• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişki dururmumu merak eden arkadaşlara...

yanlız ben birşeyi hakkaten anlayamadım biri aydınlatırsa çok seviniri konu sahibi hangi sebebten ötürü hem karısı olduğunu düşünüp hemde sevgilisine göz yummak '' zorunda '' kalmış.
yani idda ettiğine göre evliler e evlilerse niye başka kızla onu aldattığında birde kız anlamasın diye çabalamış ?
Özetle leyla mecnunun neyi oluyor muş ?

en dogrusunu yapmıssınız ayrılarak ...ama ilk konunuzu okudumda orda anlattınız adam bu kadar kolay vazgecermis gibi gelmedi bana en ufak bir seyde size siddet uygulayan biri hemde sizin is yerinizde bu defa geliyor konusamıyor arkasını dönüp gidiyor !!ne zamandan beri bu kadar insani yaklasıyo size ..kusura bakmayın bence bunun pesini bırakmaz gibime geliyo ...

Ayyy bu 2 yoruma cok guldum siz cok yasayin kizlAr:27:
:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

Sevindim, güldürebildiğime... Ama maalesef acı bir durum canım. Yahu bir adam benim ağzımı burnumu kıracak, beni aldatacak,hem de bunu aleni bir şekilde yapıp hatasını sürdürecek, ben de onu akşam yemeklerine çıkaracağım, 3 öğün karnını doyuracağım. Vallaha pes... Biz kadınlar bazen cidden azıtıyoruz işleri vallahi...
Yahu tamam insanlar medeni bir şekilde ayrılmalıdır da bu durumda değil yani. Senin adam medeni mi ki sen medeni oluyorsun. Kaldı ki diziler, filmler hariç akşam yemeğine çıkıp ayrılana rastlamadım, görmedim.
Sana insan gibi davranan, hala sana değer verebilen birinden medeni bir şekilde ayrılabilirsin zaten. Sana hayatı zehir eden birinden acaba anlar mı ki diyerek, oyun oynayarak, mesaj vermeye çalışarak ayrılamazsın. Zira o onu anlamaz zaten. Zaten seni anlasaydı bu durumda olmazdın be bacım.
Hadi şimdi haksız mıyım, haksızsam biri söylesin.

Cok isabetli bir karar vermişsiniz o kadın düşkünü adamla ayrılmakla inşallah geri dönmezsiniz . Adınıza cok sevindim :ssz:

kızlar öncelikle hepinizin iyi dilekleri adına teker teker çok teşekkür ederim.. hepinizde iyi ki varsınız..
şimdi sorularınıza cevap vereceğim.. gündüz işyerinde oldğum için hepinize tek tek yazamadım şuan toplu cevap yazıyorum.

benim ona dönmem konusunda benim için endişelenen dostlarım olmuş.. ben o dosyayı Rabbiminde izniyle tamamen kapattım.. ve dönmeyi -inşallah- asla düşünmüyorum..

bazı arkadaşlarım geldğinde barışırsın demiş.. dün dükkanıma geldi. eşyası varmış. verdim ve istifimi hiç bozmadan yanımda oturan elemanımla gülüşüp eğlenmeye devam ettim. sanki o yokmuşcasına.. bekledi bekledi sanki bi işlerle uğraşıyormuş gbi yaptı. dönüp bakmadım bile. sonra umreye gideceğim dedi. bende iyi dedim. o brşeyler daha söylemek istiyordu anladım ama umursamadım. sonra çıkıp gitti.. yine arkadaşımla gülüşmeme devam ettim.

bgün onun kalan eşyalarını vermek için onu çağırıp görmemek adına; sürekli gttği mekana bırakacaktım. ordakiler ona versin diye. gttiğimde o da ordaydı. -kızları izliyordu.(bunu o şekilde görünce bir kez daha çok şükür dedim kurtuldğuma..) beni orda görünce çok şaşırdı.. derken onu çağırmamı beklerken ben oranın sorumlusu olan abiyi çağırdım. bunu ona verirmisin dedim. olur bi çay vs bşeyler söylyim dye ısrar etmesine rağmen kabul etmeden dğer bölüme bakmadan çıkıp gttim. ben çıkarken abi de onun eşyalarını ona götürüyordu.. ve bu da ona yaptğım son noktaydı.

