iliskide kiskancligi nasil yenebilirim? Ve sarki konusunda hakli miyim?

SexyToiletPaper

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
65
6
36
İstanbul
Selamlar.

Bir kac gundur icimi yiyen bir konu var. erkek arkadasimla yaklasik 1.5 yildir beraberiz. Okulun son senesinde tanismistik, cok yakin 4lu bir arkadas grubu var yakinen tanimiyorum fakat biliyorum onlari da, bi oturup kahve icmisligimiz falan var yani hepsiyle.

Neyse bu gruptan 2 kiz var, birinin adi da Ceyda. Bu ceyda cok konuskan herkesin sevdigi bicir bicir bir kiz herkes onu kafa bir kiz olarak goruyor komik biraz da eglenceli birisi yani. Ilk baslarda sevgilim bu kiz icin bir iki kez cok iyidir, candir, herkese bi tane lazim falan demisti ve biraz garipsemistim dediklerini. Bi de mesela bir keresinde ikimiz okulu asip plan yapmistik nereye gitsek diye konusurken ceyda da surdaymis oraya gidelim ki falan demisti buna benzer olay bir kac kez yasandi. Ama bunlar iliskinin baslarinda oluyor yani, hani ne bileyim daha kac gunluk sevgiliyiz ama baska bi kiz hakkinda candir o ya falan diye konusuyor, ya da basbasa vakit gecirebilecekken ceydanin ya da arkadaslarinin oldugu yere gitmeyi istiyor.

Sonra bir keresinde de bi yemek soylemisti yiyelim diye ben de yemek istemedim durup dururken ceyda olsa yerdi demisti.

Sonra bu olaylarin uzerinden cok zaman gecti, bir daha bu sekilde bir sey yasamadik. Sevgilim arkadaslarina cok duskundur o yuzden benim de onlarla arkadas olmami istedi falan diye dusundum ki hala oyle dusunuyorum ama elimde olmadan o kiza sinir oluyorum, onunlayken daha cok egleniyomus, onu daha cok (arkadas olarak da olsa) seviyormus gibi geliyor ve bunu dusundukce icim sikiliyor.

Neyse en son bir sebepten tartismistik ve bana telefonunu verip al bak istersen demisti o sirada bakarken sekmeler acildi ve o dortlu arkadas grubunun whatsapp konusmasi gozuktu. Birbirlerine kankam falan diye hitap etmisler, evet asiri normal bir sey ama sinir olmaktan kendimi alamadim. Asil olay ise bana bir ara gitar calip sarki soylerken ses kaydi atmisti (izin alip girdim bu kisma), whatsappten yollamisti bunu cok net hatirliyorum. Aradan baya zaman gecti, neyse ayni sarkiyi gruba yollayip ceyda senin icin kaydettim bunu demis. Sarki da caddelerde ruzgar.

Bunu gorunce hem hayal kirikligi yasadim hem sinirlendim, baska bir kiza sarki kaydetmek ne alaka? Ben de bana ozel kaydetti sanmistim o yuzden hayal kirikligi yasadim. Bir de acaba aralarinda gitar calabilir misin calamaz misin gibi bir muhabbet ni gecti de onun icin mi kaydetti emin olamadim ama oyle de olsa taa onceden kaydettigi seyi senin icin kaydettim diye yollamasi garip geldi. Ilk bana atmisti cunku sarkiyi.

Siz ne dusunuyorsunuz? Gereksiz kiskanclik yapiyorum degil mi? Nasil yenebilirim bunu? Yine de sarki olayi hala garip geliyor bana, yorumlarinizi merak ediyorum.

Gerekliliği gereksizligi sizinle alakali birşey. Bazilari eslerinin/sevgililerinin, kadinlarla el ense olmasini veya samimi olmasini normal karşılar. Ben kendi adıma normal karşılamıyorum. Bu yüzden kadinlarla "canim kankam" modundaki tipler hiç hayatimda olmadi. Eşimin samimi kadin arkadaşı yoktur. İsyerinde kadin arkadaslari var ama onlarlada iş disinda bir girusmesi, konuşması yoktur.

