Iliskide süre

Her ilişkide farkılıdır
Bu genelleme yapılacak bir konu değil

8 yıllık evliyim, eşimle duygusal olarakta cinsel olarakta zamanın lehimize işlediği bir ilişkimiz var. Birbirimizi daha iyi tanıyor, isteklerimizi karşılıklı daha iyi biliyor oluşumuz buna en büyük etken sanırım.

Birde duygusal olarak anne baba oluşumuz biri birbirimize daha çok bağladı. Duygusal bağlılık ile cinsel bağlılığın birbirini beslediğini düşünüyorum uzun vadede.

Ama buna rağmen 5-10 yıl sonrasının garantisini veremem bence kimse veremez, o yüzden o kadar ilerisini düşünmemek lazım.

Katılıyorum size ama heyecansizlik sanki ilişki bitiminde büyük rol oynuyor gibi geliyor.(erkeklerde )
Kendim için Ben huzur seven derin ilişki seven biriyim heyecan benim için sonraki kavram ilişkinin başında bile :) bunun için korkum genel erkekler / karşı taraflar adına .

hayır benim fikrim erkeklerde de sevgisizliğin ilişkiyi bitirdiği yönünde.
yani tabi ki 40 yıl aynı heyecanla, tutkuyla sevişmek ister iki tarafta ama bu pek mümkün değil bence.
her şey er yada geç tüketilmeye mahkumdur.
ama o ilk heyecan bitti diye insan sevdiğiyle sevişmekten zevk almıyor diye bir şey yok.

11 yıllık evliliği olan benim
Bu bakış acısıyla 1 kere birlikte olduğunuz insanla bir daha hiç heyecanlı bir ilişki yaşayamazsınız
Buradaki heyecan görmüş olduğunuz şeyi tekrar görmekle alakalı değil o ilişkinin heyecanı o tutkuyu yaşamak
Inşallah Allah size de nasip eder yaşayarak öğrenmiş olursunuz

Donunu yikadigim adama ne tutku hissedecem. Evlilik bence tutkuyu bitirmek için icat edilmiş. Benim tutku hisssetmem için çok şey lazim. Onları da aciklamayayim simdi, deli derler. :) hele ki şimdi çocuk da var. Ne heyecanı, ne tutkusu. Tutkunuz daim olsun.

Her ilişki zamanla değişir. 20 li yaşlar zirvedir sonra hormonlar azalır, beden deforme olur ve düşüş olur. Bu da normal. İki tarafta da olur o yüzden kimse rahatsız olmaz. Çocuk olunca eskiden 5 normalken sonra 2 normal gelir. Önemli olan mutlu olmaları tabii ki. Bir ilişkiye başlamadan asla bilemezsiniz sonu da kesin olmaz. Hep aynı diyen de, çocuktan sonra aynı diyen de, 30 35 olup eskiden daha iyi diyen de yalan söyler. Kanma.

Her ilişki zamanla değişir. 20 li yaşlar zirvedir sonra hormonlar azalır, beden deforme olur ve düşüş olur. Bu da normal. İki tarafta da olur o yüzden kimse rahatsız olmaz. Çocuk olunca eskiden 5 normalken sonra 2 normal gelir. Önemli olan mutlu olmaları tabii ki. Bir ilişkiye başlamadan asla bilemezsiniz sonu da kesin olmaz. Hep aynı diyen de, çocuktan sonra aynı diyen de, 30 35 olup eskiden daha iyi diyen de yalan söyler. Kanma.
Neden yalan söyleyelim?

Herkes kendi tecrübesini paylaşıyor burada, niye başkasını yalan söylemekle itham ediyorsunuz?

İlişkiler farklı olabilir, sizin yaşadığınızı bir başkası yaşamamış olabilir, genelleme yapılacak bir konu değil bu.

Merhabalar ❤
Benim merak ettiğim ama deneyimi fazla olmadığı için çevremdeki arkadaşlarıma soramadigim bir konu var.
Gerçekten sevdiğim ve uzun süre birlikte olmayı umduğum biri var . Evlilik benim için önemli bir konu / kural degil.
Sorum şu; uzun vadeli ilişkilerde cinsellik heyecan bazında ne kadar iyi olabilir? Çoğu ilişkim temelinde bu tarz korkularım olduğu için uzun olamadı, bana sanki hep bir taraf sıkılır ve başka heyecan arar gibi geliyor .
Bu korkum yüzünden bilinçdışı olarak koruyorum kendimi uzun ilişkilerden sanırım.. Duygusal bazda gittikçe daha güzel daha derin olacağına inanıyorum . Sizce bu cinsel bazda da mümkün olabilir mi ?
Teşekkürler

Cinsel olarak da aslında zamanla daha iyi oluyor. Tıpkı duygusal olarak zamanla daha iyi olunduğu gibi. İlk ayki sevişmelerimizle 6-7. aydakinin ve hele ki şimdikinin arasında uçurumlar var. 4 yıldır birlikteyiz bu arada. Tek gecelik ilişki yaşayanlara bu konuda üzülüyorum aslında asla yapabileceğim bir şey değil, karşılıklı tanıdıkça karşınızdakinin vücudunu ezbere bildiğinizde seks 4-5 katı daha zevkli oluyor.

