Ilişkide yaş farkı..

cansin90

gülümse inadina =)
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
747
123
123
Selam Arkadaslar,

sizce bir Ilişkide yaş farkı ne kadar önemli?

Erkekle bayanin arasındaki yaş farkı bir Ilişkiyi ne derece etkiler..

ilişkide yaş farkı önemli bence .erkek kadından büyük olmalı her zaman .neden çünkü kadınlar erken çöker erkeğe göre.uzun zamanlı bir birliktelik ve evlilik için erkeğin yaşının olgun olması iiyi birşeydir.ideali budur .bir on sene sonra abla-kardeş gibi durmazsın yanında.erkek büyük olunca sana her zaman bir kız çocuğu gibi davranıyor bide.sürekli şımartıyor bence avantajlı bir durum .benim için maksimum 15 dir.sevgilimle aramzıda 12 yaş var .

Kadın büyükse olmuyor bence, erkek büyükse sorun değil. Tabi babası dedesi yaşında da olmamalı.

Yorumuna katılmakla birlikte bir bölümüne de katılmıyorum.
Bizim bir aile tanıdığımız vardı, aralarında 13 yaş fark vardı. 5-6 senelik evlilerdi ve bir de dünya tatlısı kızları vardı.
Bayan eşinden genç olduğu için belli konularda yakınıyordu mesela.
Sonuçta genç olan kadın belli şeyleri yaşamamış, daha çok gezme hevesi, eşi ile romantik veya eğlenceli şeyler yapma hevesi var.
Ama eşi yaş olarak olgun ve bir çok şeyi yaşamış olduğundan dolayı artık ondan geçmiş vaziyetteydi.

Haklı olduğun taraf yaş farkında erkek her zaman büyük olmalı ki, ileriki yaşlarda dediğin gibi abla-kardeş gibi durmamalı.
Kadın anatomisi malesef erkeğinki gibi değil. Kadınlar doğum yaptıklarından dolayı vücutlarında buna bağlı olarak deformasyonlar oluşuyor.
Buna artı olarak, biz erkekler kadar gamsız değiliz, herşeyi kafaya takar, her ince detayı akılda tutarız. Bu da bizi erken yıpratıyor.
O anlamda kesinlikle erkek büyük olmalı, ama bence aradaki yaş farkı en az 4, en fazla ise 7 olmalı...

Herkesin görüşüne saygım var, sadece birebir fazla yaş farkı olan birinin tecrübesini yakından gördüğüm ve ne kadar üzgün olduğunu anladığım için paylaşmak istedim.
Karşındaki insan ile de orantılıdır bu. Adam senden 15 yaş büyüktür ama içi gençtir.. Kişiye göre de değişir elbette..

Bu herkesin kendi yapisi,karakteri ve olgunlugu ile alakali bence..
benimde nisanlim benden 10 yas büyük...
iliskimin ilk iki ayinda bunu biraz kafama taktim,ama aramizda yas ile ilgili hic bi sorun yok..
3sene oldu... birbirimize uyum sagliyoruz..
yeri geldiginde ben olgun oluyorum,yeri geldiginde o benimle beraber cocuk oluyor :)
dedigim gibi onemli olan anlasabilmek...

yaş önemli değil bence çok büyük fark olmadıgı müddetçe,gerçi olan çok görüyoruzz ünlülerde :)

ya evet tabikide uyumla alakalı birşey .bizim aramızda epey bir yaş farkı var düşündürüyordu önceleri beni ama sonra birbirmize alıştık inşş evlendikten sonrada birşey çıkmaz .ideali tabi 3-8 yaş arası bencede .ama işte bazı istisnai durumlar oluyor.

Babaerkil toplumun dayattığı ''Erkek büyük olmalı.'' fikrine katılmıyorum, olgunluk yaşla değil, çekilen acıyla, edinilen tecrübeyle elde edilir. Kadının ya da erkeğin büyük olması önemli değil.

erkekle kadın arası en fazla 10 yas normal geliyor bana aynı sey kadın icin gecerli degil bence kadın erkekden buyuk olursa hos olmuyor sanki goruntu olarakda

bi dereceye kadar yaş farkı kabul edilebilir
ama burda ben çok okudum adam 40 yaşında kız 20 yaşında falan
bunları doğru bulmuyorum

Selam Arkadaslar,

sizce bir Ilişkide yaş farkı ne kadar önemli?

Erkekle bayanin arasındaki yaş farkı bir Ilişkiyi ne derece etkiler..

Toplumdaki genel yargı ve hepimizin de "normal" kabul ettiği erkeğin kadından biraz daha büyük olmasıdır. Ama aşk öyle derin ve değerli bir şeydir ki bazen yaş farkının kadının büyük olmasının vs önemi kalmıyor. Evet erkekler daha geç olgunlaşıyor bu çok dogru. Ama genelleme yapmak çok yanlış. Çünkü 40 yaşında olupda ergenler gibi davranan erkekler de var 25 yaşına gelmiş ama yaşadıgı ilişkilerden ders çıkarıp duygusal olgunluğa erişebilmiş erkekler de var BUNU UNUTMAYIN ! bu, kadınlar için de geçerli... Önemli olan karşımızdaki insanın kalitesidir olgunlugudur. Ben çevremde kadının büyük olup çok mutlu olanı da gördüm, babası yaşında adamla evlenip mutlu olan kadını da. Her şey karşınızdaki insana baglı... Lakin şunu söylemeden geçemeyecegim 15 den fazla yaş farkı varsa çok garip ve abes....

Yorumlariniz icin cok tesekkür ediyorum arkadaslar.
BUrda yazilanlarin büyük bir kismi benimde düsündügüm gibi.
Beni düsündüren bir durumdu, aslinda problem yapacak birsey yok ortada anlastiktan sonra.

benim eşimle aramda 10 yaş var.. ilk başlarda ben de hep karşı çıktım hiç istemedim, ama o hep bana seni tanımak istiyorum lütfen izin ver deyip durdu.. şimdi 9 aydır evliyiz çok şükür herşey çok güzel gidiyor.. her evlilik gibi her şey güllük gülistanlık değil elbette sorunlar oluyor ama kesinlikle erkekle kadın arasında minimum 5 yaş olmalıdır..

Bence bu dayatılan birşey değil.
Kadın erkekten daha çabuk yıprandığı için, kadının erkeğin "annesi" gibi durmaması için gerekli bir şey.
Şahsi fikrim, fikrine de saygım sonsuz

Bence arada çok yaş farkı olmamalı çünkü düşünceler farklı oluyor zorluklar yaşanıyor aradaki ideal yaş farkı 5 olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…