• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkilerden ve psikolojiden anlayanlar beni aydınlatabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyorum aslına bakarsanız ortamım pek olmadı gibi de. Bana kalsa şunu sağlıklı buluyorum. Bir şekilde aynı ortamlarda bulunduğun gördüğün bildiğin kişiyi zamanlasevmek ya da hoşlandığını fark etmek ve bir ilişkiye başlamak. Arkadaşlıktan geçtiği için sıkıcı olmaz gibi.
ama diğer mesajlarda ilişkinin başında evlilik soruyorsunuz gibi anladım. Ben bugüne kadar hiç bir ilişkimde evlilik konuşmadım. Şimdiki eşime ilk aylarda evlenir miyiz deseydim muhtemelen arkasına bakmadan kaçardı 😬 aynı şekilde biri bana daha sevgililiğin ilk zamanında evlilik sorsa korkar kaçardım.
İlişki denen şey evlilik için ön şart değil.
Eşimden önceki ilişkilerim oldu mesela hepsinden güzel bir ders çıkardım. Kendimde düzelttiklerim de oldu bir erkekte asla tahammül edemeyeceğim şeyleri gördüğüm de oldu.
İlk sevgilimle yada eşimden önceli sevgilimle evlensen şu an aşırı mutsuz biriydim. İlla evlilik dersen işte ilk bulduğunla evlenirsen sonunda mutlu olma şansın da epey düşük.
Evlenmek temelli ilerleyenler gördüğü her şeyi idare edilir yada değiştirilir görüp hedefle kilitleniyor. Ve sonunda mutsuz oluyorsun elbette.
Benim pek çok biten ilişkim oldu terk de edildim ayrıldım da ama en önemlisi hiç bir ilişkime evlenir miyiz kesin diye başlamadım. Hatta evliliği pek de istemiyordum. Evlilik öyle herkesle yapabileceğin bir şey değil.
Aynı evde sürekli yaşadığın, anasını danasını çekeceğin adamı gerçekten sevmen lazım.

Son düzenleme:
Iyi de daha baslarken evlilige gidecegine nasil karar verebilirsiniz ki? Tamam evliliğe gider diye baslarsiniz, begenmediginiz veya adamin beğenmediği seyler olur, bir yıl sonra biter. Boyle is anlasmasi gibi daha baslar baslamaz evleniriz diye karar vermek cok gercekci degil.

Iyi de daha baslarken evlilige gidecegine nasil karar verebilirsiniz ki? Tamam evliliğe gider diye baslarsiniz, begenmediginiz veya adamin beğenmediği seyler olur, bir yıl sonra biter. Boyle is anlasmasi gibi daha baslar baslamaz evleniriz diye karar vermek cok gercekci degil.
Tabii ki iki seçenek var zaten. Kesin evlenirim de denmez bunun farkındayım. Galiba benim hatam uzaktan insanlarla yola çıkmaya çalışmak. Hal böyle olunca sağlıksız oluyor. Dibimde olsa gözlemleme ve hız da ona göre değişebilir.

Tabii ki iki seçenek var zaten. Kesin evlenirim de denmez bunun farkındayım. Galiba benim hatam uzaktan insanlarla yola çıkmaya çalışmak. Hal böyle olunca sağlıksız oluyor. Dibimde olsa gözlemleme ve hız da ona göre değişebilir.
küçük yerdesiniz
etrafta seçenek az

mı?
uzaktan olan kişilerle nasıl başlıyor?

