İlişkilerde/evliliklerde kadın/erkek dominantlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla ben bilemedim ne hoşuma gidiyor.
Ben karar almayı severim, yapım dominant ama ilk defa böyle bir şey yaşıyorum o yüzden bilemiyorum ilerde nasıl olur bu.
Bu durumda evin tum yuku sendedir yarin birgun coluk cocuk sahibi oluncada kafana huni takar gezersin artik :) yipratir insani yahuu

Bunu not ettim bakalım bunu bi deneyeceğim yakın zamanda uygun bir ortamda. Teşekkürler, güzel fikir!

40 yasindayim , sayisini bilemdigim kadar cok sevgilim oldu ve hicbiri maco diildi
Ben anaerkil bir ailede yetistim , zaten bende feministim , maco adami raki masama bile oturtmam , ki kiz arkadaslarimin maco sevgilileriyle kavga etmisligim ve masadan kovmuslugum coktur

Soruna gelince , ben halimden memnunum , zeki , kulturlu , problem cozucu bir kocam var , cikarken hep ortakti kararlarimiz yada o arada bana suprizler yapardi , cok ince dusunceli ve romantik bir adamdir

Ama evlendikten sonra bi anda herseyi bana soran bir adam geldi , yani kazagini cikarir , 10 dk sonra bana sorar kazagim nerde diye
Hastalanir benden ister ilac vermemi , sanki hangi ilaci icmesi gerektigini bilmiyormus gibi davranir
Yemek yapar , cok da guzel yapar ama onda bilr bana sorar sunu koyuyum mu bunu koyuyum mu diye , bu tarz seylerde de ben eehhhh benden once nasil yasiyordun diyorum cunku cidden bana sormadan adim atmiyor diyrbilirim

Mesela 2 hafta once yurtdisina yerlestik , bir suru is gorusmemiz oluyor bu surecte ortak is yapacagimiz icin , herkese patron esim , o ne derse o olur diyor

Yani arada yoruluyorum ve al ustumden bunlari deyince o kumandaya geciyor ama max 3 saattir sonra bi bakiyotum hop yine bende hersey

Arada yorucu olsa da ben halimden memnunum , dominant bi karalter oldugm icin sikinti yasamiyorum acikcasi

Arada yatak odasına kafes yaptırıp birlikte kafes maçı yapabilirsiniz gerginlik filan kalmaz hem :)

Valla, ayıp olmayacaksa onda da ben karar veriyorum

Yine ben ne istersem o, sen ne istersin diyorum, sen ne istersen onu diyor

Bunun ne anaerkil ne de ataerkil bir yapı olmadığını düşünüyorum.
Bu yapılarda ana/ata ne derse o olur. Kocanız yemeğe gitmek istemese ve onu gitmeye zorlayıp yapsanız o zaman evet ben bu evlilikte dominantım diyebilirdiniz.
Alt tarafı ne yenilecek konusu bir güç savaşı ya da omuzlardaki yük olmamalı. Seçnek istemiyor size bırakmış sizin gönlünüz olsun istiyor vs.
İki şekilde de bir kişinin diğerine otorite kurması bana çok çağdışı geliyor. Ben dominant birinden hoşlanmam, hoşlananlara da anlam veremiyorum.
Kocam kırmızı ruj sürdürmez bana diye övünen kadınları anlayamıyorum.

Bu durumda evin tum yuku sendedir yarin birgun coluk cocuk sahibi oluncada kafana huni takar gezersin artik :) yipratir insani yahuu

Al sen bak deyip atarım kucağına olmaz mı
Nasılsa sesini çıkartmaz tamam karıcım der

Ben size çok güvendiğini hissettim buradan, umarım hep böyle mutlu olursunuz :)

Bu biraz bize, ilgi/sevgi göstergesi gibi gösterildiği için önceden beridir sanki erkeğin bir şeylere karışması, het hötlemesi gerekiyor gibi, öyle bir kodları varmış gibi herhalde benim de bilinçaltımda. İlk defa böyle gördüğüm için bir erkekten biraz şaşkınım. Benim bütün sevgililerim dediğim dedikti, "ben erkeğim" argümanları vardı.

