İlişkilerde/evliliklerde kadın/erkek dominantlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ilişkide erkeğin daha baskın olması görüşündeyim, kendi ilişkimde de böyle bu ve daha çok hoşuma gidiyor. Çoğu şeye sevgilim karar verir, bazen ne yiyeceğime bile karar veriyor, böyle güzel bence.

Nasıl düzelttiniz?
Ya çok büyük bir problem değil düzeltmelik kadar büyük bir hasarı yok ama bence kötüye kullanılmaya açık bi tavır. Ben kötüye kullanmam sonuçta ama başkaları kullanabilir gibi bilemedim.
Ben şey demeyi düşünüyorum uygun bi ortamda bana bu kadar güç vermekten memnun musun gibisinden...
Ama siz yapmışsınız daha önce tavsiyeniz varsa açığım.

Biz kadinlar araba kullanmak ve futbol oynamak haricinde tum konularda onlardan daha iyiyiz , bunun farkinda olan erkek de kontrolu kadina birakir zaten
Belli ko duzgun bir ailede yetismis sevgiliniz , erkekligin yuceltilmedigi , kadinin asagilanmadigi bir ailede buyumus ki kadinin degerinin farkinda , bence sanslisiniz
Arada yorucu oluyor ama genele baktiginizda gayet iyi birsey bu

ben de aynı görüşteyim

ama konu sahibi sizin ilişkinizde bi problem yok bence

Bence bu size güç vermek değil, benimki de değildi. Hali vakti parasi tipi yerinde bi adamsa siz onun hayatından çekilince bir şeyi eksilmez sonuçta. Bu bence sorumluluktan kaçma, olumsuz bir durumda ihale ona kalmasın ayrıca kadını zahmetsizce memnun etmenin kolaylığı. Yani sizin gitmek istediğiniz yere sizi götürünce hem düşünmesine plan yapmasına gerek kalmiyor hem de sizi memnun ettiğini sanıyor. Ben kadınların alfa erkelerden(maço değil) hoşlandigiyla ilgili konuşmalar yaptı laf arasında, çok uzun sürmedi hemen anladı neyse ki:)

Oluyor oluyorda insan yoruluyor daha geçen akşam eşimle bu yüzden kavga ettik hepsinin giyeceği dona bile ben karar veriyorum

Ahhaa ya ben bunu acikca yazmak istememistim ama bizde de durum aynen bu
:) vala olsa bi türlü olmasa bi türlü ama buda dert aslında konuyu açan haklı yani , mağazaya giriyoruz ben 4 kişilik geziyorum yav gezin kendiniz beğenin ne giyerseniz dimi Yok , yemek olayı insan hiçmi özenmez bişeye Yok ,şuraya gidelim tamam şunu yiyelim tamam daha ne aranıyorsunuz deniyor ama öyle değil işte

Eşimde bana patron der çalışmıyoruz birlikte tabi :)

Yok ben o kadar sikayetci degilim , arada benimde tepem atiyor cok yoruluyorum ama o zaman da zaten ben kapaliyim deyip kahvemi sigarami alip cekiliyorum bir koseye , ucu idare ediyorlar
Simdi oglum da ogrendi bu taktigimi , ona cok fazla is verdigimizde ben kapailiyim deyip gidiyor odasina

Eşimde bana patron der çalışmıyoruz birlikte tabi :)
Evde de , iste de patron benim
Bizde daha 2 aydir beraberiz is hayatinda , daha ilk gunden patron ilan etti beni ki hic alakam olmayan bir sektor ve ilk defa kendi isimi yapiyorum , adam o kadar cok guveniyor bana

Ben 7/24 vala, kahvemi sigaramı alıp çekilsemde odadan odaya sözle yetişiyoruz birbirimize , kapalıyım demedim hiç bak hata etmişim :) çocuğum haydi babanıza diyorum annene sor dedi babam diyor mesela bedenen değil ama beyin olarak yoruluyorum açıkçası

Vani nabıyon iyi misin. Ben ataerkil kafalı değilim maçolardan hoşlanmam, karşımda ben erkeğim falan diyecek hadi ordan der geçerim ne uğraşacam. Sürekli bık bık bık ne yapması gerektiğini anlatacağım adam da çekilmez yaw, sanki kendi fikri yokmuş gibi saygı duyamam ki öylesine de. İkisinin ortası normal bir adam olması en güzeli, yine de açıkçası şu an bir ilişkim olsa toplam kontrolün 51i benim, 49u onun olsun isterim, kadınların inisiyatifinin bi tık fazla olduğu birliktelikler mutlu birliktelikler oluyo genelde Bence en önemli şey çiftlerin birbirini sayması, herşeyden önce birbirinizin kişiliğine saygı duymalısınız ikiniz de birbirinizin gözünde iyi bir konumda olmalısınız, aranızdaki anlaşmaya uyuma bağlı bu tabi, zamanla belli olur zaten uyumlu olup olmadığınız. Çok mutlu ol inşallah

Kapaliyim deyin , esinize de soyleyin biraz beynimin dinlenmeye ihtiyaci var deyin
Yani benim esim durumumun farkinda o yuzden ben kapadim kendimi dedigimde anliyor ve dinlenmem icin elinden geleni yapiyor , cocuklara da anlatiyor annenizin dinlenmesi lazim diye
Cok anlayislidir kocam , o yuzden belki de bu kadar dert etmiyorum tum sorumlulugun ustumde olmasini

Yok yok bizdede aynı durum o da herşeyin farkında sen alıştırdın bizi böyle der ki haklı ,kendisi daha dikkat ediyor son tartışmamızdan sonra bunaldığımda alır çocukları ya ben gece çıkarım zaten,bilmiyorumki annemle babamda böyleydi annemde dominanttır ben çok zorlanmıyorum açıkçası şu an böyle bir ailem olduğu için,sadece bazen herşeyin üstüste gelmemesi lazım :))

Evet hersey ust uste gelince fena oluyorum bende
Mutlulugunuz daim olsun

"Ben erkeğim her şeyden mutlu olurum" nasıl bir anlayış ya ben yapamazdım böyle biriyle. Fikir vermeli en azından hiç mi rahatsızlık duyacağı bir şey yok bu kişinin? Bu kadar özgüven zararlı ben şahsen güvenemezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…