ama diğer mesajlarda ilişkinin başında evlilik soruyorsunuz gibi anladım. Ben bugüne kadar hiç bir ilişkimde evlilik konuşmadım. Şimdiki eşime ilk aylarda evlenir miyiz deseydim muhtemelen arkasına bakmadan kaçardı 😬 aynı şekilde biri bana daha sevgililiğin ilk zamanında evlilik sorsa korkar kaçardım.
İlişki denen şey evlilik için ön şart değil.
Eşimden önceki ilişkilerim oldu mesela hepsinden güzel bir ders çıkardım. Kendimde düzelttiklerim de oldu bir erkekte asla tahammül edemeyeceğim şeyleri gördüğüm de oldu.
İlk sevgilimle yada eşimden önceli sevgilimle evlensen şu an aşırı mutsuz biriydim. İlla evlilik dersen işte ilk bulduğunla evlenirsen sonunda mutlu olma şansın da epey düşük.
Evlenmek temel niyetinde gördüğün her şeyi idare edilir yada değiştirilir görüp hedefle kilitleniyorsun. Ve sonunda mutsuz oluyorsun elbette.
Benim pek çok biten ilişkim oldu terk de edildim ayrıldım da ama en önemlisi hiç bir ilişkime evlenir miyiz kesin diye başlamadım. Hatta evliliği pek de istemiyordum. Evlilik öyle herkesle yapabileceğin bir şey değil.
Aynı evde sürekli yaşadığın, anasını danasını çekeceğin adamı gerçekten sevmen lazım.
Bu dediklerinizin hepsine katılıyorum ve haklısınız. Zor bir şey evlilik birine güvenmek yola çıkmak. Ama hiç ilişki yaşamadığımdan başlamaya da korkuyor olabilirim. Bir yerlerde ya sıkıntı var psikolojik olarak ilişkilerden beni iten ya hiç sağlıklı ilişkiye adım atmadığım ya da denk gelmediği için bu haldeyim. Aslına bakarsanız ilişkiden de bir miktar kaçıyorum

Direkt uzak mesafede baslayan iliskileri yonetmek bence cok zor. Uzun sure ayni yerde olup sonradan uzak mesafeye donen iliskide taraflar birbirini tanidigi icin devam ediyor ama ayri sehirlerdeyken tanisip iliski oturtmaya calismak, birbirini tanimak, seyrek gorusmek, telefonla iliski yasamak evlilik surecini uzatacak seyler.

Direkt uzak mesafede baslayan iliskileri yonetmek bence cok zor. Uzun sure ayni yerde olup sonradan uzak mesafeye donen iliskide taraflar birbirini tanidigi icin devam ediyor ama ayri sehirlerdeyken tanisip iliski oturtmaya calismak, birbirini tanimak, seyrek gorusmek, telefonla iliski yasamak evlilik surecini uzatacak seyler.
Kesinlikle katılıyorum. İşte bu iki sene sonra vs diyen tipler de zaten uzak mesafe. Yakın olsa sürekli dip dibe olduğun için o kadar sürmez bile akar gider. Bilmiyorum yakından ilişki yaşamaya da hiç ortamım olmadı.

Kesinlikle katılıyorum. İşte bu iki sene sonra vs diyen tipler de zaten uzak mesafe. Yakın olsa sürekli dip dibe olduğun için o kadar sürmez bile akar gider. Bilmiyorum yakından ilişki yaşamaya da hiç ortamım olmadı.
Temel sorun bu. Sizin çevreniz yok. Doğal akışta bir ilişki başlamıyor belli ki buna kapalısınız da.
Sizin için en temizi aile büyüklerine, yakınlarınıza falan evlenmek istediğinizi çıtlatmanız olabilir ancak.
Sosyal medyadan tanışıp, uzaktan ilişki yaşayıp bir de 1 sene içinde evli olmayı dilemek ciddi kumar çünkü

Küçük yerdeyim seçenek yok desek yeri
Sosyal medyadan başlıyor hep
sosyal medyadan tanışıp
uzak mesafeden ilişki sürdürüp
kısa süre içinde evlenmek filan...

yani ciddi şekilde büyük bir şansla böyle ilk görüşmede çarpılaraktan çok çok aşık filan olmak lazım,
ya da azcık deli olmak :D

yoksa karakteri sağlam, tabir-i caizse "evlenilecek adam" illa ki vardır
ama dur hayatımın aşkını sosyal medyada arayayım demiyor olabilir
sosyal medyada takılmalık bakan daha çok olabilir
sizinle iletişimi sarmıyor olabilir, belki geçrekte tanışsanız öyle olmayacak yazışarak herşey aktarılamyor
hadi sarsın git-gel uğraşmak genç adamların uğraşacağı şeyler olmaktan uzak

sosyal medyadan tanışıp

yani ciddi şekilde büyük bir şansla böyle ilk görüşmede çarpılaraktan çok çok aşık filan olmak lazım,

sizinle iletişimi sarmıyor olabilir, belki geçrekte tanışsanız öyle olmayacak yazışarak herşey aktarılamyor
Katılıyorum kaldı ki uzak mesafe bir yerde de belirsizlik demek ve sürekli telefona bağımlı yaşamak demek. Göremediğin bilmediğin birine bağlanmayı dememek demek. 20’li yaşların başındayken bu zor değildi ala şimdi aşırı zor geliyor. Zor şeylere enerjim kalmamış