bende kin güdememe diye birşey var. ancak aynı zamanda da çok hırçın ve tabiri caizse cazgır bir bayan sayılırım. kin gütmem ancak yaptğım hareket ve tavırlarımla herkesi kendime hayran bırakırım. benim için üzülen arkadaşlarım.. hepinize çok çok çok teşekkür ediyorum.. benim ayrılmaktaki tek korkum gelecek kaygım yüzündendi.. düşündüm ve onunla olacak geleceğin kaygısı onsuz gelecek kaygısından daha ağır bastı ve o şekilde bitirdim.. kafamda bitirdim. o ne kadar gelse de boş bu saatten sonra..

evlilğe gelince.. şuan için -nikah geçerli ise- beni boşa dedğimde boşayacağnı hiç sanmıyorum.. onun için onu zamanın akışına bıraktım.

o diğer kız konusunda ise bir bayan bana faceden mesaj atmış. sizinle önemli birşey konuşmam gerekiyor diye. onunla alakalımıdır değilmidir bilmiyorum ama o kıza ulaşabileceğim hçbiyer yok. facede çıkmıyor. numarasını bilmiyorum. birkaç kişi aracılığıyla kolay ulaşırım ancak çokda kurcalamak istemiyorum. şuan o kız için rabbimden tek duam, onun'da gözlerini aç ya rabbim demek olur..

Geçtiğmiz günlerde ilişki durumumu anlatmış ve birçok arkadaşımızın bana verdiği fikirleriyle pskolağa gtme kararı almıştım. Ancak kesin kararımı verdikten sonra bir pskoloğa gerek kalmadığnı düşündüm.
Hafta sonu ikimizinde sınavı vardı. Sınava aynı okullar çıkmıştı beraber gttik iki günde.. Birinci gün hesap ondan; ikinci gün hesap benden olacaktı. C.tesi sınavdan çıktıktan sonra filme gdelim dedik. ben ısrarlla vzyona yeni gren filmi isterken o isteksizdi. sebebni sordğmda fragmanını izledğni söyledi. işin içini biraz kurcalamamla o filmi benden önce o kızla izledğni anladım. bütün morelim yerle bir oldu.. ve o akşam eve gderken kararımı verdim.. ertesi gün ayrılacaktım..
pazar gnü oldu. sınav yerlerimz yne aynıydı. önce ytü sonra ist. üni. planım çok güzeldi. öncelikle çok eğlenceli bir gün geçirip bombayı akşam patlatacaktım.. o günün hesabı bende olması da -ekonomik bütçemin sarsılmasını saymazsak- iyi oldu. çünkü diledğim herşeyi ona ve bana sormadan aklını kurcalayan paralarıma yazık dye dşündürtmeden son derece eğlencelibir gün geçirttim ona. filmler burgerkingler alışverişler vs. gün güzeldi. akşam beyazıttan aksaraya kadar yürürken -metro aksarayda- morelim tamamen bozuldu. o da farketti. neyimin oldğnu fln sorup durdu. derken kendi semtimize geldik.
kendi semtmzde bzim evin yakınlarında bir mangal evi var. sen seçiyorsun onlar mangalda pişirip getiriyor masana. oraya gdelim dedik. gttik. ordada dledğni isteme hakkı tanıdım.. malum son gecemizdi.. ama onun hala haberi yoktu.. yedik içtik. bitirdik. o lavaboya gdeceğni söyledi. bende tamam dedm. garsona masayı temizlettirip iki tane de çay söyledim. geldi ve teşekkür etti. çayını yudumlamaya başladğnda ayrılmak istedğmi söyledim. afalladı. beklemiyordu. hemde hiç beklemiyordu. saçmalama da iç şu çayını dedi önce. sonra kesin kararlı oldğmu görünce yarın konuşuruz dedi. hayır dedim. şuan bitti yarınlık brşey kalmadı dedim. derken sinirlendi. nasıl istiyorsan öyle yap dedi. peki dedim. yolda beni dükkana bırakacaktı. sarılıp elimi tutmaya çalıştı. tersledim. ayrılmadğmzı söyledi inkar ettim. normalde ben onun elini tutmak isterdim o aman kız görcek dye beni tersledği sokakta, ona sarılmam için bana bağırdı.. sarılmadım.. bitti dedim bağırdım ve gittim..
bugün işyerime geldi. eşyası varmış.. konuşmak istiyordu anladım.. ama gtmedim.. yüz vermedim.. elemanla konuşmaya başladı.. elemanımıda önceden uyarmıştım.. kmse konuşmayınca süt dökmüş kedi misali başını eğerek çıkıp gitti dükkanımdan...
ve bitti..

