İlişkide eğitim farkı

englishmaster

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2020
1.005
1.788
83
Merhaba arkadaşlar benim size bir sorum olacak ilişkide eğitim farkı çok sorun yaratır mı benim çok iyi bir kariyerim olmasada 21 yaşındayım İngilizce öğretmeni olacağım iyi bir üniversitede okuyorum konustugum kişi 24 yaşında lise mezunu şu an işsiz ama iyi anlaşıyoruz fakat bu mesele içime sinmiyor pek sizce ne yapmalıyım böyle bir ilişki yaşayan var mı?

Siz sorun etmişiniz ki konu açmışsınız

Ne kadar sorun değil deseniz de yeterli sevgi yoksa bir yerde patlak veriyor. Ama zıt örnekleri de var tabii ki. Böyle bir akrabamız vardı. Kadın İngilizce öğretmeni, adam telefoncuda çalışıyor. Evlendiler 2-3 sene oldu, bir sorun falan da olmadı.

Yani kişiye göre değişir, okumamıştır ama kültürlü, tuttuğunu koparan, kendine hayran bırakan biridir, olur. 24 yaşındaki işsiz biri de, ne bileyim, istemezdim ben.
Aslında çalışıyordu ama çıkarıldı.İleride düzenli bir işi olur mu olmaz mı bilmiyorum

Ben iki yıllık üniversite bitirdim daha sonra açık öğretimden dört yıla tamamladım nişanlım lise terk ama benden çok daha iyi para kazanıyor ve kendini geliştirmiş biri. Bunun sorun olup olmaması biraz da size bağlı. Beni rahatsız eden tek şey kitap okumaması çünkü msj yazarken bu bazen belli oluyor ama onu da aşılamaya çalışıyorum. Bu arada benim daha önce görüştüğüm okumuş ve çok iyi bir mesleği olan biri vardı ama hiçbir açıdan nişanlımın tırnağı bile olamaz.

Önemli bacım çok önemli hemde

evin, iyi bir arabanın, güzel bir telefonun karakterden önde geldiği bir ülkede sizin de böyle düşünmeniz normal. zaten sizin de içinize çok sinmemiş ki ayrılmanızın doğru olduğunu söylememiz için konu açmışsınız.

Denklik çok önemli sevgiliyken fark etmeyebilirsin ama evlilikte ne kadar önemli olduğunu anlarsın. Ayrıca sadece senin için değil ailelerin gözünde de çok önemli bir taraf beğenmezse devamlı aşağılar, gömer canınızı sıkarlar. Bu iş olmaz dengin birini bulmalısın

Merhaba, para pul meraklısı biri asla degilim. Öncelikle yanlış anlaşılma olmaması adına bunu söylemek istedim. İnsanın kendisini geliştirmis olması çok önemli. Ben sosyal statüye önem veren biriyim. Bana göre; ciddi düşünülecek bir ilişki ise sohbet, muhabbet, ortak zevkler, paylaşımlar, hayata bakış açıları çok çok önemli ve tecrübelerime göre sosyal statü ile genellikle bu durum doğru orantılı. İstisnalar elbette olabilir. Ben lise mezunu olmasından çok bir işinin olmamasına takıldım. Bence sorun burada. Özellikle Türk erkekleri bunu ileride yüzde 95 sorun yapıyor. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Denklik şart evlilikte. Özellikle erkekler kadının daha eğitimli olmasını bir süre sonra sorun etmeye başlıyor.
Açıkçası destan yazmıştım buraya az önce ama kimseyle uğraşamam diye sildim. Eğitimin,okul sıralarında dirsek çürütmenin tadını almış biriyle evlenin derim.

O halde sen doktora mezunu birisi ile birlikte olamazsın, o da senden eğitim olarak üstün. Eğitim farkı demiyelim ona da, kendini yetiştirebilmek, anlayışı yüksek olmak diyelim mesela. Bir insan kendini yetiştirmediyse, isterse doktora yapsın boş. Leb demeden, tuzlu mu olsun tuzsuz mu diyen birisi ile tuzlu leblebi istiyorum dediğin zaman suratına mal mal bakan birisi bir olur mu? Bir insan eğitimi ne olursa olsun dediğim gibi kendini geliştirmişse, anlayışı iyiyse, iyi de bir işi varsa gerisi gönüllere kalmış.

kaldı ki, içine sinmeyen bir ilişkiyi sürdürmenin de bir faydası olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…