• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilişki egodan beslenir mi?

Ego her insanda olan bir seydir.
Aslinda ego bizim mantikli davranmamiza yardimci olan bir kavramdir.
Insanlar bunu hem yanlis kullaniyor ve yanlis uyguluyor.
Hicbir iliskide surekli verici olmak iyi degil.
Hep kendi cizginiz kendi dogrulariniz olsun. Kimsenin karsisinda ezilip buzulup kendinizi degersizlestirmeyin.
Bu iliski sizin icin tecrube olmus bindan sonraki iliskinizde dengeyi iyi saglayin.

Ego her insanda olan bir seydir.
Aslinda ego bizim mantikli davranmamiza yardimci olan bir kavramdir.
Insanlar bunu hem yanlis kullaniyor ve yanlis uyguluyor.
Hicbir iliskide surekli verici olmak iyi degil.
Hep kendi cizginiz kendi dogrulariniz olsun. Kimsenin karsisinda ezilip buzulup kendinizi degersizlestirmeyin.
Bu iliski sizin icin tecrube olmus bindan sonraki iliskinizde dengeyi iyi saglayin.
Hakkiniz var.
Ego elbette her insada mevcut bi olgu. %100 egosuz yuruttum iliskiyi demiyorum ama oranda denge yoktu. Aslinda bu da goreceli bi mesele. Olmasi gerekenleri fazlasiyla yaptim denebilir.
Mesele gozlemledigim iliskilerde de bi taraf herseyi olmasi gerektigi gibi yasadiginda karsi taraf cozutuyor. Bi arkadasin dedigi gibi "korku" diri tutuyor.

1.5 ay sonra bana ulasabilecegi tek yoldan facebooktan mesaj atti helallik istedi. Engelledim. Ardindan sahte bi hesapla dini nikahimiz hakkinda "ben seni hala bosamadim, sen beni bosadin mi" diye yazdi. Evet bosadim,bu son mesajim rahatsiz etme artik diye tekrar engelledim.
Sonra manevi olarak cok buyuk anilari olan bi kafe vardi. Ilk bulusmamiz orda gerceklestti.Gorusemedigimiz bi donemde bu kafeye gidip "bugun seninle ozlem gidermis kadar oldum" diye fotografini attigi, o kafeye 1 ay once gitmis Yer bildirimi yapmis. Karsidan gelip, evimin 5 dk uzakligindaki mesafeye, o kafeye gitmis. Baska hic kafe kalmamis gibi iatanbulda.

Yasadigimiz yer ayri. Is, semt, herhangi bi ortak alanimiz yok. Ondan yana olanlar bunlar. Nasil yorumlarsiniz bilmiyorum.

internette mi tanıştınızo_O

zeholll zeholll onun tavirlari nasildi iliski boyunca ve nisani neden attin? Iyi niyetini suistimal mi ediyodu? Attiktan sonra yaptiklari seni bi donem ozledigini gosterir hic dedi mi sana tekrar barisalim diye? Hayir. Belki de geri dönecek diye bekliyo iliski boyunca yaptiklarini dusunerek.

zeholll zeholll onun tavirlari nasildi iliski boyunca ve nisani neden attin? Iyi niyetini suistimal mi ediyodu? Attiktan sonra yaptiklari seni bi donem ozledigini gosterir hic dedi mi sana tekrar barisalim diye? Hayir. Belki de geri dönecek diye bekliyo iliski boyunca yaptiklarini dusunerek.

Aslinda benim gecmise dair hic bir sorunum problemim yok. Boyle olmaliydi oldu diyorum. Gecmiste yasadiklarimi gorduklerimle genelleyerek "ask egodan beslenir mi" diye merak ediyorum.

Ona gelecek olursak sozlerinize hak veriyorum. Simsiyah kaskati gururu olan bi adam. Bu yaptiklari dahi sasilacak sey.

Aslinda benim gecmise dair hic bir sorunum problemim yok. Boyle olmaliydi oldu diyorum. Gecmiste yasadiklarimi gorduklerimle genelleyerek "ask egodan beslenir mi" diye merak ediyorum.