Tesekkur ederim oncelikle ikinize de. Ben karsi cins arasinda yakin arkadaslik olmasini normal karsiliyorum ama bunun sinirlari var, mesela arkadasinin derdini dinlersin, yardimina kosarsin beraber eglenirsin gezersin vs ama is boyle canimli cicimli seylere geldigi zaman, ya da fiziksel temas/samimiyet fazla kactiginda hoslanmiyorum. Bence insan sevgilisine her zaman en ozeli oldugunu hissettirmeli.

Benim kiskanclik yaptigim konu o kiz sanki onun icin ozelmis gibi geliyor, ama ben mi abartiyorum bilmiyorum. Bisey deyip kac yillik arkadasliklarini bozmak istemiyorum ya da kiskanc kiz damgasi yemek istemiyorum, ayrica o kizin totosunu kaldirmak gibi bir niyetim hic yok (sevgiliminkini de) ama bu konuda icim icimi yiyor o kizin adi gectiginde sinirleniyorum istemsizce.

Bence gereksiz bir kıskançlık değil. Ya da ben de kıskanç bir yapıda olduğum için gereksiz gelmedi. Kankaysa kankadır. Herkesin yeri ayrıdır fakat sürekli ondan bahsetmesi ve size özel olan bir şarkının senin için diye arkadaşına göndermesi çokta hoş bir davranış olarak gelmedi bana. Buna benzer bir durum başıma geldi ve ben nedenini sormuştum. Bir nebze içim rahatlamıştı. Bence sizin de aklınızda soru işareti kalacağına bu durumu sevgilinize sormanız daha iyi olur.

Bana göre, hiç bir normal erkek bunu yapmaz!..
Eşinin yanında, başka bir kadın için ''CANDIR'' diyen erkeğe ben normal gözle bakmam!.
Siz Kıskanç değilsiniz ki, şayet siz kıskanç olmuş olsaydınız bu erkekle yapamazdınız!
Bu adama bile tahammül ediyorsanız şayet,size bravo

Sormayi inanin istiyorum ama o kizi kiskandigimi dusunmesindense olmeyi tercih ederim :d ayrica kiz bunu bi sekilde hissederse hic olmaz, yani sevgilim kiza soylemez tabi ama bilemiyorum. sarki meselesinin aslini ogrenmek istiyorum cidden. O sarkiyi bana whatsappten attigina eminim, whatsapp konusmalarimiz 1-2 ay geri gidiyor ve hepsini bastan sona okudum sarki yok, demek ki daha once atmis. O arkadas grubuna ise 1 hafta once yollamis, ya da daha yeni de olabilir.

Ayrica bu kiz surekli gruba kendi fotograflarini yolluyor, galeriye girdigimde benim fotografimdan cok onun vardi resmen. Diger arkadaslari da pek fotograf yollamamis bi tek o kiz surekli foto atmis. Sinir olmam icin +1 sebep

Ha ben direkt Ceyda'ya ilgisi var diyemem ama hoş bir şey değil. Ben direkt erkek arkadaşımla konuşarak bunun beni rahatsız ettiğini, kendimi özel hissedemediğimi, kanka-sevgili ayrımını neden yapamadığını pat diye sorardım. Cevaplarına göre de ne yapmam gerektiğini belirlerdim. Bir ilgi sezersem veyahut terslenirsem ilişkiyi bitirirdim. Herkesin bir yeri var, erkek arkadaşım bunu ayarlayamıyorsa benim için şüpheli bir durum bu.

Yaslarimiz 23-25 bu arada

Normal degil o halde. Muhabbetlerden 19 20 gibi sanmistim. O yaslarda kankam kalpkalpkalp muhabbetleri normal oluyor da universite bitmis, artik normal karsilamiyorum. Bir de kankaysa da kanka, olur olmadik yerde ceyda demesi de, sizi iskillendirmek istemem ama, hos seyler dusundurtmuyor.
Benim de en yakin arkadaşlarımdan biri erkek, olur olmadik yerde x olsaydi diye aklima gelmez.
Bence de ustune dusulesi bi konu.
Sarki meselesini ise tam anlayamadim.

