İlişkilerde( flört-sevgili-evli vs.) para konusu

Yalinveyalniz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
365
109
103
31
Ben flört dahi olsa hep erkeğin para vermesini yanlış buluyorum daha doğrusu kendimi mahcup hissederim. Bugünse arkadaşlarla ki onlar evli konu açıldı. Sevgiliyken bir yere gittiklerinde para vermediklerini dediler. Çalışan insanlar neden dediğimde ise parası yoksa dahi parası az mekana gidersin ama erkeğin vermesi lazım muhabbeti oldu. Bense en azindan yemeği o verdiyse içeceği ben veririm dedim ama absürt geldi onlara. Bir arkadaşım da erkeğe para yedirilmez demişti sonra çok alisir falan dedi. Sizce bu konudaki tavir nedir, hayatınızdaki örneklerden yola çıkarak ne dersiniz?

9 yıllık bir ilişkim var, 1 ay sonra evleniyoruz aramızda hiç para muhabbeti olmadı onda varsa o ödedi bende varsa ben ödedim. Yeri geldi birbirimize harçlık verdik. Lafa gelince kadın erkek eşit deyip böyle konularda erkek ödemeli vs. diyen kadınları hiç anlamıyorum 🤷🏻‍♀️
Sevgiliniz hediye alır sürpriz yapar mıydı peki?

Bu tamamen saygı konusu bence. İki taraf da birbirine saygı duymalı. Herkesin kendi yediği yemeğin parasını ödemesi en güzeli. Ama mesela benim daha bugün çok istediğim bir şey gerçekleşti ve ben erkek arkadaşımı yemeğe çıkardım. Davet eden ben olduğum için de ben ödedim. Bu diğer taraf için de geçerli. Erkek ödemeli diyen insanlara sinir oluyorum, erkekler cüzdan değil nihayetinde. Ben de çalışıyorum erkek arkadaşım da çalışıyor. Yeri gelir onun durumu olmaz ben yardım ederim yeri gelir benim olmaz o yardım eder. İlişkilere para konusu girdiyse kaçın o ilişkiden zaten. Hem aile hem arkadaş hem aşk ilişkilerinde para konuya girince sıkıntılar başlıyor...

Bu tamamen saygı konusu bence. İki taraf da birbirine saygı duymalı. Herkesin kendi yediği yemeğin parasını ödemesi en güzeli. Ama mesela benim daha bugün çok istediğim bir şey gerçekleşti ve ben erkek arkadaşımı yemeğe çıkardım. Davet eden ben olduğum için de ben ödedim. Bu diğer taraf için de geçerli. Erkek ödemeli diyen insanlara sinir oluyorum, erkekler cüzdan değil nihayetinde. Ben de çalışıyorum erkek arkadaşım da çalışıyor. Yeri gelir onun durumu olmaz ben yardım ederim yeri gelir benim olmaz o yardım eder. İlişkilere para konusu girdiyse kaçın o ilişkiden zaten. Hem aile hem arkadaş hem aşk ilişkilerinde para konuya girince sıkıntılar başlıyor...
Yani 10 kere erkek veriyorsa sende 2 kezde diye düşünüyorlar. Erkeğin parasal anlamda daha önce davranması gerektiğini düşünüyorlar açıkçası. Hem doğru hem yanlış geliyor bana.

Sevgiliniz hediye alır sürpriz yapar mıydı peki?
Tabiki de yapıyor, geçen zaman da onca hediye aldı sürpriz yaptı. Ama hediyelerde de hiç para muhabettimiz olmadı yeri geldi ağlıyorum diye sokağın ortasında balon aldı yüzümü güldürdü. Ben de ona aynı şekilde içimden geldi aldım. Hediyeden çok birbirimizi mutlu etmek güldürüyor yüzümüzü :)

Yani 10 kere erkek veriyorsa sende 2 kezde diye düşünüyorlar. Erkeğin parasal anlamda daha önce davranması gerektiğini düşünüyorlar açıkçası. Hem doğru hem yanlış geliyor bana.
Bence bunun hiç doğru yanı yok. Artık kadınlar çalışıyor kazanıyor. Ayaklarının üstünde durmak ekmek parası kazanmak değil ki sadece. O 1 yaparsa ben de 1 yaparım. Ama dediğim gibi yoktur, destek olunur o tür durumlarda. Erkeklerin parasal anlamda üstün davranmasını düşünmek çok yanlış kaçıncı yüzyıldayız

Peki diğer konularda ne düşünüyorlar bu arkadaşlarınız? Evin tüm işini genelde kadın yapmalı diye de düşünüyorlar mı? Yoksa hayat müşterek mi diyorlar diğer konularda?
Bu konu kişiden kişiye değişir. Ama ben olsam mümkün olduğu sürece ben de hesabı öderim. Niye ödemeyeyim ki? Erkeğe para yedirmek değil ki bu. O halde bu mantıkla bakacaksak olaya erkekte kadına mı para yedirmiş oluyor?