offffffff..bayılacaktım okurken...ne o öyle başını öne eğdi çıktı dükkandan falan..hıncını alabileceği boks torbası kalmadığı için içlenmiştir o kadar..

allahaşkına bi silkelenin kendinize gelin ya. en azından bundan sonrası için.

yanlız ben birşeyi hakkaten anlayamadım biri aydınlatırsa çok seviniri konu sahibi hangi sebebten ötürü hem karısı olduğunu düşünüp hemde sevgilisine göz yummak '' zorunda '' kalmış.
yani idda ettiğine göre evliler e evlilerse niye başka kızla onu aldattığında birde kız anlamasın diye çabalamış ?

özetleyecek olursak konu sahibi, gzli evliliği sebebiyle mecnuna mecbur oldğnu düşünerek onun her haltına sabreden ve kin gütmeyi bilmeyen beceriksiz bir arkadaş oluyor.

offffffff..bayılacaktım okurken...ne o öyle başını öne eğdi çıktı dükkandan falan..hıncını alabileceği boks torbası kalmadığı için içlenmiştir o kadar..

allahaşkına bi silkelenin kendinize gelin ya. en azından bundan sonrası için.

bakın arkadaşlar. öncelikle şunu söyleyeyim. o hani dayak fln attı dedim ya, sizin aklınızda gaddar agresif piskopat bir sima belirdi sanırım..? ani parlamalarını saymazsak gerek etrafı tarafından gerek yoldan geçen bir insan olarak çok iyi tanınan, sevilen, yüz siması olarakda çok masum bir insanmış gibi görünen, aslında ise sinirli anlarını saymazsak gerçekten çok saf ve temiz bir insandır. etrafındaki herkes onu, onun o masumlğnu okadar çok severler ki.. bir kaç ortak tanıdığmız abiler durup drurken ona 200er lira harçlık verirler. etrafı tarafından çok sevilip sayılıp beğenilen bir insandır. beni ondan koparamayan etkenlerden birisi de o. ilişkimizi kim bilse bana söyledikleri şey: ayy çok şanslısın o çok iyi bir insan oluyor. bende herkes öyle dyince acaba problem bende mi? diye düşüne düşüne bu vakte kadar kaldı. evet. hala çok masum. ayrıldğmz her dönem yüzüne ayrı bir masumluk düşüyor. dükkana geldğinde elemanım ayy git konuş dicem yakında nekadar üzüldüm haline yaa dediler.

Sevindim, güldürebildiğime... Ama maalesef acı bir durum canım. Yahu bir adam benim ağzımı burnumu kıracak, beni aldatacak,hem de bunu aleni bir şekilde yapıp hatasını sürdürecek, ben de onu akşam yemeklerine çıkaracağım, 3 öğün karnını doyuracağım. Vallaha pes... Biz kadınlar bazen cidden azıtıyoruz işleri vallahi...
Yahu tamam insanlar medeni bir şekilde ayrılmalıdır da bu durumda değil yani. Senin adam medeni mi ki sen medeni oluyorsun. Kaldı ki diziler, filmler hariç akşam yemeğine çıkıp ayrılana rastlamadım, görmedim.
Sana insan gibi davranan, hala sana değer verebilen birinden medeni bir şekilde ayrılabilirsin zaten. Sana hayatı zehir eden birinden acaba anlar mı ki diyerek, oyun oynayarak, mesaj vermeye çalışarak ayrılamazsın. Zira o onu anlamaz zaten. Zaten seni anlasaydı bu durumda olmazdın be bacım.

