İlişki nasıl ve ne zaman evliliğe gider?

evlenme niyetiyle tanıyorsanız birbirinizi evliliğe gider takılalım bakarız duruma göre diyorsanız sonu bomb.k bir yere gider.

Şu an Yaklaşık iki buçuk aydır biriyle birlikteyim. Daha önce uzun süreli birlikteliklerim oldu ama çok istememe rağmen çeşitli sebeplerle ayrıldık( çoğunluğunaldatılma) şu an hayatımdaki kişi daha ilk buluşmadan beri niyetinin ciddi olduğunu zaten ciddi olmayan ilişkiler yaşamayan biri olduğjnu vurguluyor. Hatta eve bırakırken ara sıra yukarı çıkıp babanla tanışayım vs diyor ama şaka olarak tabi. Gelcem istiycsz vs hayaller kurduruyor ama gelin görün ki hepsi şaka ile karışık ortada bir adım yok açıkçası bu kadar konusunca yılbaşında evlenme teklif edecek sandım. Evet şimdi hepiniz daha kaç ay olmuş acelen ne diyeceksiniz ama hayatım hep uzun yıllar biriyle çıkıp tam evleneceğimz sırada ayrılmamızla geçti yıllarım yine boşa gidecekmiş gibi geliyor sanki bunu da yıllarca tanısam yine sonumuz aynı olursa kaldıramam çünkü anne olmayı çok istiyorum ve yaşım otuzu geçeli çok oluyor tabi Allahın kaçta vereceği belli olmaz nasip kırkında doğuran bile var ama kendime söz geçiremiyorum🙄
Üzülmenizi istemem ama o kadar belli ki evlenmek istemediği. Yoksa bu lafı dikkatle ağzına alırdı. Siz ona istediğinizi, evlilik olursa ilişki içinde olacağınızı hissettirmişsiniz o da sizi yatıştırıyor bu laflarla. Yaşınız gereği evlilik istemenizde anormal bir şey yok ama lütfen evlilik olayındaki niyeti bir iş anlaşması gibi inceleyin. Sizinle oynayan birini fark edemiyorsunuz çünkü. Vakitte kaybetmeyin bunla açıkçası...

Şu an Yaklaşık iki buçuk aydır biriyle birlikteyim. Daha önce uzun süreli birlikteliklerim oldu ama çok istememe rağmen çeşitli sebeplerle ayrıldık( çoğunluğunaldatılma) şu an hayatımdaki kişi daha ilk buluşmadan beri niyetinin ciddi olduğunu zaten ciddi olmayan ilişkiler yaşamayan biri olduğjnu vurguluyor. Hatta eve bırakırken ara sıra yukarı çıkıp babanla tanışayım vs diyor ama şaka olarak tabi. Gelcem istiycsz vs hayaller kurduruyor ama gelin görün ki hepsi şaka ile karışık ortada bir adım yok açıkçası bu kadar konusunca yılbaşında evlenme teklif edecek sandım. Evet şimdi hepiniz daha kaç ay olmuş acelen ne diyeceksiniz ama hayatım hep uzun yıllar biriyle çıkıp tam evleneceğimz sırada ayrılmamızla geçti yıllarım yine boşa gidecekmiş gibi geliyor sanki bunu da yıllarca tanısam yine sonumuz aynı olursa kaldıramam çünkü anne olmayı çok istiyorum ve yaşım otuzu geçeli çok oluyor tabi Allahın kaçta vereceği belli olmaz nasip kırkında doğuran bile var ama kendime söz geçiremiyorum🙄
Şaka gibi

Merhaba canim..bende ileri yasta evlenen bi kisiyim..daha sonradan tespitlerim sunlar..lutfen gercekten sizi sevecek ve deger verecek biriyle evlenin..gel gelelim..gunumuzde erkekler biraz 30 lari gecmis helede evlilik isteyen kizlari..cok iyi tespit ediyolar..ve bizlerin istedigi dilde konusuyolar..size hayaller kurdurmasi cok yanlis..umarim sizin icin dogru insandir..biraz mesafe koyun bence..onemli olan sizsiniz..sizin mutlulugunuz..siz mutlu olmalisinizki herkes mutlu olsun..en ufak sizi supheye dusurup mutsuz ediyosa.da..lutfen uzak durun..cocuk demissiniz..rabbim malesef hemen cocukta veremeyebiliyo..sadece cocuk icinde evlilik sakin dusunmeyin..ben 37 imde evlendim..3 senedir cocugum olmuyor..cok tedaviler atlattim..evlenince olur diye dusunuyodum..ama olmadi..yani hersey planlandigi gibi olmayabilir..oladabilirr ..umutsuzda olmayin.cunki herkesin hikayesi farkli bu hayatta.insallah..esiniz olacak kisiidr..ama size hayaller kurdurup..icraata gecmemesi kotu..

Ben tanışmalarda ciddiyetten ziyade dürüstlük ve şeffafllıktan yanayım. Sonunu elbetteki ön göremeyiz ama en azından başından isteğimiz ve beklentimiz nedir konuşmak gerekir..
Eşim ile bu çerçevede ilk görüşmede çok net ve güzel bir konuşma yaptık. İkimizde ne istediğimizi ve neden istedğimizi anlattık. Beklentilerimiz ve ön görülerimiz üzerine uzun süre konuştuk. İkimizinde görüşlerinin uygun oldugunu görünce yakından tanıyabilirz dedik ve 1 hafta sonra evlenme kararı aldık ve akabinde evlendik...
Etrafımdaki bütün arkadaşlarımda 15 gün içerisinde evlenme teklifi alıp evlendiler.

