İlişki nasıl ve ne zaman evliliğe gider?

Gerçekten tanışacağından değil arabayla bıraktığında espri yapıyor yukarı geleyim mi tanışmaya diye. Hadi gel diyorum gülüşüp arabadan iniyorum

Işte espiri anlayişi bile ergen. Sende daha doğru düzgün tanimadiğin biri ile evlenme isteğin ile ayni ergenliği gösteriyorsun. Evlilik sadece gelinlik düğün instagram değildir. Cok ciddi bir durum. Anlaşmak, iletişim, sevgi saygi, bunlar ancak zamzn ile belli olan şeyler.

Bunuda çoğu erkek bilir. Kadinlar romantikliğe kapilirken, erkekler daha realist. Hali ile 2 aylik ilişkide evlenmekten, sözden bahseden adamda tekin değildir.

E konuyu açarsanız, şakasına siz de hadi
Gel diye atlarsanız olmaz ki. Niyetinizin evlilik olduğu aşikar🙂
Görücü usulü gibi iki tarafında niyeti uzatmadan evlenmekse evet oturulur konuşulur. Ama flört sevgililik durumunda da daha başında evlencez mi diye başlanırsa olmaz yalama olur böyle
O tarz konuştuğunda ne tepki vermem lazım bilmiyorm

Siz bunu karsi tarafa belli ettikce sizin bu zaafiniza oynacaklardir. Davranislarinizla evlenme yolunda oldugunuzu yansitabilirsiniz bunun yerine.

Tamda durum bu beklentiye girdim ama tık yok. O şakalaşınca ben de şakayla karşılık veriyorum hadi gel yukarı iste falan filan
2 buçuk ayda evlenecek noktaya geldiniz mi sizin açınızdan?
Evlenmek için evlenmek ister gibi bir haliniz var.
Yaşınız da 26 daha, konunuzdan daha ielri yaşlar diye düşündüm, uzun ilişkiler, kaybedilen yıllar deyince.
Bu bakış açısıyla sağlıklı adımlar atacağızı pek sanmıyorum.

Işte espiri anlayişi bile ergen. Sende daha doğru düzgün tanimadiğin biri ile evlenme isteğin ile ayni ergenliği gösteriyorsun. Evlilik sadece gelinlik düğün instagram değildir. Cok ciddi bir durum. Anlaşmak, iletişim, sevgi saygi, bunlar ancak zamzn ile belli olan şeyler.

Bunuda çoğu erkek bilir. Kadinlar romantikliğe kapilirken, erkekler daha realist. Hali ile 2 aylik ilişkide evlenmekten, sözden bahseden adamda tekin değildir.
Görücü usulü gibi o niyetle aileler fln araya girip tanıştırmadıysa, evlenme “geyiği” yapıyorsa bir erkek büyük ihtimalle karşıdaki kadında evlenme hevesini anlamıştır. Burdan yürüyordur şaşmaz.
Benim kuzen bir ara evlenmeye taktı kafayı. Bu çakallardan biri hemen geldi, meyhaneye gitseler seneye burda bebek arabası olur bakarsın ehuhe. Ay ama ben evlenirsek şöyle yaparım böyle yapmam. Çok söyledim bu geyik yapıyor seni anladı amacı dalga resmen diye inanmadı. Neticede ben haklı çıktım.
Bu konunun ilk günden muhabbetini açan geyiğini yapan adamdan korkun konu sahibi

Ben evlilik konusunu hiç açmadım ama aynı iş yerinde çalıştığımız için beni iyi tanıyor evlilğer gitmeyecek bir ilişkiye girmyecwğimi iyi biliyor
Bence hiç öyle düşünmeyin. Ve aynı iş yerinde çalışıyorsanız. Özellikle bunu belirterek tam olarak neler düşündüğünüzü konuşarak net bir tavır sergileyin..
Bende aynı ortamda çalıştığım arkadaşım ile gayet arkadaş gibi başladı.. Bir anda sevgili gibi ilerleyince ben net ne beklediğimi söylediğim ertesi günü ben böyle düşünmemiştim diyerek bitti. Evlilik düşünüyordu ama kısa vadede değil.. Sonra zaten nişanlı olduğunu öğrendim :D Gelin görünki bizim ortamdaki kimse bilmezken 10 metre ilerideki odadaki herkes biliyordu :D

O tarz konuştuğunda ne tepki vermem lazım bilmiyorm
Ben olsam direkt söylerim. Daha dur bismillah iki ayda babana baba diyeyim geyiği ne mana? Evlenme diye kız düşürmenin modası geçmedi mi? Diye çıkışırım. Ama ben iki yada evlilik geyiği yapan adamı cidden itici bulurum. Sizde bu durum yok ondan siz yapmayın tabii.
İki ayda evlilik eklentisi bana çok ütopik geliyoe.