bukadar yıl içerisinde onun da bana elbet iyilikleri dokundu. onlara bir teşekkür olarak masraf yapmışım o gider beni ilgilendirir. ve ordaki amacımda aklında güzel kalmaktı. ve başardım da. kavgayla gürültüyle ayrılınca ne olacak iyi ayrılınca ne olacak? ben kin gütmem arkadaş. ve iyi ki de gütmüyorum. yoksa iki üç yemeğin lafını yapardım..

bakın arkadaşlar. öncelikle şunu söyleyeyim. o hani dayak fln attı dedim ya, sizin aklınızda gaddar agresif piskopat bir sima belirdi sanırım..? ani parlamalarını saymazsak gerek etrafı tarafından gerek yoldan geçen bir insan olarak çok iyi tanınan, sevilen, yüz siması olarakda çok masum bir insanmış gibi görünen, aslında ise sinirli anlarını saymazsak gerçekten çok saf ve temiz bir insandır. etrafındaki herkes onu, onun o masumlğnu okadar çok severler ki.. bir kaç ortak tanıdığmız abiler durup drurken ona 200er lira harçlık verirler. etrafı tarafından çok sevilip sayılıp beğenilen bir insandır. beni ondan koparamayan etkenlerden birisi de o. ilişkimizi kim bilse bana söyledikleri şey: ayy çok şanslısın o çok iyi bir insan oluyor. bende herkes öyle dyince acaba problem bende mi? diye düşüne düşüne bu vakte kadar kaldı. evet. hala çok masum. ayrıldğmz her dönem yüzüne ayrı bir masumluk düşüyor. dükkana geldğinde elemanım ayy git konuş dicem yakında nekadar üzüldüm haline yaa dediler.

ayy bayılıcam simdi ...
bu masum dedigin adam senin agzından burnundan kan gelene kadar döven adam degilmi ne masumiyetinden bahsediyosun ALLAH askına yaa ... ki bi tokat bile şiddettir bir bagırma hor görme bile şiddettir yapma bunu kendine ya ..
ilk konuyu sen yazmadın mı ac bi oku hatırla sana yasattıklarını
şiddetin affedilir bir tarafı olamazzz kimse kusura bakmasın...!!!

bukadar yıl içerisinde onun da bana elbet iyilikleri dokundu. onlara bir teşekkür olarak masraf yapmışım o gider beni ilgilendirir. ve ordaki amacımda aklında güzel kalmaktı. ve başardım da. kavgayla gürültüyle ayrılınca ne olacak iyi ayrılınca ne olacak? ben kin gütmem arkadaş. ve iyi ki de gütmüyorum. yoksa iki üç yemeğin lafını yapardım..

Hala saf temiz diyorsunuz bu adama. Yahu bir kadına el kaldırıyor, ağız burun patlatıyor, üzerinize gül kokluyor. Nasıl saflık nasıl masumluk bu. Siz iki yemeğin lafını etmeye görün ama o sizin ruhunuzu yemiş bunu görmeyin. Ne diyeyim artık... Ben kavga edin demedim zaten. Bir hediye almadığınız kalmış, bu durum biraz abes bakın, kaç kişiye de abes gelmiş. Sadece bana değil. Hepimiz mi yanılıyoruz? Ayrıca neyin teşekkürünü edeceksiniz ki, esas onun sizden özür dilemesi gerekiyor. Ki dilese de birşeyin değişmemesi gerekir. Bazı şeylerin affı yoktur vicdan lügatında. Ben de şiddete uğradım, insanlık halidir insanın başına gelebilir. Ama dayağın, şiddetin,aldatmanın affı yoktur ki. Peki diğer üyelere de soralım affı olur mu? Yorum yapın kızlar lütfen.
Tabi bana ne, ne isterseniz onu yapın. Ben sadece fikrimi söylüyorum.

ayrılmanızın hayırlı olduğunu düşünüyorum.geçte olsa bence dogru bir karar olmuş lütfen kararınızdan vazgecmeyin.inşallah karsınıza iyi birisi çıkar ki bence siz iyi niyetli bir insansınız yani şu yaşananlarda bile hala o insana iyi diyebiliyorsunuz bir başkası olsa nefret ederdi gerçi nefret etmeli de ama siz kin güdemiyorsunuz.kıymetinizi bilen biri cıkıcaktır emin olun.yeterki kararıınızdan dönmeyin.

