İlişkilerde/evliliklerde kadın/erkek dominantlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.828
51.656
798
Selamlar hanımlar

Sizce bir erkeğin kararları kadına bırakması iyi bir şey mi?

Ben anaerkil bi aileden geliyorum, böyle kadın/erkek uyumunu görmeye alışkınım.
Ya mesela nereye gideceğiz, ne yiyeceğiz, ne yapacağız ben karar veriyorum
Ben bulana kadar ısrar ediyor ne yapalım, ne yiyelim
Kaçta nerde olmam lazım sen söyle bana
Hani nerde buluşalım değil soruş stili bile

Ben ne yapmak istersin, ne istersin tarzı şirinlik yapayım diyorum
Ben her şeyle mutlu olurum erkeğim ben sen ne istersin, sen söyle onu yapayım diyor

Ne bileyim mesela hayallerin neler diyorum
Benim hayalim senin hayallerini gerçekleştirmek diyor

Gel diyorum geliyor, git diyorum gidiyor anlamadım
Baştan da demişti aslında ben totosunun üstünde oturan bi adamım, sen karar ver diye ama ben bunu kulak arkası etmişim herhalde

Hasbinallah ben erkeklerle güç savaşına girmeye alışkınım hep o yüzden diyorum böyle bir erkekle ilişki/evlilik nasıl olur?
Hep bana masaya yırmıh vuran herifler denk geldiği için şimdi error veriyorum açıkçası nasıl davranmam gerektiği konusunda ne bileyim maço mu olmalı azcık erkek
Benim bütün sevgililerim biraz maçoydu, "erkeğim ben" argümanları vardı
Neyse zaten ana kuzusu diyorlar etrafında böyle minnoş bir adam zararsız

Böyle kadın baskın ilişki/evlilik olur mu?

Son düzenleme:
Bizim evde kararları ortak alırız genelde.
Bazen benim göremediğimi o görür bazen de tam tersi.

Ama sizin usül de güzel. Güç savaşı ilk başta şirin gelebilir ama sonrasında çok yıpratıcı olur bence bu şekilde devam

Evet acaba bulup da bunuyor muyum ki?
Başta eğlenceli oluyor hani vauv maço erkek falan ama sonra sinir bozucu oluyor, bilemedim

Bende ataerkilcilerdenim. Kocamin daha fazla baskin olmasi hosuma gidiyor. Anaerkil bi ailede buyudugumden olabilir bu istek belkide .

Ama sizde baskın karakter yok diyorsunuz.
Burada kararları almasının beklendiği kişi benim, onun yerine ben karar vereceğim yani, öyle bekliyor.

Bende ataerkilcilerdenim. Kocamin daha fazla baskin olmasi hosuma gidiyor. Anaerkil bi ailede buyudugumden olabilir bu istek belkide .

Valla ben bilemedim ne hoşuma gidiyor.
Ben karar almayı severim, yapım dominant ama ilk defa böyle bir şey yaşıyorum o yüzden bilemiyorum ilerde nasıl olur bu.

Oh ne güzel adam otokadına(otopilot) bağlamış hiç düşünmeyim hanıma bırakayım kafasında yaşıyor.

Ama iyi işte bi bakıma ne güzel her istediğini sen belirliyosun daha ne istiyosun comon deyip tartışacak birini mi arıyosun?

Erkek:Gitmek istediğin özel bi yer var mı?
Kadın: bilmem farketmez
Erkek: tamam o zaman , ben bi yer ayarlamıştım...
Ben böyle olanını seviyorum, kadının bir planı olmadığı zamanlarda napalim napalim diyen adam bana itici geliyor. Tabi ki bu benim fikrim...
Diğer konularda da öyle kişilerin bazen insiyatif kullanması gerekir. Aksi pasiflik bence

Benim evliligim boyle
Bazen adama diyorum benden once nasil yasiyordun sen diye

Simdi bi de ortak is yapiyoruz , adamlarla toplantida bile patron bilir deyip bana birakiyor tum kararlari

Yani gayet guzel giden bir evliligim var , benim anne babamda boyleydi , gerci babam bu kadar diildi ama ortak kararlar alinirdi hep
Bizde ise kararlarin yuzde 90 ini ben aliyorum , simdilik bir sorun yasamadik hic
Ama arada yoruyor beni bu kadar sorumluluk , o zaman da ben yeter yoruldum al ustumden biraz sorumlulugu diyorum , bi kac saatligine o patron oluyor , sonra bi bakmisim yine benim ustumde hersey

Sen rahatsız olmuyorsan olur, neden olmasın.

