İlişkilerde yaş farkı gerçekten çok ciddi bir sorun mu?

İşyerinden tanıdığım birisi 40 yaşında iki çocuk sahibi eşinden ayrı ama boşanmamış bir yıldır 22 yaşında ünv öğrencisi bir kızla çıkıyor . Biraz yakışıklı kıza parada yedirmiyor ama peşinden ayrılmıyor

Zor bir durum..Ben 22 yaşındayım arkadaşınızın kadar cesaretli olamazdım. Sevsem de gözümün önüne ailem gelirdi. Sonra yaşlarımız ilerledikçe aradaki uyum kalır mı onu düşünürdüm.Çünkü kız 30 larda olduğunda adam 50'lerde olacak.Çokça düşünülmesi gereken bir konu.Kolay değil.Özellikle aileye kabul ettirmek,onları üzmeden kırmadan gönüllerini yapmak çok zor olsa gerek.Ama arkadaşınız sevgisine güveniyorsa yaşına,elalemin ne dediğini takmıyorsa devam etsin.Ama aklında küçük bir soru işareti bile varsa ileride bu karşısına sorun olarak çıkabilir.Bunları iyi düşünsün.Sadece şimdiye değil 10 sene sonrasını da düşünsün.
Bu arada dostluğunuza hayran kaldım Allah herkese böyle iyi bir dost nasip etsin.Kendi sorununuz gibi ilgileniyorsunuz,helal olsun

ben arkadaşınızın aile ilşkisini merak ettim
böyle durumlar genelde sevgi eksikliğinden olur

dikkat edin toplumda ikinci kadın olmayı yaşça büyük biriyle evlenmeyi vs. karakteri zayıf birini seven sevdiğini zanneden ailesinden sevgi görmemiş kadınlardır yada yeterince görmemişlerdir sadece sevgi yetmez elbette aile çocuğa konuşmasıyla davranışıyla düşüncesiyle örnek olup kendine güvenen karakteri düzgün bir çocuk yetiştirmedikce karakteri zayıf kadın yada erkekler benzeri hatalar yapıyor

İnsanın ilişkiden ne beklediğine bağlı olarak değişir avantaj ya da dezavantaj oluşu. Eşimle benim aramda da 15 yaş fark var

canım biz ne dersek diyelim sen evleneceksin bu adamla
fikir değil destekçi cesaret verici arıyorsun seni anlıyorum
çünkü senin de içine sinmiyor aslında

adam her şeyi tüketmiş hayatında
sevgili olmak cinsellik evlilik baba olmak eş olmak
30lu yaşlarında olup da çok genç dinç kadınlar var öyle birini ikna edemez tabi
ikna etmek aşka inandırmak kolay seni

senin hissettiğin duygusallığın yarısını hissetmiyor emin ol
sen o adamın yaşına geldiğinde adam 60ına merdiven dayamış olacak
çocuk,ilk eş hayatınızda mutlaka sorun olacak
adamın niye ayrıldığını kendinden değil ilk eşinin tarafından birinden öğrenmeye çalış MUTLAKA!!!!

herşeyin cevabı içimizdedir aslında
hani doğru mu diye kalbimize sorduğumuzda birşey kalbimizi sıkıştırıyorsa doğru değil demektir
ama duymak istemeyiz bastırırız
gerçekten emin olsan kimseye sorma ihtiyacın olmaz çünkü

çok acı çekersin dikkat et!!!!!(arkadaşına iletiver)

Böyle yaşlı adamla evlenen kızlar sonradan büyük baskıya ve kıskançlığa maruz kalıyorlar , herşeyi yaşamış adam , tam olarak 20 yaş vardı benim bu yaşla bir adamla evli sontadan epey depresyonlar geçirdi adam takattan düşünce o gezmek adam evde oturmak isterdi ben beğenmedim bu kadar yaş aralığı iyi değil dedim miğde meselesi ilerisi çok kötü oluyor bizzat gördüm

sevdikten sonra hıc bırı onemli degil bence ama psıkolojide kendınden yasca buyuk erkeklerden hoslanılmayı yeterınce baba sevgısının alamayan kısılerde gozuktugu savunuluyor arkadasınızda bu sevgıyı o kısıde bulmus olabılır ama ılerısı sankı pek ıyı olmaz gıbı:26::26:

bence problem olmaz . sonuçta iki insan aradığı şeyleri birbirinde buluyorsa sıkıntı yaratmaz . bu beklentilerle alakalıdır . kız ne bekliyor hayattan erkek ne istiyor bir kadından . eğer bunlar uyuyorsa ilişki güzel gider doyurucudur . ama kız çok hareketli kıpır kıpır bir hayat istiyorsa bu adam bunu ona veremez . evet şu an yaşı genç kırk yaşında ama bunun bir on sene sonrasıda var . henüz otuzlu yaşlarda olan genç bir kadın elli yaşlarında adamla birlikte olucak . yani şu an olgun karizmatik beyimiz yıllar geçtikçe yaşlanıcak . bayan henüz genç bir kadınken erkek yaşlanmış olucak . bunlarında düşünülmesi gerek . bence arkadaşın adamın biraz mevkine ve parasına tav olmuş gibime geldi . adamda kızın gençliğine güzelliğine . yani bu normal aslında ama yeterli mi o tartışılır ..

