İlişkide tutkunun bitmesi

Sonra mutfakta gözleri dolu dolu otururken gördüm bir bardak su alıp salona geçtim.
Demek ki onda hala bir şeyler var. İnanın iyi erkekler öyle kolay bulunmuyor.
Ben kızıyorken o da tepki verse susup gitmek yerine, daha iyi gelecek ikimize de.
Yüksek bir ilişki o kadar da güzel bir ilişki değil. Benim bir önceki ilişkim böyleydi. İkimizde çok tutkulu insanlardık. Kendimizi frenleyemiyorduk. Sonunda bir gece ben temiz dövdü. Öyle de bitti. Sakin, güvenli, istikrarlı, mantık eksenine oturmuş bir ilişki uzun vadede her zaman daha iyidir.
Eşinizle toplamda kaç senedir berabersiniz bilmiyorum ama böyle bir kalemde gözden çıkarmayın. Nacizane fikrim evliliğinize emek harcayın. Gerekirse uzman bir destek alın. Kesinlikle aranızdaki bu iletişim sorununu çözün. Bir de seks normal hayatın uzantısıdır. Gün içerisinde ne kadar paylaşımınız artarsa cinsel hayatınızda o kadar iyileşir.
Bence çözülmeyecek problemler değil. İnşAllah güzel haberlerinizi yazarsınız
 
Bence bilinçli bir çaba ile ilişki yaşandığında, kişiler eğleniyor, tutkuları oluyor, bir şeyler deneyimliyorlar. Evlilik ya da uzun ilişki artık belirli bir süre sonra kişilerin bilinçli çabasından çıkıyor bilinçaltıyla yönetilir hale geliyor. Öyle olduğunda kişinin kendi anne babasının ilişkisi ya da alıştığı ilişki türü neyse bence ona dönüşüyor. Duruma göre bu yüzden sürekli çatışmalar oluyor, eşler birbirini gördüklerinde içlerinde anlamsız gelen öfke oluyor ya da işte böyle tek düze, güvenli alan gibi ilişkiler oluşuyor. Bilinçli çaba, bilinçli şekilde iletişim ve ilişki kurmak çok önemli. Elbette yorucu oluyor. Günlük hayatın kendisi de yorucuyken insan en yakını olan kişinin yanında bari düşünmeden yaşayayım istiyor. Sonrada işte ilişkinin dinamiği değişiyor ve eskiden böyleydik artık böyle oluyor. Bence karşılıklı olarak ilişkiye özen gösterilmeli. Birde özellikle cinsellik anlamında tutkulu çiftlerde bir ortak özellik var. O da kişilerin birbirlerini tanıdıkları zamandaki gibi görünmeye özen göstermesi. Bu sayede arzu, istek ve tutku daha uzun süreli korunuyor. Evlilik terapisine gitmenizi öneririm.
 
Ne alaka?Benım esım 5 yıldır 5 vakıt namazında cok sukur.Bızım evde arada alkol alan taraf benım.Istediğim yerde de ıcerım,kocama sormucam bunu.Yaptıgınız baskı cok sacma.Herkes kendınden sorumludur.Sız adamın ustınde okadar baskı kurmussunuz kı sesı cıkamaz olmus,sonra kavga bıle edemez olduk demıssınız.Edemezsınız tabı.Adam ugrasmak ıstemıyor sızınle.
 
Yani yazdıklarınızdan gözlemlediğim kadarıyla sizde sakin biri gibisiniz. Yani öncesinde delidolu heyecanlı bir ilişkiniz var mıydı eşinizle? İkiniz benzer karaktere sahip olduğunuz için sıkılıyorsunuz herhal.
 
kusura bakmayın ama bela mı arıyorsunuz diyesim geldi
ne güzel işte, artık birbirinizin en iyi arkadaşı olmussunuz. aşk güzel bir şey ama evlilikte onun yerini saygı sevgi dostluk alması bence daha iyi.
cinsellik konusunda ne desem bilemedim onu en iyi tanıyan sizsiniz sonuçta.
 
Aslında hayatınız gayet huzurlu sakin güzel eşiniz de çok düzgün ve olgun bir adam. Burda okuduğumuz onca şeyden sonra sizin evliliğiniz kafa rahatlatıcı dkdjdkd baksanıza adam kızınca belgesel izliyor tam pamuk evliliklerde zamanla eskisi kadar tutku heyecan kalmıyormuş. bu tutku kavga ve kaosla da dönmez bu şekilde yok yere huzursuzluk yaratmayın. Küçük sürprizler meselesinde haklısınız ama bunu siz başlatın bir de, ona hiç hapmadığınız şeyleri yapın onu şaşırtın. Siz aynı kalırsanız o da size hep aynı gelir.
 
