İlişkide eğitim denkliği önemli midir sizce?

Eskiden ask her seyi cözer derdim ama bence denk olmalı.Ben üniversite mezunuyum eşim lise mezunu lise terk hatta dısarıdan bitirmis liseyi bazi konularda cok farklı düsünüyoruz özellikle de siyasi olarak farkli görüslere sahibiz ben cok bilgiliyim o cahil demiyorum kesinlikle ama belli konularda uzun uzadıya konusamıyoruz yine gecinip gidiyoruz ama bir tercih hakkım olsa onunla bazi konularda uzun uzadıya konusabilmeyi cok isterdim.
Kocanla siyaset mi tartışcaksın boşver

Aceleniz ne de hemen talip biriktirmeye başladınız? Sizin önce kariyer düşünmeniz gerek. Taaa küçük bir ilçeye yerleşme konuşmaları yaşınız için erken değil mi
Acele etmiyorum tabi önceliğim kariyer ama ailem biraz daha iyisini bulamazsın kafasında sanki. Zaten kariyerimi çöpe atmam

Son sinifmissiniz kaç senedir neden kendi okulunuzdan kimse denk gelmiyor da sadece lise mezunlari denk geliyor bir dusunmek lazim.🤷

Ben kendi adima kendimden iyi yerlerde olan insanlara bakardim. O yuzden illa denklik diyemem. :)

Şimdi baraj da kalktı mesela. Her yere üniversite açıldı. En kötü 2 yıllık okuyabilir insan istese

Bu seferde ben universite okudum triplerine grip masa başi rahat iş, bol maas bekliyorlar. Olmayinca işe girmeyip iş yok diyip evde oturuyorlar. 😁😁😁 Bence herkes univ okumak zorunda degil aslinda ya.

Son sinifmissiniz kaç senedir neden kendi okulunuzdan kimse denk gelmiyor da sadece lise mezunlari denk geliyor bir dusunmek lazim.🤷

Ben kendi adima kendimden iyi yerlerde olan insanlara bakardim. O yuzden illa denklik diyemem. :)
2 sene online okuduk kalan 2 senede de zaten istediğim gibi birisi çıkmadı karşıma ☹️

Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Evet önemli hemde çok önemli.

Herkesin kriteri farklıdır. Turkiye'de bence bir kocada en dikkat edilmesi gereken şey kadın düşmanı olmaması, kadını eşiti olarak görmesi. Çalışmak zorunda olduğu için okula gidemeyen çok insan var. Kafalar uyusuyorsa mutluysan kocanın eli ekmek tutuyorsa diplomayı napicaz duvara mı asicaz. Ama kafa uyusmasini anlamak için de cokca vakit geçirip tanımak lazım kim olursa olsun. Memleketten talip olmuş gelsin burada otursun kafasında yok bana geçmedi gencecik okuyan bir kadın neden buna ok desin ki.

Ben de eğitim denkliğine çok önem verirdim, sonuçta insan kendini Türkiye’de sadece üniversite ortamında biraz geliştirebiliyor. Eniştem ve eş ikisi de doktora mezunu, ikisini de yemin ederim köpek diye kapıya bağlamazsın. Evlenmeden, aynı evde yaşamasan erkekleri asla tanıyamazsın ben artık böyle düşünüyorum.

öncelikle daha öncede yAzdim denklik benim umrumda değil.
ama şunu anlamadım daha tanismadiginiz biri için bu kadar detaylı dusunmek niye?
önce bir tanışın bakalım belki hiç begenmiceksiniz
ya da belki aşırı begeneceksiniz hicbir şeyin önemi kalmayacak
önden bu kadar detaylı düşünmek niye

Bence tanismasin latte ya, gencecik kız kendisini görücü usulü isteyen memlekete gelsin burada yaşasın kafasında birine hiç vakit bile ayırmasın. Kızcağız şu an okuyor, ailesi bundan iyisini bulamazsın filan diyormuş bu yaşta evde kalmış gibi. Festivalde tiyatroda barda kafede dağcılık kulübünde lise mezunu biriyle tanışıp aşık olsa sevgili olsa çok normal ama bence bu kişiyle tanismasin yani fikrim bu 😁

Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Kesinlikle çok önemli bunu asla gözardı etmeyin

Ben hep üniversite mezunu önem verdim.
Hiç lise mezunu vs düşünmedim.
Ama cidden üniversite de bile bizim türk erkekleri hasbelkader ilerleme kaydediyor.
Onlar bile hala sikintili.
Hiç okumayıp geliştiren de vardır ama nadir.
En çok da aile yaşantısı onemli.
Bizim kültürümüz yaşam bicimimiz aileye vs evlenmeden tanımayi mümkün kılmıyor.
Genel olarak aileyi evlendikten sonra tanıyoruz vs.
Eş aile okumusluk durumu hepsi bir butun.
Hem sizin yaşınız çok genç.
Önce mesleginizi elde edin.
Sonra bakarsınız durumunuza.

Bence tanismasin latte ya, gencecik kız kendisini görücü usulü isteyen memlekete gelsin burada yaşasın kafasında birine hiç vakit bile ayırmasın. Kızcağız şu an okuyor, ailesi bundan iyisini bulamazsın filan diyormuş bu yaşta evde kalmış gibi. Festivalde tiyatroda barda kafede dağcılık kulübünde lise mezunu biriyle tanışıp aşık olsa sevgili olsa çok normal ama bence bu kişiyle tanismasin yani fikrim bu 😁
o kısım bambaşka bir konu,
konu sahibi kafa yapısı olarak görücü usulüne uzak gelmedi bana pek dert etmemiş bu konuyu.