Ben flört dahi olsa hep erkeğin para vermesini yanlış buluyorum daha doğrusu kendimi mahcup hissederim. Bugünse arkadaşlarla ki onlar evli konu açıldı. Sevgiliyken bir yere gittiklerinde para vermediklerini dediler. Çalışan insanlar neden dediğimde ise parası yoksa dahi parası az mekana gidersin ama erkeğin vermesi lazım muhabbeti oldu. Bense en azindan yemeği o verdiyse içeceği ben veririm dedim ama absürt geldi onlara. Bir arkadaşım da erkeğe para yedirilmez demişti sonra çok alisir falan dedi. Sizce bu konudaki tavir nedir, hayatınızdaki örneklerden yola çıkarak ne dersiniz?
bana göre çalışan biri olsam dahi beni yemeğe çıkarıyorsa bi yerlere götürüyorsa gezdiriyorsa o ödemeli evdede bi ihtiyaç olursa bende alabilirim oda alabilir

Kimde varsa o oder.. erkegin odemesini yanlis buluyorum. Lafa gelince esit olup erkek parasi yiyen kadinlardan hoslanmiyorum

Arkadaşlar merhaba 2 senelik evliyim eşi le severek evlendik hala birbirimize karşı sevgi doluyuz ama sadece birbirimize karşı maddi konularda eşim çok takık başak burcu bende çalışıyorum eşimde çalışıyor Allaha şükür idare ediyoruz tek maaş hesabı kullanıyoruz ödemeleri eşimin hesabından yapıyoruz maaşımı ona aktarıyorum ama kendi hesabının bir bankomat ve kredi kartı bende de var bana karşı hiçbir para problemi yok ne istersem alır ne beğendiysem 10 kere söyler istersen alalım hayatım diye boğazı da kaçınma canım birşey istesin hemen yerine getirir ama diyelim ki küçük kız kardeşim okuyor ona para göndermek istiyorum hemen sorun çıkartıyor öyle yok böyle yok şöyle yok aileme karşı tek bir saygısızlığı asla olmadı ama hep mesafeli hep uzak ailem farklı şehirde ben burda onun ailesi ile birlikteyim kayınvalidem olsun görümcem olsun şükür sorunumuz yok benim tek sorunum eşimle oluyor çok agresif öfkeli bana şiddeti yok ama en ufak olayda bağırmaya başlıyor yemeklerini yaparım benim istediğim gibi pişmemiş evi temizlerim ama çok titiz olduğu için beğenmez sürekli bir eleştiri yapar hep huyuna suyuna giderim ama yok hep memnuniyetsiz ailemle arasında çok kalıyorum annemlere gideriz 1 gece kalır döneriz 4 saatlik mesafe birde aramız artık çok yıprandım yani nasıl örneklesem mesela yakın zaman da sırf istiyorum diye gittik dekoratif objeler aldık eve toplam da 370 lira verdi çok beğendi ertesi gün 70 lira kardeşime para yollar mısın dediğim de daha su gelecek o var bu var diye bana sıralama yapıyor çalışmaktan belki de bu yüzden sıkıldım 160 lira öğrenim kredisi yatırıyorum ona bozuluyor mesela ya da haftalık harçlığımı alıyorum paran var daha neden alıyorsun para diyor ben anlamadım gerçekten bu durumu mevzu nedir bana Bi yardım edin lütfen

Valla açıkcası cinsiyetçi olarak değil gözlemlediğim kadarıyla yazmak istedim. Ben şahsen kendi yediğimi içtiğimi ödemeyi seven bir insandım. Ama çevremdekilere baktıkça vazgeçtim. Para yediren kızlar veyahut feminen kızlar erkeklerin sadece kullandığı bi obje oluyorlar. Diğer türlüsü ise daha değerli. Mesela bi arkadaşım erkek arkadaşımla aramda para mevzu olmaz derdi. Güvenirim. Ama kızın ihtiyacı olduğu zaman ona ulaşamadı ve terketti. Yine başka arkadaşım erkek arkadaşına karşılıksız verdiği parayı ısrarla borç aldım diyen arkadaşından bir türlü alamadı. Sonra başka kıza yedirdiğini öğrendi. Evlendikten sonra parayı ortak kullanın sevgiliyken hep sıkıntı. Bi taraf aman desede bi taraf belli yerden sonra kullanma aşamasına geçiriyor işi