Sizin ilişkiden beklentileriniz çok çok fazla, hatta dominasyon sağlamak istiyorsunuz ama domine etseniz de bu sefer pasif diye yakınacaksınız.
Ben farklı sorunlarınızın olduğunu bunu da ilişkinize bağladığınızı düşünüyorum ama bu beklentilerle herhangi bir ilişki mutluluk vermez hatta yalnız kalsanız da bir süre rahatlık yaşasanız da eninde sonunda yine sıkılırsınız. Terapi rahatlatır diye düşünüyorum
 
Orası eşinizin de evi. O size çay/su içme evde diyebilir mi? Siz onun içtiği içeceğe kadar karışıyorsanız, diğer konularda da fazla müdahaleci olabilir misiniz? Her şeyi kontrol etmeye çalışıyorsanız ve eşiniz de sizi sevdiği için olduğu kişiden başka bir hale geliyorsa, pasif davranıyorsa.. Yarattığınız eser hoşunuza gitmiyor ve onun için eşinizi beğenmiyor olabilirsiniz. Eşiniz güçlü ve yönlendirilmeyi kabul etmeyen bir insan olsaydı, onu kontrol edemeyecek ve heyecanınızı devam ettirecek olurdunuz sanırım. Aile terapisi kesinlikle gerekli.. Eşiniz güçlenmeli, siz "kendi sınırlarınızın içinde" kalmalısınız. İki taraf da hatalı, ama siz ihlal eden taraf olarak çok büyük hatalı geldiniz bana.
 
Yok dayanamayacağım.
Evliliğinizi mahvediyorsunuz.
Sorunlarınızı sakin sakin ve güzel bir üslupla konuşmayı öğrenin.
Çocuk terbiye eder gibi adamı terbiye etmeye çalışıyorsunuz.
Yanına gitmeyeceğim huyunu bıraksın. Bu ne demek?
 
Ama sürekli küsen birine ne yapılır ki? Sonra barışır kendi kendine. Mesela bu sabah kalktım evde temizlik yaptım mutfağı topladım o da ütü yaptı, ayrı ayrı kahvaltı yaptık ama karşılaşınca evin içinde bıyık altından gülüyor gibi.
Hadi gel çay iç dedim, kendi çayımı alırım teşekkür ederim dedi. Sanki mesaide. İnşallah bu evliliği canlandirabilirim.. sıkıcı geliyor çünkü. Her yönüyle sıkıcı hayatımda özel hayatımda olsun sevinçli neşeli olmak isterdim..
 
Eşinizin gücenmesine sinir oluyorsunuz ama sizin söyledikleriniz de gücenilmeyecek şeyler değil ki. Evlilikten bıktığınızı, tek başınıza daha mutlu olduğunuzu söylemişsiniz. Adam köşesine çekilmiş bunları düşünüp gözleri dolmuş. Demek ki seviyor sizi.
Ben de sorun yaşadığımda köşeme çekilerek toparlanabilen biriyim o yüzden sizinle değil daha çok eşinizle empati yapabildim. Herkesin stresle başa çıkma yöntemi aynı değil ki. Kavga gürültü benim daha çok strese girmeme neden olur mesela, o yüzden sakinleşince konuşma taraftarıyım genelde. Köşesine çekilmek küsmek anlamına gelmiyor. Biraz düşünüp kendine gelmek için yapıyor olabilir. Ama her seferinde sizin ayağına gidip özür dilemenizi falan bekliyorsa o ayrı.
Bence siz çift terapisi alırsanız sorunlarınızı çözebilirsiniz. Hemen boşanmayı düşünmek yerine bunu deneyin önce. İkinizin de birbirinizi anlamaya ihtiyacınız var gibi.
 
yani tam sakin, güvenilir, karakterli adam tipi ama heyacan tutku, gerekirse bunu kavgalı gürültülü yapma kısmı yok sizde.

sizin konunuzun benim ilgimi çekmesi açıkçası ben de tam öyle sakin, dingin, olgun, ağırbaşlı denen erkek modelini idealize eden bir insanım (belki hatalıdır, bilmiyorum, bana öyle geliyor)

din, ideoloji, hayat görüşü, ahlak anlayışı, bütçe yönetimi gibi şeylerde uyum olması şartıyla bu sakin dingin adam bence ideal adam. yormayan ilişki, güvenebilmek...

ama işte ben olsam cinsellikten patlardım. çünkü ben tutkulu, biraz daha fevri olan tipim. cinsellik de rutin ve dingin olursa ben patlarım o noktada.

