İlişki nasıl ve ne zaman evliliğe gider?

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.276
7.691
108
30
Şu an Yaklaşık iki buçuk aydır biriyle birlikteyim. Daha önce uzun süreli birlikteliklerim oldu ama çok istememe rağmen çeşitli sebeplerle ayrıldık( çoğunluğunaldatılma) şu an hayatımdaki kişi daha ilk buluşmadan beri niyetinin ciddi olduğunu zaten ciddi olmayan ilişkiler yaşamayan biri olduğjnu vurguluyor. Hatta eve bırakırken ara sıra yukarı çıkıp babanla tanışayım vs diyor ama şaka olarak tabi. Gelcem istiycsz vs hayaller kurduruyor ama gelin görün ki hepsi şaka ile karışık ortada bir adım yok açıkçası bu kadar konusunca yılbaşında evlenme teklif edecek sandım. Evet şimdi hepiniz daha kaç ay olmuş acelen ne diyeceksiniz ama hayatım hep uzun yıllar biriyle çıkıp tam evleneceğimz sırada ayrılmamızla geçti yıllarım yine boşa gidecekmiş gibi geliyor sanki bunu da yıllarca tanısam yine sonumuz aynı olursa kaldıramam çünkü anne olmayı çok istiyorum ve yaşım otuzu geçeli çok oluyor tabi Allahın kaçta vereceği belli olmaz nasip kırkında doğuran bile var ama kendime söz geçiremiyorum🙄

O öyle isteyeceğim, tanışmacağım gibi şakalar yapınca siz ne cevap veriyorsunuz? Bu tür konuşmaların ciddiyeti yoksa asla konuşulmasına müsaade etmem ben. Sonra laçkalaşıyor işte ciddi mi değil mi anlayamıyorsunuz. Beklentiye sokuyor ama icraat yok.

Siz evlilik istediğinizi beklediğinizi bir sekilde hissettirmişsiniz o da bunu tiye aliyor bence ,deli divane bile olsanız erkeklere bu yüzünüzü gösterirseniz sizden ışık hızı ile kaçarlar tıpkı önceki ilişkilerinizde oldugu gibi

Daha en başından evlilik lafını geçiren erkekleri gayriciddi bulurum. Sanki evlilik vaadiyle kandırmak gibi geliyor bana. Yani bir dur bir soluklan, bir ölç tart. Direkt ilişkiye evlilik diye başlayan insanları pek ciddi göremiyorum.
Bir de evlenmek odaklı başlamayı cidden tuhaf buluyorum ben. Biz de 27 yaşında tanıştık eşimle. Evliliğin e si geçmeden takıldık. 2 seneyi geçtikten sonra e hadi dedi ben de olur dedim evlendik 2,5 yılda.

Siz evlilik istediğinizi beklediğinizi bir sekilde hissettirmişsiniz o da bunu tiye aliyor bence ,deli divane bile olsanız erkeklere bu yüzünüzü gösterirseniz sizden ışık hızı ile kaçarlar tıpkı önceki ilişkilerinizde oldugu gibi
Bu kesinlikle gerçek bak işte konu sahibi.
Evlenme imasında bulunursanız o kadar kaçar.

Bu konularda şaka yaptığında, ciddi ciddi cevaplar verin ki, en azından bu konuda ciddi bir şekilde konuşmuş olursunuz. “Sahi bu konuda ne düşünüyorsun?” gibi sorular sorarak ilk adımı atabilirsiniz. Ama bu “ciddiyet” kelimesini ağzına yuva yapan adamlar bana hiç inandırıcı gelmiyor, üzerine şakalar falan… Sen yine de dikkat et bu adama.

