- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.261
- 133
- Konu Sahibi feruzecerci
-
Kaç yaşındasınız?kaç yıldır evlisiniz?çocuk varmı?evlenmeden önce birliktemiydiniz? Kişisel olarak ilgi alanlarınız varmı?yoksa iş ev monotonluğunda bir hayatınız mı var?bireysel olarak ayrı zamanlar geçiriyor musunuz? Evlenmeden önce bu konuda nelere sahiptiniz ve şimdi olmadığını düşünüyorsunuz?Evet... Herhalde bu akşam can sıkıntısından düşüne düşüne bu kanıya vardım. Konulara bakıyorum bir kaos bir heyecan aksiyon var en azından diyorum. bizim eşimle maalesef yok, sanki tutku da bitti normal iyi geçinen iyi arkadaşlar gibiyiz. Hatta bugün sorguluyorum acaba ben bu adamı tutkuyla mı seviyorum yoksa alışkanlık mı, bir yandan da kaos sever biriyim eşimin böyle bu kadar orta yolcu olmasından da sıkıldım gibi. Mesela bana kızdı mı sakinleşene kadar açar belgesel izler, ben orada tahrik ederim çünkü o an kavga edip meseleyi bitirmek lazım, o ise sakinkeşince surat yapıp benim "hatamı" anlamamı bekler. Şuan aklıma çok da örnek gelmedi ama kavga edebilmek de önemli kavga edelim sonra barışıp kıymetini bilelim istiyorum. Ve bu monotonluk o kadar canımı sıkıyor ki...
Cinsellikte de tutkumuz yok sakinlik hakim gibi geliyor, günlük hayatımız gibi planlı ve programlı.
Tutkuyu, aşkı ve hatta kaosu nasıl canlandırabilirim ki ? Böyle giderse soğumaktan korkuyorum. Sanki bizde bir ruh eksik ya da derinlerde hissetmiyoruz bazı duyguları, aile gibi seviyoruz da iki sevgili gibi değil gibi. Benzer duyguları yaşıyoruz sanki ailemizin verdiği şefkat ve güvenle huzurlu evlerimizde geçinip gitmeye alışmışız gibi aynı şefkat ve güven içinde evliliğimiz devam ediyor. Çocukluktan gelen aile hissinin içindeyim evet bu çok güzel ama tutku yok heyecan yok... Bir çok gün birbirinin aynısı gibi dün neyse bugün de öyle yarın da öyle olacak...
Aramızda tutku sanırım son bir-bir buçuk yılda kayboldu. Her şey sıradan geliyor, ne yapsam ilişkimiz canlanır bilemiyorum da. Bugün ayrılıp yalnız başıma bir hayat kurmanın hayalini kurdum o belirsizlik bana daha cazip geldi. O zaman dedim bizde kesinlikle macera eksik. Ne kadar sıkıcı boğucu bir durumdayım...Yaşımız genç ve macera olmalı tutku olmalı, birbirimizi hâlâ merak ediyor ve keşfediyor olmalıyız ama biz unumuzu eledik eleğimizi astık..
Hislerinizi paylastiniz mi hic onunla? Kac senelik evlisiniz?1-1.5 yılda degisen ne olabilir ya da eksiginiz ne olabilir?Evet... Herhalde bu akşam can sıkıntısından düşüne düşüne bu kanıya vardım. Konulara bakıyorum bir kaos bir heyecan aksiyon var en azından diyorum. bizim eşimle maalesef yok, sanki tutku da bitti normal iyi geçinen iyi arkadaşlar gibiyiz. Hatta bugün sorguluyorum acaba ben bu adamı tutkuyla mı seviyorum yoksa alışkanlık mı, bir yandan da kaos sever biriyim eşimin böyle bu kadar orta yolcu olmasından da sıkıldım gibi. Mesela bana kızdı mı sakinleşene kadar açar belgesel izler, ben orada tahrik ederim çünkü o an kavga edip meseleyi bitirmek lazım, o ise sakinkeşince surat yapıp benim "hatamı" anlamamı bekler. Şuan aklıma çok da örnek gelmedi ama kavga edebilmek de önemli kavga edelim sonra barışıp kıymetini bilelim istiyorum. Ve bu monotonluk o kadar canımı sıkıyor ki...
Cinsellikte de tutkumuz yok sakinlik hakim gibi geliyor, günlük hayatımız gibi planlı ve programlı.
