İlişkide eğitim düzeyinin önemi sizce var mıdır ?

Hiç taşlamıyorum, hatta görüyorum ve arttırıyorum...
Artık her köşe başı ilçe isimleri ile açılan üniversiteler ile doldu...
kaliteli bir üniversitede, saygın bir bolumden mezun olmadıkça üniversite mezunu olmak benim açımdan bir şey ifade etmiyor.
Çocuklarım da yarın obur gün üniversite okumayacağız dese zerre üzülmem. Okumasın.
Okuyup zamanını orada harcayacağına gitsin bir kaç dil ogrensin, bir sanatla bir zanaatle uğraşsın.
Kendine böyle bir yol çizip meslek edinsin çok daha mutlu olurum...
Bir konuda eğitim almak önemlidir ama estetik zevki ve beceriyi destekleyen okul görmedim henüz

o üniversitelerde sunulan şey eksik öğretimdir ancak, eğitim bile değildir bence.
ankarada öyle liseler var mesela benim diyen lisansa taş çıkarır.

Olumlu örnekler tabi ki var ama ben kendi açımdan yorumlayacağım.
Açıkçası benim için önemli... Hatta benimle aynı dilleri bilen biri olsun istiyorum hayatımda. (İngilizce, fransızca)
Hatta evdeyken ara sıra o dillerde konuşalım... Altyazısız filmler izleyelim.
Dil ve edebiyat ile ilgili tartışmalar yapalım vs. vs.

kesinlinle önemli arkadaşlar üzgünüm eşim lise mezunu ben üniversite hiç anlaşamıyoruz bu kendini geliştirme falan laf çünkü insan üniversitede bi çok şeyi yaaşyıp görüyorsun kız erkek ilişkilerini anlıyosun iki taraf içinde geçerli daha olgun oluyorsun sosyalleşiyorsun üniversite hayatı görmemiş bi insan ne sosyalleşebiliyor ne sizinle aynı konulara aynı pencereden bakabiliyor nede iletişimi sizin gibi düzgün olabiliyor tamamen farklı olduğunu düşünüyorum tabiki istisnalar olabilir nadirde olsa. :S

Evlilikte, tarafların eğitim durumundan ziyade, yetiştikleri ailelerinin eğitim, ekonomik ve kültürel durumu uyum açısından önemli. Tamam, kendini geliştirmiş biri, lise mezunu da olsa, yüksek lisans sahibi birine pekala uyum sağlayabilir, hatta ondan önde de olabilir, üni.lerin kalitesi de, programlarının yeterliliği de tartışılır zaten bir noktada. Ama burada, tıp fakültesi mezunu olup, karısını erkek doktora göndermeyenini de okudum, bilmem nerede doktora yapıp, akşamları eşine dayak atıp ona "Sen kadınsın, yerini bil!" diyeni de okudum.

Bu iş, görgü işi, taklit işi. Anne babada ne gördüyse topluyor çocuk; bu tip durumlarda, aileye bakılması, ailedeki kadın-erkek ilişkisinin çözümlenmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

Hiç taşlamıyorum, hatta görüyorum ve arttırıyorum...
Artık her köşe başı ilçe isimleri ile açılan üniversiteler ile doldu...
kaliteli bir üniversitede, saygın bir bolumden mezun olmadıkça üniversite mezunu olmak benim açımdan bir şey ifade etmiyor.
Çocuklarım da yarın obur gün üniversite okumayacağız dese zerre üzülmem. Okumasın.
Okuyup zamanını orada harcayacağına gitsin bir kaç dil ogrensin, bir sanatla bir zanaatle uğraşsın.
Kendine böyle bir yol çizip meslek edinsin çok daha mutlu olurum...
Bir konuda eğitim almak önemlidir ama estetik zevki ve beceriyi destekleyen okul görmedim henüz
+1 de benden. Adını sanını duymadığım saçma sapan üniversiteler var. Ha okumuşsun ha okumamışsın.

Lise mezunu koca bir sure sonra asagilik kompleksine girer, sizin okudugunuz universiteyi hor gorur, hakaret eder,okudun da nooldu vs gibi. Degersizlestirmeye calisir yani.
Asla asla lise mezunu biriyle evlenmem.

genelde eğitim konularında ve maaş konularında erkek kadından daha alt konumdaysa sıkıntı yapıyor.

Eskiden olsa onemli derdim,
Simdi elini sallasan lisans mezununa carpiyor,
Adam edebiyat fakultesi mezunu, oturmus kahve iciyoruz, ben kitap okumam nefret ederim bence genel kuturune de faydasi yok, ekşiden ogreniyorum bilmedigim seyleri diyor.
Herkeze hayirli cumalar diye mesaj atanlari saymiyorum bile.
Neyse onemli olan dunya gorusu ve yasam tarzlarının uymasi, digerleri sadece etiket.

o üniversitelerde sunulan şey eksik öğretimdir ancak, eğitim bile değildir bence.
ankarada öyle liseler var mesela benim diyen lisansa taş çıkarır.
Var öyle yakınımız...
Çocuk iyi bir liseyi bitirdi, puanı iyi olmasına rağmen ziraat okuyacağım dedi, organik tarım işi yapmayı hedeflemiş kendince, 2 yılını okudu, hemde iyi bir üniversite :)
Sonra bu iş okulda bu okulda olmaz dedi ayrıldı 3. Senesinde, 1 sene yanlış hatırlamıyorsam Viyana ya gitti, ekolojik tarım ile ilgili eğitimlere katıldı.
Türkiye ye döndü bir çiftlikte calıstı...

