- Konu Sahibi feruzecerci
-
Demek ki onda hala bir şeyler var. İnanın iyi erkekler öyle kolay bulunmuyor.Sonra mutfakta gözleri dolu dolu otururken gördüm bir bardak su alıp salona geçtim.
Yüksek bir ilişki o kadar da güzel bir ilişki değil. Benim bir önceki ilişkim böyleydi. İkimizde çok tutkulu insanlardık. Kendimizi frenleyemiyorduk. Sonunda bir gece ben temiz dövdü. Öyle de bitti. Sakin, güvenli, istikrarlı, mantık eksenine oturmuş bir ilişki uzun vadede her zaman daha iyidir.Ben kızıyorken o da tepki verse susup gitmek yerine, daha iyi gelecek ikimize de.
Ne alaka?Benım esım 5 yıldır 5 vakıt namazında cok sukur.Bızım evde arada alkol alan taraf benım.Istediğim yerde de ıcerım,kocama sormucam bunu.Yaptıgınız baskı cok sacma.Herkes kendınden sorumludur.Sız adamın ustınde okadar baskı kurmussunuz kı sesı cıkamaz olmus,sonra kavga bıle edemez olduk demıssınız.Edemezsınız tabı.Adam ugrasmak ıstemıyor sızınle.Evet o da ben içmedigim için normale göre azalttı ama arkadaşlarıyla buluşup bir iki kadeh içer, evde içmesini istemiyorum artık mümkünse dışarıda da, bu konuda biraz baskı kurduğum için bunalttığım da oluyor.
kusura bakmayın ama bela mı arıyorsunuz diyesim geldiEvet... Herhalde bu akşam can sıkıntısından düşüne düşüne bu kanıya vardım. Konulara bakıyorum bir kaos bir heyecan aksiyon var en azından diyorum. bizim eşimle maalesef yok, sanki tutku da bitti normal iyi geçinen iyi arkadaşlar gibiyiz. Hatta bugün sorguluyorum acaba ben bu adamı tutkuyla mı seviyorum yoksa alışkanlık mı, bir yandan da kaos sever biriyim eşimin böyle bu kadar orta yolcu olmasından da sıkıldım gibi. Mesela bana kızdı mı sakinleşene kadar açar belgesel izler, ben orada tahrik ederim çünkü o an kavga edip meseleyi bitirmek lazım, o ise sakinkeşince surat yapıp benim "hatamı" anlamamı bekler. Şuan aklıma çok da örnek gelmedi ama kavga edebilmek de önemli kavga edelim sonra barışıp kıymetini bilelim istiyorum. Ve bu monotonluk o kadar canımı sıkıyor ki...
Cinsellikte de tutkumuz yok sakinlik hakim gibi geliyor, günlük hayatımız gibi planlı ve programlı.
Tutkuyu, aşkı ve hatta kaosu nasıl canlandırabilirim ki ? Böyle giderse soğumaktan korkuyorum. Sanki bizde bir ruh eksik ya da derinlerde hissetmiyoruz bazı duyguları, aile gibi seviyoruz da iki sevgili gibi değil gibi. Benzer duyguları yaşıyoruz sanki ailemizin verdiği şefkat ve güvenle huzurlu evlerimizde geçinip gitmeye alışmışız gibi aynı şefkat ve güven içinde evliliğimiz devam ediyor. Çocukluktan gelen aile hissinin içindeyim evet bu çok güzel ama tutku yok heyecan yok... Bir çok gün birbirinin aynısı gibi dün neyse bugün de öyle yarın da öyle olacak...
Aramızda tutku sanırım son bir-bir buçuk yılda kayboldu. Her şey sıradan geliyor, ne yapsam ilişkimiz canlanır bilemiyorum da. Bugün ayrılıp yalnız başıma bir hayat kurmanın hayalini kurdum o belirsizlik bana daha cazip geldi. O zaman dedim bizde kesinlikle macera eksik. Ne kadar sıkıcı boğucu bir durumdayım...Yaşımız genç ve macera olmalı tutku olmalı, birbirimizi hâlâ merak ediyor ve keşfediyor olmalıyız ama biz unumuzu eledik eleğimizi astık..