Bu kadar evlenmeye merakli olmayın iki buçuk ayda güvenip nasıl evleneceksiniz evlenme teklifi etse kabul edecektinix yani o kadar ilişkide aldatılma yasamissiniz belli ki doğru kişileri bulamıyorsunuz acaba biraz zaman mi verseniz ilişkilere bir iki yıl gibi mesela gerçi söz o zamana ikinci çocuğu yapma planı yaparsınız da
Bu arada bu kadar evlenmeye istekli gorunurseniz evlenmemek için ellerinden geleni yaparlar evlilik bir başarı da değildir doğru insan mı değil mi bı bakın araştırın ben telefon alacagimda iki ayda karar veriyorum

Benimle böylesine ciddi bir konuda sakalasma cesaretini gösteren birine tahammül edemezdim sanırım. O böyle sakalastiginda siz de gülerek tepki vermiyorsunuz inşallah. Ama evlilik beklentisinde olduğunuzu hissettirmis olacaksınız ki burdan dem vuruyor size.

O öyle isteyeceğim, tanışmacağım gibi şakalar yapınca siz ne cevap veriyorsunuz? Bu tür konuşmaların ciddiyeti yoksa asla konuşulmasına müsaade etmem ben. Sonra laçkalaşıyor işte ciddi mi değil mi anlayamıyorsunuz. Beklentiye sokuyor ama icraat yok.
Tamda durum bu beklentiye girdim ama tık yok. O şakalaşınca ben de şakayla karşılık veriyorum hadi gel yukarı iste falan filan

Şu an Yaklaşık iki buçuk aydır biriyle birlikteyim. Daha önce uzun süreli birlikteliklerim oldu ama çok istememe rağmen çeşitli sebeplerle ayrıldık( çoğunluğunaldatılma) şu an hayatımdaki kişi daha ilk buluşmadan beri niyetinin ciddi olduğunu zaten ciddi olmayan ilişkiler yaşamayan biri olduğjnu vurguluyor. Hatta eve bırakırken ara sıra yukarı çıkıp babanla tanışayım vs diyor ama şaka olarak tabi. Gelcem istiycsz vs hayaller kurduruyor ama gelin görün ki hepsi şaka ile karışık ortada bir adım yok açıkçası bu kadar konusunca yılbaşında evlenme teklif edecek sandım. Evet şimdi hepiniz daha kaç ay olmuş acelen ne diyeceksiniz ama hayatım hep uzun yıllar biriyle çıkıp tam evleneceğimz sırada ayrılmamızla geçti yıllarım yine boşa gidecekmiş gibi geliyor sanki bunu da yıllarca tanısam yine sonumuz aynı olursa kaldıramam çünkü anne olmayı çok istiyorum ve yaşım otuzu geçeli çok oluyor tabi Allahın kaçta vereceği belli olmaz nasip kırkında doğuran bile var ama kendime söz geçiremiyorum🙄
Ben tanışmalarda ciddiyetten ziyade dürüstlük ve şeffafllıktan yanayım. Sonunu elbetteki ön göremeyiz ama en azından başından isteğimiz ve beklentimiz nedir konuşmak gerekir..
Eşim ile bu çerçevede ilk görüşmede çok net ve güzel bir konuşma yaptık. İkimizde ne istediğimizi ve neden istedğimizi anlattık. Beklentilerimiz ve ön görülerimiz üzerine uzun süre konuştuk. İkimizinde görüşlerinin uygun oldugunu görünce yakından tanıyabilirz dedik ve 1 hafta sonra evlenme kararı aldık ve akabinde evlendik...
Etrafımdaki bütün arkadaşlarımda 15 gün içerisinde evlenme teklifi alıp evlendiler.

Sizin gibi bir arkadaşım ise sürekli ağıza sakız haline gelmesinden ötürü o zaman hadi babamla tanış dediğinde ilişkileri bitti..
Ben bu gibi özel ve anlamlı şeylerin böyle lastik gibi sürekli çekilip bırakılması taraftarı değilim. Ama bununda başından konuşlması gerektiğine inanıyorum. Sizde konuşmuşsunuz ama sizin mi çekinceleriniz olmuş onu anlayamadım.
Bu arada bende eşime aldatılma yaşadığımı 2-3 kere ve buna bağlı olarak güven problemim olduğunu ve söylemiştim. Benimde sizin gibi ciddi görüştüğüm ailemin haberdar oldugu ilişkilerim hep aldatılma ile bitti. Anladığım sürecin uzun olması erkeğin karakterinde kaymalara sebep oluyor..