Ona gelecek olursak sozlerinize hak veriyorum. Simsiyah kaskati gururu olan bi adam. Bu yaptiklari dahi sasilacak sey.
Nasil yani nasil bitti bu iliski? Belli bi sebebi yoksa neden bitti

Zeholll ilişki kesinlikle egodan besleniyor
Bunun çok az istisnası gördüm birinde kız saplantılı seviyordu zaten o örnek sayılmaz

Ben de bile öyle
Kaybetmeye yakın anlarda daha çok seviyorum

Aşk kaybetme korkusudur ben buna çok inanıyorum

Karşı tarafın egosunu yukseltmeyeceksin asla

kesınlıkle kacan kovalanır erkekler bunu sevıyor. ne zaman ona deger verdigini gostersen ozaman kendılerini bişey sanıorlar. cok yakın zamanda benımde basımda bu tarz egosu yuksek kendini bişey sanan biri vardı. suan konusmuoyoruz gerek yok

zaten o tarz ınsanlar bencıl oluyorlar hep bana hep bana . uzak durmak lazım

Zeholll ilişki kesinlikle egodan besleniyor
Bunun çok az istisnası gördüm birinde kız saplantılı seviyordu zaten o örnek sayılmaz

Ben de bile öyle
Kaybetmeye yakın anlarda daha çok seviyorum

Aşk kaybetme korkusudur ben buna çok inanıyorum

Karşı tarafın egosunu yukseltmeyeceksin asla
Artik boyle dusunuyorum bende. Haklisiniz.
Fakat ne bileyim bu da biter bi sure sonra diye dusunuyorum. Hep savunurum; torun torba coluk cocuk ne olursa olsun bi kadin 5 dakika icinde bavulunu toplayip vazgecebilmelidir. Ama kaybetme korkusu da bi sure sonra vazgecebilme ihtimali hep olsada biter diye dusunuyorum.
Askin omrunun olusu bundan dolayi mi?

Artik boyle dusunuyorum bende. Haklisiniz.
Fakat ne bileyim bu da biter bi sure sonra diye dusunuyorum. Hep savunurum; torun torba coluk cocuk ne olursa olsun bi kadin 5 dakika icinde bavulunu toplayip vazgecebilmelidir. Ama kaybetme korkusu da bi sure sonra vazgecebilme ihtimali hep olsada biter diye dusunuyorum.
Askin omrunun olusu bundan dolayi mi?
Eski konunu biliyorum.
Sana çok özendim
Ben aynı şeyi yapamazdim
Yapsam bile bu kadar asıl gidemezdim
Bu senin çok büyük Şansın
Karakterinde bu duruşun olmasi

Bitmiş ilişkini baz alarak düşünme
Okuduğum kişi normal bir erkek değildi

Senin bu durusun olmasi gereken işte
Ben yerinde olsaydım hep böyle devam ederdim
Aşkın sonsuza kadar süreceğini düşünmüyorum
Aşk mutlaka bitecektir
Ölene kadar taktik yapamayız
Kaybetme korkusu geçtiğinde bile bizi sevecek daha doğrusu saygı duyacak insanlar bulmaliyiz sanırım
Ama dedigim gibi çok fedakarlık iyi bir şey değil .

Ya seni anlıyorum benim de çok düşündüğüm bir şey
Anlatamiyorum kendimi ifade edemiyorum

Eski konunda sana çok ozenmistim. Ben o kadar dik duramazdim evet ayrılırdim ama asıl duramazdim işte

O yüzden bir şeyler yazmak istedim

Sen gidebilen bir insansin gerisi çok önemli değil , gerisi mutlaka hallolur, gerisi çok daha güzel olur .
Bu özelliğin varken umutsuz olma,karamsar olma senin için her şey daha güzel olacaktır

evet insanlar kendini vazgeçilmez sanıyorlar azıcık sevince
ben hep yaşıyorum bunu
insanlara çok bağlanıyorum,çok önemsiyorum sonra bu ne yaparsam yapıyım beni sever kafasını yaşıyorlar
bende değmez diyip kapıyı gösteriyorum ama çok yara alıyorum bu durumdan
artık şunu düşünmeye başladım vurdumduymaz olursan,hep kendini düşünürsen,karşındakinin yüzüne gülüp arkasından konuşursan kıymetli oluyorsun

Güzel analiz yapmışsın. Ben evliyim fakat ben de güvenimi yitirdim. Birgün evliliğim biterse yeniden güvenemem gibi geliyor (yine aynı şeyleri yaşar mıyım gibi).