Bi taraf baskinsa diğer taraf her zaman kendinden taviz vermek zorunda kalır en iyi en sağlıklı evlilik dengede olan evliliktir. İstişareye verilen kararlar her zaman uyumunuzu mutluluğunuzu arttırır

Valla, ayıp olmayacaksa onda da ben karar veriyorum

Yine ben ne istersem o, sen ne istersin diyorum, sen ne istersen onu diyor
Abovv adam köleniz olmuş resmen ayy ne güzel işte,yat yatalım canım,kalk hemen hayatım,git bana topkek al canım çekti neli olsun hayatım çilekli mi portakallı mı
Yav daha ne ister bi insan, müşteri hizmetleri gibi adam :)

Ben size çok güvendiğini hissettim buradan, umarım hep böyle mutlu olursunuz :)

Evet aramizda sonsuz bir guven var , yanliz kendi cevremden de gozlenledigim su , akilli kadin seven erkekler kontrolu kadina birakiyor , kadinin aklina ve becerilerine cok guveniyorlat
Mesela cok yakin bir cift arkadasimiz var , onlarda da bizimki gibidir , kocalarimiz heryerde akilli kadin bulduklari icin cok sansli olduklarini soylerler
Bence belli bir gelismislik seviyesindeki erkekler , eslerinin akilli olmasini , ona guvenmeyi tercih ediyorlar
O yuzden sanslisin boyle bir sevgilin oldugu icin , o her zaman senin degerini bilip ona gore davranacak

Cocuklar duymasinda ki selami canlandi gozumde. Kilibik yapti adami

Ya öyle demiyorum ben ona minnoşum o benim çok şeker, kılıbık demem minnoş derim daha sevimli :)

Bi taraf baskinsa diğer taraf her zaman kendinden taviz vermek zorunda kalır en iyi en sağlıklı evlilik dengede olan evliliktir. İstişareye verilen kararlar her zaman uyumunuzu mutluluğunuzu arttırır

Öyle ama ben vermezsem karar onun karar vermesi zor oluyor, ben de pasif beklemede kalma olayına çok gelemem, hadi hemen verelim kararı modunda

Madem dominantsiniz bu sizin için avantaj

Hiç hoş değil. Niye size hötlemelerine gerek duyuyorsunuz. O size pilav değil makarna yiyelim dese ve istemeden onu yeseniz mutlu olur muydunuz? İfade ediş şeklinizden ilk başta fikir alışverişi olsa güzel olur dediğinizi düşünmüştüm ama bu mesajınızdan sonra ne yapmanız gerektiğini bir erkek söylerse ve verdiği emirleri haklı kılmak için ben erkeğim argümanını kullansa istediğinizi elde etmiş olacaksınız gibi anlıyorum.
Bir insan erkek ya da kadın olsun ne yapacağını karşıdaki insandan duymamalı. Herkes düşünebilir

Ahahahahaha kahkahalar atıyorum "müşteri hizmetleri gibi adam" ahahahah
Off ya

Ay teşekkür ederim içime su serptiniz valla, bugüne kadar acaba bir eksiklik mi bu diye düşünüyordum açıkçası ama olayın bir de sizin anlattığınız boyutu var aslında biz kadınlar ilişki/evlilik yürütme konusunda daha duyarlıyız ve daha iyi kararlar alabiliyoruz.

Madem dominantsiniz bu sizin için avantaj

Belki de...

Bilinçaltımda var biraz manyaklık galiba hoşuma gidiyor. Ama ciddi versiyonu değil hani şakayla karışık. Ay konu sonunda ben problemli çıkacağım

Heğ böyle yapınca ben susuyorum o zaman mecburen karar alıyor ama yoksa öldür Allah ı ıh. Ben demeliyim hep.
Benim eşim de böyleydi kısmen, sonra sonra imalarimla anladı düzeldi. Maçoluk değil de kendi fikri olması güzel bazen onun istediklerine kadın olarak dahil olmak istiyor insan. Diğer türlüsünü ben devam ettiremezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…