Kesinlikle konuyu açma sebebimde bu kaçıyorlar kaçıyorlar garip bir şekilde ilişki nasıl evliliğe gider bilmiyorum istekli olduğumu belli etmedim hiç

Evlenmeki istiyorsun, mutlu olmakmi? Ikisinin arasinda gayet fark var.

Bu adam hödük besbelli. Ne saçma sapan şakalar o. Gercekten iyimi olurdu adam apar topar baban ile tanişsaydi?

Merak ettim, avrupadami yaşiyorsun?
Gerçekten tanışacağından değil arabayla bıraktığında espri yapıyor yukarı geleyim mi tanışmaya diye. Hadi gel diyorum gülüşüp arabadan iniyorum

Sen belli etmeyi açıkça konuşmak sanıyorsun galiba 😅 ben burdan anladim adam 2.5 ayda hatim etmiştir seni
Kesinlikle konuyu açma sebebimde bu kaçıyorlar kaçıyorlar garip bir şekilde ilişki nasıl evliliğe gider bilmiyorum istekli olduğumu belli etmedim hiç

Ben tanışmalarda ciddiyetten ziyade dürüstlük ve şeffafllıktan yanayım. Sonunu elbetteki ön göremeyiz ama en azından başından isteğimiz ve beklentimiz nedir konuşmak gerekir..
Eşim ile bu çerçevede ilk görüşmede çok net ve güzel bir konuşma yaptık. İkimizde ne istediğimizi ve neden istedğimizi anlattık. Beklentilerimiz ve ön görülerimiz üzerine uzun süre konuştuk. İkimizinde görüşlerinin uygun oldugunu görünce yakından tanıyabilirz dedik ve 1 hafta sonra evlenme kararı aldık ve akabinde evlendik...
Etrafımdaki bütün arkadaşlarımda 15 gün içerisinde evlenme teklifi alıp evlendiler.

Sizin gibi bir arkadaşım ise sürekli ağıza sakız haline gelmesinden ötürü o zaman hadi babamla tanış dediğinde ilişkileri bitti..
Ben bu gibi özel ve anlamlı şeylerin böyle lastik gibi sürekli çekilip bırakılması taraftarı değilim. Ama bununda başından konuşlması gerektiğine inanıyorum. Sizde konuşmuşsunuz ama sizin mi çekinceleriniz olmuş onu anlayamadım.
Bu arada bende eşime aldatılma yaşadığımı 2-3 kere ve buna bağlı olarak güven problemim olduğunu ve söylemiştim. Benimde sizin gibi ciddi görüştüğüm ailemin haberdar oldugu ilişkilerim hep aldatılma ile bitti. Anladığım sürecin uzun olması erkeğin karakterinde kaymalara sebep oluyor..
Ben evlilik konusunu hiç açmadım ama aynı iş yerinde çalıştığımız için beni iyi tanıyor evlilğer gitmeyecek bir ilişkiye girmyecwğimi iyi biliyor

Ben daha 2,5 aylıkken ay evlenelim ay babanla ananla tanışayım bilmem ne söylemlerini gerçekçi bulmuyorum
Ya nasıl bir insan 2,5 ayda evlilik düşünebilir aşırı garip geliyor bana
Yani siz de kaldıramıyorsanız ki ilginç evlilikler boşanmayla da sonuçlanabiliyor sonuçta
Görücü usülü tanışabilirsiniz genelde ilk aşamada güzelce konuşulup sonra nişan yapılıp nişanlılık süresince daha çok vakit geçiriliyor bilgim bu benim

Böyle yapabilirsiniz ben aceleci insan sevmem hem kadını hem erkeği evlilik yahu bu yani farklı başka bir olay bu

E konuyu açarsanız, şakasına siz de hadi
Gel diye atlarsanız olmaz ki. Niyetinizin evlilik olduğu aşikar🙂
Görücü usulü gibi iki tarafında niyeti uzatmadan evlenmekse evet oturulur konuşulur. Ama flört sevgililik durumunda da daha başında evlencez mi diye başlanırsa olmaz yalama olur böyle

Back
X