Aslında hayatınız gayet huzurlu sakin güzel eşiniz de çok düzgün ve olgun bir adam. Burda okuduğumuz onca şeyden sonra sizin evliliğiniz kafa rahatlatıcı dkdjdkd baksanıza adam kızınca belgesel izliyor tam pamukBen hislerimi naif bir biçimde paylaşamıyorum genelde sinirli oluyorum, senden tutku dilenecek değilim diye düşünüyorum mesela. Cinsellikte de görev gibi olmasını sevmediğimi planlamayı sevmediğimi söylemiştim. Ama hayatım napayım kafam çok dolu oluyor ve maalesef öyle yapamıyorum dedi sinirden küplere bindim. (Cinsellik onun için böyle aşamalı bir ritüel duşundan parfümüne uzanan)
Ben normalde çok da sakin bir kafadayım ama beni sinir ediyor gerçekten. Hadi bir program yapalım mesela film izleyelim desem filmi sen seç der ona bile sinir olurum. Bir yere gidelim derim bu hafta dinleneyim der heves kırar.
Az önce dışarıdan geldik, ne bileyim özledim lafını da ne zamandır ondan duymadım, dışarıda bir yere uğradık orada arkadaşını gördü sohbet muhabbet sıkıldım hadi gidelim dedim diye surat astı. Ben benimle konuşsun bir şeyler anlatsın aşktan konuşalım mesela isterdim ama yok. Şimdi kendi köşelerimize çekildik artık beyefendi yarın konuşur. Şu küsme huyu yok mu sakinleşmek için kendi köşesine çekilmesi !! Gidip bir şeyleri çarpasım geliyor.
Belki de onun sevgisi azalmıştır diye düşünüyorum. Önceden şiirler okuyan adam, ya da benim beğendiğim bir şeyi gidip alıp gelen adam. Geçenlerde denedim ay şu şey ne güzelmiş diye, e alsana hayatım dedi. Oysa ben onun bir gün beğendiğim şeyi aklında tutup almasını beklemiştim. Çünkü öyle sürpriz yapmayı seven biriydi.
Sizin ilişkiden beklentileriniz çok çok fazla, hatta dominasyon sağlamak istiyorsunuz ama domine etseniz de bu sefer pasif diye yakınacaksınız.Evet o da ben içmedigim için normale göre azalttı ama arkadaşlarıyla buluşup bir iki kadeh içer, evde içmesini istemiyorum artık mümkünse dışarıda da, bu konuda biraz baskı kurduğum için bunalttığım da oluyor.
Orası eşinizin de evi. O size çay/su içme evde diyebilir mi? Siz onun içtiği içeceğe kadar karışıyorsanız, diğer konularda da fazla müdahaleci olabilir misiniz? Her şeyi kontrol etmeye çalışıyorsanız ve eşiniz de sizi sevdiği için olduğu kişiden başka bir hale geliyorsa, pasif davranıyorsa.. Yarattığınız eser hoşunuza gitmiyor ve onun için eşinizi beğenmiyor olabilirsiniz. Eşiniz güçlü ve yönlendirilmeyi kabul etmeyen bir insan olsaydı, onu kontrol edemeyecek ve heyecanınızı devam ettirecek olurdunuz sanırım. Aile terapisi kesinlikle gerekli.. Eşiniz güçlenmeli, siz "kendi sınırlarınızın içinde" kalmalısınız. İki taraf da hatalı, ama siz ihlal eden taraf olarak çok büyük hatalı geldiniz bana.Evet o da ben içmedigim için normale göre azalttı ama arkadaşlarıyla buluşup bir iki kadeh içer, evde içmesini istemiyorum artık mümkünse dışarıda da, bu konuda biraz baskı kurduğum için bunalttığım da oluyor.
Yok dayanamayacağım.Monotonluktan sıkıldım demedim de bıktım artık evlilikten dedim, gücendi. Bir şey demeye de gelmiyor kendi köşesine çekildiği için. Dediğim gibi bugün ufak bir tartışmada ben yükseldim kabul ediyorum ama o da surat astı. Sonra mutfakta gözleri dolu dolu otururken gördüm bir bardak su alıp salona geçtim.
