Iliskide süre

Herşey çocuk doğana kadar, çocuktan sonraki koşullar ve psikoloji önemli. Depresyona yatkın insanlarsınız cinswllik ölür ama deli dolu mutlu insanlarsınız isterseniz 5 çocuk olsun ilk gunki gibi heyecanı kalır.
Bu çok güzel bir cevap oldu çok teşekkür ederim 🌸 çocuk kısmını baz almadim anne olmayacağım için ama ikinci dediginiz kısım çocuk olsa da olmasa da geçerli uzun ilişkilerde bence .

Yorum yapacaktım ama evlenen insanların, +5 ilişki yaşayanları görünce kendime geldim 😅😅
Ben kendi 1 senelik ilişkimi uzun ilişki gördüğümden bir an kasıldım.

Neyse başlamışken kendi fikrimi yazayım. Bence uyum olduktan sonra tutku da artıyor heyecan da. İlişki ne kadar güzel gitse de bir emek (kendini paralayacak cinsten değil) istiyor, bu yüzden çiftler karşılıklı olarak bu heyecanı körüklemeli bence.

Bu çok güzel bir cevap oldu çok teşekkür ederim 🌸 çocuk kısmını baz almadim anne olmayacağım için ama ikinci dediginiz kısım çocuk olsa da olmasa da geçerli uzun ilişkilerde bence .
Birbirini seven her insan için geçerli. Kimsenin heyecanı ölmemesi dileğimle. . 😇😄

Zaten cinsellik yaşıyorum, sorun bu degil .
Sorun ilişki başındaki heyecanı yıllar içinde nasıl koruyabiliriz cinsellikte.
Her iki tarafın da zaman içinde fiziğini koruması gerekiyor. Ne biz üzerimizde şişman göbekli bir erkek isteriz nede onlar dobişko bir bayanls sex ister.
Bir diğer şey ise sanırım ara sıra fantezi şeyler denemek.

Bendeki fobi sanırım bağlanıp 5 10 yıl sonra sıkınılması benden galiba .
Ben kişilik olarak çok tekesliyimdir . Kendim adına sormadım bu soruyu , erkekler acısından sordum açıkçası.
Bence suana gore yaşa, mutlu musun,o mutlu mu,birbirinize bakinca iciniz kipir kipir olup cosuyor mu ona bak. 5-10 yıl sonra benden sıkılır gibi bir fobi olmasin,'bari o hale gelmeden ben ondan kaçayım' yerine 'Yaşayıp göreceğiz,sıkılırsa heyecan biterse hissederim ayrılırım benden kıymetli mi' diye düşün.

Yorum yapacaktım ama evlenen insanların, +5 ilişki yaşayanları görünce kendime geldim 😅😅
Ben kendi 1 senelik ilişkimi uzun ilişki gördüğümden bir an kasıldım.

Neyse başlamışken kendi fikrimi yazayım. Bence uyum olduktan sonra tutku da artıyor heyecan da. İlişki ne kadar güzel gitse de bir emek (kendini paralayacak cinsten değil) istiyor, bu yüzden çiftler karşılıklı olarak bu heyecanı körüklemeli bence.
Ya benim fobim sacma zaten o 5 10 yıl neler getirir insana ama fobi işte ve bunun beni uzun vadeli ilişkilerden uzak tutan bir koruma kalkanı olduğunu fark ettim .
Yukarda da sizin yazdıklarınızı yazmışlar bence çok doğru, bir hanımefendi de mutlu insana cinsellik hep çok güzel gelir yazmış en çok bu hoşuma gitti :)
Sanırım biraz seçime bağlı her şey .

Her iki tarafın da zaman içinde fiziğini koruması gerekiyor. Ne biz üzerimizde şişman göbekli bir erkek isteriz nede onlar dobişko bir bayanls sex ister.
Bir diğer şey ise sanırım ara sıra fantezi şeyler denemek.
Hiç katılmıyorum, cinsellikte önemli şey vücut yapısı degil hislerdir .
Seviyorsam 150 kilo da erkek bana seksi gelir neden gelmesin .
Kilolu insanların cinsel hayatı olmasın demek biraz sığ bir bakış açısı bence.

Hanımlar siz gercek misiniz? 11 yıllık ilişki ve heyecandan bahsediyorsunuz. Heyecan duyulacak ne kalmış ki? :) cinsel hayatınız güzel olabilir ama heyecan olmaz ya. İnsan içinden ne çıkacağını bildiği bir kutu için neden heyecanlanir ki hem de yıllarca?

Evli değilim,öyle uzun süren iliskim de olmadi ama gözlemimi söyleyeyim en azindan,bence çocuk yoksa hersey dolu dizgin devam ediyor.Onu da zaten siz düşünmüyormussunuz (aşırı iyi karar ben de sizdenim)Etrafimda çocuklu kim varsa iliski etkilenmesini geçtim gözlerinin feri söndü ne yalan söyleyeyim.Hiçbir seyleri eskisi gibi olamadi.Ee bu iliskilerine de yansidi.Ve bunun böyle olmasi gerekiyormus gibi herkes bir kabullenmislik içinde.Tuhaf yani.Şimdi bana kizanlar çikmasin ama ben kendi çevremdekilere bakarak konusuyorum.

