence.

Evlilikte böyle şeyler karşılıklı olur. Sonuçta 9 yıllık evliliğinizin 9 yılında da böyle değildi dimi?
Biraz şaşırtmayı deneyin? Mesela özel bi akşam yemeği organize edin. Belki baş başa oturup sohbet etmenin, seni anlıyorum, haklısın demenin bi yolu vardır ve o da budur ?

Ben yeni yeni şunu farkettim bana dışarıda asla ihtiyaç duymuyor. Ben olmasamda bir yere gidecekse gidiyor. Ben gitmiyorum desem neden diye sormuyor mesela gelmek isteyen gelir minnet etmem diyor.
Öncesinde gel, gidelim, edelim dediginde, defaatle "hayır" diyip reddettiyseniz,
belki o da artık "nasilsa hayir diyecek, gelmek istemeyecek, ben de cagirmayayim" modunda olabilir mi?

Back
X