İlişkiler ve ruh sağlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sevgili olduğum için üzülmedim ki.. benim çoğu ilişkide bu oluyor sevgi aşk mevzusu zaman orantisi konusunda merak edip soruyorum insanlara niye bu kadar her konuma saldırma gereği duyuyorsun ki mesela teyze dedim çünkü bana oranla öylesin... Evet sen üzülmezsn çünkü yaşam tarzın bana oranla large olabilir ve bide olgunluk tabi . Bana illa sen üzülürsün dedin diye seni dinleyecek değildim ki bak haklıyım filan yaklasimin yine teyze gibi sonra da alınıyorsun. Dediydim ben filan tamam dedin en haklı sensin nedir derdin anlamadım valla. Benle evlenmesine gelince evet evlenir şuan ev alacak ve planları bu yönde illa bi çomak sokmaya çalışmak vs. cidden kafası iyi olmayan sensin her konumu sabote etmen çok fazla yani.. kendi dunyanla ilgilensene mesela .. veya ne bileyim ciddi anlamda beni düşünüyorsan bunu bu şekilde ifade etmen garip . Düşünmedigin kesin ya sadece konuma girip ay can sıkmaya çalışayım laf sokayım diye uğraşıp çıkıyorsun ilginç şekilde sen bilirsin ya kimseyi değiştiremeyiz seninde ruhun bu laf sokma bilmişlik taslama can sıkma herkese yaklaşımın bu görüyorum ..

Yaşam tarzımın large olduğununu nerden çıkardın ki sanarsın sen sevişmedin de ben seviştim ayrıca evliyimde teyzen kurban olsun sana teyze demene alinmıyorum komik buluyorum çünkü senin için ve kafan 90 yaşında benim ise 18 e haklıyım sevgili olamadın mutsuzsun oldun gene mutsuzsun dr a git dr a başkası kurtaramaz seni

Ben seni sadece komik buluyorum mutlu insanlar başkalarını acitmaya çalışmaz sen devamli saldirma.modundasin 6,5 senede anca evlenince tabi tam kurumaya yakınken psikolojinin bozulması normal kimse mutlu olmasın istiyosun mutsuz insan bulup onu sömürerek kendine enerji vermeye yükseltmeye calisiyosun ciddi anlamda travmatiksin. ben kendim için doktora da gittim psikologa da gitmek lazim yani başkalarına karşı saygılı olabilmeyi de öğretiyorlar mesela senin de ihtiyacın var baya hemde tek sorun farkında.bile değilsin nasıl bir.mutsuzluksseninki kendi içinde çok büyük sorunların var inan bana bu yüzden devamlı saldirgansin yazik hadee teyze yaa ne takildin he bana tamam teyze değilsin .

Mutsuz muymuşum yazık la etrafinda ki herkesden tiksinin sen mutsuz olan ben e tabi günümü gün ettim istediğim gibi gezdim insanlardan tiksinmrdim sonra da evlendim haklısın baya mutsuz bir hayatım varmış ayrıca 6,5 değil 7 sene de zor evlendi benle 15 senedir nasıl zorla tutuyorsam yanımda kocamı tabi sen bilmezsin etrafındakiler hep kactığından

Tamam teyze

Yakın ilişkiler, erken çocukluk döneminde anneyle olan ilişkinizden etkilenir deniyor psikoloji kitaplarında. Bebekliğinizde sizi kim büyüttü, anneniz duygusal olarak yanınızda mıydı açıkçası merak ettim. Sanki terk edilme ve duygusal yoksunluk şemanız var. Bence konunuz çok derin ve öncelikle bir psikoterapistten danışmanlık almalısınız. Mesele şu anki erkek arkadaşınız değil, genel olarak romantik ilişkilerinizi sorguluyorsunuz anladığım kadarıyla. Umarım mutlu ilişkinizi bulursunuz bir gün ama nedense o kişinin bu arkadaşınız olduğunu düşünemedim (kişisel y

Sema testini yapmıştım terk edilme ve bağımlı ilişki semalarim mevcut. Annem nasil büyüttü bilmiyorm tabi çok.kucuk yaşları.. psikoterapi aldım bir dönem baya. Ama şimdi İzzet güllü yu buldum YouTube da artık psikoterapi ye gidesim gelmiyor onlar sorunlarimi daha derinleştirdi bence. İzzet güllü de bir psikolog fakat bu cocuklukmua sorunms bunları desmenin faydasi olmadığını söylüyor.. telkin metodu geliştirmiş yani modern anlamıyla olumlama da diyebiliriz ya o önce doğru bilgi nokta atışları ile onu takip ediyorum bir yıldır ve hiç psikologa gitmedim. Önceden terapi alırken ise daha kötü olmuştum ve her sorunda psikologa koşmak istiyordum..