Sizin gibi bir arkadaşım ise sürekli ağıza sakız haline gelmesinden ötürü o zaman hadi babamla tanış dediğinde ilişkileri bitti..
Ben bu gibi özel ve anlamlı şeylerin böyle lastik gibi sürekli çekilip bırakılması taraftarı değilim. Ama bununda başından konuşlması gerektiğine inanıyorum. Sizde konuşmuşsunuz ama sizin mi çekinceleriniz olmuş onu anlayamadım.
Bu arada bende eşime aldatılma yaşadığımı 2-3 kere ve buna bağlı olarak güven problemim olduğunu ve söylemiştim. Benimde sizin gibi ciddi görüştüğüm ailemin haberdar oldugu ilişkilerim hep aldatılma ile bitti. Anladığım sürecin uzun olması erkeğin karakterinde kaymalara sebep oluyor..

Güven problemini nasıl aştınız peki

Gerçekten tanışacağından değil arabayla bıraktığında espri yapıyor yukarı geleyim mi tanışmaya diye. Hadi gel diyorum gülüşüp arabadan iniyorum

Hadi gel demenize rağmen gelmiyorsa

Her seferinde aynı şeyi söyleme cesaretini veriyorsunuz demek ki

Bir sonraki buluşmada o size öyle şaka yapmadan önce siz ona , hep babamla tanışmaktan bahsediyordun, ben de babama senden bahsettim şimdi seninle tanışmayı bekliyor diyin bakalım ne diyecrk
Yine oralı olmazsa yol verin bence

2 ay oldu ve evlenme teklif etmedi mi:KK17::KK17::KK17::KK17::KK17:

Sürekli isteyeyim
İstemeye geleyim
Hadi evlenelim diyenleri aşırı samimiyetsiz buluyorum.

Ayrıca 2,5 ay olmuş önce bir tanıyım
Ama herşeyden önce geçmişin sorgusunu yapın
O kadar uzun ilişki yaşamışsınız ve aldatılma ile bitti diyorsunuz hepsi mi aldatılma ile bitti ?
Ve ben neden hep aldatma potansiyelinde adamları seçtim diye sorun kendinize.

ilk buluşmada niyetinin ciddi olduğunu ve evlenmek istediklerini söyleyen erkeklerin genelde ciddi olmadığını biliyoruz. yani en azından ben bilip gördüklerime dayanarak söylüyorum.

ben eşimle tanıştığımda evliliğin e sini bile konuşmamıştık konuşamazdık çünkü birbirimizi tanımadan. ilişki zaten bir yerden sonra oturuyor ve evliliğe gidiyor ya da gitmiyor. 1 sene sonra evlenmiştik biz.

bu kadar acele etmeyin. evlilik gerçekten öyle dışardan bakıldığı gibi laylaylom değil. Sorumluluk istiyor. Çıkın dolaşın ilişkinizi yaşayın tanıyın birbirinizi. benimle evlenecek mi diye düşünüp durursanız zaten bir yerden sonra takılıp kalır ilişkinizden bile zevk alamazsınız.

erkek arkadaşınızın niyeti de zaten biraz zaman geçtikten sonra belli olur anlarsınız. sürekli aynı şakayı yapıyorsa da siz de ona ben babama senden bahsettim o da seninle tanışmak istiyor deyin bakalım neler olacak :)

İki buçuk aydır tanıdığın adamı kocan ve hatta çocuklarının babası mı yapmayı düşünüyorsun?

Evlilik isteğiniz bence çok normal ama belli etmişsiniz bence bir şekilde karsı tarafa. Ben eşimle tanıştıgım gün bakarım olmadı konusmam 1-2 güne diye başlamıştım😂 (arkadaslarımız tel nolarımızı verip tanıstırdı)o derece uzaktım böyle bi düşünceden ama aynı hafta evlenmeye karar verdik çünkü görür görmez aşık olduk. Senelerdirde evliyiz çocuklarımız oldu hep iyiki deriz tanıştıranlara dua ederiz❤️ Böyle seylerin zamanla alakası yok bence, şurdan sonra kesin evliliğe evrilir gibi. Hakkınızda hayırlısı olsun ama bana nedense bu adam ciddi değil gibi geldi sizin beklentinizi çok karsılayamaz gibi. Evlenmekten ziyade mutlu olmaya odaklayın kendinizi öyle bi ilişkide zaten diğerleride gelir ardından 🙏❤️

Çoğunluğu aldatmayla biten ilişkilerinizden sonra 2 aydır tanıdığınız biriyle evlilik hayalleri kurarak acele etmiyor musunuz? Daha temkinli davranmanız gerekirken sırf ilişki bitmesin diye bir an önce sonuca yani evliliğe bağlamak istiyorsunuz. Evlenince aldatmazlar mı sanıyorsunuz. Amacınız evlenmek değil de sizi mutlu edebilecek, güvenebileceğiniz birini bulmak olmalı. Adayınızın yaptığı şakalara karşılık olarak "evet evlenmek istiyorum ama o kişinin sen olacağına henüz karar vermedim. Ben karar verdiğim zaman tanışırsın" diye cevap verebilirsiniz. Böylece kedi gibi durup onun hadi evlenelim demesini beklediğinizi, evliliğin sadece onun kararıyla olacağını düşünmesin

Back
X