• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide eğitim denkliği önemli midir sizce?

Küçük bir şehre gidersem eğer iş bulmam çok zor. O şehirde imkanlar kısıtlı. Bu yüzden emeklerim boşa gider diye düşünüyorum
küçük şehrin konu ile bağı nedir bilmiyorum ben salt konuyu okudum gözden mi kaçırmışım?
istenmiyosaniz küçük şehre gitmeyin tabi ben sevgilinin eğitim durumu için konuşuyorum

denklik önemli fakat sadece eğitim denkliği önemli değil bence. şu zamanda üniversite okumak çok zor değil, okuyup kendine bir şey katmamış da olabilir, okumayıp meslek edinip kültürlü birisi de olabilir. ben de eşim de üniversite mezunuyuz, eşim bölümüyle alakalı bir meslekte değil onu belirteyim. bir arkadaşımın sevgilisi 4 yıllık bir bölümden mezun oldu, iş bulmamak için elinden geleni yapıyor, üstelik babadan da zengin değil sadece bir şekilde günü kurtarıyor. oturup sohbet ettiğinde de üniversiteye gitmiş demezsin görüşleri için.. bu yüzden eğitimden çok kafa yapısı denkliğine inanıyorum :olamaz:

sevgilinizin eğitim durumu ile bağı ne bunun xjjdkd
konuyu baştan mi okuyayım illa :110:
Şimdi baştan anlatayım size :)
Sevgilim değil benimle tanışmak isteyen birisi. Ama ne meslek yapar bilmiyoruz. Babası sanayide çalıştığı için onun da orada çalıştığını tahmin ediyoruz. Muhtemelen okumamış birisi. Benim babam asker emeklisi. Küçüklüğümden beri farklı şehirlerde yaşayan birisiyim. Istanbulda da üniversite okuyorum. Kendimi geliştirmek için elimden geleni yapıyorum. Aklıma takılan iki konu var. Biri muhtemelen çocuk onun şehrine gitmemi isteyecek okuduğum bölüm orada iş bulmaya müsait değil. İkincisi de oğlanın huyunu suyunu bilmiyoruz. Yani eğitimli olmamı sorun eder mi? Denklik neden önemli?

Şimdi baştan anlatayım size :)
Sevgilim değil benimle tanışmak isteyen birisi. Ama ne meslek yapar bilmiyoruz. Babası sanayide çalıştığı için onun da orada çalıştığını tahmin ediyoruz. Muhtemelen okumamış birisi. Benim babam asker emeklisi. Küçüklüğümden beri farklı şehirlerde yaşayan birisiyim. Istanbulda da üniversite okuyorum. Kendimi geliştirmek için elimden geleni yapıyorum. Aklıma takılan iki konu var. Biri muhtemelen çocuk onun şehrine gitmemi isteyecek okuduğum bölüm orada iş bulmaya müsait değil. İkincisi de oğlanın huyunu suyunu bilmiyoruz. Yani eğitimli olmamı sorun eder mi? Denklik neden önemli?
öncelikle daha öncede yAzdim denklik benim umrumda değil.
ama şunu anlamadım daha tanismadiginiz biri için bu kadar detaylı dusunmek niye?
önce bir tanışın bakalım belki hiç begenmiceksiniz
ya da belki aşırı begeneceksiniz hicbir şeyin önemi kalmayacak
önden bu kadar detaylı düşünmek niye

öncelikle daha öncede yAzdim denklik benim umrumda değil.
ama şunu anladım daha tanismadiginiz biri için bu kadar detaylı dusunmek niye?
önce bir tanışın bakalım belki hiç begenmiceksiniz
ya da belki aşırı begeneceksiniz hicbir şeyin önemi kalmayacak
önden bu kadar detaylı düşünmek niye
Bilmiyorum ki ya kafama takıldı

Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Kesinlikle önemli.
Sizin için değil ama karşı taraf için önemli.
en baştaki heves geçince sizi ezmeye başlayacaktır, en azından ben öyle deneyimledim.

Evet o da önemli ama bazı erkekler kendinden eğitimli kızları ezmeye kalkıyormuş mesela ondan dolayı merak ettim bu konuyu

Evet diş hekimi bir arkadaşımın sevgilisi sanayide çalışan biriydi lise mezunu ama maddi durumu iyi biriydi. Sürekli bizim yanımızda kıza kötü davranıyordu , gereksiz kıskançlıklar yapıyordu . Evlendiler sonra ama boşandılar . Bence bu kadar bir uçuruma gerek yok. Lise mezunu olmak bu devirde bana değişik geliyor . Üniversite okumak çok kolaylaştı

Evet diş hekimi bir arkadaşımın sevgilisi sanayide çalışan biriydi lise mezunu ama maddi durumu iyi biriydi. Sürekli bizim yanımızda kıza kötü davranıyordu , gereksiz kıskançlıklar yapıyordu . Evlendiler sonra ama boşandılar . Bence bu kadar bir uçuruma gerek yok. Lise mezunu olmak bu devirde bana değişik geliyor . Üniversite okumak çok kolaylaştı
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Tamam her yere üniversite açıldı okumanın kalitesi düştü. Ama yine de en azından kişi 2 yıllık da olsa okumalı. Üniversite ortamını görmeli. Elinde mesleği olsa bile bir diploması olmalı.
Ailem böyle düşünmüyor pek. Memur olanlar da sürünüyor kafasindalar. Ama mesele para değil

Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Aceleniz ne de hemen talip biriktirmeye başladınız? Sizin önce kariyer düşünmeniz gerek. Taaa küçük bir ilçeye yerleşme konuşmaları yaşınız için erken değil mi

Back
X