Tutkuyu, aşkı ve hatta kaosu nasıl canlandırabilirim ki ? Böyle giderse soğumaktan korkuyorum. Sanki bizde bir ruh eksik ya da derinlerde hissetmiyoruz bazı duyguları, aile gibi seviyoruz da iki sevgili gibi değil gibi. Benzer duyguları yaşıyoruz sanki ailemizin verdiği şefkat ve güvenle huzurlu evlerimizde geçinip gitmeye alışmışız gibi aynı şefkat ve güven içinde evliliğimiz devam ediyor. Çocukluktan gelen aile hissinin içindeyim evet bu çok güzel ama tutku yok heyecan yok... Bir çok gün birbirinin aynısı gibi dün neyse bugün de öyle yarın da öyle olacak...
Aramızda tutku sanırım son bir-bir buçuk yılda kayboldu. Her şey sıradan geliyor, ne yapsam ilişkimiz canlanır bilemiyorum da. Bugün ayrılıp yalnız başıma bir hayat kurmanın hayalini kurdum o belirsizlik bana daha cazip geldi. O zaman dedim bizde kesinlikle macera eksik. Ne kadar sıkıcı boğucu bir durumdayım...Yaşımız genç ve macera olmalı tutku olmalı, birbirimizi hâlâ merak ediyor ve keşfediyor olmalıyız ama biz unumuzu eledik eleğimizi astık..
32 ve 36 yaşlarındayız, çocuğumuz yok ama kedilerimiz var, 6 yıldır birlikteyiz 3 yıldır evliyiz. İş hayatı dışında bazı haftasonlarında ben kendi arkadaşlarımla o kendi arkadaşlarıyla ya da ben ailemle o evde geçirir, birbirimize alan da yaratıyoruz hani haftada bir kaç gün başka programlar yapıyoruz. Evlenmeden önce haftada 2-3 gün görüşürdük (genelde haftasonları) ve her görüşmede başka bir yerde olurduk olduğumuz şehrin görmediğimiz yerleri ya da yakın çevre şehirler ilçeler gibi gezerdik. Yürüyüş yapardık eskiden aslında ama eşim yürüyüşü hiç sevmezmiş ben istiyorum diye yapılırmış şimdi her yere arabayla gitmek ister, yaşlandı galiba kaldırmıyor bünyesi yoruluyor. Evlilikten önce dozunda görüşüyorduk şimdi hep aynı evin içindeyiz bazen 'amaan ne gerek var boşver evde duralım ' diyoruz o da tabi bir yerden sonra o olmadan plan yapmayı benim için daha cazip hale getiriyor ve bence bu onun için de öyle.Kaç yaşındasınız?kaç yıldır evlisiniz?çocuk varmı?evlenmeden önce birliktemiydiniz? Kişisel olarak ilgi alanlarınız varmı?yoksa iş ev monotonluğunda bir hayatınız mı var?bireysel olarak ayrı zamanlar geçiriyor musunuz? Evlenmeden önce bu konuda nelere sahiptiniz ve şimdi olmadığını düşünüyorsunuz?
Ben hislerimi naif bir biçimde paylaşamıyorum genelde sinirli oluyorum, senden tutku dilenecek değilim diye düşünüyorum mesela. Cinsellikte de görev gibi olmasını sevmediğimi planlamayı sevmediğimi söylemiştim. Ama hayatım napayım kafam çok dolu oluyor ve maalesef öyle yapamıyorum dedi sinirden küplere bindim. (Cinsellik onun için böyle aşamalı bir ritüel duşundan parfümüne uzanan)Hislerinizi paylastiniz mi hic onunla? Kac senelik evlisiniz?1-1.5 yılda degisen ne olabilir ya da eksiginiz ne olabilir?
Çok erken değil mi ya 50 yaşından sonra böyle olsak belki kabul ederdim ama daha 30lu yaşlarda ne ara büyüdük.. çocuğumuz olursa ki hayatımızda bu yolunda gitmeyen bir durum sağlık sorunlarım sebebiyle... O zaman iyice monotonlaşırız. Allah affetsin belki bu hastalık da bir nimet diyorum hemen çocuğumuz olsa iyice birbirimizden uzaklaşırdık, çünkü çocuklara inanılmaz düşkün biri, arkadaşlarının çocuklarını gezmeye çıkarırız bazen dünya o an çocukların etrafında döner, o zaman düşünürüm demek çocuk olsa beni gözü hiç görmeyecek diye.Benim eşim de aynı kafada. Bizim arada taşınma duruari oluyor, inanın hayat hiç olmadığı kadar macera kazanıyor. Hayatı kolay sorunsuz insanların şikayeti bunlar.
Ama sizin dert dediğiniz şeyleri nimet bilenler var. Bide bu yaştan sonra sizin kendiniz için uygun göreceğiniz yaş grubu adamlar genelde aynı mantıkta olacaktır.