Bence suana gore yaşa, mutlu musun,o mutlu mu,birbirinize bakinca iciniz kipir kipir olup cosuyor mu ona bak. 5-10 yıl sonra benden sıkılır gibi bir fobi olmasin,'bari o hale gelmeden ben ondan kaçayım' yerine 'Yaşayıp göreceğiz,sıkılırsa heyecan biterse hissederim ayrılırım benden kıymetli mi' diye düşün.
Çok teşekkür ediyorum tavsiyeniz icin🌸

Hiç katılmıyorum, cinsellikte önemli şey vücut yapısı degil hislerdir .
Seviyorsam 150 kilo da erkek bana seksi gelir neden gelmesin .
Kilolu insanların cinsel hayatı olmasın demek biraz sığ bir bakış açısı bence.
Bence burada direkt şişmanlar sevişmesin denmemiş. Benim yorumumdaki “emekten” kastım bu gibi şeyler.
İnsan partnerini (hastalık sebebi değilse) ilişkiye başladığı şekildeki haliyle görmek ister. Karşıdaki alışkanlığın getirdiği rahatlıkla kendini salarsa bu direkt fiziki olarak etkilenmemenin haricinde de insana değersiz hissettir kendini.
Bu ister zamanla alınan 10 kilo olsun ya da aman nasıl olsa kaç yıldır beraberiz diye 2 gün üst üste giyilen çorap olsun. İnsanın şevkini kaçırır.

Hanımlar siz gercek misiniz? 11 yıllık ilişki ve heyecandan bahsediyorsunuz. Heyecan duyulacak ne kalmış ki? :) cinsel hayatınız güzel olabilir ama heyecan olmaz ya. İnsan içinden ne çıkacağını bildiği bir kutu için neden heyecanlanir ki hem de yıllarca?
Heyecan duyuracak adama gore değişir diyorum ben😂 O adami bulacan agaa😂😂

Bence burada direkt şişmanlar sevişmesin denmemiş. Benim yorumumdaki “emekten” kastım bu gibi şeyler.
İnsan partnerini (hastalık sebebi değilse) ilişkiye başladığı şekildeki haliyle görmek ister. Karşıdaki alışkanlığın getirdiği rahatlıkla kendini salarsa bu direkt fiziki olarak etkilenmemenin haricinde de insana değersiz hissettir kendini.
Bu ister zamanla alınan 10 kilo olsun ya da aman nasıl olsa kaç yıldır beraberiz diye 2 gün üst üste giyilen çorap olsun. İnsanın şevkini kaçırır.
Mesela aşık olunca kadın 100 kilo ise? Zaman için aynı kalınsın dememiş, kimse kilolu olmasın denilmiş .

11 yıllık evliliği olan benim
Bu bakış acısıyla 1 kere birlikte olduğunuz insanla bir daha hiç heyecanlı bir ilişki yaşayamazsınız
Buradaki heyecan görmüş olduğunuz şeyi tekrar görmekle alakalı değil o ilişkinin heyecanı o tutkuyu yaşamak
Inşallah Allah size de nasip eder yaşayarak öğrenmiş olursunuz

“Fiziğini koruması” denmiş. Başka bir yorumda geçtiyse bütün yorumları okumadım.
Fiziğini korumasından sonra şu geçmiş ama
"Ne biz üzerimizde şişman göbekli bir erkek isteriz nede onlar dobişko bir bayanls sex ister."
Adama göbekli iken aşık oldu isem neden istemeyeyim ki ? Sanırım sizinle farklı yorumluyoruz bu konuyu :)

minnoş minnoş yorumlar gelmiş ne güzel:))
sen adamı niye düşünüyorsun yahu kendini düşün belki senin heyecanın kalmayacak.
tek eşlilikle ilgisi yok bunun.
ilişkiyi heyecan yürütmez heyecan bittikten sonra geriye kalanlar yürütür.
Katılıyorum size ama heyecansizlik sanki ilişki bitiminde büyük rol oynuyor gibi geliyor.(erkeklerde )
Kendim için Ben huzur seven derin ilişki seven biriyim heyecan benim için sonraki kavram ilişkinin başında bile :) bunun için korkum genel erkekler / karşı taraflar adına .

Kendi deneyimimden yola çıkarak orta vadede daha da olumlu gelişme olduğu kesin. İki tarafta birbirinin bu konudaki isteklerini daha iyi anlamaya başlıyor, birbirini daha iyi tatmin edebiliyor. Ama çok uzun vadede ne olur o konu benim de kafamı kurcalıyor. Galiba kişilerin cinselliğe dair heveslerini almış, meraklarını gidermiş olmasıyla ilgili bir konu. Hayatı boyunca bu konuda kendini baskılamış insanlar bi yerden sonra patlak veriyorlar. Bı de 8 aylık bebeği olan bir anne olarak yazıyorum. Evet bebek bi dönem sekteye uğratıyor ,zaten emzirmeden dolayı cinsel isteksizlik üst noktada oluyor bı de bozulan düzen eklendiğinde cinsellik önceliğini kaybediyor ama zamanla düzene giriyor hatta bir heyecan bile kazanıyor diyebilirim. İki arada bı derede fırsat kollamaya çalışmalar filan renk getiriyor 😀

Fiziğini korumasından sonra şu geçmiş ama
"Ne biz üzerimizde şişman göbekli bir erkek isteriz nede onlar dobişko bir bayanls sex ister."
Adama göbekli iken aşık oldu isem neden istemeyeyim ki ? Sanırım sizinle farklı yorumluyoruz bu konuyu :)
Benim demek istediğim de o aslında. Başta öyle olabilir ama sonradan bir sağlık problemi olmaksızın karşı taraf kendine özen göstermeyi bırakırsa bir şeyler ölür.
Karşılıklı en başından öyle beğeniliyorsa kimse bir şey diyemez.

Back
X