Temel sorun bu. Sizin çevreniz yok. Doğal akışta bir ilişki başlamıyor belli ki buna kapalısınız da.
Sizin için en temizi aile büyüklerine, yakınlarınıza falan evlenmek istediğinizi çıtlatmanız olabilir ancak.
Sosyal medyadan tanışıp, uzaktan ilişki yaşayıp bir de 1 sene içinde evli olmayı dilemek ciddi kumar çünkü
Benim suçum saçma sapan bir yere atanmak olabilir. Ama bu benim de suçum değil. Bir de şu yönü var nasibim buramış herkese doğru zaman aynı yaşta aynı zaman diliminde vurmuyor. Mantıklı düşününce mantığım bunu diyor. Yoksa aşırı konuşkan sosyal biriyim. Yakından tanıyanlar vakit geçiriyorlarsa ısınıyorlar bana kısa bir şekilde. Doğal akışta başlatmak için ben adım atsam o da olmuyor. Erkeğin geldiği ilişki gidiyor galiba

Katılıyorum kaldı ki uzak mesafe bir yerde de belirsizlik demek ve sürekli telefona bağımlı yaşamak demek. Göremediğin bilmediğin birine bağlanmayı dememek demek. 20’li yaşların başındayken bu zor değildi ala şimdi aşırı zor geliyor. Zor şeylere enerjim kalmamış
Gecen sene tesadufen arkadasim bir arkadasiyla tanismama vesile oldu. Birbirimizden etkilendik. Baska ulkede yasiyordu, iki gunu beraber gecirdik sonra o yasadigi ülkeye gitti. 1,5 ay her gün konuştuk, her gun uzun sure kamera actik, her seyimizi anlattik. Kafalarimiz uyuyordu, aramizda cekim de vardi. Ama buraya gelmesine dort aya yakin zaman vardi.

Dort ay boyle gecmez, yan yana uyumlu olacak miyiz bilmeden iliskiye baslayip geldiginin ucuncu gunu patlamayalim dedik. Ben kalktim onun yanina gittim. 10 gune yakin beraber gecirdik. Dorduncu gun ev arkadasi moduna girdik cunku ikimiz de bizden olmayacagina karar verdik. En son o gunduz calisiyor ben geziyordum, aksam meyve alip o bilgisayarda oyun oynarken meyve soyuyordum, sonra dizi izliyorduk :D

Ben aylarca telefonda iliski surdursem, ki surerdi cunku cok iyi anlasiyorduk, bir araya geldigimizde hayal kırıklığı olacakti.

O yuzden bence arkadaslarin dedigi gibi aile buyuklerine çıtlatmak daha mantikli. Benzerini yasamasam deneyin derdim belki ama yasadiktan sonra amaan gerek yok diyorum.

sosyal medyadan tanışıp

sosyal medyadan tanışıp

Gerçekten şimdilerde kimse uğraşmak istemiyor buna ben de dahilim. Dediğim gibi belirsizliğe beklemeye gelemiyorum. Nasıl bir sonuca ulaşacağım bilmiyorum. Normal hayattan bir şekilde tanıyanlar beni beğeniyor tanışmak istiyor da çok fazla denk gelemiyoruz böyle şeylere çünkü alan kısıtlı

Herkese merhaba🙂 Ben 26 olacağım ve bu zamana kadar flört hariç ilişkim olmadı yani sevgililik boyutuna hiç geçemedim. Yaş geldi artık insan hayatına birini almak istiyor fakat karşıma çıkan insanlar ya uzak mesafe oluyor ya da bir şeyleri uzatmak istiyor. Uzatmaktan kastım 2 sene içerisinde bir yola girmek. Bana iki sene o kadar uzun geliyor ki. Uzayan şeyler beni çok fazla sıkıyor. İnsanlar da hemen nasıl tanıyacaksın diyor. Bence 6 aya 1 seneye bile bir insan tanınır ki. Bir de belirli bir yaşa ve olgunluğa geldiyseniz. Benim kafam şunu diyor. İsteyen adam,kendinden emin adam bulmalısın ve o bir şeyleri yoluna sokmalı sana da güven vermeli. Hayal mi bu dediğim bilmiyorum? Bir ilişkiye de başlayasım gelmiyor aradığım profil olmayınca. Güzel giden ilişkisi olan insanlar ve ilişkilerden anlayan insanlar varsa yanıtlayabilir mi? Yani kendimi düzeltmem gereken bir düşünce varsa deneyeceğim.
Şunları da ekleyeyim meslekte 3. Yılım yani kaç senedir yalnız yaşıyorum ve hayatta atlatacak adımım ya da engelim kalmadı. Sevdiğim insanı bulup onunla vakit geçirmek istiyorum
Doğru insan karşına çıkınca hemencecik oluverir merak etme.

