• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkimi çook düşünüyorum

İşte bu tarzda devam edersen kimse kalmaz. Kalsa da toksik bir şeye çevrilir.
Sen kendini aşağılarken, nasıl kabul edeceksin derken adamın saygı duymasını bekleyebilir misin?
Aşağılamıyorum ki bu adam sonuçta inançlı ve ona göre ben günahkarım kendi de öyle hem kendine de sordum kötü hissetmiyor musun böyle diye kendim için de dedim rahatsız olmuyor musun neden düşüncen hareketlerin farklı o da benim yanlışım bana ben doğruyu biliyorum ama yapmıyorum yanlış olduğunu biliyorum senin hayatında da benden sonrası ilgilendirir diyor onda sıkıntı bence çok yok ama ben içten içe rahatsız gibi hissediyorum ben mesela sevgilisi kürtaj olmuş birini istemezdim sorumsuz derdim. Ya da çok eşlilik yaşamış eskorta gitmiş transla erkekle beraber olmuş birini istemezdim yani. Geçmiş beniö için de önemli. Zaten sevgilim olacağını bilmiyordum normal arkadaştık dertleşiyorduk karma ilahi adalet tarzı konuşmada söyledim kürtaj oldum diye. Elbet yanlışım çoktur doğru değildir genel olarak böyleyim malesef biraz düşünmeden konuşurum duygularımı yoğun yaşarım

Aşağılamıyorum ki bu adam sonuçta inançlı ve ona göre ben günahkarım kendi de öyle hem kendine de sordum kötü hissetmiyor musun böyle diye kendim için de dedim rahatsız olmuyor musun neden düşüncen hareketlerin farklı o da benim yanlışım bana ben doğruyu biliyorum ama yapmıyorum yanlış olduğunu biliyorum senin hayatında da benden sonrası ilgilendirir diyor onda sıkıntı bence çok yok ama ben içten içe rahatsız gibi hissediyorum ben mesela sevgilisi kürtaj olmuş birini istemezdim sorumsuz derdim. Ya da çok eşlilik yaşamış eskorta gitmiş transla erkekle beraber olmuş birini istemezdim yani. Geçmiş beniö için de önemli. Zaten sevgilim olacağını bilmiyordum normal arkadaştık dertleşiyorduk karma ilahi adalet tarzı konuşmada söyledim kürtaj oldum diye. Elbet yanlışım çoktur doğru değildir genel olarak böyleyim malesef biraz düşünmeden konuşurum duygularımı yoğun yaşarım
Sadece onun inançlı biri olduğu için düşündüğün için davranışları arasındaki farkı merak ediyorsun.Ama kimse 4 4 lük değil.kendisi ‘yanlış olduğunu biliyorum'dese de nefsine uyuyor demek ki.Sen de düşünceleriyle yaptıkları arasındaki çelişkiyi anlayamıyorsun.Sigara içen birinin başkasına sigara içmeyin diye tavsiye vermesi gibi.Zinanın yanlış olduğunu bilip kendisinin zina yapması.Ama bence artık sorgulama sonuçta seni mutlu ediyor bu konuda.Terzi kendi söküğünü dikemezmiş.Çok rahatsız oluyorsan da bir daha yaşamazsın.
Geçmiş senin için önemli olabilir ama bu,onun da öyle düşünmesini gerektirmez.O geçmişe önem vermiyor olabilir.Gecmiş konusunu hepten kapat hiç açma.Kürtaj konusunda sen kabul etmiyor olabilirsin o kabul ediyor olabilir.bakış açılarınız farklıdır.Cuma namazı kılıyor diye bütün dini kuralları eksiksiz uygulamasını bekleme zaten herkesin eksikleri var.Sen sadece kendi içinde netlik ararken onu suçlama.Güvenmeyi dene.Zamanla her şey oturur.Düşüncelerinde eksik olabilir uygulayamadığı şeyler varsa bu onun sorumluluğu.Her şeyi zamana bırak.

Kendi içinizde bunu aşmaya çalışın, kendinize günlük, haftalık hedefler koyun kendinizi oyalamaya ve bu yoğunlukta düşünmemeye çalışın. Insanlar çeşit çeşit, kaderin ne göstereceği hiç belli olmaz. Güzel bir ilişkiniz var kendinize zehir etmeyin.

