Bu durumda evin tum yuku sendedir yarin birgun coluk cocuk sahibi oluncada kafana huni takar gezersin artik :) yipratir insani yahuuValla ben bilemedim ne hoşuma gidiyor.
Ben karar almayı severim, yapım dominant ama ilk defa böyle bir şey yaşıyorum o yüzden bilemiyorum ilerde nasıl olur bu.
Diyorum ya organizasyon işi kolay, eğlenceli de bu kısımda sorun yok. Ama yarın öbür gün ciddi bir karar almak gerektiğinde fikrini söyleyecek mi bu adam yoksa hık mık edip sana mı bırakacak karar alma sorumluluğunu eninde sonunda? Yani bu kararsızlık mevzusu sadce gezme konularında mı geçerli yoksa sorumluluk sevmiyor, yularını birinin eline verip nereye çekerlerse oraya mı gidiyor? İlkinde sorun yok, ikincisi gibiyse dert alırsın başına.
Ay çok iyi birini buldum sonunda yaşayan bunu.
Benim annem, anneannem ve babaannem de böyle.
İşte ben de ondan korkuyorum açıkçası bir süre sonra yorucu olabilir...
Mesela nasıl yaşıyordun benden önce dedirtecek neler yapıyor, örnek verebilir misiniz?
Ve mutlu musunuz durumdan yoksa daha maço bir erkek ister miydiniz?
Arada yatak odasına kafes yaptırıp birlikte kafes maçı yapabilirsiniz gerginlik filan kalmaz hem :)
Bu durumda evin tum yuku sendedir yarin birgun coluk cocuk sahibi oluncada kafana huni takar gezersin artik :) yipratir insani yahuu
40 yasindayim , sayisini bilemdigim kadar cok sevgilim oldu ve hicbiri maco diildi
Ben anaerkil bir ailede yetistim , zaten bende feministim , maco adami raki masama bile oturtmam , ki kiz arkadaslarimin maco sevgilileriyle kavga etmisligim ve masadan kovmuslugum coktur
Soruna gelince , ben halimden memnunum , zeki , kulturlu , problem cozucu bir kocam var , cikarken hep ortakti kararlarimiz yada o arada bana suprizler yapardi , cok ince dusunceli ve romantik bir adamdir
Ama evlendikten sonra bi anda herseyi bana soran bir adam geldi , yani kazagini cikarir , 10 dk sonra bana sorar kazagim nerde diye
Hastalanir benden ister ilac vermemi , sanki hangi ilaci icmesi gerektigini bilmiyormus gibi davranir
Yemek yapar , cok da guzel yapar ama onda bilr bana sorar sunu koyuyum mu bunu koyuyum mu diye , bu tarz seylerde de ben eehhhh benden once nasil yasiyordun diyorum cunku cidden bana sormadan adim atmiyor diyrbilirim
Mesela 2 hafta once yurtdisina yerlestik , bir suru is gorusmemiz oluyor bu surecte ortak is yapacagimiz icin , herkese patron esim , o ne derse o olur diyor
Yani arada yoruluyorum ve al ustumden bunlari deyince o kumandaya geciyor ama max 3 saattir sonra bi bakiyotum hop yine bende hersey
Arada yorucu olsa da ben halimden memnunum , dominant bi karalter oldugm icin sikinti yasamiyorum acikcasi
Bunun ne anaerkil ne de ataerkil bir yapı olmadığını düşünüyorum.
Bu yapılarda ana/ata ne derse o olur. Kocanız yemeğe gitmek istemese ve onu gitmeye zorlayıp yapsanız o zaman evet ben bu evlilikte dominantım diyebilirdiniz.
Alt tarafı ne yenilecek konusu bir güç savaşı ya da omuzlardaki yük olmamalı. Seçnek istemiyor size bırakmış sizin gönlünüz olsun istiyor vs.
İki şekilde de bir kişinin diğerine otorite kurması bana çok çağdışı geliyor. Ben dominant birinden hoşlanmam, hoşlananlara da anlam veremiyorum.
Kocam kırmızı ruj sürdürmez bana diye övünen kadınları anlayamıyorum.
Cocuklar duymasinda ki selami canlandi gozumde. Kilibik yapti adamiAl sen bak deyip atarım kucağına olmaz mı
Nasılsa sesini çıkartmaz tamam karıcım der
Bi taraf baskinsa diğer taraf her zaman kendinden taviz vermek zorunda kalır en iyi en sağlıklı evlilik dengede olan evliliktir. İstişareye verilen kararlar her zaman uyumunuzu mutluluğunuzu arttırırSelamlar hanımlar
Sizce bir erkeğin kararları kadına bırakması iyi bir şey mi?
Ben anaerkil bi aileden geliyorum, böyle kadın/erkek uyumunu görmeye alışkınım.
