İlişkilerde, yöneten mi olmalı? yönetilen mi??

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
Evet arkadaşlar,yuvayı dişi kuş yapar dedik,
ama evliliklerde veya flört devresinde o ilişkiyi,
o düzeni kadın mı sağlamalı sizce??
kısaca yöneten mi olmalı?? yönetilen mi??
geniş yelpazede ele alalım,buyrun lütfen..

hep yönetirsem sıkılırım pısırık koca sevmem
hep ynetilirsem de tahammül edemem köleliği sevmem

herşey ayarında olmalı. kadın içişleri erkek dışişleri bakanı sempatiksalakcinni
birşey yapılacaksa beraber yapılmalı birşeyden vazgeçilecekse iki tarafta vazgeçmeli. beraber aynı yolda isteyerek yürümeliyiz eşimizin zoruyla isteğiyle değil. o zaman zaten ne yöneten ne yönetilen olursunuz..

Aslında yönetmek kelimesi belki fazla oldu,
herşey kadının üstüne mi yüklenmeli,yani kadın
herşeyi düşünmek,düzenlemek ve planlamak zorunda mı??
kadın yapmazsa sanki herşey alt üst olacakmış gibi...
kendi ilişkimizden yola çıkarak paylaşalım..
sizde bu anlamda eksik olan ne??

ben eşime iplerın onun elınde oldugu hıssını verıyorum aslında oda farkındakı ipler bende yanı yöneltilmeyıde azıcık isterım ama yönetmeyı severım kaydirigubbakcemile5

Her ikisi de olmalı yerine göre...
Yöneten olmak da lazım, yeri geldiğinde yönetilen olmak da...
Tek başına ikisi de zararlı diye düşünüyorum.

Hiç kimse kimseyi yönetmemeli bana göre,her iki birey de yönlendirilmeye ihtiyacı olan insanlar olmamalı.

İlişkilerde yönetmek/yönetilmek/yönlendirilmek gibi şeyler olduğu zaman bir süre sonra 2 tarafın da yorulacağını ve ilişkiyi sıkacağını ve çıkmaza sokacağını düşünüyorum ben.İlişkinin kendi dinamiği içinde ,herkes olduğu haliyle karşıdakini mutlu edebilmeli,karakteri oturmuş,karşıdakini mutlu etmeyi bilen bireyler olursak böyle şeylere ihtiyaç kalmaz zaten.

Günlük olaylarda yerine göre ,ufak tefek şeylerde,küçük mevzularda birbirini idare etmeyi bunlara dahil etmiyorum tabiki,kastım kişilik,kültür,hayat görüşü ,maddi konulara bakış gibi hayat tarzını belirleyen şeyler.

hep bana lafını geçirecek bir eş istemişimdir..ama ben de dominant özellikli biriyimboshayallersmile
iki tarafta ölçülü olmalı bana göre ama yinede azcık lafını geçirmesi lazımm..kadınlar tarafından yönetilen erkekler tuhafıma gidiyoaklinialirimsmile

dominant biriyim ve bende kendim gibi birini isteyenlerdendim.
fakat sonradan fikrim değişti. hep birşeylerin hakimi olmaya çalışmak veya her zaman alttan alan taraf olmak ilişkiyi iyiye götürmüyor.
herşey kararında olmalı. dışarıdan bakıldığında erkek baskın gibi görünüyor olsa bile içinde kadına bu baskı hissettirilmemeli... düzgün bir birlikteliğin en önemli çözümü bu.

bizde herşey dozajında yerine göre ben yönetirim yerine görede o beni ağırlığın bi tarafta olması geçimsizliğe neden oluyor kanımcayerimseniben

valla bu çok göreceli, yani kişisel yeteneklere göre, ilişkinin farklı alanlarında baskın olabilir çiftlerden biri, mesela bütçe yapmakta erkek iyiyse o devam etmeli ama mesela insan ilişkilerinde falan kadın iyiyse kadın o konuda eşini yönlendirmeli, oraya gidilsin ama sakın şuraya gitmeyelim vs.. gibi
ama her alanda sadece kadın ya da sadece erkek baskınsa bi sorun var demektir

ilişkide sürekli ihtiyacımız olan şey ''desteklenmek'' ve ''onaylanmak''tır bana göre...

benim yaptığım işi yada düşünceyi desteklemeli onaylamalı ki ortak yönde birleşelim ne yöneten ne de yönetilen olalım.

birbirimze ayak uydurarak yaşadığımızda herşey güzel gidecektir.
her işin başı sonsuz saygı ve hoşgörü duygusudur.
bizim ilişkimizde kim ne derse o olur:)
bugün ilk kim plan yapıpı sunduysa onun dediği olur. tartşımasız. sanırım böyle alıştığımız için böyle gidiyor.
ikimiznde dediği her zaman olmuştur.

valla bence iliskilerde boyle yonetme veya yonetilme diye bi durum olmamali..
bazi durumlarda birinin dedigi yapilir baska durumlardada digerinin illa benim dedigim olucak ben
yoneten tarafim diyemzesinki... isci calistirmiyoruz , hayat arkadasligi yapiyoruz dimi?

Ama yönetilmeyi bekleyen erkek yada kadın çok,
bunu da atlamamak lazım.Artık o dereceye gelmiş ki,
erkek ya da kadın, karşı taraf demeyince harekete geçmiyor.
bütün herşeyi tek eline almış,ne derse o oluyor..
elbette ortak alınan kararlara uyum sağlayarak
yaşamak en güzeli ama herkes başarabiliyor mu acaba??

ben hiç yönetilmedim ilişkilerimde,yönettim mi?
yerine göre
ama adı üstünde ilişki bu...
ama hiç yönetilmek istemem.yönetmekte,bilemiyorum karışık bi durum

kadını yönetebilecek kadar güçlü olmalı erkek. ama yönetimi yer yer kadına verebilecek kadar da kendine ve kadına güvenmeli.

ben yönetmek isterim.

etrafta ortayı bulamadığı için çatır çatır kavga eden tipler,aldatılanlar,sayfı seviyesi düşen çiftler o kadar çok ki artık..her iki tarafta "ben" diyor..inada biniyor hatta kimi zamn çoğu konu.bireysel hareket etmekten kurtulup artık ilişkilerde de birlikte hareket etmeyi başarmalı..erkeğin yönetmesi bana göre üzerimde baskı kurmasından ziyade beni koruyup,sahip çıktığını görebilmek daha çok..ne boğazına tasma takılmış bir erkek isterim ne de elinde kırbaçla her dediğini yaptrıtan bir erkek..sengözlerimebaksanab

Aynen katılıyorum....

önceden ben salak gibi aman maco olsun aman sert olsun beni korkutsun azcık dedim..ama o zamanlar toyduk sanırım..ama şimdi benim dediğim olsun sessiz sakin safca birşey olsun istiyorm..birde en önemlisi yönetmek değil benim adamım bana bişeyler öğretmeli bana kitap gelsin..okudukca okuyum istiyorum..kültür kültür..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…