Sadece onun inançlı biri olduğu için düşündüğün için davranışları arasındaki farkı merak ediyorsun.Ama kimse 4 4 lük değil.kendisi ‘yanlış olduğunu biliyorum'dese de nefsine uyuyor demek ki.Sen de düşünceleriyle yaptıkları arasındaki çelişkiyi anlayamıyorsun.Sigara içen birinin başkasına sigara içmeyin diye tavsiye vermesi gibi.Zinanın yanlış olduğunu bilip kendisinin zina yapması.Ama bence artık sorgulama sonuçta seni mutlu ediyor bu konuda.Terzi kendi söküğünü dikemezmiş.Çok rahatsız oluyorsan da bir daha yaşamazsın.
Geçmiş senin için önemli olabilir ama bu,onun da öyle düşünmesini gerektirmez.O geçmişe önem vermiyor olabilir.Gecmiş konusunu hepten kapat hiç açma.Kürtaj konusunda sen kabul etmiyor olabilirsin o kabul ediyor olabilir.bakış açılarınız farklıdır.Cuma namazı kılıyor diye bütün dini kuralları eksiksiz uygulamasını bekleme zaten herkesin eksikleri var.Sen sadece kendi içinde netlik ararken onu suçlama.Güvenmeyi dene.Zamanla her şey oturur.Düşüncelerinde eksik olabilir uygulayamadığı şeyler varsa bu onun sorumluluğu.Her şeyi zamana bırak.
Zaten sürekli konusu açılmıyor bir kere konuşuldu sadece cuma oruç değil adamın beynini biliyorum ya. Güvenemiyorum işte biliyorum hatamı. Öyle gidip millete vaaz verdiği de yok

26 yaşındayım. 5 yıllık bir ilişkinin gazisiyim. ortaokuldan beri tanışıyorduk. Evlilik aşamasında çok yoruldum ve ayrıldık. O ilişki bittikten 3 ay sonra şu an birlikte olduğum kişiyle tanıştım. 33 yaşında. İlk gördüğüm anda etkilendim. Çekici güçlü, konuşması iyi karakteri de bana göre güzel biri. Bana çok ilgi gösterdi. ben de etkilendim. Hem de baya. Çok mutsuzdum ve birden ışık oldu. Kalbim tekrar attı. Ve onun çabası ile başladı.

3 aydır birlikteyiz. İlgili. küçük şeyleri bile unutmuyor. bazen alakasız hediyeler alıyor. Mesela arabadayız benzin almaya gidiyor. Orada gördüğü bir şeyi alıyor. Çiçek alıyor. Plan yapıyor. İlk 2 ay cinsellik yoktu konusunu da açmadı. Ara ara ufak elektrik oluyordu. 1 aydır var ve bu konuda da uyumluyuz. ÇOK UYUMLUYUZ. genel bakınca efendi iyi huylu sakin adamdan bambaşka biri çıktı. Bu yüzden bile devam edilir. Genel olarak mutluyum ama garip bir şekilde günümün çoğu onu ve ilişkimi düşünerek geçiyor. Bu beni düşündürüyor. Baya bi iç huzursuzluk var sanki.

Aileme ve arkadaşlarıma henüz söylemedim. Yargılanmaktan mı korkuyorum yoksa eski ilişkide yaşadığım hayal kırıklığını tekrar yaşamaktan mı bilmiyorum. İçimde ara ara sebepsiz bir sıkıntı oluyor. resmen endişeleniyorum. Olumsuz hisler var. Neden yok.

muhafazakâr ve inançlı biri. Buna rağmen benimle sevişmesi de kafamı karıştırıyor. Bekâret konusunu açtım. Yani ben muhafazakar değilim geçmişim de kabarık. Sırf ne düşünüyor diye irdeledim ama devamını konuşmak istemedi. ASSLA ağzından bir şey çıkmadı. Seni seviyorum önemli olan bu dedi. Ben de bakir değilim dedi. Seni seviyorum diyor. Hiç mi rahatsız olmuyorsun geçmişimden dedim. Konuşmak istemiyorum artık iyi düşünmüyorsun sarhoşsun vs dedi. düşüncelerini benden saklıyor gibi geliyor. Ben mi fazla kuruyorum bilmiyorum. Saçmalıyor muyum bilmiyorum. Neden içimde kötü bir his var?
Birini tam anlamıyla tanımak için henüz çok erken. Ayrıca neden adamın aklına çomak sokmaya çalışıyorsunuz ısrarla. Geçmişinizden bence önce siz rahatsızlık duymayın..