Ben kızıyorken o da tepki verse susup gitmek yerine, daha iyi gelecek ikimize de.
Bir şey konuşurken kelimeleri çok iyi seçmeliyim yoksa alınır diye düşünürken buluyorum kendimi. Oysa normalde patavatsız sayılırım ama öyle de yapamıyorum sonra patlıyorum. Böyle anlatınca kendimi çok kötü hissettim ama yanına gidip adım atmayacağım bu gücenme huyunu bırakması gerekiyor.
Bu huyu aşabilirsek en azından yarına bir adım atarsa o zaman hadi şuraya gidelim şunu yapalım diyeceğim.
Yoksa da artık takmıyorum incelediği yerden kopsun.
Ama sürekli küsen birine ne yapılır ki? Sonra barışır kendi kendine. Mesela bu sabah kalktım evde temizlik yaptım mutfağı topladım o da ütü yaptı, ayrı ayrı kahvaltı yaptık ama karşılaşınca evin içinde bıyık altından gülüyor gibi.Yok dayanamayacağım.
Evliliğinizi mahvediyorsunuz.
Sorunlarınızı sakin sakin ve güzel bir üslupla konuşmayı öğrenin.
Çocuk terbiye eder gibi adamı terbiye etmeye çalışıyorsunuz.
Yanına gitmeyeceğim huyunu bıraksın. Bu ne demek?
yani tam sakin, güvenilir, karakterli adam tipi ama heyacan tutku, gerekirse bunu kavgalı gürültülü yapma kısmı yok sizde.Eskiden sohbetlerde aşktan meskten daha çok konuşurduk şimdi sanki daha boş konusuyoruz gibi. Şiir okumayali çok çok uzun zaman oldu. Birlikte yine yemek yapıyoruz ama iş bölümü şeklinde, o arada bir romantik temas zorlama oluyor gibi geliyor. Sonra internetten bir şeyler açıp izliyoruz ben evde kurabiyedir kektir yapmayı severim o genelde izlemeye devam eder ben yaparım. Ev işlerini de paylaşırız herkes sevdiği ev işini üstlenir o temizlik yapar ben yemek. O şekilde. Dostluk arkadaşlık anlamında iyi gittiğini düşünüyorum ama bir şeyler eksik geliyor ya da yetmiyor.. üniversitede birlikte olsaydık muhteşem ev arkadaşları olurduk belki birlikte yaşasaydık çok iyi dost olurduk tutku bitince eyvallah derdik. Şimdi çok iyi ve korkmadan birlikte her yola gidebileceğim güven duyduğum bir dostum var iyisiyle kötüsüyle, hani şu gücenme huyu da olmasa süper olurdu gerçi..
Cinsellik konusunda ikimiz de perhizde gibiyiz istekli değiliz, güvenilir iyi ahlaklı biri, yardım sever hayvanları sever ailemi sever bir falsosu yoktur. Adildir en basitinden ev işleri konusunda sen çok yorgunsun otur ben hallederim diyen biri ya da haftasonu kahvaltı hazırlar beni uyandırır öyle tatlıdır, bi yandan kaybetmekten çok korkuyorum bi yandan çok çatışıyorum kendi içimde.yani tam sakin, güvenilir, karakterli adam tipi ama heyacan tutku, gerekirse bunu kavgalı gürültülü yapma kısmı yok sizde.
sizin konunuzun benim ilgimi çekmesi açıkçası ben de tam öyle sakin, dingin, olgun, ağırbaşlı denen erkek modelini idealize eden bir insanım (belki hatalıdır, bilmiyorum, bana öyle geliyor)
din, ideoloji, hayat görüşü, ahlak anlayışı, bütçe yönetimi gibi şeylerde uyum olması şartıyla bu sakin dingin adam bence ideal adam. yormayan ilişki, güvenebilmek...
ama işte ben olsam cinsellikten patlardım. çünkü ben tutkulu, biraz daha fevri olan tipim. cinsellik de rutin ve dingin olursa ben patlarım o noktada.
not: ilişkim var ama profil tam tersi olan bir adamla
ben sizin konunuzu hatırlıyorumCinsellik konusunda ikimiz de perhizde gibiyiz istekli değiliz, güvenilir iyi ahlaklı biri, yardım sever hayvanları sever ailemi sever bir falsosu yoktur. Adildir en basitinden ev işleri konusunda sen çok yorgunsun otur ben hallederim diyen biri ya da haftasonu kahvaltı hazırlar beni uyandırır öyle tatlıdır, bi yandan kaybetmekten çok korkuyorum bi yandan çok çatışıyorum kendi içimde.