Eşim benimle 2.ayda evlenmeyi kafasına koymuştu. Ben evlilik düşünmüyordum açıkçası eşim karşıma çıkmasaydı kimseyle de evlenmezdim gibi gelir hep. Acele etme doğru insan oralarda bir yerlerde 🩷

Gecen sene tesadufen arkadasim bir arkadasiyla tanismama vesile oldu. Birbirimizden etkilendik. Baska ulkede yasiyordu, iki gunu beraber gecirdik sonra o yasadigi ülkeye gitti. 1,5 ay her gün konuştuk, her gun uzun sure kamera actik, her seyimizi anlattik. Kafalarimiz uyuyordu, aramizda cekim de vardi. Ama buraya gelmesine dort aya yakin zaman vardi.

Dort ay boyle gecmez, yan yana uyumlu olacak miyiz bilmeden iliskiye baslayip geldiginin ucuncu gunu patlamayalim dedik. Ben kalktim onun yanina gittim. 10 gune yakin beraber gecirdik. Dorduncu gun ev arkadasi moduna girdik cunku ikimiz de bizden olmayacagina karar verdik. En son o gunduz calisiyor ben geziyordum, aksam meyve alip o bilgisayarda oyun oynarken meyve soyuyordum, sonra dizi izliyorduk :D

Ben aylarca telefonda iliski surdursem, ki surerdi cunku cok iyi anlasiyorduk, bir araya geldigimizde hayal kırıklığı olacakti.

O yuzden bence arkadaslarin dedigi gibi aile buyuklerine çıtlatmak daha mantikli. Benzerini yasamasam deneyin derdim belki ama yasadiktan sonra amaan gerek yok diyorum.
Üzüldüm sizin adınıza. Bu olayların bu kadar zor olmaması gerekirdi. Küçükken kafam daha rahatmış geröekten bu tarz şeyleri düşünmediğim yaşlara dönmek isterdim. Şimdilerde kimse kimseye aracı olmuyor. Teyzeler ara yapmak istese de bana uygun kişileri söylemiyorlar ki

Doğru insan karşına çıkınca hemencecik oluverir merak etme.

Eşim benimle 2.ayda evlenmeyi kafasına koymuştu. Ben evlilik düşünmüyordum açıkçası eşim karşıma çıkmasaydı kimseyle de evlenmezdim gibi gelir hep. Acele etme doğru insan oralarda bir yerlerde 🩷
Çok tatlısınız evliliğiniz hep güzel gitsin inşallah💖 Ne güzel olmuş sizinki ben de böyle bir şey istiyorum. O kadar insan tanıdım kimseye bir şey hissedemediysem illa birine hissederim diye düşünüyorum

Üzüldüm sizin adınıza. Bu olayların bu kadar zor olmaması gerekirdi. Küçükken kafam daha rahatmış geröekten bu tarz şeyleri düşünmediğim yaşlara dönmek isterdim. Şimdilerde kimse kimseye aracı olmuyor. Teyzeler ara yapmak istese de bana uygun kişileri söylemiyorlar ki
Acikcasi zararin neresinden donersen kardir diyerek ben uzulmedim. Aylarimi gecirdikten sonra olmayacagini gorsek uzucu olurdu. Yolun basindan dönmüş olduk diye düşünüyorum. Bir insani fiziken ve farkli kosullarda gormeden taniyamiyorsunuz.

Mesela iliskimiz devam etse ve hep bir iki gunluk gorusmelerle birbirimizi tanisak ofkesini kontrol edemeyip disarida benimle alakasiz bir konuda bana bagirabildigini goremezdim. Cunku kısıtlı vakitte kendini iyi gosterecekti. Dogal ortaminda gorunce "ana e bu bana bagirdi?" diye höst diyebildim.

O yuzden uzak mesafe iliskide evlilik kararı vermeniz cok zor olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X