ilişkilerde yalan

Onnf

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
659
206
23
33
Merhaba ilişkilerde yalanın yeri varmıdır yalanın buyuk olmaması baskı üzerine söylenmesi yalanı affedilir kılar mı.
Diyelim erkek arkadaşınız yada Eşiniz size yalan söylese ve bunun temelinde sürekli karısılması baskı kurulması yatsa siz yalanı affedermiydiniz bidaha o kişiye güvenir miydinz. Aranızda karşı tarafın yalanları yakalayanınız oldumu yada yakalasınız tepkiniz ne olurdu ayrılır miydiniz güvenir miydnz o kişiye

Konudan tam olarak bahsetseniz belki daha somut yorumlar yapılır. Çünkü konuya ve boyuta gore degisir. Muhtemelen kimse yalani affederim gozum kapali demez ama

Valla eger siz hep su telefon mevzusundaki gibi davranıyorsanız yalan kacinilmaz. Yuzde yuz buna maruz kalirsiniz. Kimle olursaniz olun boyle kontrolcu ve kiskanclik yasanilan bir iliskide yalan soylenir.

Yalan kavramını neden ilişki bazına indiriyorsunuz? Yalanın genel olarak hiçbir zaman, hiçbir yerde yeri yoktur. Anne-kız arasında da, iki dost arasında da.
Affedilebilir olmasının konuyla alakası yoktur, anlatasınız yoksa zorlamayın kendinizi. Affetmek tamamen kişilikle alakalıdır, bazıları aldatılmayı da affederler, bazıları ufacık bir yalanı affetmezken.
Sanıyorum ki buraya bu konuyu açıp bir şeyler duymaya ihtiyaç duyduğunuza göre affedesiniz var. Ne diyelim?

Konuya giriyorum erkek arkadaşımı görmeye gittim daha doğrusu süpriz yapacaktım napıyosun diye sordum ona eve geçicem şarjım az dedi ve bana bunu yazdıktan sonra işten çıktığını görmedim ben. Ve hergun geçtiği yerde bekledim. Ama o geçmedi yani yoktu. İşyerinden filanca erkek arkadaşının arabasıyla gitmiş arabada arkada park halindeymiş. Neyse ben görmedim onu aradım açmadıı. Sonra ben gezindim oralarda zaman geirdim belki dönüş yapar diye beni aradı bu bana evdeyim dedi. Sen kaçta çıktın dedim 8 de dedi e orda yoktun dedim sen bana yalanmı söylüyosun dedim. Ona süpriz yapmak için geldiğimi ama yalanıyla yıkıldığımı gideceğimi aöyledim neyse bu hemen benim oldugum yere geldi koşa koşa bayağı bağırdım atıştık hatta itekledim bile. Haklısın dedi özür diledi. Börekçiyegi gitmiş işyerinden erkek arklarıyla ben kızarım diyede söylememiş.
Yalan söyleme sebebi olarak 1) nereye gitsem napcan orda diyosun baskı kuruyorsun ondan söyleidm diyor ilk defa söyledim diyor.
2)ben onu kıskandırmaya çalışmştm birisi benden hoşlanıyo gibisinden onun etkisinde kalmış bunalımına girmüş

Konuyu güncelledim

Bunları yaptıysanız size yalan soylemesini engellemek zor

Valla eger siz hep su telefon mevzusundaki gibi davranıyorsanız yalan kacinilmaz. Yuzde yuz buna maruz kalirsiniz. Kimle olursaniz olun boyle kontrolcu ve kiskanclik yasanilan bir iliskide yalan soylenir.
Hayır o bi istisnaydı. Ben bu sefer bişey demedim şuraya gitcem dedi gidebilirsin dedim. Peki nasıl davranayım siz akıl verin bana

Ya kusura bakma da adamı yalan söylemesi için zorlayan sensin. Başka çare bırakmıyorsun ki. O da hiç olmazsa gerçeği söylemeyim de gereksiz yere başımın etini yemesin diye düşünüyor. Haklı da. Hatayı biraz kendinizde arayın. Ben bu adama ne yapıyorum da böyle davranıyor diye.

Tamam karışıuorum ama şu da var kendisi de bana karışıyor. İş başvurusunda bulunduğumu bile söyleymiyorum universite okudum düşünün korkuyorum artık. Çalışınca kısknçlık krizine giriyo

adamı yalana teşvik edip birde affetsem mi diyorsun?
terkedilmeye doğru gidiyorsun..
gerçi ben olsam seni kızla telefonda konuşmayı talep ettiğinde terketmiştim..

oy oy sen niye kendine böyle müdahaleye izin veriyorsun?
baban da korkuyormusun bu kadar?

oy oy sen niye kendine böyle müdahaleye izin veriyorsun?
baban da korkuyormusun bu kadar?
Şimdi benim neden bu kadar mudahale etdiğimi anladınızmı.
Erkek arkadaşlarımla görüştürmüyor.
En basiti staj yaptığımda bile başımın etini yedi erkek geliyo mu neden bu kadar geç cıkıyosun bilmem ne.

Eşim çok fazla yalan söyler , ilk zamanlarda çıldırırdım uzuuun uzuuun kavgalar ederdim falan. Artık yalan söyleyince kızmıyorum , doğrusunu öğrenip ne için yalan söyledi ise çözüm yoluna gitmeye çalışıyorum. Çünkü adam kızmayla falan vazgeçmiyor. Çer çöp ot kök çok şeye yalan söylüyor. Ha güveniyor muyum yok güvenmiyorum adamın huyu bu , buna göre yaşıyorum onla.

adamı yalana teşvik edip birde affetsem mi diyorsun?
terkedilmeye doğru gidiyorsun..
gerçi ben olsam seni kızla telefonda konuşmayı talep ettiğinde terketmiştim..
Zaten onun telafisi için gitmiştim ama böyle bi manzarayla karşılaştım

Bende sebebi ni sordum sağolsun açıklama yaptı yapmsaydı affola

Psikolojinizi düzeltmekten baslarsaniz kendinizi torpulerseniz adam düzelir
Haklısınız şunu merak ediyorum dengeyi nasıl kurmayı başarıyolar. Bazısı ne çok serbest bırakıyo nede çok karışıyor ben yapamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…