- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.378
- 798
- Konu Sahibi naylonprenses
-
Her zaman söylerim, denklik ne parayla ne eğitimle ne de kültürle olmaz.Haha kader kismet canim bazi seyler
Iyide bu hosgoru empati ve gorgude cevre faktoruyle olusan seyler degil mi? Yani ayni ortama yskin ailede buyuyen iki insan daha cok benzer birbirine. Bi yandanda.. Ayni sekilde anne baba nasil davraniyor bu da onemli.Her zaman söylerim, denklik ne parayla ne eğitimle ne de kültürle olmaz.
Vicdan, empati ve hoşgörü.
Vicdanlı insan zaten bir kimseyi incitmeye çekinir, empati ise daima karşıdakini anlamaya odaklı ve bencillikten en uzakta, özeleştiriye yatkınlıktır.
Hoşgörü ise her türlü kusur, bu saydığımız farklılıkları örter ve doğrusunu iyisini incitmeden gösterir.
Denklik bunlarla olur ve maalesef ki benim bencil mi bencil bir eşim var.
O sebeple dengim değil işte.
*Ne olacak bu memleketin hali?Aileler arasindaki ucurum problemdir. Bizim ulke sartlarinda bir profesor bir isciyle ne paylasabilir? Hic bir sey.
Ah o maymun gözü açınca ne oluyor oluyorsa işte.Iyide bu hosgoru empati ve gorgude cevre faktoruyle olusan seyler degil mi? Yani ayni ortama yskin ailede buyuyen iki insan daha cok benzer birbirine. Bi yandanda.. Ayni sekilde anne baba nasil davraniyor bu da onemli.
Mesela iki farkli aile dusun. Ikiside maddi yonden iyi olsun. Biri biriktirmeyi ogretirken digerinde bugun var ye yarin yoksa yok mantigindaysa.. bu iki kisii gene anlasamaz. Biri harcamayi digeride biriktirmeyi ogrenmistr. Halbuki maddi guc ayni.
Aynisi biri temizse digeri pisse anlasamaz mesela.. askin gozu kor diyolar ya.. basta kor oluyoda zamanla maymun gozunu aciyo:)
En azindan kocanla bosanmamissiniz. Bi laf vardir ya acima yetime diye gider. Sen ezmeyim dedikce seni ezmeye calismislar bu seferde.eger o cocuga olculu davransaydin.... burnun havada gezseydin emin ol yaranirdin:)Ah o maymun gözü açınca ne oluyor oluyorsa işte.
14 sene dayanıp, 14.sene sonunda doğduğum, büyüdüğüm, köklerimin olduğu şehirden kaçtık sırf o hengameden bıktığım için.
Büyükler bir şekilde halleşiyor da; ne oluyorsa yaşıtlarda oluyor. Ben kv falan geçtim onları yum yum göz yapa yapa ama eltiler ve görümce yedi ömrümü yedi.
Allah'tan çalışıyordum da ayda 1-2 defa görüyordum o dedikodu kazanını, demek evde olsaymışım 5 senede kaçarmışım.
Aileme tek kızdığım nokta: Beni çok mütevazi yetiştirmeleri. Biraz şımarık olaymışım iyiymiş. Kibarlığımdan susup, sırf onları ezmemek adına yanlış bildiklerinde bile düzeltmeyip "hmmm" dediğimden bunlar harbi saf salak sanmışlar beni. En son baktım ki yüzüme gülenler çıkılan tatillerden gidilen yemeklere (ki 2 eltimin çocuğunu hiç ayırmadım benimkinden. her sene tatile de götürdüm eksiklerini de tamamladım) , çocuğun okulundan ailemin "elit"liğine (onların lafı bu ve direk hakaret / aşağılama anlamında kullanılıyor) herkesin dilinde ben.... işte o zaman "az insan çok huzur" moduna geçtim. Şimdi edi ile büdü oturuyoruz kös kös ama kafamız rahat...
Ayyy:)Pozitif kekremsim beniimÇok üzgünüm, ama o sınıf farkı suratınıza tokat gibi çarpacak ailelerin tanışma aşamasında.
Maalesef bu ülkede aileler de evleniyor dünürgillerle
Yeter de artar bile:)*Ne olacak bu memleketin hali?
*Havalar da pek serin/sıcak gidiyor.
*Bizim takım bu sene pek başarılı/başarısız (artık hangi takım tutuluyorsa)
*eee daha daha ne var ne yok?
* iyi dilekler ve kapanış
Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler. Böylesi daha güzel bence. Az ama öz...
