- 2 Mart 2015
- 10.362
- 24.795
- 598
- Konu Sahibi naylonprenses
-
Sevgilimin baba tarafı avukat mühendis eczacı vs.. dolu.. benim ailemde de ilk okuyan jenerasyon ben ve kuzenlerim.. Bende başta bu kültür farkını çok düşünmüştüm. E bi de maddiyat var. Aşırı zengin olmasalar da aylık evlerine 15-20 bin tl arası giriyordur. Ben olmaz ya bu iş diye başlarda çok düşündüm. Ama baktım bizden farklı değil yaşantıları,kültürleri,hayat görüşleri.. Sevgilim ile neredeyse aynı harçlığı alıyorduk. Ailesiyle de tanıştım. Hepsi çok mütevazi yasayan insanlar. 3 senedir hiç bir sorun yok çok şükür. Hatta şimdi ben çalışıyorum sevgilim hala okuyor çoğu yemeği ben ismarliyorum :)
Eğitimli insani nerden tanırım biliyo musun.. kendini "bir şey" zannetmemesinden. Çünkü eğitimli insan ne kadar çok şey bilmediğinin farkındadır.. ve cahil ne bilmediğini bile bilmediğinden kendini bilge sanar.
Demem o ki eğer eğitimden gerekeni almışlarsa o aileden hiç korkmayın. Terbiye onların paçalarından akar. Daime estagfurullah derler.
Ama aksi durumda uzak dur.
Bi de burda hep aksini gördük. Benim ailem zengin de işte efendime söyleyeyim sevdiğim adamın ailesi çok varoş. Ben takmıyorum ama sizce bu is olur mu diye soruluyordu hep. Ilk kez aksini görüyorum.
Sen bence eğitimden gerekeni almışsın. Allah sayılarınızı arttırsın inşallah .
Varlıklı ve eğitimli bir aile olduklarına göre "sonradan görme görgüsüzler"den değillerdir. Bu sebeple de insanları ayrıştıracaklarını sanmam. Evet belki aileler arasında çok sohbet edilecek konu bulunamayabilir ama hiç birimiz evde atomu parçalamıyoruz, elbet ortak bir noktada buluşulur.
Sırf şu konuyu açmış olmanız bile ailenizin size ne kadar iyi bir terbiye verdiğinin göstergesidir. Ellerinden öperim büyüklerinizin.
İşçi olmak suç değil ki. Kimse ailesini seçemez..İnsanlar da kendi seçimleri olmayan hiç bir şeyle yargılanmamalıdır.
Not: Benim ailem ile eşimin ailesi arasında da ciddi anlamda kültür farklılığı vardı. Maddi olarak çok fark olmasa da eğitim olarak uçurumdu diyebiliriz. (eşimin ailesinde tek üni okuyan eşim, o kadar diyeyim. Benim sülalede ise kolejde okumayan yok) Orta yol bir şekilde bulundu. Babalar zaten konuşacak bir konu buldular (en kötü memleketi kurtardılar), anneler ise biraz daha zor iletişim kurabilseler de sorun yaşamadılar.
Hindistan da mı yasıyorsunuz ne sınıfı. Ayrıca siz coktan kendinizi eziklemişsiniz yarın bir gun adamlar kasında kara var dese hemen konuyu sınıfa vurup bızı begenmediler dısladılar vs dersınız
Ben de size butun paradigmaların ötesinde biraz "özgüven" tavsiye ederimEziklemek mi? Ben ailemle de kendimle de gurur duyuyorum, ne eziklerim ne de birinin eziklemesine müsade ederim. Hiç alakası yok.
Ayrıca sınıf halen daha tüm dünyada ezme ezilme paradigmalarının en güçlü kesenidir. Cinsiyet, ırk, kimlik vs'den çok daha önce gelir. Biraz okumanızı tavsiye ederim.
Ben de size butun paradigmaların ötesinde biraz "özgüven" tavsiye ederim
İşinize gelen yorumlara nazik işinize gelmeyen yorumlara kabasınız.Sınıf kavramı dayanışma kavramı özgüven kavramı surekli kavramlar arasında bogulmayın ithamda da bulunmayın.Sahi beni hangi sınıfa soktunuz engin kavram bilginizle?Sizinle burada eğitim diploma okuma yazma kültür yarıstıracak değilim.Komplekslerinizden arınmanız dileğiyleOlası zorlukları merak edip sormak nasıl özgüvensizlik olabiliyor yahu? Ne acayipsiniz.
"Hiç sorun olmaz olursa da başımın çaresine bakarım" diyip buraya yazmasaydım mı özgüvenli olacaktım?
Dayanışma kavramının da, sınıf kavramının da, özgüven kavramının da anlamını bilmiyorsunuz, çok yazık.