Biz 19 yaşındaydık bir araya geldiğimizde, şimdi 23’üz. Geriye baktığımızda o zamanlar daha aklımız havadaymış, ikimiz de çok değişmişiz, büyümüşüz. Ama hiç başkalarını da deneyeyim, bu kişiden sıkıldım biraz farklılık olsun gibi düşüncelere girmedik. Erkek arkadaşım da benim gibi aşırı dürüsttür, eski ilişkilerimizi vs de detaylıca konuştuk hep başta. Başka arayışları olsaydı mutlaka söylerdi o da bana.

İkinizin de tüketimci insanlar olmamanız gerekiyor aslında. İşin özü bence bu. Bazı insanlar gerçekten her şeyi çok çabuk tüketip çok çabuk doyuyor, hevesini alıyor. Çevremdekiler bıkmadınız mı birbirinizden vs diyor onların en fazla bir yıllık ilişkileri oluyor genelde çünkü tükeniyorlar sıkılıp ayrılıyorlar. Bizim için birlikte geçirdiğimiz her gün ilk gün gibi her öpüşme her sevişme ilk gibi, öylesine heyecanlanıyoruz yani. Hiç de hemen tüketmeyelim, heyecanı kalsın vs demedik daha ilk başbaşa buluşmamızda öpüştük, geceyi birlikte geçirdik iki hafta sonra da ilişkiye girmeye başladık. Çünkü ikimiz için de tükenecek şeyler değil bunlar. Bir kaç ay beklemek yerine ilk günden öpüştük diye bu bizde bir şeyleri azaltmaz. İkimizin de görüşü bu şekildeydi. Kolay elde ettiği şeylerden sıkılabilecek zor elde ettiği şeylerle daha çok oyalanacak insanlar değiliz.

İletişim de bunun en önemli yapıtaşlarından. Daha ilk görüşmeye başladığında insan yanlış anlaşılmamak ve yanlış tanınmamak için bazı şeylerde gerçek fikrini söyleyemeyebiliyor. O çekinmeler, önyargı korkuları gidip dürüst bir iletişim kurulduğunda her şey daha iyiye gitmeye başlıyor.

Bu doğru değil canım biz 20 senedir aynı heyecanla yaşıyoruz üstelik 2 de çocuk var.

Bence burada direkt şişmanlar sevişmesin denmemiş. Benim yorumumdaki “emekten” kastım bu gibi şeyler.
İnsan partnerini (hastalık sebebi değilse) ilişkiye başladığı şekildeki haliyle görmek ister. Karşıdaki alışkanlığın getirdiği rahatlıkla kendini salarsa bu direkt fiziki olarak etkilenmemenin haricinde de insana değersiz hissettir kendini.
Bu ister zamanla alınan 10 kilo olsun ya da aman nasıl olsa kaç yıldır beraberiz diye 2 gün üst üste giyilen çorap olsun. İnsanın şevkini kaçırır.
Asıl nokta bu rahatlayıp salma aşamasında da birbirini sevmek heyecanlamak bence. Ter kokusunu, sabah nefesini, soğan sarımsak yediği zamanki nefesinin kokusunu ne bileyim bir başkasında olsa sizi çok rahatsız edecek huyları/durumları şevkinizi kaçırmayıp bunları dahi sevdiğinizde gerçekten yürütülebiliyor uzun ilişki.

Elbette olabilir neden olmasin
Benim hicbir iliskim onlarca sene surmedi , 5 sene suren 4 iliskim var , hic azalmadi o cinsellikteki heyecan
Cocuk olayi sekteyr ugratiyor ama cocuk yapmazsan tam gaz devam , endiselenme bosuna

Asıl nokta bu rahatlayıp salma aşamasında da birbirini sevmek heyecanlamak bence. Ter kokusunu, sabah nefesini, soğan sarımsak yediği zamanki nefesinin kokusunu ne bileyim bir başkasında olsa sizi çok rahatsız edecek huyları/durumları şevkinizi kaçırmayıp bunları dahi sevdiğinizde gerçekten yürütülebiliyor uzun ilişki.
Yahu öyle tabii sevilir insan sonuçta aşık olduğun kişi. Ama uzun vadede karşı taraf sana saygı göstermeyip kendini salıyorsa ilişkiye emek vermiyor demektir.
Yoksa dönemsel kilo almış diye veya ağzımız soğan kokuyor diye neden soğuyayım adamdan 😃
Ama uzun vadede nasıl olsa bu cepte diye saldım çayıra olursa orada bir dur denir, hatta ilişkilerin temel sorunu olarak o nokta gözden kaçıyor zaten dur denemiyor ve “biz neden böyle olduk” diye sorgulanıyor, çiftler birbirinden uzaklaşıyor.

