• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide eğitim denkliği önemli midir sizce?

Üniversite var üniversite var, 81 ilde bilmem kaç tane üniversiteyi okuldan saymıyorum kimse kusura bakmasın. Sen okuldan ne aldın, vizyonunu ne yönde değiştirdi bunlar önemli okulda. Lise üniversite evlenmede kıstas olmamalı. Işi var mi, hayat görüşleriniz aynı mı, ailesi nasıl, bence artik bunlar önemli.
Hiç kitap okumamış ünivesite mezunu bi dolu insan varken, çok özendiğim kütüphanesi olan ilkokul mezunu insanlarda var konuşmalara doyamadığım.

Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
önemli bence zamanında önemsiz diye bu yola girmiş ve boşanma aşamasındaki biri olarak söylüyorum,hayata bakışımız hayattan beklentilerimiz çocukları yetiştirme şeklimiz her şeyimiz farklı ki okusaydı belki her şey daha farklı olabilirdi

Memleketten birisi, benimle tanışmak istiyormus
Henüz çocuğu da tanımıyorum
Kesin olacak demiyorum sadece ölçüp tartmak istedim bu konuyu ama pek içime sinmedi
Daha yeni mezun olacaksınız, hayaliniz memleketten, yaşam şekli az çok belli biriyle evlenmek mi hemen? Böyleyse anlayabilirsiniz belki de. Yok ben çalışacağım, kendim için bir şeyler yapacağım derseniz, bahsettiğiniz kişi sizin için bir acaba olmamalı.

Bence önemli
Hatta sırf üniversite mezunu olmak da yetmiyor bence örneğin bi boğaziçilinin adı sanı olmayan kültürel bi geçmişi olmayan sırf üniversite olsun diye açılmış bir üniversite den biriyle de çok mutlu olacağını düşünmüyorum.

Evlendiğiniz kişiyle ortak bir hayatınız oluyor biz oluyorsunuz çevreniz ortak arkadaşlarınız ortak zevkleriniz ona göre şekilleniyor. Siz arkadaşlarınızla tiyatroya gitme planı yaparken o kahvede okey çeviriyorsa bir yerden sonra ortak paylaşımınız olmuyor.
Hele hele bulunduğum şehre gel sen çalışma ben bakarım diyen adamdan arkama bakmadan kaçarım.
Davul dengi dengine demişler, bir bildikleri var ki bu söz bugünlere gelmiş. Kendi çevrenizden kişilerle iletişim kurun

Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Kesinlikle ama kesinlikle denklik önemli

Kendini geliştirmesi önemli. Bence eğitimde dolaylı yoldan önemli. Hayata bakış açısı önemli. Mesela eşimle aynı düzeyde eğitimdeyiz . Ben atanırsam benimle farklı şehire gelmeye okey yada çok iyi bir iş bulursam da gideriz diyor. İş hayatının önemini biliyoruz.

Ben bekarken tanışmak isteyen bir iki kişi çıktı lise ve önlisans mezunu. Kabul etmedim bile. Ünide okurken ve şehir dışında çalışırken 81 vilayetten insanla tanıştım. Ufkum açıldı, olaylara bakış açım genişledi… bu bile yeter onlarla denk olmadığımı düşünmeme. Neyse Bayburt üniyi beğenmeyen hayat üni mezunları gelmeden kaçayım 😂

bu tamamen kişisel bir şey
benim için kadın hakları konusundaki istediğim seviyedeyse ,
genel olarak entelektüel bir adamsa , sohbet etmekten keyif aliyorsam
eğitim durumu zerre umrumda olmaz.
okumak çoğu zaman sınıfsal bir şeydir , herkes bu şansa sahip değil.
ama çalışkan biri olmalı, ana baba parası yememeli.

Üniversite var üniversite var, 81 ilde bilmem kaç tane üniversiteyi okuldan saymıyorum kimse kusura bakmasın. Sen okuldan ne aldın, vizyonunu ne yönde değiştirdi bunlar önemli okulda. Lise üniversite evlenmede kıstas olmamalı. Işi var mi, hayat görüşleriniz aynı mı, ailesi nasıl, bence artik bunlar önemli.
Hiç kitap okumamış ünivesite mezunu bi dolu insan varken, çok özendiğim kütüphanesi olan ilkokul mezunu insanlarda var konuşmalara doyamadığım.
Ben İstanbulda okuyorum okuduğum okul orta seviye. Ama çok emek verdim. Stajlar yaptim. Kurslara gittim. Iki dil öğreniyorum.

Daha yeni mezun olacaksınız, hayaliniz memleketten, yaşam şekli az çok belli biriyle evlenmek mi hemen? Böyleyse anlayabilirsiniz belki de. Yok ben çalışacağım, kendim için bir şeyler yapacağım derseniz, bahsettiğiniz kişi sizin için bir acaba olmamalı.
Yok tabiki o kisi karşıma çıkınca ben de kafamda ölçüp tartmak istedim. İstanbulda okuyorum okuduğum okul orta seviye. Ama çok emek verdim. Stajlar yaptim. Kurslara gittim. Iki dil öğreniyorum. Emeklerimi çöpe atmayı asla istemiyorum. Ama ailem daha iyisini bulamazsın kafasında.

önemli bence zamanında önemsiz diye bu yola girmiş ve boşanma aşamasındaki biri olarak söylüyorum,hayata bakışımız hayattan beklentilerimiz çocukları yetiştirme şeklimiz her şeyimiz farklı ki okusaydı belki her şey daha farklı olabilirdi
Bunu aileme de göstereceğim
Cidden zor bu işler ya :(

Ben İstanbulda okuyorum okuduğum okul orta seviye. Ama çok emek verdim. Stajlar yaptim. Kurslara gittim. Iki dil öğreniyorum.

Yok tabiki o kisi karşıma çıkınca ben de kafamda ölçüp tartmak istedim. İstanbulda okuyorum okuduğum okul orta seviye. Ama çok emek verdim. Stajlar yaptim. Kurslara gittim. Iki dil öğreniyorum. Emeklerimi çöpe atmayı asla istemiyorum. Ama ailem daha iyisini bulamazsın kafasında.
Neymiş iyi olan?
Kulak arkası edin ailenizin bu konudaki fikirlerini.
Emek vermişsiniz, karşılığını alacağınız adımlar atın.

emekleriniz kendiniz kendi hayatiniz için verdiniz, ilişkide sizin kendi eğitim hayatınız için verdiğiniz emekler neden bir kıstas olsun ki ?

Ya şöyle düşün mesela bi doktorla bi mühedis evlendi. Doktorun nöbeti falan oluyor. Mühendis bu durumla ne kadar empati kurabilir. Tamam belki idare edebilirler fakat zor olur bence. Ben denkliği bu anlamda kurmak için söylüyorum. Yoksa okumayan insanları küçümsemekle alakalı değil. Ben her zaman eşim benimle aynı meslekten olsun isterdim. İkimiz de hemşirelik okuyoruz.

emekleriniz kendiniz kendi hayatiniz için verdiniz, ilişkide sizin kendi eğitim hayatınız için verdiğiniz emekler neden bir kıstas olsun ki ?
Küçük bir şehre gidersem eğer iş bulmam çok zor. O şehirde imkanlar kısıtlı. Bu yüzden emeklerim boşa gider diye düşünüyorum

Denklik önemli ❤️

Back
X