not: ilişkim var ama profil tam tersi olan bir adamla
 
Cinsellik konusunda ikimiz de perhizde gibiyiz istekli değiliz, güvenilir iyi ahlaklı biri, yardım sever hayvanları sever ailemi sever bir falsosu yoktur. Adildir en basitinden ev işleri konusunda sen çok yorgunsun otur ben hallederim diyen biri ya da haftasonu kahvaltı hazırlar beni uyandırır öyle tatlıdır, bi yandan kaybetmekten çok korkuyorum bi yandan çok çatışıyorum kendi içimde.
Bunun dışında ikimiz de işlerimizden sıkıldık başka bir hayata geçmeyi düşünüyoruz ama onun işi ve getirisi iyi bırakması halinde ne olur bilemiyorum. O da manevi destek ol hallederim ama burada çalışmak istemiyorum diyor.
Geçen sene baskaydi hayallerimiz, Çanakkale,Bursa İzmir, Muğla... Gibi bir kaç yere baktık birinden birine yerleşip meyhane açma fikri vardı. O ızgara türünü iyi yapar ben meze türünü. Butik bir yer açalım keyfimize bakarız diye düşünüyorduk ama sonra istemediğim hayatımın en büyük travmasını yaşadım ve hayattan çekildim alkolü bıraktım meyhane konusunu kapattım. Şimdi hâlâ aynı kafada geçen ay bir yere götürdü beni işte dedi Firuz böyle bir yere açsak mekanı çok güzel iş yaparız.
Hayır hayatım alkol devri bende bitti icmedigim şey üzerinden para kazanamam, dedim kem küm etti kapattı konuyu. Bu noktada ayrıldık, şimdi yeni bir iş fikri çok güzel ama ortak bir karar alamıyoruz. O ayrı bir konu o konuda da destek almamiz gerekiyor. Aileler kesinlikle karşı çıkıyorlar işleri bırakma konusunda ama biz tıkandık memnun değiliz.
Bol bol seyahat edebileceğimiz bir iş düşünüyorum o zaman ilişkimiz de renklenir...
 
ben sizin konunuzu hatırlıyorum
travma konusunu da...

ama mesela o zamanlar çiftlik filan düşünüyordunuz. şimdi tam tersi bol seyahatli iş olmuş. Meyhane meselesinin kapanması tam 180 derece ters köşeye gitmeniz. ne biliyim sanki paylaşımınız, ortak yanlarınız azalmış ve bunların kısa sürede olması kafaları karıştırmış, ilişkiyi soğutmuş?

cinsellikte ikiniz de aynıysanız sorun etmiyorsanız etmiyorsunuzdur, ben oradan patlardım dediğim gibi. herkes aynı olacak diye şart yok tabii.
 
Çiftlik konusunu hâlâ istiyorum ama çiftçilerle konuştum başında durmazsan olmaz diyor herkes meyve bile olsa bu böyleymiş, tarla alma fikri hâlâ var.. Kışa kadar beklemedeyiz. Baktığım tarla da satıldı ben beklemedeyken ona ayrı üzüldüm ama hayırlısı buymuş dedim bilmediğim bir yerden alacaktık çünkü. Bu arada para bana ait olduğu için eşim çok karışmıyor ne yapmak istersen yap diyor.
Ben de temkinli olduğumdan bir şey yapamıyorum.
Ama bir işe girişirsem o da istifa edecek. Bu beni daha çok korkutuyor. Adam işinden olacak ben gel gitler yaşayan biriyim stabil değilim, ona söylemeye dilim varmıyor ama olur da boşanırsak ne olacak o işinden ayrılmış olacak ve yaşından dolayı yeni bir iş de yapamayacak.
Ona sen işine devam et ben ayrı bir şeyler yapacağım dediğimde kabul etmiyor ya birlikte yaparız ya sen de yapmazsın diyor.
 
sizin tıkanmışlığınız neredeyse hayatın tümünde, ilişkinize mahsus bir durum değil ki ( benzer şekilde çocuk konusu da vardı yanlış hatırlamıyorsam)
bunda da adamın hususi bir suçu yok gibi

üstelik siz dillendirmeseniz de aklınıza onu bırakmak gelebiliyorken o sizden vazgeçmiş değil, böyle bir düşüncesi bile yok, dedikleri bunu gösteriyor
bence gücenme tavırları onun da kafasının karışıklığı ve tıkanmışlığıyla alakalı. Allah aşkına gidin sarılın konuşun ya en fazla ne olabilir? ortak karara varamıyoruz diye konuşmadan paylaşmadan sıkılarak mı geçireceksiniz tüm zamanınızı?
 
Ütüsü bitmedi gitti. Bitince bir yanına gideceğim bakalım. Kesin yine trip atar. Benim de migrenim tuttu onu düşünmekten. Umarım ilişkimiz canlanır yoksa gerçekten terapi almaya başlayacağım.
 
Ya bir gidin sarılın kocaniza dedikleri gibi ne kaybedebilirsiniz sizi seviyor sizde onu seviyorsunuz ama bazı travmalariniz arayışlarınız sizi bu hale getirmiş .evliliğinizi bozmayın .
 
Valla ben esim ayri yiyecek olsa onu toparlar, altından girer üstünden cikar ayni masaya oturturum.Gurur falan da yapmam.Sizin sözler agir kacmis olabilir.Gidin özür dileyin ,bir iki tatlı söz söyleyin.Adam koruma kalkani takmis gibi size karsi uzaklasarak.Daha yapıcı olmayi deneseniz bisey kaybetmezsiniz bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…