İlişkide eğitim düzeyinin önemi sizce var mıdır ?

Hiç taşlamıyorum, hatta görüyorum ve arttırıyorum...
Artık her köşe başı ilçe isimleri ile açılan üniversiteler ile doldu...
kaliteli bir üniversitede, saygın bir bolumden mezun olmadıkça üniversite mezunu olmak benim açımdan bir şey ifade etmiyor.
Çocuklarım da yarın obur gün üniversite okumayacağız dese zerre üzülmem. Okumasın.
Okuyup zamanını orada harcayacağına gitsin bir kaç dil ogrensin, bir sanatla bir zanaatle uğraşsın.
Kendine böyle bir yol çizip meslek edinsin çok daha mutlu olurum...
Bir konuda eğitim almak önemlidir ama estetik zevki ve beceriyi destekleyen okul görmedim henüz

Günümüzde artık üniversitelerin tek başına öğrenciye bişey katacağını beklemek çok komik. Şu an olay tamamen insanın kendisinde bitiyor. Ben o saygın okullardan mezun olmuş boş insanlar gördüm, tek amaçları üniversitenin etiketini taşımak olunca okulun hakkını kesinlikle verememişler. Artık tamamen insanın kendisine kaldı yani. Ben x üniversitesinin ekonomi bölümüne zamanında sırf diplomam olsun diye geldim. İnancım, hedefim yoktu. Tahmin edemeyeceğiniz kadar çok şey öğrendim ve benim bakış açımı o kadar genişletti ki, o diplomanın sektörde ne işe yarayacağı umrumda değil artık. Çünkü o sadece kağıt parçasıymış aslında benim için. Hem bölüm hem de üniversite hayatının bana kattığı her şeyi alıp çıktım ve alamayanlar için üzülüyorum. Tabi çok iyi hocalarım falan vardı ama, ben öyle hocalar beklemiyordum. Bizde öğrenci kitlesi çok kötüydü, çok boşlardı. Genel hali öyle zaten öğrencilerin. Okuduğum okul gayet sıradan bir üniversite, benim için de birileri "bu okulda ekonomi okusa ne olur lise mezunu olsa ne olur" diyebilir ama hiç umrumda olmaz. Ben kazanacağımı kazandım, herkes hayatına baksın der geçerim. Ama tamamen insanla alakalı.

Eğitim amaçlı düşünmemek lazım konuyu. Eğitimi kendiniz için alırsınız. Ama Üniversite okumakla dünya görüşü edinirsiniz, insan ilişkileri öğrenirsiniz, biraz daha hayata hazırlanırsınız. Her üniversite okuyan belli bir vasfı edinecek diye birşey yok, bunun okulla bölümlede alakası yok. Öncelikle aile kültürü, gelenekçi olup olmaması, kendini geliştirmeye hevesli olması lazım ki eğitimin üzerine kendi birşeyler katabilsin. İş her halukarda kişinin kendinde bitiyor, ailede bitiyor. Benim için benimle denk okumuş olması evet önemli ama ailesi, sosyal hayatı, dünyaya nasıl baktığı daha önemli kriterler.
Ben lisans mezunuyum ama eşimin eğitiminin yanında esamesi olmaz, bazen öyle sosyal çevremiz oluyor ki durumu kotaramasam, uyum sağlayamasam eşimin yanında yer alamam ki.

Eğitim denen şey zaten sadece okulda alınmaz, alınsa bile liseye kadar alınmıştır zaten.

Üniversite meslek edinmek içindir.
Farzedin ki ben tıp okudum, akşam kocamla evde ameliyat mı yapacağım yani.
Farzedin ki öğretmensiniz, evde de mi öğretmenlik yaparsınız?

Eve gelince herkes mesleki kimliğinden sıyrılır, önce insan olur, sonra kadın/erkek olur, sonra eş/sevgili olur, sonra anne/baba olur. Bunlardaki başarının sırrı da herhangi bir okulda verilmez. Çoğunlukla aileden öğrenilir.

Düzgün yazan, okuyan bir kocam olsa ama bana yalan söylese ne olacak.
Doktora yapmış bir kocam olsa ama beni aldatsa ne olacak.