Ben yurtdışında büyüdüm, burada da 2 üni okudum. Şuanda da finans alanında Almanya'da bulunan bir yazılım şirketi içi uzaktan çalışıyorum.

Eşimle tanıştığımda eşim ilkokul mezunuydu. Ben bunu bir süre sonra (1ay) öğrendim, eşime ilk görüşte aşık olmuştum. Nişanlılık dönemi bitene kadar liseyi bitirdi . Geçen haftada üni sınavı için başvuru yaptık. 2 yıllıkta olsa o da hevesli okumak istiyor. Üniversite ortamını solumasını isterim ben de. Şuanda da birlikte akşamları Almanca çalışıyoruz ufak ufak.

Şimdi gelelim nasıl anlaştık konusuna.
Benim ondan bir önceki sevgilim bir şirkette CEO, ondan önceki ilk aşkım da Bilgisayar mühendisiydi ve bir yazılım şirketinde o da COO'ydu. Şaka değil bunlar gerçek.

Eşimin kız kardeşi ve abisi üni mezunu. Dolayısıyla onların içinde yaşadığı ve yetiştiği için gündelik hayatta bir üni mezununun (üni mezunu diyince ilk akla gelen imaja göre yorumluyorum) sahip olduğu genel geçer duruş, görgü, adap, ahlak bilgisine sahip.
Eşimin ilgi alanının %80ini bol bol belgesel izlemek oluşturuyor.

Küçük yaştan beri çalıştığı için de fazla iş tecrübesinden dolayı iyi bir şirkette çalışıyor ve şuan maaşlarımız arasında 3bin tl kadar bir fark var. Ancak eşim evde yardımcı, gezmeyi seven, aktif, çok sosyal,spor aşığı, aileme ve ailesine olması gerektiği kadar ilgili ve düşkün. Yeme, içme, giyinme, görgü, ahlak vb bu tarafları da benim için fazlasıyla uygun. Sadece kadınlara değil, genel olarak tüm canlılara karşı çok hassas, saygılı, egosuz ve hoşsohbet.

Ben kalkıp şimdi derim ki (istesem) o yüzden eğitim farketmez, önemsiz.
hatta derim ki, öncekiler öyle gelenek göreneklerden uzak, öyle yozlaşmışlar ki, egoları tavan oluyor aman aman...
ancak bu da tabiki doğru değil.

Burada yorumlar tamamen kişilerin kendi tecrübe, duyum ve gözlemlerine dayanıyor.

Asıl mesele ise bence evlilik için çok ama çok iyi gözlem gerekiyor. Ben kısa sürede evlendim ancak 33 yaşındaydım bazı şeyleri ölçme ve sıralama yetisine sahiptim genel olarak.

Türk erkeğinin okumuşunun da, okumamışının da büyük bir kesimi problemli bunu hep aklınızın bir köşesinde tutun.

Her hareketini ölçün tartın, karşılaştırın. Sizi ne kadar sevdiği ya da sizi ne kadar sevdiğini göstermesi de hiçbir zaman sizin için evlilik kararını etkileyecek bir unsur olmasın.

En önemli kriterler size uygun olup olmadığı (özellikle kişilik), size mutlu, huzurlu bir hayat sunup sunmayacağı olsun. Görmezden geldiğiniz her tuhaflık, aykırılık, farklılık ileride sizin en büyük sorununuz olur evlilik hayatınızda.

çok uzun yazdım kusura bakmayın ancak objektif, genel, örneklerle ufak bir abla tavsiyesi gibi yazmak istedim.

ayrıca acele etmeyin lütfen, yaşınız küçük. Çalışın, gezin, görün, bekleyin. Sevgiler

Önemli elbette.
Üni öğrencisine de lise mezunu talip olmasın artık ya,şu devirde lise mezunu mu kaldı,apartmanları bile üniye çevirdiler. İnsaf,bir zahmet okusunlar artık

Neden sanayide çalışan birinin bulunduğu şehre gitmen gerekiyor anlamadım. Orda iş de bulamam diyorsun. Aklını başına al. Üniversiteni bitir, işe gir ayaklarının üstünde dur sonra evlenme işlerine bakarsın.
Denklik tabi ki önemli. Ne paylaşıp ne konuşacaksın ki aksi halde.

İki doktor arkadaşım, ikisi de çocukluktan aile dostum yaşadığını örnek vereyim.

Biri gitti polisle evlendi, lise mezunu, herkes kızdı vs adam ikinci öğretimle bir başka bölüme başlayıp kendini geliştirdi. Şu an arkadaşımdan daha iyi kazanıyor.

Diğeri yine lise mezunu esnafla evlendi. Ne yapsa olmadı, kızın tüm parası bunun sürekli iş kurma planlarına gitti. Adam değişik yollara saptı. Arkadaşım 2 kızıyla ayrıldı. Hala depresyonda.

Artık lise mezunu eskisi gibi değil. Gerçi ünv mezununun da anlamı kalmadı. Kendini mesleki, maddi, kültürel geliştirmeye niyeti var mı? İlk örnekteki adam İngilizce dışında ikinci dil öğrendi.

Ama siz niye takildiniz ki. Aileniz ve siz illa evlenmelisiniz kafasina girmissiniz. Çok gencsiniz önünüzde bir çok kişi ile tanisacaginiz bir meslek var. Varsayımlar varsayımlar. Tanımadığınız adam sizi beğendi siz beğendiniz de kusur olarak denklik mi kaldı?

Back
X