Genelde bu şekilde karşı tarafı yani sizi tavlamak için, ciddiyim, evlilik düşünüyorum lafları hep dönüp dolanır . Daha doğrusu sizi tamamen kaptırmak için . Bu yüzden inanmayın ,adım attığınız ilişkilere tanımak için devam edin . Çocukça yaptıkları. İnşallah istediğiniz gibi sizi tatmin eden biri karşınıza çıkar

Tamda durum bu beklentiye girdim ama tık yok. O şakalaşınca ben de şakayla karşılık veriyorum hadi gel yukarı iste falan filan
Yanlış yapıyorsunuz. Lise öğrencisi değilsiniz ki. Ben yapmazdım ama 2 ay içinde evlenen arkadaşlarım da var imkansız değil ona bir şey diyemem. Ama ciddi niyeti olan ya da henüz erken olduğunu düşünen adam bu konunun şakasını yapmaz bence. Dalga geçiyor resmen. 🤦🏻‍♀️

Biz eşimle 5 ay içinde evlendik ama tanıştığımız günden itibaren evli gibi yaşamaya başladık. Ben yalnız yaşıyordum, o benim evime taşındı. Bizim yaşlarımız 39-38 idi ve çocuk sahibi olmak istiyorduk. Eşim maddi olarak biraz kendini toparlayınca da imzayı attık.
Sizin beraber olduğunuz insan evlilik gibi ciddi bir kurumun dalgasını geçiyor. Siz de tavrınızı net olarak belirleyin. Aksi takdirde senelerce sizi oyalar ve madem niyetiniz evlilik yine hüsrana uğrarsınız.

Ben de bir kaç ay icinde evlenme teklifi almiştim ama 2 bucuk ay içinde biz birlikte tatile, yolculuga bile cikmiştik. Birini tanimanin en iyi yollarindan bir tanesi de yolculuk bence. 😬

Ama aramizda hiç evlenme şakasi, sacma sapan hayal kurmalar vs hiç olmamisti bizim. İlişki başlar başlamaz evlilik muhabbetini ağzina dolayan adamlar cidden itici geliyor bana ve iyi niyetli de bulmuyorum acikcasi.

Başlığa cevaben: iki buçuk ayda ilişki evliliğe gitmez. Minimum 1 sene veririm.

Şu an Yaklaşık iki buçuk aydır biriyle birlikteyim. Daha önce uzun süreli birlikteliklerim oldu ama çok istememe rağmen çeşitli sebeplerle ayrıldık( çoğunluğunaldatılma) şu an hayatımdaki kişi daha ilk buluşmadan beri niyetinin ciddi olduğunu zaten ciddi olmayan ilişkiler yaşamayan biri olduğjnu vurguluyor. Hatta eve bırakırken ara sıra yukarı çıkıp babanla tanışayım vs diyor ama şaka olarak tabi. Gelcem istiycsz vs hayaller kurduruyor ama gelin görün ki hepsi şaka ile karışık ortada bir adım yok açıkçası bu kadar konusunca yılbaşında evlenme teklif edecek sandım. Evet şimdi hepiniz daha kaç ay olmuş acelen ne diyeceksiniz ama hayatım hep uzun yıllar biriyle çıkıp tam evleneceğimz sırada ayrılmamızla geçti yıllarım yine boşa gidecekmiş gibi geliyor sanki bunu da yıllarca tanısam yine sonumuz aynı olursa kaldıramam çünkü anne olmayı çok istiyorum ve yaşım otuzu geçeli çok oluyor tabi Allahın kaçta vereceği belli olmaz nasip kırkında doğuran bile var ama kendime söz geçiremiyorum🙄
Önceki ilişkilerinizi bilmiyorum ama belki de sorun gerçekten karşıdaki kişiyi tanımamakla başlıyordur. Yani yıllar geçip ayrılıyorsanız belki de sorun karşı tarafı yeterince analiz edememek ve yıllar sonra adamın bir huyunu, davranışını veya adamın biten duygularını görünce konunun ayrılığa gelmesidir. Bence evlilik yerine odağınız iyi analiz, tanıma ve iletişim yöntemlerini doğru kullanmak olsun. Zamanla evlilik kendiliğinden gelir diye düşünüyorum. Rabbim gönlünüzdekini hakkınızda hayırlısı eylesin

Hatta eve bırakırken ara sıra yukarı çıkıp babanla tanışayım vs diyor ama şaka olarak tabi. Gelcem istiycsz vs hayaller kurduruyor ama gelin görün ki hepsi şaka ile karışık ortada bir adım yok açıkçası bu kadar konusunca yılbaşında evlenme teklif edecek sandım
Bunu dediğinde sizde "canım seni ciddiye alıp seninle gelecek düşünsem ilk ben çağırdım" dedip sinsi kız kahkahası atın döt olsun.Ama 2 buçuk ay baya erken biraz daha zaman verin birbirinize.Benim arkadaşımın erkek arkadasida cicci düşünmüyorum evlenmeyi düşünüyorsan umutlanma diyen biriydi.sonra kız psikoloji ilişki kitapları falan okuyup kendi hareketlerini değiştirdi cool vazgeçilmez(adamın tabiriyle) birşey oldu şuan nisanlılar yaza düğünleri var .

Back
X