Eş/sevgili olabilme vasıfları içinde mesleki bilgisinin çok iyi olması yer almaz, sorumluluk sahibi olması, bana güven vermesi, beni yarı yolda bırakmayacağına inandırması yeterli.

Eğitim denen şey zaten sadece okulda alınmaz, alınsa bile liseye kadar alınmıştır zaten.

Üniversite meslek edinmek içindir.
Farzedin ki ben tıp okudum, akşam kocamla evde ameliyat mı yapacağım yani.
Farzedin ki öğretmensiniz, evde de mi öğretmenlik yaparsınız?

Eve gelince herkes mesleki kimliğinden sıyrılır, önce insan olur, sonra kadın/erkek olur, sonra eş/sevgili olur, sonra anne/baba olur. Bunlardaki başarının sırrı da herhangi bir okulda verilmez. Çoğunlukla aileden öğrenilir.

Düzgün yazan, okuyan bir kocam olsa ama bana yalan söylese ne olacak.
Doktora yapmış bir kocam olsa ama beni aldatsa ne olacak.

Eş/sevgili olabilme vasıfları içinde mesleki bilgisinin çok iyi olması yer almaz, sorumluluk sahibi olması, bana güven vermesi, beni yarı yolda bırakmayacağına inandırması yeterli.

+ 100 diyorum,..
diplomayla karakter sahibi olunmuyor,

Hayata bakışı iyi ve kendini geliştirebilmişse bir insan sorun olmaz. Ben yüksek lisans mezunu olmak üzereyim sevgilim önlisans mezunu. Annem ilkokul mezunu babam üniversite mezunu. Bunlardan kaynaklı bir problem yaşanmadı ama insandan insana değişiyor işte.

Bunu etkileyen pek çok parametre vardır bence.
1. Alt eğitime sahip kişi kompleksli mi, üst eğitime sahip kişinin egosu yüksek mi? Öyleyse olmaz.
2. Bir kişi kültürel açıdan kendini geliştirmemişse ya da diğeri kendini geliştirmemişse de olmaz.
3. Eğer ailelerden biri diğerinin eğitim durumuyla alakalı memnuniyetsizlik içindeyse de olur ama zor olur. Ailelerden etkilenmeyen bireyler lazım.
4. Lisanstan lisansa fark var, eğer biri lise mezunu diğeri de iyi bir meslek sahibi veya iyi bir okul mezunu değilse zaten teoride olmasa da pratikte ikisi de aynı şeyler, gayet de olur.
5. Bir taraf okumaya hevesliyse fakat diğer taraf imkanı olduğu halde okumayı gereksiz gördüğünden okumadıysa da olmaz, bu zaten ciddi bir vizyon farkıdır.
Yukarı bakarsak aile parametresi haricinde hemen hemen hepsi vizyonla ilgili, kimi okullar vizyonu öyle geliştirir ki kişi kendinden alt eğitimde biriyle mutlu olamaz, kimi okullar da vizyon geliştirmeden diploma verdiğinden ötürü -hatta Türkiye'deki çoğu okul böyle diyebiliriz- iki farklı eğitimden kişi çok mutlu olabilir. Kimi de zorluklarla mücadele etmekten okuyamamıştır ama okumaya öyle heveslidir ki bu vizyonla kendini geliştirir. Bu yapmaktan hoşlanılan şeyler, beklenen ve istenen hayat standardı gibi vizyonla ilgili şeylere bağlı tamamen. Eğitim kiminde bu vizyonu arşa çıkarıyor, kimi de lise mezunu kafasıyla aynı kafada kalıyor, eğitimi olmayan kimisi de inanılmaz bir hayat görüşüne sahip olabiliyor.

Şimdi şöyle bir laf vardır hani ; eğitim cahilliği alır, eşeklik baki kalır
Ne eğitimli dediklerimiz var daha iki lafı bir araya getiremeyen
Ne lise ilkokul mezunlarıda var kendini durmadan geliştiren
Özetle hiç önemli değil. Analiz etmeniz gereken tek şey kendini yetiştirip yetiştirmedigi

valla eşim sınıfta kala kala ilkokulu zorla bitirmiş biri ben lise mezunuyum hoş aramızdaki eğitim farki önemli değil ama biz gayette anlaşıyoruz hiç bi sorun cikmiyr yani..

