- Konu Sahibi sevimlihayalet101
Hiç taşlamıyorum, hatta görüyorum ve arttırıyorum...
Artık her köşe başı ilçe isimleri ile açılan üniversiteler ile doldu...
kaliteli bir üniversitede, saygın bir bolumden mezun olmadıkça üniversite mezunu olmak benim açımdan bir şey ifade etmiyor.
Çocuklarım da yarın obur gün üniversite okumayacağız dese zerre üzülmem. Okumasın.
Okuyup zamanını orada harcayacağına gitsin bir kaç dil ogrensin, bir sanatla bir zanaatle uğraşsın.
Kendine böyle bir yol çizip meslek edinsin çok daha mutlu olurum...
Bir konuda eğitim almak önemlidir ama estetik zevki ve beceriyi destekleyen okul görmedim henüz
Günümüzde artık üniversitelerin tek başına öğrenciye bişey katacağını beklemek çok komik. Şu an olay tamamen insanın kendisinde bitiyor. Ben o saygın okullardan mezun olmuş boş insanlar gördüm, tek amaçları üniversitenin etiketini taşımak olunca okulun hakkını kesinlikle verememişler. Artık tamamen insanın kendisine kaldı yani. Ben x üniversitesinin ekonomi bölümüne zamanında sırf diplomam olsun diye geldim. İnancım, hedefim yoktu. Tahmin edemeyeceğiniz kadar çok şey öğrendim ve benim bakış açımı o kadar genişletti ki, o diplomanın sektörde ne işe yarayacağı umrumda değil artık. Çünkü o sadece kağıt parçasıymış aslında benim için. Hem bölüm hem de üniversite hayatının bana kattığı her şeyi alıp çıktım ve alamayanlar için üzülüyorum. Tabi çok iyi hocalarım falan vardı ama, ben öyle hocalar beklemiyordum. Bizde öğrenci kitlesi çok kötüydü, çok boşlardı. Genel hali öyle zaten öğrencilerin. Okuduğum okul gayet sıradan bir üniversite, benim için de birileri "bu okulda ekonomi okusa ne olur lise mezunu olsa ne olur" diyebilir ama hiç umrumda olmaz. Ben kazanacağımı kazandım, herkes hayatına baksın der geçerim. Ama tamamen insanla alakalı.