bi tanıdığım var kız eskiden arkadaşımdı
adam 46-47 yaşında
kız 27 yaşında

evleniceklermiş..

bence bu problem 10 sene sonra kız 37 adam 57 tırt yani
kız çocuk isticek tabi adam da he dicek
ama görenler torunun mu dicek

bence zor

Merhaba,

yazacaktım araya bişeyler gitti unuttum.
Öncelikle yeni yılda herşey gönlünüzce olsun...

Kızlar, adamla tanıştım harika bir fasıl yaptık kış balkonunda, orada inceledim gayet nazik, Besteye karşı şefkatli ve aralarında ki ilişki resmen evli çift gibi olmuş artık..
Çok iyi bir akşamdı üstelik adamın sohbeti çok iyiydi, kültürlü birisi. Bilmediği şey azdır yani :)
Biz bunu 2sinde yaptık ayın ve asıl bomba ayın 4nde yine klasik adamın kızı adamda kalmaya geldiğinde Beste ve kızı tanışmışlar.
Kız 10 yaşında, önce odasına gitmiş annesini aramış vs .. oralar biraz kötü açıkcası, üzülmüş, ağlamış, beni sevmeyeceksin artık triplerine girmiş. Sonra adam gidip kızıyla 40 45 dakikaya yakın konuşmuş odada..
Kız gelmiş yanlarına oturmuş beraber film izlemeye başlamışlar sus pus tabii.. Birden kız Beste nin salon masasında duran çantasını görmüş. Marka vermek istemiyorum ama çok değerli bir marka çantası ' aaa bu xxxxmarka,orjinal mi? ' demiş. Beste 'evet' diyip göstermiş, üstelik bi siteden çok uyguna aldım gel göstereyim canım fala demiş, bunlar bildiğin kafa kafaya verip o alışveriş sitesi senin bu benim tüm gece bakmışlar, adam şaşkın hemde mutlu tabii..
Kız çocuk hemde küçük, şuan pek sorun yokmuş açıkcası..
Nisan da evlenecekler. Asıl sıra Beste nin ailesinde, adamın ailesi biliyor. Sektör vs takmıyorlar şimdilik, heryerde de geziyorlar..
Bakalım bu cuma akşamı Beste ve ailesi görüşecek..
Bu zamana dek cevap yazan fikir veren herkese hem kendim hem arkadaşım adına teşekkür ederim

Bana bu beste sensin gibi geliyo ama hayırlısı😀

:) gelebilir herkese her şey de ben böyle bir 'aşk' yaşamam ya, ay genede büyük konuşmayım da yani ben böyle güçlü değilim. hem böyle zorlukları yaşayıp sonra da gelip konu açıp başkası gibi davranayım falan :44: nonono

yaşayanları yadırgamıyorum yani, yanlış anlamasın kimse haa

Madem iyi arkadaşsınız senin bu kızı uyarman gerekirdiburadaki yorumların yüzde doksanı olumsuz.üzgünüm bu iş evlilikle sonuçlansa da biter.zaten kızın ailesi makul bir aileyse çok sorun yaşayacaklar 😏

valla emin olun diyeceğimi dedim, ailesini de tanıyorum.. asıl bomba o zaman.. kabul edebilir bir aile değil ama insan yeri geliyor kendi kanı canı çocuğuna söz geçiremiyor yalan mı? ben daha ne yapsaydım?

beste kararlı olunca adamın tavrı daha da netlesmis dogal olarak. gozunuz aydın
uzerine cok konusuldu farklı yorumlar yapıldı fakat arkadasınız neyle karsılarsa karsılassın hayatının her doneminde kendine ayna olabilmeli. sizin kadar ozen gosteren, derdini kendi derdi yapan arkadası olsa da ulasamayacagı anlar da olur.

evet öyle, ben bu kadar güçlü duramazdım galiba. ama onada dedim gerçekten güçlü değilsen öyle gözükme sonu kötü olur diye.. hayır diyor.. bakalım ben ailesinin tepkisinden korkuyorum mesela ne yalan söyleyim tanıyorum çokta iyilerdir ama tepki verirler buna ... ama o, anlatıcam kendimi anlayacaklar beni diyor.. bakalım :26:

acıkcası benim kızım olsa kabul etmezdim bu durumu. hele ki baba olacagım... o adamla kendimi ozdeslestirir kıyameti koparırdım.
fakat her hayat her huzun veya mutluluk bizim kurguladıgımız olmuyor. umarım mutlu olur arkadasınız. kısmet...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…