Eşlerin Ortaokul ve lise mezunu Olması çok farketmiyor ama lisans ve lise olunca maleesef illaki eksik olan bunu evlilik yaşamının ileriki yıllarında hissettiriyor yaptığı garip ve komik davranışlarla.. Çevremde bu tarz bayanlar vardı.. Eşi konumlu..Kimi resim kursuna gidip ressamım derdi:))) Kimi mahalli gazetede köşe yazısı yazıp:))) Yazarım derdi.. Herkes de dudak altından gülerdi.. Yazık..

Lisans mezunu ile Lise mezunu mesela ileride ne gibi sorunlar yaşarlar . Sevgili/eş durumunda sorun yaşanır mı ?
Okumuş bir sürü cahil var bakış açıları gelişmeyen insanlar isterse doktora yapsın değişmez sen bunu tartıp biçmelisin geliştirmişse kendini ilkokul mezunu ile olsa farketmez eğitim sadece okullarda o diplomalarda değil.

eğer lise mezunu kişisinin gelir düzeyi yüksekse fark etmez ama hem lise mezunu hemde gelrii düşükse o iş olmaz kendini geliştimek falan hikaye çok kültürlü ama geliri düşük bir işte çalışıyor ben tercih etmem

Herseyden önce toplum insanı olmalı nasıl davranması gerektıgını bılmelı ,konusmasını bılmelı yoksa egıtımı üniversite olmus bı bk yaramıyor.

Merhaba kızlar,
Konuyu hortlatmis gibi olacağım fakat. Ben de aynı soruyu soruyorum kendime. Yurtdışında yaşıyoruz eşim lise mezunu ticaretle uğraşıyor ben ise yüksek bilgisayar mühendisiyim geçen ay Master diplomamı aldım, iyi bir şirkette çalışıyorum. Eşimle bazen sorunlarımız oluyor, özellikle iletişimde ve kültür konusunda. Yani bazı söylediğim şeyleri anlamıyor, benimle izlediğim bi yabancı diziyi izlemiyor, genelde superherolu marvel serisi filmler izler yada aksiyonlu bişeyler. Adam hep aynı yani kendini hiç bi konuda geliştiriyor. Çok çalışıyor bazen günde 13 saati buluyor ama bazen birbirimize uygun olmadığımızı düşünüyorum çünkü sosyallesmiyor benimle, düşünüyorum kariyerimde daha üst bi düzeye gelsem is yemeğine beraber gitsek ne yaparım diye.. Ama başka pencereden bakınca, o benim burada elim ayağım, çok merhametli, her ihtiyacımı kendinden önce görür karşılamaya çalışır, beni çok sever. Yani işin içinden çıkamıyorum. Soracaksınız niye evlendin diye, çünkü farklı bi karakter olduğunu sandım, ikimizde birbirimizi yaraliyken bulduk yaralarımızı sarıp hayatımızı kurarken bu konuya pek önem vermemistim. Ama şimdi düşünüyorum seyahat edemiyorum, tatil yapamıyorum çünkü o çok çalışıyor, bi sosyal yaşantımız yok, aynı şeylerden zevk almıyoruz.gunumun nasıl geçtiğinden bahsettiğim, mesela işte şöyle oldu şunu yapicam falan dediğimde kulak asmiyor çünkü anlamıyor ben de paylaşamamis oluyorum. Kendimi bazen kotu hissediyorum ama ayrılırsak da vicdan azabı çekerim ve onu seviyorum ama çok mutlu da değilim..