Hayır öyle şeyler değil. Kötü bir şey desin de ayrılalım diye üstüne gittim herhalde ama asla demedi. Muhafazakâr gayet düşünce tarzını biliyorum adamın. Siyasi düşüncesini biliyorum. Rahatsız olduğu şeyleri biliyorum. Açık açık konuşmadım her şeyi tabii ama Kürtaj olduğumu söyledim vs
Adamın sizi bırakması için tüm tuşlara basıyorsunuz. Bırakınca da gelip burda ağlayacaksınız. Yapmayın bunu!

İşte olmuyor şimdi ben sevgilimi anlatınca öğrenecekler belki beni suçlayacaklar. Aldattı diyecekler
Neden aldattı diyecekler, yeni sevgiliniz kim ki, exten ayrılalı ne kadar oldu? Bence siz çok yorucu birisiniz, kendinize de çok yükleniyorsunuz. Güzelim, herkes beni sever, sosyalim diyorsunuz ama özgüveniniz düşük. Bence sevgiliyi falan bırakın, kendinize eğilin, istemem diyorsunuz ancak iyi bir uzmandan destek alırsanız toparlarsiniz, sonrasında sağlıklı yeni bir ilişkiye başlarsınız yoksa bu kısır döngünün bitmesi çok zor.

Evet farkları yok zaten.Tek fark adamın namaz kılıp oruç tutması.O da kendini bu konuda çok ayrıştırıyor.Muhafazakardı falandı filandı bunları tartışmaya gerek yok zaten.Herkesin ibadeti kendine.Adam neyse ne.O da nefsine uyuyor sevişiyor.Ben bu ilişkinin sonunu ayrılık olarak görüyorum.İçimde bu his ağır basıyor.Adamı seviyorsan güven daha 3.aydasınız.Rahatsız olmadığı konudan bile " bu çok rahatsızlık verici bir konu neden rahatsız olmadın?" diye sürekli sorgulanmak insanı çok sıkar.
çok temel bir fark var yalnız
bu kız inanmıyor anladığım kadarıyla
dolayısıyla namazı orucu olmaması sekse de zina diye bakmaması normal, kendi ahlak anlayışı tamamen kendisine kalmış durumda- ha bu anlayış mantıklı gelir gelmez, kendi içinde tutarlıdır değildir, bilmiyoruz.

ama adam çelişiyor, Allah'a inanıyorum ama zinamı da yapıyorum diyen adam yarın bir gün bakire buldum gidiyorum da derse ya, diye emin olamıyor kız da

ben bol bol sevişen, sevişmek de bir şey değil sevişsin de tarz olarak yavşak olan sapıklığa varan beklentileir olan, güya milliyetçi mukaddesatçı tayfadan, ailesel siyasal kimlikleri de öyle olan (aynı buradaki gibi aslında düşününce, hatta biri var annesi ablası filan şıkır şıkır bir de göçmen güzelliği müthişler, neyse) ama evlenmelik kapalı genç kadın arayan doktor vs çok iyi eğitimli adamlar da biliyorum. ama kapalı genç dediğimiz kız çarşaflı, ibadet düşkünü vb. değil nihayetinde bakımlı tesettürlü fink fink gezen kızlar yani, onlar yatakta daha çılgın oluyormuş, öyle düşünüyordu biri mesela.

yani kadının tespiti de boş değil düşününce.

fakat konu sahibi
muhafazakar ya da
milliyetçi vs olmamakla birlikte inançlıyım benim de var cinsel hayatım- pek çok kişinin de var.
hani siyasal yelpazenin dediğiniz kanadında durmayan müslüman zina edebilir ama o kanadındaysa edemez diye de bir şey yok ki...adam da kendini ultra dindar ultra feyizli bir şakirt olarak pazarlamıyor ki.

hatta ülkenin büyük kısmı alkol alır ama domuz yemez
zina eder güsulsüz gezmez
guybet eder faiz alır başka günahlar işler, ya riba deil ki bu der ya kalbim temiz benim der...

kaç müslüman cidden çelişkisiz ki?

ya da hangi islam, neye göre kime göre en çelişkisiz inananı bulacaz.
buradan çıkmak çok zor.

içinizdeki sesi ise biraz sorunlu bulum açıkçası, tarzınız biraz değişik. içinizdeki sese güvenin diycem diyemedim onu.