Sadece telkinle olacak iş değil bence bunlar, bir bilgisayarın arka planında çalışan programlar gibi daha ana rahminden beri ( hatta nesiller arası aktarımdan bahsediliyor) şahit olduğumuz olaylar kaydediliyor Ve biz farkında olmadan bazen bizi yönetiyor Bu olaylardan sonra oluşturduğumuz düşünce kalıpları. Bana konuyu anlatışınız direkt şemalarınızın mevcudiyetini düşündürttü. Şu an okuduğum kitabı öneririm size de, benzer hikayeler var orda da. Kitabın adı: hayatı yeniden keşfedin. Ve bence olayın köklerini bulmaya çalışmak çok zor ama en yararlı yöntem. Annenizle ilişkinizi öğrenin derim

Şunu demek istemiştim ayrıca, telkinlerle bilinçli zihnimizi yönetebiliriz. Hayatta her zaman farkındalıkla, bilinçli zihnimizle hareket etmiyoruz. Hele de romantik ilişkilerde devreye duygular girince tamamen bilinçdışımızla hareket ediyoruz. Bu bilinçdışımızdaki kayıtları görebilmemiz gerekiyor seçimlerimizi anlayabilmemiz için. Evet bir kurtarıcı gibi görüp her durumda psikoloğa koşmamıza gerek yok ama kendimizi tanımak, bilinçdışı kayıtlarımız hakkında bir şeyler öğrenmek için terapi Gerekli

Ben de semalardan bahsedince ya psikonet yayınları kitaplarindan okudugunuzu ya da psikolog olduğunuzu düşünmüştüm

Ben de semalardan bahsedince ya psikonet yayınları kitaplarindan okudugunuzu ya da psikolog olduğunuzu düşünmüştüm
Psikolojiye ilgim var sadece ama derya denizmiş, hele de benim gibi çokça travmatik anısı olunca insanın bir yanı daha çok deşip öğrenmek istiyor, bir yanı da tetiklenip kaçıyor. Yoksa siz psikolog musunuz?

Bu yöntem bilinçli zihin için değil önemli kısım bam noktası da bu inanın .. bilinçaltı dönüşüyor. Ve bu adamın videolarının altındaki yorumlara bakın.. ben çok insanla konuştum bu adam sayesinde düzelen süper hale gelen .. çocukluğumdaki hatalı kodlarimi bile anladım diyorlar . Ve hepsi şuan duygularına hakim hayata bakış açıları düzelmiş... Zaten bilincaltinda duygulardan korkmak yatıyor en başta kaygı korku sıkıntı duygusunu yanlış tanımak en temel sebeb. Terkedilme misal kaygı üretir o duyguyu yanlış algılamak tehlike canlarını çalar gibi... Sizde bir bakın derim. Yinede teşekkürler

Psikolojiye ilgim var sadece ama derya denizmiş, hele de benim gibi çokça travmatik anısı olunca insanın bir yanı daha çok deşip öğrenmek istiyor, bir yanı da tetiklenip kaçıyor. Yoksa siz psikolog musunuz?
Hayır değilim ben de konuya ilgili biriyim ve kendimi nasil daha fazla gelistirebilirim, kendi yaşadığım sorunlara nasil çözümler üretebilirim diye düşünen biriyim.

Daha yarım saat önce bir yazı okudum. Yaşadığımız hiçbir olay tesadüf değildir. Yaşadıklarımıza yüksek idrakle bakmayı başarabilirsek o ilişki ya da durumu ne için yaşadığımızı anlarız diyordu. Bunun üzerine hiç beklemediğim bir yerden bir tavsiye aldım. Üstelik bu tavsiye edilen kişi 1-2sene önce ilgimi çeken bir makaleyi yazan psikoloğun tavsiyesi. Hatta farklı bir şehirde ve ondan terapi alamam diye daha fazla araştırmamıştım ve bugün sayenizde baktım. Bir de kitabı varmış. Videoları ile başlayacağım, teşekkür ederim Vesileniz için Umarım her zaman neyi, neden yaşadığımızı idrak edebilir ve mutlu ilişkiler içerisinde olabiliriz.
bir kişisel yorum daha yapayım hazır yazmışken. İlişkinizin başında sadakatsizlik göstermiş bir adama güvenememeniz doğal, bugün bu ikilemde kalmanız da acaba güvensizlikten mi. Affedebilmek, kişinin hatasını anlaması, ilişkiden beklentiniz her ilişki için özel ve farklıdır. Bence yavaş yavaş çözümleyecek ve doğru kararı vereceksiniz

Bende öyle düşünüyorum teşekkür ederim:)) kesinlikle karşımıza hiçbir şey tesadüf çıkmaz tavsiyeler de dahil. Bu psikolog özel terapi vermiyor zate. Hepsini videolara dökmüş. Yorumlara bakın okuyun anlayacaksınız .. sevgiler

Sevgi bu değil.
Ne seninki sevgi ne onun ki.
Seninki yokluk hissi. Çevrendekilerin sevgilisi olunca sevgi açlığı çektin belli ki, en azından biri olsun hevesi. Onun abazalığı zaten ortada. Asla güvenemeyeceksin biliyorsun da...
İçine sinmediği içib, sevmediğin için böylesin.
Bak biz 9 yıldır beraberiz. Ne kavgalar ne küslükler yaşadık, hiç bir zaman içime sinmeyen Bir yanı olmadı. Ne kadar delirtse de beni gözüme Hoş geldi, sevgim aymı durdu.
Bunu neden diyorum sırf biri olsun diye kendi hayatını yakıylrsun. Zira bir yerlerde tanışacağın doğru insan, asıl aşkı kaçıracaksın. Olmayan bir şeye yetineceksin. Sonunda da yediğin boynuzlar kalacak yanına kar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…