Ilişkilerdeki kısır döngü nasıl kırılır?

mervecaglarr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2021
287
216
23
37
21 yaşında ilk sevgilim oldu. Ikna etmek için çok peşimden koştu ayrılmak istediğimde beni bırakma diye yalvardı ama iliskimiz süresince ortada bir gerekçe yokken sürekli aşağılar, hakaret ederdi.

Mesela, annem seninle tanışmak istiyor ama seni karşısına çıkarsam yüzüme tükürür derdi peşinden gülerdi, sebep ne derdim şaka yaptım diye kıvirirdi, tipimde yüzüne tükürülmesi gereken bisey yoktu gayet güzeldim. Madem vardı neden yanında gezdiriyordu. En sonunda evlenmek istedi ama ben bana bu şekilde davranan biri ile mutlu olacağıma inanmayıp evlilik teklifini kabul etmedim, etmeyince benden ayrıldı.. Üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen hâlâ o şahsın yaşattığı travmaların izlerini taşıyorum nasıl izin verdim niye ilk saygısızlığında anında tekmeyi basmadım diye kendimi suçluyorum..

25 yaşında bir sevgilim daha oldu oda başta peşimden cok koştu ikna olunca birden kötü birine dönüştü mesela beni çağırırdı kız arkadaşım diye birileriyle tanıştırırdı ama o vasfı sadece tanımadığım insanlarin gözünde verirdi çoğu zaman ilgisizdi, başbaşa nadir buluşurduk sonra bir akşam yine çağırdı gezdirdi birilerine gösterdi arabada gezerken durduk yere "-karım olacak halin yok ya" dedi öyle diyince elim birden düştü elinden.. Gittim ve orda bitirdim. Madem karısı olacak halim yoktu yanımda ne işi vardı? Beni neden arıyordu?

Ve 33 yaşındayım uzun zamandır gel gitleri olan biri daha var sevdiğim için bir türlü vazgeçemedim. Arada çağırır bira ısmarla derdi parası olmazdı, bende mal gibi ısmarlardım, çünkü seviyordum ve parası olmayabilirdi insanlık haliydi.Dün akşam aradı 1 saat konuştuk verdiğim değeri fazlasıyla hak ettiğini söyledi ama sen yinede bukadar değer verme dedi Ben alışkın değilim dedi. Sonrada hiç bir sorun yoktu ama birden laf arasında durduk yere "-kıçımın kenarı" şeklinde hakaret etti.

Ne biçim konuşuyorsun diye sorduğumda wc ye gireceğini sonra arayacağını söyledi kapattı. Okadar sevdiğim biri 2 kelime ile gözümde kendini imha etti ve bende onu engellemedik mecra bırakmadım..

Mizaç olarak duygusal, nahif, kibar, küfür kullanmayan çok damarıma basılmadıkça kimseyi kıramayan biriyim. Neden bu şekilde bir insanı ortada geçerli bir neden yokken acımadan özellikle kırmaya çalışan, yeren, küfürbaz insanlara denk geliyorum. Çok çirkinsem neden bu insanlar peşimde koşuyo değilsem neden insan gibi davranmıyorlar? Amaç cinsellikse birliktelikte yaşamıyorum. Ozaman benden ne istiyolar?

Hayatıma giren erkekler neden hep özgüvenimi yerle bir eden bana durduk yere hakaret eden psikolojik şiddet uygulayan tiplerden oluşuyor?
Erkeklerin çoğunluğumu böyle banamı denk geliyor? Artık yeni birini tanımak istemiyorum oda aynı öncekiler gibi saygısız olacak diye korkuyorum.. Bu kısır döngüyü nasıl kırabilirim ??

Son düzenleme:
Neden bu şekilde bir insanı ortada geçerli bir neden yokken acımadan özellikle kırmaya çalışan, yeren, küfürbaz insanlara denk geliyorum.
Acaba denk gelmek degil de secimlerinizde mi hata yapıyorsunuz?
Bir kere denk gelebilir ama üst üste olmus olmasi biraz bu yonde düsündürdü beni acıkcası..
İnsanlara kendinizi seffaflastirmayin..Esiniz bile olsa aslinda bir kırmızı cizginiz olsun.Kaybetme korkuları olmazsa cepte görürlerse malesef bu sekilde gelisiyor.Sizden önemli degiller bunu hissettirmelisiniz.

Duygusal ve naif olmak bu hayatta size hiçbir şey kazandırmaz. Bunlardan kurtulmanın bir yolunu bulun derim

Güzellikte yani çok göreceli bir kavram. Adamlar sadece sizin özgüveninizi kırmak için konuşuyor. Yoksa ne çirkinlerin yanında ne taşlar var. Böyle söyleyen birine “iyi dedin de, sen hiç aynaya bakıyor musun” demiyor musunuz?