Hala saf temiz diyorsunuz bu adama. Yahu bir kadına el kaldırıyor, ağız burun patlatıyor, üzerinize gül kokluyor. Nasıl saflık nasıl masumluk bu. Siz iki yemeğin lafını etmeye görün ama o sizin ruhunuzu yemiş bunu görmeyin. Ne diyeyim artık... Ben kavga edin demedim zaten. Bir hediye almadığınız kalmış, bu durum biraz abes bakın, kaç kişiye de abes gelmiş. Sadece bana değil. Hepimiz mi yanılıyoruz? Ayrıca neyin teşekkürünü edeceksiniz ki, esas onun sizden özür dilemesi gerekiyor. Ki dilese de birşeyin değişmemesi gerekir. Bazı şeylerin affı yoktur vicdan lügatında. Ben de şiddete uğradım, insanlık halidir insanın başına gelebilir. Ama dayağın, şiddetin,aldatmanın affı yoktur ki. Peki diğer üyelere de soralım affı olur mu? Yorum yapın kızlar lütfen.
Tabi bana ne, ne isterseniz onu yapın. Ben sadece fikrimi söylüyorum.

benim yorumlarımı okursan canım yemekmis gezmekmis bunlar senin kararın hic yorum yapmadım ama şiddet ayrı kanım dondu okurken elamanlar kurtarmıs sizi elinden hala masum diyebiliyosan ben şok olurum ve sadece PES derim...

Sen onu yedirip içirmekle vs adamın vicdanına dokunmak, sana yaptıklrına pişman ettirmek istemişsin ama inan onun umrunda olmaz. Ohhh kızdan da yedik içtik son kez der geçer...Baya soğukkanlı ayrılmışsın umarım 2 güel lafa kanıp o zorbanın eline bir daha düşmezsin...

sonuna kAdar katiliyorum HAKLİSİN
[]kızlar öncelikle hepinizin iyi dilekleri adına teker teker çok teşekkür ederim.. hepinizde iyi ki varsınız..
şimdi sorularınıza cevap vereceğim.. gündüz işyerinde oldğum için hepinize tek tek yazamadım şuan toplu cevap yazıyorum.

benim ona dönmem konusunda benim için endişelenen dostlarım olmuş.. ben o dosyayı Rabbiminde izniyle tamamen kapattım.. ve dönmeyi -inşallah- asla düşünmüyorum..

bazı arkadaşlarım geldğinde barışırsın demiş.. dün dükkanıma geldi. eşyası varmış. verdim ve istifimi hiç bozmadan yanımda oturan elemanımla gülüşüp eğlenmeye devam ettim. sanki o yokmuşcasına.. bekledi bekledi sanki bi işlerle uğraşıyormuş gbi yaptı. dönüp bakmadım bile. sonra umreye gideceğim dedi. bende iyi dedim. o brşeyler daha söylemek istiyordu anladım ama umursamadım. sonra çıkıp gitti.. yine arkadaşımla gülüşmeme devam ettim.

bgün onun kalan eşyalarını vermek için onu çağırıp görmemek adına; sürekli gttği mekana bırakacaktım. ordakiler ona versin diye. gttiğimde o da ordaydı. -kızları izliyordu.(bunu o şekilde görünce bir kez daha çok şükür dedim kurtuldğuma..) beni orda görünce çok şaşırdı.. derken onu çağırmamı beklerken ben oranın sorumlusu olan abiyi çağırdım. bunu ona verirmisin dedim. olur bi çay vs bşeyler söylyim dye ısrar etmesine rağmen kabul etmeden dğer bölüme bakmadan çıkıp gttim. ben çıkarken abi de onun eşyalarını ona götürüyordu.. ve bu da ona yaptğım son noktaydı.