Annem bana der bazen 'önce kendin' diye. Sorun aslında bunu yapamamaktan kaynaklanıyor bence. Evlenmeden önce eşim bana 'seni egomdan önde tuttuğuma emin olabilirsin' derdi, ben de bunu duydum ya eşimi kendimden önce tuttum. Sonuç fiyasko :KK11:

Evet bazı insanlara değer verdikçe kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sanıyorlar güven kaybı çok insanda var ama birilerinden dolayı hiç kimseye güvenmemek de olmuyor. Ne demişler çok insan tanı ama çok azına güven. İşte bu çok az insanı bulabilmek mesele. Allah herkesi gönlüne göre insanlarla karşılaştırsın.

Yorumunuz icin tesekkur ederim.
Iste ikilemde kaldigim yer tam olarak bu oluyor. Son satirlarda da bunu ifade ettim. Egodan beslenen bi iliski ne kadar tat verir? Ama iliskileri genel olarak gozlemledigimde egoyla beslenen iliskiler de cok saglikli gorunuyor.
Bilmiyorum...
Senin gibi düşünen olgun birini bul.aynı takımda gibi hissettirecek birini..hayat zaten zor bir de ego savaştıracak adam ı boşver

4 gün sonra konuyu hortlatmak gibi olacak ama bende yorumumu yazayım dedim :D
zaten hep böyle değilmidir sen sorun olmasın istersin trip atmak yerine konuşarak olayları çözmeye çalışırsınki gelecekte yine bir sorun yaşamayın ama sonra karşındaki insan kıymet bilmez olduğu için bunu pohpohlanma olarak görür sonra bu sefer sen vazgeçtiğin zaman yokluğunu görünce kıymetini anlar ve geri dönmeye çalışır sen kararından emin olup dönmediğin zamanda ''egolu ve insanlıktan anlamayan'' birisi olursun karşındakinin bu dediklerinden aslında seni gerçekten sevmediğini sadece terkedilmeyi ve kabul edilmemeyi gururuna yediremediği için sana dönmek istediğini anlarsın. Ve evet insanın özgüveni de gidiyor yine karşıma böle birisi çıkarsa napacağım? diyor insan kendine ama hayat deneme yanılma yoluyla doğruyu bulma yeri değil midir? en sonunda doğruyu bulacaksınız ve çook mutlu olacaksınız inanın ve bekleyin sadece

Eski konularında neden ayrıldığınızı arayıp durdum ve okumadan yorum yapmak istemedim. Öncelikle yitirdiğin güveni geri kazanmaya çalış. Aldatılmamışsın ki güvenin kaybolsun; herkes o kişi kadar saygısız,sevdiğine değer vermeyen kişilikte değil. Farkında mısın bilmiyorum ama aynı zamanda da ailesine aşırı düşkün ve onların ağzına bakan birisi.En kötüsü de hemen dolduruşa gelip sana ağza alınmayacak hakaretler edebilen birisi. Lütfen unutmaya kalbinden çıkarmaya çalış.
Diğer konuya gelirsek, ilişki egodan beslenir mi bilmiyorum ama bencillik ne kadar kötü bir duygu olsa da olması şart bence. Ne istediğini bil, hep ben hep ben demesen bile isteklerine saygı duyulsun.Gerekirse karşı çık,güçlü ol, birine bağımlı kalma. Bak farkındaysan zaten bunları yaptığın için adam pişman olmuş. Ama karakterini farkettiğin için senin kanmayacağını tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Back
X