Yasemin Özilhan mı yoksa ahaha :)))
bir görgü farkı olabilir, ancak o da zamanla aşılırMerhaba sevgili kadınlar,
Benimkine benzer bir endişe yaşamış hemcinslerimin deneyimleri ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Lütfen sorunumu tırt bulup dalga geçmeyin, vallahi ciddili soruyorum. :)
Birkaç aydır biriyle beraberim. Henüz ilişkimiz yeni, ama ona çok ısındım. Çok iyi anlaşıyoruz, sanırım epey de hoşlanıyorum. :) İlişkimiz de yavaştan ciddileşiyor gibi. Yaşlarımız yakın, mesleğimiz aynı. Buraya kadar her şey harika, ama iş hakikaten ciddileşirse diye ara ara düşündüğümde beni endişelendiren konu şu: çocuğun ailesi aşırı varlıklı bir aile. Öyle böyle değil. Annesi ve babası profesör, herkes Amerika'da Avrupa'da okumuş, aile vali, kaymakam, hakim savcıdan falan geçilmiyor. Asilzade ailesi mübarek! Bizde ise herkes işçi, ailenin üniversite okuyan ilk jenerasyonu benim ve benden sonrakiler. Adını Feriha koydum vakası gibi bir şey oldu resmen ya, dizi yalan değilmiş... :))
Yani diyeceğim o ki, buna benzer bir sınıfsal farklılıkla ciddi ilişki yürüten, veya evlenen arkadaşlar var mı aramızda? Nolur "aşk her şeyi çözer, seviyorsan gerisi boş" demeyin :) Muhakkak sevgi pek çok şeyi çözer de, ben buradan çıkabilecek sorunları, bu tarz olayları deneyimleyenlerin varsa yaşanmışlıklarını ve atlattıkları zorlukları duymak ve üzerine düşünmek istiyorum. Yanıtlarınız için şimdiden çook teşekkür ederim!
Dayanışmayla.
İşte hoşgörü, bonköre gerektiğinde tutumlu olmayı aşılar.Iyide bu hosgoru empati ve gorgude cevre faktoruyle olusan seyler degil mi? Yani ayni ortama yskin ailede buyuyen iki insan daha cok benzer birbirine. Bi yandanda.. Ayni sekilde anne baba nasil davraniyor bu da onemli.
Mesela iki farkli aile dusun. Ikiside maddi yonden iyi olsun. Biri biriktirmeyi ogretirken digerinde bugun var ye yarin yoksa yok mantigindaysa.. bu iki kisii gene anlasamaz. Biri harcamayi digeride biriktirmeyi ogrenmistr. Halbuki maddi guc ayni.
Aynisi biri temizse digeri pisse anlasamaz mesela.. askin gozu kor diyolar ya.. basta kor oluyoda zamanla maymun gozunu aciyo:)
Merhaba sevgili kadınlar,
Benimkine benzer bir endişe yaşamış hemcinslerimin deneyimleri ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Lütfen sorunumu tırt bulup dalga geçmeyin, vallahi ciddili soruyorum. :)
Birkaç aydır biriyle beraberim. Henüz ilişkimiz yeni, ama ona çok ısındım. Çok iyi anlaşıyoruz, sanırım epey de hoşlanıyorum. :) İlişkimiz de yavaştan ciddileşiyor gibi. Yaşlarımız yakın, mesleğimiz aynı. Buraya kadar her şey harika, ama iş hakikaten ciddileşirse diye ara ara düşündüğümde beni endişelendiren konu şu: çocuğun ailesi aşırı varlıklı bir aile. Öyle böyle değil. Annesi ve babası profesör, herkes Amerika'da Avrupa'da okumuş, aile vali, kaymakam, hakim savcıdan falan geçilmiyor. Asilzade ailesi mübarek! Bizde ise herkes işçi, ailenin üniversite okuyan ilk jenerasyonu benim ve benden sonrakiler. Adını Feriha koydum vakası gibi bir şey oldu resmen ya, dizi yalan değilmiş... :))
Yani diyeceğim o ki, buna benzer bir sınıfsal farklılıkla ciddi ilişki yürüten, veya evlenen arkadaşlar var mı aramızda? Nolur "aşk her şeyi çözer, seviyorsan gerisi boş" demeyin :) Muhakkak sevgi pek çok şeyi çözer de, ben buradan çıkabilecek sorunları, bu tarz olayları deneyimleyenlerin varsa yaşanmışlıklarını ve atlattıkları zorlukları duymak ve üzerine düşünmek istiyorum. Yanıtlarınız için şimdiden çook teşekkür ederim!
Dayanışmayla.
Tatili boşver de doğru cevap verdim galiba öyle mi ? :)Kaplicalara tatil kazandiniz...
Yok onun sevgilisi önce üniversiteyi bitirtti sonra evlendiYasemin Özilhan mı yoksa ahaha :)))
:)Yok onun sevgilisi önce üniversiteyi bitirtti sonra evlendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?