Ben ikisinin ortası olmasından yanayım. Bütün kararları kendi veren bir herifle de olamazdım, karar verme sorumluluğunu sadece bana bırakanla da. Bahsettiğin konular gezme yeme içme gibi basit şeyler ama olur da ilerde evlilik olursa daha ciddi kararlar alınması gerekecek durumlar oluşabilir ve adam o konularda da böyle davranırsa bütün sorumluluk sana kalır. Pek hoş olmaz o zaman.

Şu dediğiniz şu an ekstra komik çünkü kendisi pilot zaten otoya takmış demek ki

Galiba canım sıkılmış benim ondan mı aranıyorum

Heğ böyle yapınca ben susuyorum o zaman mecburen karar alıyor ama yoksa öldür Allah ı ıh. Ben demeliyim hep.

Eşim kadına ve kadınların düşüncelerine çok önem veren biridir. Önceden de öyleydi ama emrivaki yapıyordu çok. O yüzden şimdi her ne olacaksa,nereye gidilecekse,kim davet edilecekse,ne alınacaksa mutlaka bana sorar. O yüzden genelde benim istediklerim oluyor. Sağolsun çok anlayışlı. Tabi yonta yonta bu hale geldi. Olsun en azından şekil aldı

Şu dediğiniz şu an ekstra komik çünkü kendisi pilot zaten otoya takmış demek ki

Galiba canım sıkılmış benim ondan mı aranıyorum
Adam seni uçak sanıyor olmasın, bunu kibar bir dille açıkla
Hakketen bak bu başlık altındakilere mesela kocam beni yönlendirmeye çalışıyora şükredersin hatta hızını alamayıp şükür namazı kılarsın 2 rekat:)

Ay çok iyi birini buldum sonunda yaşayan bunu.

Benim annem, anneannem ve babaannem de böyle.
İşte ben de ondan korkuyorum açıkçası bir süre sonra yorucu olabilir...
Mesela nasıl yaşıyordun benden önce dedirtecek neler yapıyor, örnek verebilir misiniz?
Ve mutlu musunuz durumdan yoksa daha maço bir erkek ister miydiniz?

Rahatsızlık değil de beni yorduğu noktalar olabilir, yoksa ben iyi bir organizatörümdür, her şeyi güzel ayarlarım severim de yapmasını.

Sizin uğraşmanız gerekmiş benimki default böyle

Ahahahaha ilahi çok hoşsunuz ya İyi güldüm valla yorumlarınıza
Doğru diyorsunuz galiba canım sıkılmış azcık maço kavgası arıyorum ben
Kadınlara da yaranılmıyor bazen

Rahatsızlık değil de beni yorduğu noktalar olabilir, yoksa ben iyi bir organizatörümdür, her şeyi güzel ayarlarım severim de yapmasını.

Diyorum ya organizasyon işi kolay, eğlenceli de bu kısımda sorun yok. Ama yarın öbür gün ciddi bir karar almak gerektiğinde fikrini söyleyecek mi bu adam yoksa hık mık edip sana mı bırakacak karar alma sorumluluğunu eninde sonunda? Yani bu kararsızlık mevzusu sadce gezme konularında mı geçerli yoksa sorumluluk sevmiyor, yularını birinin eline verip nereye çekerlerse oraya mı gidiyor? İlkinde sorun yok, ikincisi gibiyse dert alırsın başına.

Arada yatak odasına kafes yaptırıp birlikte kafes maçı yapabilirsiniz gerginlik filan kalmaz hem :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…