Şimdi dediğini yaptı, bilmem kaç dönüm organik tarım ekip biçiyor... başta pazar bulma konusunda biraz zorlandı ama o da yoluna girdi...
Şu an epey iyi kazanıyor.

Şimdi bu çocuk üniversite mezunu degil ama 2 yabancı dili var...
Üniversitede ilgili bölüm bitiren herkesten çok biliyor.
Mezunlar işsizken kendi işinin patronu...
Ve sevdiği bir hayatı var.. okumaya, düşünmeye vakti var.
hem özeniyorum hem üniversite mezunu olmakla kıyas yapınca çocuklarım için daha çok isteyeceğim bir hayat...

Türkiye düzeyinde iyi sayılabilecek bir bölüm okuyorum.

5 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşım ise açıköğretimden liseyi bu yıl bitirecek.

Bugüne kadar her konuda konuşabildik, tartışabildik. Sürekli okur, araştırır. Herhangi bir bölüm okuyup gezip tozup mezun olmuş önlisans/lisans öğrencisinden değil farkı, niteliksiz mezun olmuş bu tür öğrencilerden çok daha fazlası olduğunu düşünüyorum.

Kafa yapınızın, yaşam tarzınızın uymasının daha önemli olduğunu düşünenlerdenim

Var öyle yakınımız...
Çocuk iyi bir liseyi bitirdi, puanı iyi olmasına rağmen ziraat okuyacağım dedi, organik tarım işi yapmayı hedeflemiş kendince, 2 yılını okudu, hemde iyi bir üniversite :)
Sonra bu iş okulda bu okulda olmaz dedi ayrıldı 3. Senesinde, 1 sene yanlış hatırlamıyorsam Viyana ya gitti, ekolojik tarım ile ilgili eğitimlere katıldı.
Türkiye ye döndü bir çiftlikte calıstı...

Şimdi dediğini yaptı, bilmem kaç dönüm organik tarım ekip biçiyor... başta pazar bulma konusunda biraz zorlandı ama o da yoluna girdi...
Şu an epey iyi kazanıyor.

Şimdi bu çocuk üniversite mezunu degil ama 2 yabancı dili var...
Üniversitede ilgili bölüm bitiren herkesten çok biliyor.
Mezunlar işsizken kendi işinin patronu...
Ve sevdiği bir hayatı var.. okumaya, düşünmeye vakti var.
hem özeniyorum hem üniversite mezunu olmakla kıyas yapınca çocuklarım için daha çok isteyeceğim bir hayat...

burda da yüksek lisans mezunu olup doktor olup gerdek gecesinin sabahı anasına kanlı çarşaf götürmek isteyen kocaları okuyoruz.

yani bunlar karakter meselesi kişinin kendini eğitebilmesi meselesi.

burda da yüksek lisans mezunu olup doktor olup gerdek gecesinin sabahı anasına kanlı çarşaf götürmek isteyen kocaları okuyoruz.

yani bunlar karakter meselesi kişinin kendini eğitebilmesi meselesi.

O konuya diyecek tek şey,
Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalır :)

İnsanın kendisiyle alakalı bence..
5 senelik evliyim.sanirdim ki kendimi bayaa iyiyim ama eşim ilkokul mezunu ben lise..
Benden bin kat iyi ..

şimdi, lisans vaaaar lisans var..

genellikle diplomasıyla meslek sahibi olunan bölümlerden mezun insanların denk birliktelikler yaşaması beklenir.
doktor bir kadının sağlık memuruyla evlenmesi??? bilemedim.
zaten bu tip mesleklerde ego oluyor, karşı tarafa bunun yansıması, karşı tarafın kompleks yapması çok olası..
doktor bir adam hemşireyle evlenince belki bir nebze normal karşılanıyor ama doktor çevresinde bile adamı dışlıyorlar. (doğru bulmuyorum bir tespit yapıyorum)
bir hakim savcı kadının polisle evlenmesi keza, benzer bir örnek.

yani bizim gibi şark toplumlarında, etiketin önemli olduğu toplumlarda bunlar problem oluşturur.
yine de her ilişkiyi kendi dinamikleri belirler.

şimdi, lisans vaaaar lisans var..

genellikle diplomasıyla meslek sahibi olunan bölümlerden mezun insanların denk birliktelikler yaşaması beklenir.
doktor bir kadının sağlık memuruyla evlenmesi??? bilemedim.
zaten bu tip mesleklerde ego oluyor, karşı tarafa bunun yansıması, karşı tarafın kompleks yapması çok olası..
doktor bir adam hemşireyle evlenince belki bir nebze normal karşılanıyor ama doktor çevresinde bile adamı dışlıyorlar. (doğru bulmuyorum bir tespit yapıyorum)
bir hakim savcı kadının polisle evlenmesi keza, benzer bir örnek.

yani bizim gibi şark toplumlarında, etiketin önemli olduğu toplumlarda bunlar problem oluşturur.
yine de her ilişkiyi kendi dinamikleri belirler.

Aynen katiliyorum Onemli olan diploma olup olmamasi degil, nitelikli, prestijli, iyi gelirli bir bolum olmasi.

Ayrica bu zamanda lise mezunu kaldi mi ki? Herkes iyi kotu bir sekilde universiteye gidiyor zaten.

Maaşını verme/vermeme
Çalışan kadin/ ev hanımı
Sezaryen dogum/ normal doğum
Ogretmenler/ veliler
Doktorlar/ hastalar gibi
Ilişkide egitim/ kultur/ mezhep farklılıklarıyla ilgili de zibilyon tane konu açıldı.
Eksicilerin bir tabiri var: "Aramaya inanmak..."

Back
X