bende kin güdememe diye birşey var. ancak aynı zamanda da çok hırçın ve tabiri caizse cazgır bir bayan sayılırım. kin gütmem ancak yaptğım hareket ve tavırlarımla herkesi kendime hayran bırakırım. benim için üzülen arkadaşlarım.. hepinize çok çok çok teşekkür ediyorum.. benim ayrılmaktaki tek korkum gelecek kaygım yüzündendi.. düşündüm ve onunla olacak geleceğin kaygısı onsuz gelecek kaygısından daha ağır bastı ve o şekilde bitirdim.. kafamda bitirdim. o ne kadar gelse de boş bu saatten sonra..

evlilğe gelince.. şuan için -nikah geçerli ise- beni boşa dedğimde boşayacağnı hiç sanmıyorum.. onun için onu zamanın akışına bıraktım.

o diğer kız konusunda ise bir bayan bana faceden mesaj atmış. sizinle önemli birşey konuşmam gerekiyor diye. onunla alakalımıdır değilmidir bilmiyorum ama o kıza ulaşabileceğim hçbiyer yok. facede çıkmıyor. numarasını bilmiyorum. birkaç kişi aracılığıyla kolay ulaşırım ancak çokda kurcalamak istemiyorum. şuan o kız için rabbimden tek duam, onun'da gözlerini aç ya rabbim demek olur..
[/B]
Okuyamadim kardes
durumumuz yoktu:2:

Genelde ağız burun patlatan adamlara piskopat gözüyle bakıyoruz ve normal olanı budur.
Ani parlamalar hepimizde var, o esnada kafa göz dalmıyoruz ama aile bireylerine.

Size büyü falan mı yapıldı anlamadım ama hala masumluğundan bahsediyorsunuz.

canim ben sana ozet[liyim
bu hanim kizimiz erkek arkasinin istegi ve israri uzerine dini nikahla evleniyorlar .sirf cinsellik yasamak icin...
Ve bu adam arkasi cani isteyince agzini burnunu kiracak kadar dovuyor....karisi olduya hani istedigini yapabilir:47:
Efendime soyliyim ...adam hanim kizimizi aldatiyor...goz gore gore hemde...
Hanim kizimiz sirf adim cikmasin diye goz yumuyor kumaligi (kendi deyimiyle)
iste boyle canikom:37:

arkadaş onun masum oldğnu değil onun masum göründüğnü söyledim! ne bu önyargı ne bu söz şiddeti? herşey illa el ile mi şiddete giriyor? ne yani vurmadan kırmadan şuan bazı arkadaşların yaptğı gbi de kalp kırılmıyor mu? illa vurmak mı gerek kalp kırmak için? madem okadar şiddete karşısın, arkadaş önce sen bi dilindeki şiddeti keseceksin sonra şiddete karşıyım diyeceksin! şiddet şiddettir.
ek olarak, ben şuan kimseye kalkıpda ne onu, ne de onun yaptğı hçbir haltı savunmuyorum. sadece onun etrafı tarafından nasıl görünüp bilindğni dile getiriyorum. sizden ricam her konuşulan kelimeye art niyetlerinizle değil, diğer arkadaşlarım gibi iyilikle yaklaşın bilmiyorsanız da önce iyilikle muamele etmeyi öğrenip sonra karşıdakini eleştiriye geçin.

bir alim yolda yürüyormuş. ve orda kavga eden iki adam görmüş. bir adam diğer adama öyle bir bağırıp hakaretler küfürler savuruyormuş ki.. ama karşısındaki adam hiç tek kelime etmeden adamın susupda çekip gitmesini bekliyormuş. derken bakmış adamın susacağı yok, ettiği hakaretlerde yüzü aşmış. artık dayanamayıp tam o da dğer adama hakaret etmeye başlayacakken alim araya girmiş. aman ha demiş. sakın hakaret etme. susan adam alime: iyi de hoca efendi bu adam bana sabahtan beri etmedği küfür kalmadı ona hiçbirşey söylemediniz ben artık dayanamayıp konuşacağımda beni uyarıyorsunuz demiş. alim de şu cevabı vermiş: köpeğin teki sana havladı diye sen de gidip o köpeğe havlayarak mı cevap verirsin..?

o veyahut başka birisi bana havladı diye ben de ona veyahut o kişiye havlamak zorunda değilim. bunun karşılğı olarakta kin gütme huyum bulunmuyor güdemiyorum. iyi ki de güdemiyorum. yoksa sana kötülüğü dokunan birisine iyilik ile muamele etmek her yiğidin işi değildir.