Merhaba kızlar,
Konuyu hortlatmis gibi olacağım fakat. Ben de aynı soruyu soruyorum kendime. Yurtdışında yaşıyoruz eşim lise mezunu ticaretle uğraşıyor ben ise yüksek bilgisayar mühendisiyim geçen ay Master diplomamı aldım, iyi bir şirkette çalışıyorum. Eşimle bazen sorunlarımız oluyor, özellikle iletişimde ve kültür konusunda. Yani bazı söylediğim şeyleri anlamıyor, benimle izlediğim bi yabancı diziyi izlemiyor, genelde superherolu marvel serisi filmler izler yada aksiyonlu bişeyler. Adam hep aynı yani kendini hiç bi konuda geliştiriyor. Çok çalışıyor bazen günde 13 saati buluyor ama bazen birbirimize uygun olmadığımızı düşünüyorum çünkü sosyallesmiyor benimle, düşünüyorum kariyerimde daha üst bi düzeye gelsem is yemeğine beraber gitsek ne yaparım diye.. Ama başka pencereden bakınca, o benim burada elim ayağım, çok merhametli, her ihtiyacımı kendinden önce görür karşılamaya çalışır, beni çok sever. Yani işin içinden çıkamıyorum. Soracaksınız niye evlendin diye, çünkü farklı bi karakter olduğunu sandım, ikimizde birbirimizi yaraliyken bulduk yaralarımızı sarıp hayatımızı kurarken bu konuya pek önem vermemistim. Ama şimdi düşünüyorum seyahat edemiyorum, tatil yapamıyorum çünkü o çok çalışıyor, bi sosyal yaşantımız yok, aynı şeylerden zevk almıyoruz.gunumun nasıl geçtiğinden bahsettiğim, mesela işte şöyle oldu şunu yapicam falan dediğimde kulak asmiyor çünkü anlamıyor ben de paylaşamamis oluyorum. Kendimi bazen kotu hissediyorum ama ayrılırsak da vicdan azabı çekerim ve onu seviyorum ama çok mutlu da değilim.. Ama yurtdışında da iyi bir Türk eş bulmak çok ama çok zor.

Lise mezunu olup , lisans hatta master yapanlara kıyasla daha kaliteli insanlar tanıdım.
Ailesinden aldığı terbiye ahlaka bakmanı öneririm.

Merhaba kızlar,
Konuyu hortlatmis gibi olacağım fakat. Ben de aynı soruyu soruyorum kendime. Yurtdışında yaşıyoruz eşim lise mezunu ticaretle uğraşıyor ben ise yüksek bilgisayar mühendisiyim geçen ay Master diplomamı aldım, iyi bir şirkette çalışıyorum. Eşimle bazen sorunlarımız oluyor, özellikle iletişimde ve kültür konusunda. Yani bazı söylediğim şeyleri anlamıyor, benimle izlediğim bi yabancı diziyi izlemiyor, genelde superherolu marvel serisi filmler izler yada aksiyonlu bişeyler. Adam hep aynı yani kendini hiç bi konuda geliştiriyor. Çok çalışıyor bazen günde 13 saati buluyor ama bazen birbirimize uygun olmadığımızı düşünüyorum çünkü sosyallesmiyor benimle, düşünüyorum kariyerimde daha üst bi düzeye gelsem is yemeğine beraber gitsek ne yaparım diye.. Ama başka pencereden bakınca, o benim burada elim ayağım, çok merhametli, her ihtiyacımı kendinden önce görür karşılamaya çalışır, beni çok sever. Yani işin içinden çıkamıyorum. Soracaksınız niye evlendin diye, çünkü farklı bi karakter olduğunu sandım, ikimizde birbirimizi yaraliyken bulduk yaralarımızı sarıp hayatımızı kurarken bu konuya pek önem vermemistim. Ama şimdi düşünüyorum seyahat edemiyorum, tatil yapamıyorum çünkü o çok çalışıyor, bi sosyal yaşantımız yok, aynı şeylerden zevk almıyoruz.gunumun nasıl geçtiğinden bahsettiğim, mesela işte şöyle oldu şunu yapicam falan dediğimde kulak asmiyor çünkü anlamıyor ben de paylaşamamis oluyorum. Kendimi bazen kotu hissediyorum ama ayrılırsak da vicdan azabı çekerim ve onu seviyorum ama çok mutlu da değilim.. Ama yurtdışında da iyi bir Türk eş bulmak çok ama çok zor.
Ama sizin bahsettiginiz seyler esinizin egitim seviyesi ile ilgili degil ki.. cok calisan, tatile, eglenceye vakit ayiramayan biri. Biraz da karakteri ile ilgili.. canindan bezmis gibi bir profil canlandi gozumde..

Back
X