İşinize gelen yorumlara nazik işinize gelmeyen yorumlara kabasınız.Sınıf kavramı dayanışma kavramı özgüven kavramı surekli kavramlar arasında bogulmayın ithamda da bulunmayın.Sahi beni hangi sınıfa soktunuz engin kavram bilginizle?Sizinle burada eğitim diploma okuma yazma kültür yarıstıracak değilim.Komplekslerinizden arınmanız dileğiyle
Çok mu dizi izliyorsunuz
Aristokratlar ve serfler mi var
Bir şey olmaz ailelerle ne kadar ilişki kurulacak ki
Ben burada yazarım bazen benim dedem ilköğretim müfettişi idi annem vs herkes üniversite mezunu şu an 60 yaş üstü olan annem İngilizce üniversite okumuş ipi kadının çalışmadığı dönemde çalışmış
Oğlum sıkılmasın diye 80 yaşındaki anneannem 3 yaşındaki oğluma kitap okuyordu bir ara
Eşinin ailesi köyde büyümüş Kv nin okuma yazması dahi yok ilk okuyanlar eşim ve kardeşleri
Hiç sorun yaşamadık
İşinize gelen yorumlara nazik işinize gelmeyen yorumlara kabasınız.Sınıf kavramı dayanışma kavramı özgüven kavramı surekli kavramlar arasında bogulmayın ithamda da bulunmayın.Sahi beni hangi sınıfa soktunuz engin kavram bilginizle?Sizinle burada eğitim diploma okuma yazma kültür yarıstıracak değilim.Komplekslerinizden arınmanız dileğiyle
Bir şeyler yazdım da sildim sonra uzatmayacağım iyi günlerÖncelikle, kavramlar arasında boğulmak ne alaka? Kavramlar kavramlardır, bunları doğru yerinde kullanıyorum. Yerinde kavram kullanmam kavramlar arasında boğulmak olmuyor ki? Siz de cümlelerinizde kavram kullanıyorsunuz, bu sizi onların içinde boğulmuş yapmaz.
İkinci olarak, sizi herhangi bir sınıfa sokmadım, ben sınıfınızı bilemem ki beyanınız olmadan? O nereden çıktı?
Son olarak, eğitim diploma yarıştırmak nereden çıktı? Hakikaten anlamadım, benim derdim sizinle veya başkasıyla bunu yapmak değil ki? Bunu nereden çıkardığınızı gerçekten anlamadım. Ben yalnızca sınıf kavramının anlamını bilmediğinizi söyledim, çünkü Hindistan'da mı yaşıyoruz sınıf mı kaldı demeniz bana bunu düşündürdü.
Neyse, iyi günler, sevgiler.
Durup durup aynı mesajlarıma ayrı ayrı cevaplar yazmaya üşenmiyormusunuzHanfendi ithamda bulunmayın deyip beni "özgüvensiz" ve "kompleksli" yapan sizsiniz. Kim ithamda bulunuyor?
Bunu ben mi yazdım acaba ?Bizim ailelerimiz arasinda da egitim, kultur, yasam tarzi ve maddi olanaklar acisindan ucurum var, bonus olarak bir de mezhep farki var.
Sorun yaşamadım mi yasadim, ilk zamanlar cok bocaladim ama alistim.
Ailelerimize gelince, arada bir sorun yok ama hic görüşmüyorlar, tesaduf denk gelirlerse selam, hal hatir sorma o kadar. Daha ailem onlarin evini, memleketini gormus degil, o kadar diyeyim.
Tanıdığınız 2012 Türkiye güzeli sanırım.İs sende bitiyor, kaliteni ortaya koy. Konusmalarin, davranislarin... Samimi kendinden emin, agirbasli vs. Aile sirketine eleman almiyor sonucta. Ogullarinin seninle mutlu olacagina inansinlar. Bir tanidigimizin kizi ki aile de kendi sartlari icinde iyiydi ama evlendigi aile ile kiyaslanamaz.Guzellik yarismasina girdi, diziler vs derken su anda Turkiye'nin en zengin bes adamin birinin ogluyla evli. Kiz evlendiginde lise mezunuydu.
İşte bu gerçekten çok ilginç. Kv sizinle aynı şehirde mi yaşıyor erkek tarafı falan? Görüşme sıklığınız nedir?Çok mu dizi izliyorsunuz
Aristokratlar ve serfler mi var
Bir şey olmaz ailelerle ne kadar ilişki kurulacak ki
Ben burada yazarım bazen benim dedem ilköğretim müfettişi idi annem vs herkes üniversite mezunu şu an 60 yaş üstü olan annem İngilizce üniversite okumuş ipi kadının çalışmadığı dönemde çalışmış
Oğlum sıkılmasın diye 80 yaşındaki anneannem 3 yaşındaki oğluma kitap okuyordu bir ara
Eşinin ailesi köyde büyümüş Kv nin okuma yazması dahi yok ilk okuyanlar eşim ve kardeşleri
Hiç sorun yaşamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?