Bunun dışında ikimiz de işlerimizden sıkıldık başka bir hayata geçmeyi düşünüyoruz ama onun işi ve getirisi iyi bırakması halinde ne olur bilemiyorum. O da manevi destek ol hallederim ama burada çalışmak istemiyorum diyor.
Geçen sene baskaydi hayallerimiz, Çanakkale,Bursa İzmir, Muğla... Gibi bir kaç yere baktık birinden birine yerleşip meyhane açma fikri vardı. O ızgara türünü iyi yapar ben meze türünü. Butik bir yer açalım keyfimize bakarız diye düşünüyorduk ama sonra istemediğim hayatımın en büyük travmasını yaşadım ve hayattan çekildim alkolü bıraktım meyhane konusunu kapattım. Şimdi hâlâ aynı kafada geçen ay bir yere götürdü beni işte dedi Firuz böyle bir yere açsak mekanı çok güzel iş yaparız.
Hayır hayatım alkol devri bende bitti icmedigim şey üzerinden para kazanamam, dedim kem küm etti kapattı konuyu. Bu noktada ayrıldık, şimdi yeni bir iş fikri çok güzel ama ortak bir karar alamıyoruz. O ayrı bir konu o konuda da destek almamiz gerekiyor. Aileler kesinlikle karşı çıkıyorlar işleri bırakma konusunda ama biz tıkandık memnun değiliz.
Bol bol seyahat edebileceğimiz bir iş düşünüyorum o zaman ilişkimiz de renklenir...
Çiftlik konusunu hâlâ istiyorum ama çiftçilerle konuştum başında durmazsan olmaz diyor herkes meyve bile olsa bu böyleymiş, tarla alma fikri hâlâ var.. Kışa kadar beklemedeyiz. Baktığım tarla da satıldı ben beklemedeyken ona ayrı üzüldüm ama hayırlısı buymuş dedim bilmediğim bir yerden alacaktık çünkü. Bu arada para bana ait olduğu için eşim çok karışmıyor ne yapmak istersen yap diyor.ben sizin konunuzu hatırlıyorum
travma konusunu da...
ama mesela o zamanlar çiftlik filan düşünüyordunuz. şimdi tam tersi bol seyahatli iş olmuş. Meyhane meselesinin kapanması tam 180 derece ters köşeye gitmeniz. ne biliyim sanki paylaşımınız, ortak yanlarınız azalmış ve bunların kısa sürede olması kafaları karıştırmış, ilişkiyi soğutmuş?
cinsellikte ikiniz de aynıysanız sorun etmiyorsanız etmiyorsunuzdur, ben oradan patlardım dediğim gibi. herkes aynı olacak diye şart yok tabii.
Ütüsü bitmedi gitti. Bitince bir yanına gideceğim bakalım. Kesin yine trip atar. Benim de migrenim tuttu onu düşünmekten. Umarım ilişkimiz canlanır yoksa gerçekten terapi almaya başlayacağım.sizin tıkanmışlığınız neredeyse hayatın tümünde, ilişkinize mahsus bir durum değil ki ( benzer şekilde çocuk konusu da vardı yanlış hatırlamıyorsam)
bunda da adamın hususi bir suçu yok gibi
üstelik siz dillendirmeseniz de aklınıza onu bırakmak gelebiliyorken o sizden vazgeçmiş değil, böyle bir düşüncesi bile yok, dedikleri bunu gösteriyor
bence gücenme tavırları onun da kafasının karışıklığı ve tıkanmışlığıyla alakalı. Allah aşkına gidin sarılın konuşun ya en fazla ne olabilir? ortak karara varamıyoruz diye konuşmadan paylaşmadan sıkılarak mı geçireceksiniz tüm zamanınızı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?