Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Katılıyorum size ama heyecansizlik sanki ilişki bitiminde büyük rol oynuyor gibi geliyor.(erkeklerde )
Kendim için Ben huzur seven derin ilişki seven biriyim heyecan benim için sonraki kavram ilişkinin başında bile :) bunun için korkum genel erkekler / karşı taraflar adına .
11 yıllık evliliği olan benim
Bu bakış acısıyla 1 kere birlikte olduğunuz insanla bir daha hiç heyecanlı bir ilişki yaşayamazsınız
Buradaki heyecan görmüş olduğunuz şeyi tekrar görmekle alakalı değil o ilişkinin heyecanı o tutkuyu yaşamak
Inşallah Allah size de nasip eder yaşayarak öğrenmiş olursunuz
Neden yalan söyleyelim?Her ilişki zamanla değişir. 20 li yaşlar zirvedir sonra hormonlar azalır, beden deforme olur ve düşüş olur. Bu da normal. İki tarafta da olur o yüzden kimse rahatsız olmaz. Çocuk olunca eskiden 5 normalken sonra 2 normal gelir. Önemli olan mutlu olmaları tabii ki. Bir ilişkiye başlamadan asla bilemezsiniz sonu da kesin olmaz. Hep aynı diyen de, çocuktan sonra aynı diyen de, 30 35 olup eskiden daha iyi diyen de yalan söyler. Kanma.
Merhabalar ❤
Benim merak ettiğim ama deneyimi fazla olmadığı için çevremdeki arkadaşlarıma soramadigim bir konu var.
Gerçekten sevdiğim ve uzun süre birlikte olmayı umduğum biri var . Evlilik benim için önemli bir konu / kural degil.
Sorum şu; uzun vadeli ilişkilerde cinsellik heyecan bazında ne kadar iyi olabilir? Çoğu ilişkim temelinde bu tarz korkularım olduğu için uzun olamadı, bana sanki hep bir taraf sıkılır ve başka heyecan arar gibi geliyor .
Bu korkum yüzünden bilinçdışı olarak koruyorum kendimi uzun ilişkilerden sanırım.. Duygusal bazda gittikçe daha güzel daha derin olacağına inanıyorum . Sizce bu cinsel bazda da mümkün olabilir mi ?
Teşekkürler
Bu doğru değil canım biz 20 senedir aynı heyecanla yaşıyoruz üstelik 2 de çocuk var.Her ilişki zamanla değişir. 20 li yaşlar zirvedir sonra hormonlar azalır, beden deforme olur ve düşüş olur. Bu da normal. İki tarafta da olur o yüzden kimse rahatsız olmaz. Çocuk olunca eskiden 5 normalken sonra 2 normal gelir. Önemli olan mutlu olmaları tabii ki. Bir ilişkiye başlamadan asla bilemezsiniz sonu da kesin olmaz. Hep aynı diyen de, çocuktan sonra aynı diyen de, 30 35 olup eskiden daha iyi diyen de yalan söyler. Kanma.
Asıl nokta bu rahatlayıp salma aşamasında da birbirini sevmek heyecanlamak bence. Ter kokusunu, sabah nefesini, soğan sarımsak yediği zamanki nefesinin kokusunu ne bileyim bir başkasında olsa sizi çok rahatsız edecek huyları/durumları şevkinizi kaçırmayıp bunları dahi sevdiğinizde gerçekten yürütülebiliyor uzun ilişki.Bence burada direkt şişmanlar sevişmesin denmemiş. Benim yorumumdaki “emekten” kastım bu gibi şeyler.
İnsan partnerini (hastalık sebebi değilse) ilişkiye başladığı şekildeki haliyle görmek ister. Karşıdaki alışkanlığın getirdiği rahatlıkla kendini salarsa bu direkt fiziki olarak etkilenmemenin haricinde de insana değersiz hissettir kendini.
Bu ister zamanla alınan 10 kilo olsun ya da aman nasıl olsa kaç yıldır beraberiz diye 2 gün üst üste giyilen çorap olsun. İnsanın şevkini kaçırır.
Yahu öyle tabii sevilir insan sonuçta aşık olduğun kişi. Ama uzun vadede karşı taraf sana saygı göstermeyip kendini salıyorsa ilişkiye emek vermiyor demektir.Asıl nokta bu rahatlayıp salma aşamasında da birbirini sevmek heyecanlamak bence. Ter kokusunu, sabah nefesini, soğan sarımsak yediği zamanki nefesinin kokusunu ne bileyim bir başkasında olsa sizi çok rahatsız edecek huyları/durumları şevkinizi kaçırmayıp bunları dahi sevdiğinizde gerçekten yürütülebiliyor uzun ilişki.
Biz ikimiz de saldık o yüzden kişisel algılayıp savunuyorum herhalde. Ben 62 kiloydum tanıştığımızda şimdi 83 o da kilo aldı 5-10. Göbüşlerimizi de seviyoruz yine de karşılıklıYahu öyle tabii sevilir insan sonuçta aşık olduğun kişi. Ama uzun vadede karşı taraf sana saygı göstermeyip kendini salıyorsa ilişkiye emek vermiyor demektir.
Yoksa dönemsel kilo almış diye veya ağzımız soğan kokuyor diye neden soğuyayım adamdan
Ama uzun vadede nasıl olsa bu cepte diye saldım çayıra olursa orada bir dur denir, hatta ilişkilerin temel sorunu olarak o nokta gözden kaçıyor zaten dur denemiyor ve “biz neden böyle olduk” diye sorgulanıyor, çiftler birbirinden uzaklaşıyor.
Karşılıklı olarak salınca nötrleniyor demek kiBiz ikimiz de saldık o yüzden kişisel algılayıp savunuyorum herhalde. Ben 62 kiloydum tanıştığımızda şimdi 83 o da kilo aldı 5-10. Göbüşlerimizi de seviyoruz yine de karşılıklıNasılsa cepte diye salmayı saygısızlık olarak değil de rahatlığın stabilliğin kaçınılmaz sonucu gibi görüyoruz ikimiz de.
Ondan olsa gerekKarşılıklı olarak salınca nötrleniyor demek ki![]()
Zaten cinsellik yaşıyorum, sorun bu degil .
Sorun ilişki başındaki heyecanı yıllar içinde nasıl koruyabiliriz cinsellikte.