İlişkide Sınıf Farkı

Haha kader kismet canim bazi seyler
Her zaman söylerim, denklik ne parayla ne eğitimle ne de kültürle olmaz.
Vicdan, empati ve hoşgörü.
Vicdanlı insan zaten bir kimseyi incitmeye çekinir, empati ise daima karşıdakini anlamaya odaklı ve bencillikten en uzakta, özeleştiriye yatkınlıktır.
Hoşgörü ise her türlü kusur, bu saydığımız farklılıkları örter ve doğrusunu iyisini incitmeden gösterir.
Denklik bunlarla olur ve maalesef ki benim bencil mi bencil bir eşim var.
O sebeple dengim değil işte.

Iyide bu hosgoru empati ve gorgude cevre faktoruyle olusan seyler degil mi? Yani ayni ortama yskin ailede buyuyen iki insan daha cok benzer birbirine. Bi yandanda.. Ayni sekilde anne baba nasil davraniyor bu da onemli.
Mesela iki farkli aile dusun. Ikiside maddi yonden iyi olsun. Biri biriktirmeyi ogretirken digerinde bugun var ye yarin yoksa yok mantigindaysa.. bu iki kisii gene anlasamaz. Biri harcamayi digeride biriktirmeyi ogrenmistr. Halbuki maddi guc ayni.

Aynisi biri temizse digeri pisse anlasamaz mesela.. askin gozu kor diyolar ya.. basta kor oluyoda zamanla maymun gozunu aciyo:)

Siz ezik pisikokojisine girmezseniz ilişkinin herhangi bi evresinde hiç sıkıntı olmaz . Olay sizde bitiyor yani

Aileler arasindaki ucurum problemdir. Bizim ulke sartlarinda bir profesor bir isciyle ne paylasabilir? Hic bir sey.
*Ne olacak bu memleketin hali?
*Havalar da pek serin/sıcak gidiyor.
*Bizim takım bu sene pek başarılı/başarısız (artık hangi takım tutuluyorsa)
*eee daha daha ne var ne yok?
* iyi dilekler ve kapanış

Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler. Böylesi daha güzel bence. Az ama öz...

Ah o maymun gözü açınca ne oluyor oluyorsa işte.

14 sene dayanıp, 14.sene sonunda doğduğum, büyüdüğüm, köklerimin olduğu şehirden kaçtık sırf o hengameden bıktığım için.

Büyükler bir şekilde halleşiyor da; ne oluyorsa yaşıtlarda oluyor. Ben kv falan geçtim onları yum yum göz yapa yapa ama eltiler ve görümce yedi ömrümü yedi.

Allah'tan çalışıyordum da ayda 1-2 defa görüyordum o dedikodu kazanını, demek evde olsaymışım 5 senede kaçarmışım.

Aileme tek kızdığım nokta: Beni çok mütevazi yetiştirmeleri. Biraz şımarık olaymışım iyiymiş. Kibarlığımdan susup, sırf onları ezmemek adına yanlış bildiklerinde bile düzeltmeyip "hmmm" dediğimden bunlar harbi saf salak sanmışlar beni. En son baktım ki yüzüme gülenler çıkılan tatillerden gidilen yemeklere (ki 2 eltimin çocuğunu hiç ayırmadım benimkinden. her sene tatile de götürdüm eksiklerini de tamamladım) , çocuğun okulundan ailemin "elit"liğine (onların lafı bu ve direk hakaret / aşağılama anlamında kullanılıyor) herkesin dilinde ben.... işte o zaman "az insan çok huzur" moduna geçtim. Şimdi edi ile büdü oturuyoruz kös kös ama kafamız rahat...

En azindan kocanla bosanmamissiniz. Bi laf vardir ya acima yetime diye gider. Sen ezmeyim dedikce seni ezmeye calismislar bu seferde.eger o cocuga olculu davransaydin.... burnun havada gezseydin emin ol yaranirdin:)

Yeter de artar bile:)

Reactions: csi
bir görgü farkı olabilir, ancak o da zamanla aşılır
zaten aileler bir düğünde nişanda bir araya geliyor sonra yakın oturmazsanız ne olacak ki sürekli görüşmeyecek iki taraf nasılsa

iş ciddileşirse düğün olayını fazla uzatmayın ,
düğüne kadar bir kaç kez bir araya gelirler
ve ondan sonrası artık size kalmış ,

Aileniz kendini bilen insanlardan oluşuyorsa,
İyi huylu ve mütevazi bir aileniz varsa,
Görgüsüz ayı değillerse,
Ne oldum delisi olup sizi verirken ev, altın araba falan isteriz demiyorlarsa,

Hiç sorun olmaz.

Yeter ki kendi sahip olmadıkları standardı erkek tarafından bekleyecek kadar görgüsüz olmasınlar

İşte hoşgörü, bonköre gerektiğinde tutumlu olmayı aşılar.
Tutumluya da yeri gelince hesap yapmamayı.
Pis olana incitmeden temizliği öğretir.
Kusurları örtüp ilmek ilmek doğru olanı işler.
Kısa bir süreç değil, upuzun bir yol bu.
Yanlılı görünce avaz avaz bağırmak yerine, nasıl düzelebilirizi bulur.
Çok az insanda vardır maalesef ve yetiştirilmeyle değil, büyük bilgelik ve olgunlukla olur.

ben aynen altini cizdigim gibi dusunuyorum.

Ama benim kardesime bir varlikli damat adayi talip olmustu, gorucu usulu ama tanisip gorusecekler ve kendileri karar vereceklerdi. Annem pek istekli yaklasmamisti, kizim seni hor gorurler uzerler demisti, kardesimi caydirmisti tanisma olmadan. Gorucu usulu oldugu icin o konuda annemi desteklemistim ama kardesim seviyor olsaydi o zaman anneme sacmalama falan derdim saniyorum ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…