Ya mesela nereye gideceğiz, ne yiyeceğiz, ne yapacağız ben karar veriyorum
Ben bulana kadar ısrar ediyor ne yapalım, ne yiyelim
Kaçta nerde olmam lazım sen söyle bana
Hani nerde buluşalım değil soruş stili bile
Ben ne yapmak istersin, ne istersin tarzı şirinlik yapayım diyorum
Ben her şeyle mutlu olurum erkeğim ben sen ne istersin, sen söyle onu yapayım diyor
Gel diyorum geliyor, git diyorum gidiyor anlamadım
Baştan da demişti aslında ben totosunun üstünde oturan bi adamım, sen karar ver diye ama ben bunu kulak arkası etmişim herhalde
Hasbinallah ben erkeklerle güç savaşına girmeye alışkınım hep o yüzden diyorum böyle bir erkekle ilişki/evlilik nasıl olur?
Hep bana masaya yırmıh vuran herifler denk geldiği için şimdi error veriyorum açıkçası nasıl davranmam gerektiği konusunda ne bileyim maço mu olmalı azcık erkek
Zaten ana kuzusu diyorlar etrafında böyle minnoş bir adam zararsız
Böyle kadın baskın ilişki/evlilik olur mu?
Abovv adam köleniz olmuş resmen ayy ne güzel işte,yat yatalım canım,kalk hemen hayatım,git bana topkek al canım çekti neli olsun hayatım çilekli mi portakallı mıValla, ayıp olmayacaksa onda da ben karar veriyorum
Yine ben ne istersem o, sen ne istersin diyorum, sen ne istersen onu diyor
Ben size çok güvendiğini hissettim buradan, umarım hep böyle mutlu olursunuz :)
Cocuklar duymasinda ki selami canlandi gozumde. Kilibik yapti adami
Bi taraf baskinsa diğer taraf her zaman kendinden taviz vermek zorunda kalır en iyi en sağlıklı evlilik dengede olan evliliktir. İstişareye verilen kararlar her zaman uyumunuzu mutluluğunuzu arttırır
Madem dominantsiniz bu sizin için avantajYa öyle demiyorum ben ona minnoşum o benim çok şeker, kılıbık demem minnoş derim daha sevimli :)
Öyle ama ben vermezsem karar onun karar vermesi zor oluyor, ben de pasif beklemede kalma olayına çok gelemem, hadi hemen verelim kararı modunda
Hiç hoş değil. Niye size hötlemelerine gerek duyuyorsunuz. O size pilav değil makarna yiyelim dese ve istemeden onu yeseniz mutlu olur muydunuz? İfade ediş şeklinizden ilk başta fikir alışverişi olsa güzel olur dediğinizi düşünmüştüm ama bu mesajınızdan sonra ne yapmanız gerektiğini bir erkek söylerse ve verdiği emirleri haklı kılmak için ben erkeğim argümanını kullansa istediğinizi elde etmiş olacaksınız gibi anlıyorum.Bu biraz bize, ilgi/sevgi göstergesi gibi gösterildiği için önceden beridir sanki erkeğin bir şeylere karışması, het hötlemesi gerekiyor gibi, öyle bir kodları varmış gibi herhalde benim de bilinçaltımda. İlk defa böyle gördüğüm için bir erkekten biraz şaşkınım. Benim bütün sevgililerim dediğim dedikti, "ben erkeğim" argümanları vardı.
Abovv adam köleniz olmuş resmen ayy ne güzel işte,yat yatalım canım,kalk hemen hayatım,git bana topkek al canım çekti neli olsun hayatım çilekli mi portakallı mı
Yav daha ne ister bi insan, müşteri hizmetleri gibi adam :)
Evet aramizda sonsuz bir guven var , yanliz kendi cevremden de gozlenledigim su , akilli kadin seven erkekler kontrolu kadina birakiyor , kadinin aklina ve becerilerine cok guveniyorlat
Mesela cok yakin bir cift arkadasimiz var , onlarda da bizimki gibidir , kocalarimiz heryerde akilli kadin bulduklari icin cok sansli olduklarini soylerler
Bence belli bir gelismislik seviyesindeki erkekler , eslerinin akilli olmasini , ona guvenmeyi tercih ediyorlar
O yuzden sanslisin boyle bir sevgilin oldugu icin , o her zaman senin degerini bilip ona gore davranacak
Madem dominantsiniz bu sizin için avantaj
Hiç hoş değil. Niye size hötlemelerine gerek duyuyorsunuz. O size pilav değil makarna yiyelim dese ve istemeden onu yeseniz mutlu olur muydunuz? İfade ediş şeklinizden ilk başta fikir alışverişi olsa güzel olur dediğinizi düşünmüştüm ama bu mesajınızdan sonra ne yapmanız gerektiğini bir erkek söylerse ve verdiği emirleri haklı kılmak için ben erkeğim argümanını kullansa istediğinizi elde etmiş olacaksınız gibi anlıyorum.
Bir insan erkek ya da kadın olsun ne yapacağını karşıdaki insandan duymamalı. Herkes düşünebilir
Eşim benden çekinir,tırsar. Arada bir adana da cinayet haberlerini yolluyorum gözünü korkutuyorum
Benim eşim de böyleydi kısmen, sonra sonra imalarimla anladı düzeldi. Maçoluk değil de kendi fikri olması güzel bazen onun istediklerine kadın olarak dahil olmak istiyor insan. Diğer türlüsünü ben devam ettiremezdim.Heğ böyle yapınca ben susuyorum o zaman mecburen karar alıyor ama yoksa öldür Allah ı ıh. Ben demeliyim hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?