Yahu öyle tabii sevilir insan sonuçta aşık olduğun kişi. Ama uzun vadede karşı taraf sana saygı göstermeyip kendini salıyorsa ilişkiye emek vermiyor demektir.
Yoksa dönemsel kilo almış diye veya ağzımız soğan kokuyor diye neden soğuyayım adamdan 😃
Ama uzun vadede nasıl olsa bu cepte diye saldım çayıra olursa orada bir dur denir, hatta ilişkilerin temel sorunu olarak o nokta gözden kaçıyor zaten dur denemiyor ve “biz neden böyle olduk” diye sorgulanıyor, çiftler birbirinden uzaklaşıyor.
Biz ikimiz de saldık o yüzden kişisel algılayıp savunuyorum herhalde. Ben 62 kiloydum tanıştığımızda şimdi 83 o da kilo aldı 5-10. Göbüşlerimizi de seviyoruz yine de karşılıklı 😂 Nasılsa cepte diye salmayı saygısızlık olarak değil de rahatlığın stabilliğin kaçınılmaz sonucu gibi görüyoruz ikimiz de.

Biz ikimiz de saldık o yüzden kişisel algılayıp savunuyorum herhalde. Ben 62 kiloydum tanıştığımızda şimdi 83 o da kilo aldı 5-10. Göbüşlerimizi de seviyoruz yine de karşılıklı 😂 Nasılsa cepte diye salmayı saygısızlık olarak değil de rahatlığın stabilliğin kaçınılmaz sonucu gibi görüyoruz ikimiz de.
Karşılıklı olarak salınca nötrleniyor demek ki 😅

Bence heyecan biter ama bu her zaman kötü sayılmaz.
Nooption Nooption çok güzel bir şey söylemiş: ilişkiyi heyecan yürütmez heyecan bittikten sonra geriye kalanlar yürütür.

Buradaki evli hanımlar gibi 5-10 senelik ilişkim olmadı benim. Ama 3 tane 3 seneyi geçen ilişkim oldu. 4 seneye yaklaşan, en uzun ve ömürlük olmasını dilediğim şu anki ilişkim diğer ikisinden çok farklı.
Bunu cinsel anlamda söylemiyorum, duygusal açıdan söylüyorum ve o duygu her şeyi etkiliyor. Tabii cinselliği de...

İlk zamanların heyecanı güzel, ama zamanla şekil değiştiriyor. Zaman geçtikçe boşluk, salmışlık, bıkkınlık da olabilir, daha sağlam bağlar da gelişebilir. Ki bence bir ilişkideki en önemli şey dostluk.
Dost olmak, yoldaş olmak, birbirini anlamak, dinlemek vs hepsi önemli.
Bunlar olduğunda beraber yemek yemek de keyifli olur, susup oturmak da cinsellik de. O ilk heyecan yerini daha güzel bir şeye bırakıyor.

Hiçbir şeyin sonsuzluk garantisi yok ama 10 sene sonrasını düşünerek bugünün heyecanını ziyan etmeyin.
O heyecanı bugün yaşayın, 10 sene sonra o zaman yaşanması gereken güzellikleri yaşarsınız. Olmazsa da yolunuza bakarsınız.

Zaten cinsellik yaşıyorum, sorun bu degil .
Sorun ilişki başındaki heyecanı yıllar içinde nasıl koruyabiliriz cinsellikte.

9,5 yıldır evliyiz bizde heyecan sürüyor..3 çocuğumuz var, Nasıl koruduk heyecanı bilmiyorum bu aradaki muhabbetle, hayatı gerçekten paylaşmakla alâkalı olabilir..

Nooption Nooption 'ın "Heyecan bittikten sonra kalanlar ilişkiyi yürütür" cümlesine katılıyorum.

Ama ben heyecan insanıyım; hep öyleydim ve hala öyleyim, çocuktan sonra duruldum. Şu an bungee jumping yapmıyorsam, sebebi oğlumdur. Halat kopar neyim ölürsem, evladıma bk gibi bir anne hatırası bırakmayayım diye. Yoksa başka sebebi yok.

Heyecanı bitiren, öldüren, enerji emükleyen etkenler de evlilik içinde, seneler geçtikçe illaki oluyor. Mesela kocam, çok güzel heyecan emükler; beni bir miktar öldürmeyi başardı çünkü kendisi seneler geçtikçe heyecanını yitirenlerden biri oldu. Bana karşı değil ama, hayata karşı; ev insanıdır kendisi, ağır kanlıdır; ben sokak insanıyım ve pratik-çabuk, bu uyumsuzluğu kah dengeledik kah dengeleyemedik, 6. senemizdeyiz daha yolumuz var demek ki, önünden koşup bekleyip duruyorum, daha birlikte bir yürüyemedik... Ama aşacağımıza inanıyorum, çünkü umudumu kaybetmedim, umut veriyor.

Şimdi Gangstar Dümen kimliğimi giyeyim;

Şimdi 20-30 yıllıkların yanında, 6 yıllık olarak çok bilmişlik yapmak istemiyorum ama, heyecan olayı 6. yıla kadar bu konuda gidiyor desem? Bu karakterlerimizden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Çok açsam abes ve ayıp olacak ama şu kadarını söyleyeyim; bazen hazzı erteleme ve fantezi iyidir. Cinsellik de bir yerde psikolojik bir olay neticede. :)

Back
X