Çok mu taviz veriyorsunuz acaba. Duruşunuz yoksa insanlar saygı duymuyor olabilir. Ya da kötü tercihler yapmış olabilirsiniz belki de ilişkide sizin bir hatanız yoktu o kişiler bok gibi insanlardı. Kötü deneyim yaşayıp hemen karalar bağlamamak gerekiyor. Kötü niyetli insanlar hepimizin hayatına girdi zamanında. Bundan sonra hayatınıza alacağınız insanı seçerken çok dikkat edin. Ayrıca peşinizden çok koşmaları o kadarda iyi bir durum değil. Bazı erkekler reddedilince hırs yapıyorlar işi inada bindiriyorlar o sebeple peşinde koşmuş olabiliyor. Zaten peşinde koşan erkeler çokta sağlam pabuç değildir bence çünkü düzgün bir insan olsa reddedilince peşinden koşup rahatsız etmezdi saygı duyardı diye düşünüyorum.

Kötü bir deneyim yaşayıp karalar bağlamamak gerekiyor ama umut ettikçe yeniden aynı deneyimler yaşanmak için bekliyor neden?

Secimlerinizde sorun var. Bir insanin sizi 2..kere asaglama sansi vermemelisiniz. Pasif kalmayin
Evet ilk saygısızlıkta silmemek , silmek için belki düzelir umuduyla daha kötüsünü yapmasını beklemek gibi bir hatam var..

Kötü bir deneyim yaşayıp karalar bağlamamak gerekiyor ama umut ettikçe yeniden aynı deneyimler yaşanmak için bekliyor neden?
Yanlış tercihler yapıyorsun demekKi. Umut edip beklemek yerine Sağlam kriterler oluştur. Aşılmaz kriterlerin olsun. Sana saygı duymayan kimseyle ilişki yaşamamak gibi. Peşinden çok koşan erkeğin sana saygısı yoktur bence. Kararlarına saygı duymuyor onu istememene saygı duymuyor. Erkeklerin saygısızca tavırlarını aşk zannediyor bazı insanlar.

Nasil ki sora sora Bağdat bulunur, o hesap Behçet Ç de öyle bulunuyor. Döngüde tecrübe edine edine

Kendiniz gibi naif ve kibar adamları geri çevirip maço delikanlı takılan tipleri seçiyorsunuz belli ki. Çünkü sizin gibi kibar davranan adamlar bir kız yüz vermezse içine atar peşinden koşamaz. Ama maço tipler o kız benim olacak mantığı ile peşinizden koşar.
Siz kabul ettikten sonra da özgüveninizi kırmak için var gücüyle çabalar. Çünkü onu bu özgüveniniz sayesinde reddettiniz veya ayrılma ihtimaliniz olmaması için bunu yapar.
Mutlaka vardır çevrenizde kibar anlayışlı sizi beğenen naif tipler. Sadece dikkatli bakmanız gerek.

Yanlış kişilere şans tanıyorsunuz belli ki. Bir erkeği peşinizden ne kadar çok koştuğu ile değerlendirmek zaten yanlış. Takıntılı, obsesif, sabit fikirli adamlar da çok koşarlar bir kadının ardından, sonrası malum.

Ve sanırım yeteri kadar tanımadan kabul ediyorsunuz kişileri. Çünkü küfüre ve saygısızlığa meyilli, hadsiz insanlar aslında normal arkadaşlıkta ve değişik ortamlarda da açık verirler bu konularda

Ve tabii ki hadsizlik ve saygısızlık yapıldığında anında ciddi tepki vermelisiniz. Hele ki hakaret ve küfürde orada terk etmelisiniz, ikinci bir şansı olmamalı o kişinin

Hepsi oyle diye genellemek yanlis olur, hepsi oyle degil bence. Karsiniza oyle insanlar cikti diye karamsar olmayin, sizin gibi cok insan var. Sosyallesmekle alakali, bir de insanlarin karakteriyle. Kendinizden suphe etmeye baslamassiniz bile.

Kıçım senin o b*ktan yüzünden güzel diyemediniz mi ?
Yahu nolur biraz böyle densizlere haddini bildirelim.
Aslında sevinmeniz lazım nasıl bir ahmak olduğunu baştan göstermiş.

Sizden bu sekilde nasil yuz buluyolarda boyle seyler soyluyolar? Bu kadar saygisiz insan nasil sana denk gelmis hayret

Bu insanlara siz Denk gelmiyorsunuz, çekiyorsunuz, cekiliyorsunuz. Döngüyü kırmak için bu davranışa sahip insanlarda istediğiniz hangi özellikler var gibi nedenleri bulmanız lazım. Önce degiseceksiniz sonra döngü kırılacak

Kıçım senin o b*ktan yüzünden güzel diyemediniz mi ?
Yahu nolur biraz böyle densizlere haddini bildirelim.
Aslında sevinmeniz lazım nasıl bir ahmak olduğunu baştan göstermiş.
O sırada duygusal anlamda biseyler hissettiğim için anında sert tepki veremiyorum apışıp kalıyorum. Sonra sonra işte düşünüp sorguluyorum. Tepkimi de uzaklaşarak veriyorum.

Istediğim bir özellik yok o an öyle denk geldim hoşlandım şans vereyim dedim.. nasıl değişmeliyim de döngü kırılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…