Şarkı konusuna gelene kadar normal demiştim ilişkinin başında da bahsetmesi alışkaliktan sonra düzeltmiş diye düşünmüştüm ama şarkıyı senin için Ceyda demesi benim bile içimi bı giciklandirdi ki hiç kıskanç bı insan değilimdir

Surekli derdini anlattigin, herşeyine kostugun, gezip, eglendigin biri bizaman sonra tabiki özel olur. Karşıcinsle, hemcinsin gibi arkadaşlık olmuyor. Cunku dozunu ayarlamak herkesin yapabileceği birşey değil. 10 sene arkadaş olup 10 sene sonra bu arkadaslarin evlendiğini bile gördüm. Kimse kimsenin kardesi, abisi olamaz. Siz hem cok samimi olsun ama arayada belli bir sınir girsin istiyorsunuz. O biraz zor.

Fazla paylaşım, fazla yakınlık getirir. Istisnalar olabilir tabi ama bu boyledir. Benimde taa liseden erkek arkadaslarim var ama oturup her derdimi, her sıkıntı mi paylasmadim. Surekli her firsatta disarda birlikte olmadik, gittigim yerlerde aklimda o kisi olmuyordu. Karsi cins arkadasliklarinin bircogunda ufak ufak flortleşme hareketleri gordugum çok oldu.

Sanki ona karşı hisleri var da karşılık bulamamış gibi geldi bana okuyunca. İlişkisi var diyemem ama boş da diyemem. Şarkı olayı benim için ayrılma sebebi olurdu direkt. Ne demek sana aylar önce yolladığı şarkıyı ona "senin için kaydettim" diye yollamak. Kıskançlık değil seninki, sevgilin ipin ucunu kaçırmış, rahatsız olman çok normal.

Degil mi bence de ergen gibi mic mic. Konusmayi cidden istiyorum ama arkadas grubunun arkamdan ay bizi kiskandi gibi bi yorum yapmasindansa olmesyi tercih ederim iyle gicik oluyorum ki. Bir de aevgilime karisan bir insan degilim, kiz arkadaslariyla gorusturmuyor konumuna dusmek de istemiyorum. Ki sevgilim aslinda cok meseafeli, laubali olmayan bi insandir yani.

Sarki meselesi ise soyle, bir ara sevgilim gitar calmaya merak saldi. Bana bir sarkiyi kaydedip yollamisti soyleyip calarken. Sonra ayni sarkiyi o arkadas grubuna atmis ve ceyda senin icin kaydettim bunu demis. Ama sarkiyi bana daha once atti, hani aralarinda gitar calabiliyorum diye muhabbet gectiyse kiz da merak edip istediyse atti diycem ama bana daha once atti. Bana ne zaman yolladigina bakmak icin whatsapp mesajlarimiza bastan sona baktim, mesajlar 1-2 ay geri gidiyor ve bu 1-2 ay icerisinde o ses kaydi yok yani bana 1-2 aydan daha once atmis. Kiza atali ise 1 hafta falan oluyor en cok.

Kiza sarki kaydedip yollamak nedir? Hadi yolluyosun senin icin kaydettim deme sen istemistin ya yolluyorm falan de dimi. O ne oyle yurur gibi ya.

Biseyleri hissetmissin zaten, bosuna hissetmemissin, var bisey. Kadin erkek dostluklarina/kankiliklerine inanmiyorum kesinlikle. Erkek arkadasinin dilinden Ceyda'nin dusmemesi tuhaf, sarki olayi tuhaf, Ceyda'nin fotolariyla dolu bir galeri tuhaf, Ceyda olsaydi soyle boyleler tuhaf. Tuhaf yani.

Gereksiz kıskanıyor kesin diye girdim konuya ama haklısın. Bana baya baya ceydaya aşık gibi geldi sevgilin ama kızdan yana bi şey olmadığından arkadaş ayağına devam ediyor. Al karşına konuş sakin sakin bu acabalarla devam etme

Ya bir de su var, ben mi yanlis hatirliyorum acaba bana atmadi da telefonla konusurken mi soyledi diyorum ama sarkiyi gruba attigini soylemisti arkadaslar benle dalga geciyor kotu soyledim diye de demisti ve hatta bundan bahsederken hani sana attigim sarki var ya onu gruba attim demisti. Yani bana attigindan hem fikiriz. Yanlis hatirlamiyorum, eger oyleyse bana atma tarihi 1-2 aydan daha eski.

Of cildircam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…