çok temel bir fark var yalnız
bu kız inanmıyor anladığım kadarıyla
dolayısıyla namazı orucu olmaması sekse de zina diye bakmaması normal, kendi ahlak anlayışı tamamen kendisine kalmış durumda- ha bu anlayış mantıklı gelir gelmez, kendi içinde tutarlıdır değildir, bilmiyoruz.

ama adam çelişiyor, Allah'a inanıyorum ama zinamı da yapıyorum diyen adam yarın bir gün bakire buldum gidiyorum da derse ya, diye emin olamıyor kız da

ben bol bol sevişen, sevişmek de bir şey değil sevişsin de tarz olarak yavşak olan sapıklığa varan beklentileir olan, güya milliyetçi mukaddesatçı tayfadan, ailesel siyasal kimlikleri de öyle olan (aynı buradaki gibi aslında düşününce, hatta biri var annesi ablası filan şıkır şıkır bir de göçmen güzelliği müthişler, neyse) ama evlenmelik kapalı genç kadın arayan doktor vs çok iyi eğitimli adamlar da biliyorum. ama kapalı genç dediğimiz kız çarşaflı, ibadet düşkünü vb. değil nihayetinde bakımlı tesettürlü fink fink gezen kızlar yani, onlar yatakta daha çılgın oluyormuş, öyle düşünüyordu biri mesela.

yani kadının tespiti de boş değil düşününce.

fakat konu sahibi
muhafazakar ya da
milliyetçi vs olmamakla birlikte inançlıyım benim de var cinsel hayatım- pek çok kişinin de var.
hani siyasal yelpazenin dediğiniz kanadında durmayan müslüman zina edebilir ama o kanadındaysa edemez diye de bir şey yok ki...adam da kendini ultra dindar ultra feyizli bir şakirt olarak pazarlamıyor ki.

hatta ülkenin büyük kısmı alkol alır ama domuz yemez
zina eder güsulsüz gezmez
guybet eder faiz alır başka günahlar işler, ya riba deil ki bu der ya kalbim temiz benim der...

kaç müslüman cidden çelişkisiz ki?

ya da hangi islam, neye göre kime göre en çelişkisiz inananı bulacaz.
buradan çıkmak çok zor.

içinizdeki sesi ise biraz sorunlu bulum açıkçası, tarzınız biraz değişik. içinizdeki sese güvenin diycem diyemedim onu.
Adamın annesi açıkmış ama kız kapalı bir kızı neden tercih etmediğini düşünüyor.Adam cuma kılıyor ama içki de içiyor yani hayat tarzı zaten ‘katı muhafazakâr’ değil.Buna rağmen kız,adamın kendisiyle sevişmesini sorguluyor, adamın kendi gibi muhafazar biriyle evleneceğini düşünüyor.(yüksek ihtimal öyle olacak).Aralarında uyum var, adam iyi davranıyor, hediye alıyor, kırıcı bir tavrı yok ama kız açık arıyor güvenemiyor.Mutlu olması gereken ilk aylarda bile mutsuz cok düşünceli.kız hâlâ eski sevgilim benim aldattığı mı düşünür mü diye eski sevgilisinin hislerini düşünüyor aklı orda.Yeni sevgilim kürtajı neden problem etmiyor gibi endişelere takılı kalıyor.Bu da bana biraz kendine dert arıyormuş gibi geliyor.Güvenmek istemiyor ya da sürekli bir açık arıyor sanki.Böyle düşünmeden konuşmaya ve şüphe üretmeye devam ederse adam bir noktada uzaklaşır kız da haklıymışım bak gitti der.O yüzden bence sorun adamda değil,kızın kendi zihninde büyüttüğü senaryolarda.Atanmış,evini almış,doktor sevgilisi var ona iyi davranan ama mutsuz olmak için kendine sebep arıyor.

Back
X