Arkadaşlar merhaba 2 senelik evliyim eşi le severek evlendik hala birbirimize karşı sevgi doluyuz ama sadece birbirimize karşı maddi konularda eşim çok takık başak burcu bende çalışıyorum eşimde çalışıyor Allaha şükür idare ediyoruz tek maaş hesabı kullanıyoruz ödemeleri eşimin hesabından yapıyoruz maaşımı ona aktarıyorum ama kendi hesabının bir bankomat ve kredi kartı bende de var bana karşı hiçbir para problemi yok ne istersem alır ne beğendiysem 10 kere söyler istersen alalım hayatım diye boğazı da kaçınma canım birşey istesin hemen yerine getirir ama diyelim ki küçük kız kardeşim okuyor ona para göndermek istiyorum hemen sorun çıkartıyor öyle yok böyle yok şöyle yok aileme karşı tek bir saygısızlığı asla olmadı ama hep mesafeli hep uzak ailem farklı şehirde ben burda onun ailesi ile birlikteyim kayınvalidem olsun görümcem olsun şükür sorunumuz yok benim tek sorunum eşimle oluyor çok agresif öfkeli bana şiddeti yok ama en ufak olayda bağırmaya başlıyor yemeklerini yaparım benim istediğim gibi pişmemiş evi temizlerim ama çok titiz olduğu için beğenmez sürekli bir eleştiri yapar hep huyuna suyuna giderim ama yok hep memnuniyetsiz ailemle arasında çok kalıyorum annemlere gideriz 1 gece kalır döneriz 4 saatlik mesafe birde aramız artık çok yıprandım yani nasıl örneklesem mesela yakın zaman da sırf istiyorum diye gittik dekoratif objeler aldık eve toplam da 370 lira verdi çok beğendi ertesi gün 70 lira kardeşime para yollar mısın dediğim de daha su gelecek o var bu var diye bana sıralama yapıyor çalışmaktan belki de bu yüzden sıkıldım 160 lira öğrenim kredisi yatırıyorum ona bozuluyor mesela ya da haftalık harçlığımı alıyorum paran var daha neden alıyorsun para diyor ben anlamadım gerçekten bu durumu mevzu nedir bana Bi yardım edin lütfen
Bence esiniz cok ayip ediyor. Cok yuz vermissiniz, totosu kalkmis hep bi memnuniyetsizlikler. O zaman sizde onun ailesiyle gorusmeyi kesin ve problem yaratin. Bakalim ne olacak.. onun ailesine hic harcama yapmiyor musunuz? Ayrica siz calisiyorsunuz calistiginiz para niye esinizie verip onun insafina birakiyorsunuz kendinizi.. evdeki para adamda durmaz kadinda durur. Ev idaresini kadin daha iyi yapar.

Eğer ben çalışamayacak durumda isem eve ve bana bakmak zorunda olur.birde ısrarla çalıştırmak istemiyorsa.
Iki çalışan insanın parasının ortak olması gün geçtikçe azalıyor.cunku iki taraftan birinin yada ikinin ailesi çift maaş aliyonuz diyerek farklı beklentilere kışkırtmalara açık alan gibi görüyorlar.evliliği iki kişinin evliliği kız ve erkek ailelerinin atm si yada gelir kaynağı yatırım hesabı değildir.insanlarin hem mutlu olup maddi manevi yıkımlara uğramaları için dinamit koyan aileler çok.sonra bu baskılar ile boşanma aşamasına gelen çift suçlanıyor.velhasil Benim fikrim böyle aile ve durumlar çok. Masum bir aile üyesi sanki yardim kuruluşuna başvuran. Yardim kuruluşu çalışanının yakınına dönüşebiliyor.ve beklenti içine girebiliyor.maas kartlarını birine hibe etmektense masrafları anlaşıp paylaşmalılar.

Eşimle evlenmeden önce 4 sene birlikteliğimiz vardı.
İlk 2 sene ikimizde öğrenciydik ve birlikte öderdik.
Sonraki iki sene kendisi benden çok daha iyi kazanmaya başladı ve bana ödettirmedi.
Eğer karşı tarafın maddi şartları müsaitse bence erkek ödemeli.

8 yıllık evliyiz eşimle sevgiliyken o öder di asla müsade etmedi bana zaten bana o hesap ödeme durumlarını hiç göstermeden hızlıca yapardı hep iyi mekanlara giderdik. Aramızda hiç maddiyat konuşulmadı .. cömert,ve kibar birisidir. Sadece birkez ben kahvaltıya götürdüm ordada gitmeden söyledim ben davet ediyorum seni ben ödecegim dedim hiç önemli değil benim için hiç bir farkı yok kimin odediginin gelecekteki eşim olacaksın. sağlıklı bir yer olsun demişti çok bozulmuştum..... neyse o günden sonra hiç bulaşmadım beyefendiye o kahvaltıdan sonra hep o ödedi. Bende baktım kendini iyi hissediyor bay sağlıklı keyifle tadını çıkarttım bu durumun şimdi hiç almasını bilmez bütün para bende ben veririm ben mekan seçerim bay saglikliya geçinip gidiyoruz para lafı hiç geçmez aramızda ... erkeğe göre değişir bu para durumu. sevgiliniz öğrenci değilse erkek de hesap ödemek namından gibi yetistiriliyorlar. Bırakın erkek kalsınlar evlenince zaten iyi ya da kötü değişiyorlar...

Böyle ilişkilerde evlenince nasıl oluyor kadın mimimum ödeyip alışverişini yapıp kalanı kendi hesabında mı biriktiyor🤦‍♀️.bizim herşeyimiz ortaktır gelen para toplu değerlendirilir toplu biriktirilir bana çok garip geliyor böyle hesaplar yapmak.bir gün olsun eşimden ayrı para biriktirmedim 🙄

Back
X