benim anlamadım bir sey var sana düsman ol diyen mi var kin güdmüyorum diyip duruyosun ayriyeten biz burda sana senin yazdıkların üzerinden yorum yapıyoruz adama yüklendik diye kalktın o aslında böyle biridir cevresinde sevilir diye anlatıyosunda niye kime madem iyiydi bırakmasaydın !!!kusura bakmada adam seni dövmüs aldatmıs kendin yazmıssın bunları simdi sen kurtuldum ohh diyecegin yerde yok aslinda o soyle biri.. ben orda cıldırdım yani ben anlamadım ki senin istedin ne ....!!!
farkındamısın biz o adamın sana yaptıklarına kızıyoruz sen bize ....

arkadaş onun masum oldğnu değil onun masum göründüğnü söyledim! ne bu önyargı ne bu söz şiddeti? herşey illa el ile mi şiddete giriyor? ne yani vurmadan kırmadan şuan bazı arkadaşların yaptğı gbi de kalp kırılmıyor mu? illa vurmak mı gerek kalp kırmak için? madem okadar şiddete karşısın, arkadaş önce sen bi dilindeki şiddeti keseceksin sonra şiddete karşıyım diyeceksin! şiddet şiddettir.
ek olarak, ben şuan kimseye kalkıpda ne onu, ne de onun yaptğı hçbir haltı savunmuyorum. sadece onun etrafı tarafından nasıl görünüp bilindğni dile getiriyorum. sizden ricam her konuşulan kelimeye art niyetlerinizle değil, diğer arkadaşlarım gibi iyilikle yaklaşın bilmiyorsanız da önce iyilikle muamele etmeyi öğrenip sonra karşıdakini eleştiriye geçin.

bir alim yolda yürüyormuş. ve orda kavga eden iki adam görmüş. bir adam diğer adama öyle bir bağırıp hakaretler küfürler savuruyormuş ki.. ama karşısındaki adam hiç tek kelime etmeden adamın susupda çekip gitmesini bekliyormuş. derken bakmış adamın susacağı yok, ettiği hakaretlerde yüzü aşmış. artık dayanamayıp tam o da dğer adama hakaret etmeye başlayacakken alim araya girmiş. aman ha demiş. sakın hakaret etme. susan adam alime: iyi de hoca efendi bu adam bana sabahtan beri etmedği küfür kalmadı ona hiçbirşey söylemediniz ben artık dayanamayıp konuşacağımda beni uyarıyorsunuz demiş. alim de şu cevabı vermiş: köpeğin teki sana havladı diye sen de gidip o köpeğe havlayarak mı cevap verirsin..?

o veyahut başka birisi bana havladı diye ben de ona veyahut o kişiye havlamak zorunda değilim. bunun karşılğı olarakta kin gütme huyum bulunmuyor güdemiyorum. iyi ki de güdemiyorum. yoksa sana kötülüğü dokunan birisine iyilik ile muamele etmek her yiğidin işi değildir.
CAnim benim.once anlattigin hikaye oyle degil bu 1
İkincisi hic bir alim bir insana kopek diyecek kadar basit insan degil...

Neyse ben dogrusunu anlatayimda arkadaslarimi yanlis bilgilendirmeyelim

Peygamber efendimizle(s.a.s)ve yakin bir dostuyla(kim oldugunu hatirlamiyorm)yolda giderken
karsilarina birisi cikar ve peygamber efendimizin dostuna kufur ve hakaret eder...adam susmak bilmez...ve hicbirseyden habersiz olan adam susar susar dayanamaz...sadece ve
sadece sen ne diyorsun sucum ne gibi birsey soyler
ve peygamber efebdimiz orayi terkeder....

Dostu yanina gider derki neden beni orda oyle birakip gittin?

Efendimiz buyurur.sen o adama cevap vermedigin icin etrafimiz meleklerle doldu
ama sen ne zaman o adama cevap verdin butun melekler gitti.BEN MELEKLERİN OLMADİGİ YERDE DURMAM demis...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X