Açıkcası son 2 yılda pandemi hepimizin hayatını değiştirdi.Bütün ilişkiler bir yerden sonra sevgi ve alışkanlık evresine geçer, sürekli bir hareket ve tutku olan uzun süreli ilişki var mıdır bilemiyorum, varsada baya az sayıdadır. İlişkinize hareket katmak için siz proğramlar yapabilirsiniz.Bence sizin çabalarınızı görünce eşinizde harekete geçer.32 ve 36 yaşlarındayız, çocuğumuz yok ama kedilerimiz var, 6 yıldır birlikteyiz 3 yıldır evliyiz. İş hayatı dışında bazı haftasonlarında ben kendi arkadaşlarımla o kendi arkadaşlarıyla ya da ben ailemle o evde geçirir, birbirimize alan da yaratıyoruz hani haftada bir kaç gün başka programlar yapıyoruz. Evlenmeden önce haftada 2-3 gün görüşürdük (genelde haftasonları) ve her görüşmede başka bir yerde olurduk olduğumuz şehrin görmediğimiz yerleri ya da yakın çevre şehirler ilçeler gibi gezerdik. Yürüyüş yapardık eskiden aslında ama eşim yürüyüşü hiç sevmezmiş ben istiyorum diye yapılırmış şimdi her yere arabayla gitmek ister, yaşlandı galiba kaldırmıyor bünyesi yoruluyor. Evlilikten önce dozunda görüşüyorduk şimdi hep aynı evin içindeyiz bazen 'amaan ne gerek var boşver evde duralım ' diyoruz o da tabi bir yerden sonra o olmadan plan yapmayı benim için daha cazip hale getiriyor ve bence bu onun için de öyle.
Alkol de bizim ilişkimizde bir dönüm noktası oldu. Ben alkole dini sebeple tövbe ettim babam vefat ettikten sonra, ama normalde alkol alır alkollü mekanlara giderdik ya da evde rakı sofrası kurar sabahlara kadar sohbet eder şiir okurduk. Ben bırakınca ilişkide o öyle bir boşluk yarattı ki... Saçma evet ama bizim ilişkimizde rakı sofrası sohbet ve müzik dinlemek için ayrı bir bahaneydi.alkol alıyorsanız birkaç kadeh bir şeyler içmek vb. vb.
sizi anlıyorum. eşiniz içiyor mu peki? ben de kendim alkol kullanmıyorum ama erkek arkadaşıma çerez/meze hazırlayıp çayımı kahvemi alıp eşlik ediyorum. tabii siz alkol olan masaya oturamıyorsanız orası ayrıAlkol de bizim ilişkimizde bir dönüm noktası oldu. Ben alkole dini sebeple tövbe ettim babam vefat ettikten sonra, ama normalde alkol alır alkollü mekanlara giderdik ya da evde rakı sofrası kurar sabahlara kadar sohbet eder şiir okurduk. Ben bırakınca ilişkide o öyle bir boşluk yarattı ki... Saçma evet ama bizim ilişkimizde rakı sofrası sohbet ve müzik dinlemek için ayrı bir bahaneydi.
Ne yapmalıyım mesela ?Açıkcası son 2 yılda pandemi hepimizin hayatını değiştirdi.Bütün ilişkiler bir yerden sonra sevgi ve alışkanlık evresine geçer, sürekli bir hareket ve tutku olan uzun süreli ilişki var mıdır bilemiyorum, varsada baya az sayıdadır. İlişkinize hareket katmak için siz proğramlar yapabilirsiniz.Bence sizin çabalarınızı görünce eşinizde harekete geçer.
Evet o da ben içmedigim için normale göre azalttı ama arkadaşlarıyla buluşup bir iki kadeh içer, evde içmesini istemiyorum artık mümkünse dışarıda da, bu konuda biraz baskı kurduğum için bunalttığım da oluyor.sizi anlıyorum. eşiniz içiyor mu peki? ben de kendim alkol kullanmıyorum ama erkek arkadaşıma çerez/meze hazırlayıp çayımı kahvemi alıp eşlik ediyorum. tabii siz alkol olan masaya oturamıyorsanız orası ayrı
İşte bu sene pek mümkün değil ama kışın bu konuda doktorla görüşüp bir rota çizeceğiz. O zaman daha da monoton bir hayatımız olacağından korkuyorum..Çocuk olunca da evet evlilik resmen bı kaosun içine giriyor. O yeni insana adapte olma, gebelik doğum ve sonrası. Mümkünse bence evliliğiniz gayet güzel, bebek için girişim yapin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?